Jump to content




DJD

Recommended Posts

Σε κάποιες "φανταστικές" χώρες.

Με τη γυναίκα μου έχουμε ένα "βίτσιο". Τρώμε πάντα μαζί και την ώρα που τρώμε, δεν απαντάμε σε τηλέφωνα. Εξαιρέσεις αν κάποιος επιμένει, όπου μπορεί να είναι κάτι σοβαρό.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί οι άλλοι το θεωρούν "βίτσιο". Η ώρα του φαγητού, όταν είναι μαζεμένη η οικογένεια, νομίζω ότι είναι από τις πιό σημαντικές. Εκεί βρισκόμαστε όλοι μαζί, χαλαρώνουμε, κουβεντιάζουμε, συζητάμε τα διάφορα θέματα της ημέρας. Για ποιό λόγο λοιπόν, εκείνη την ώρα να πρέπει να παρεμβαίνει ο καθένας, όπου συνήθως η συζήτηση είναι η ακόλουθη:

-Έλα

-Τι κάνετε;

-Τρώμε. Έγινε κάτι;

-Όχι, απλά έτσι πήρα...

Και πρέπει να πάρεις την ώρα που τρώμε; Δε λέω, καλό είναι να σε παίρνουν από ενδιαφέρον, αλλά είναι εκνευριστικό να σε παίρνουν οι ίδιοι άνθρωποι, ενώ τους έχεις πει ότι δε θέλεις να σε ενοχλούν για μία ώρα. Μία. Θα μου πείτε, "μην απαντάς"... Δεν είναι πάντα εφικτό... Γιατί παίρνουν 10 φορές. Γιατί παίρνουν σε όλα τα νούμερα. Γιατί μετά που θα τους πάρεις πίσω, θα σου πουν "ε σιγά, δε μπορούσες να απαντήσεις μια στιγμή;" ΌΧΙ, δε μπορούσα, όπως εσύ δε μπορείς να καταλάβεις ότι με ενοχλεί να με διακόπτεις όταν τρώω, πόσο μάλλον αν πρόκειται να μου πεις απλά αν είδα τη φωτογραφία που ανέβασες στο Fb...

To παραπάνω το γράφω με αφορμή το σχόλιο ενός φίλου στο Fb, που μου είπε ότι αν είναι να το αφήνεις στη ντουλάπα, δεν είναι κινητό, αλλά ακίνητο. Μα δεν είναι θέμα κινητού. Είναι θέμα ότι βγήκα με τους φίλους μου για φαγητό και κουβέντα. Δε βγήκα για να σχολιάσουμε τι βλέπει ο καθένας εκείνη την ώρα στο twitter του. Χώρια το εκνευριστικό του να ακούς 10 κινητά να βαράνε. Βαβούρα.

Δεν ξέρω, μπορεί εγώ να είμαι περίεργος. Εγώ που έχω πάντα το κινητό μου στο αθόρυβο με δόνηση. Εγώ που το αφήνω σε ένα σημείο στο γραφείο ή στο σπίτι και όταν επιστρέψω στη θέση μου, ελέγχω αν χτύπησε. Εγώ που όταν οδηγώ το βάζω στην τσάντα και το βγάζω όταν φτάσω. Το κινητό το πήρα για δική μου εξυπηρέτηση. Για να παίρνω όταν κι από όπου θέλω. Όχι για να το κάνουν οι άλλοι σε εμένα. Θα μου πείτε, "μα όταν παίρνεις όποτε θέλεις, δεν ενοχλείς εσύ"; Αν ενοχλώ, ας το κλείσει κι ο άλλος. Ποτέ δεν είπα σε κανένα "γιατί δεν το σηκώνεις", όπως αγνοώ τον όποιον το λέει σε εμένα.

Και για να το κλείσω, νομίζω ότι με καλύπτει απόλυτα ο φίλτατος Αλβέρτος:

albert-einstein-genius.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ομοβροντία! 3 στη σειρά!!

Εγώ που το αφήνω σε ένα σημείο στο γραφείο ή στο σπίτι και όταν επιστρέψω στη θέση μου, ελέγχω αν χτύπησε.

Δεν είσαι ο μόνος! Σκληρή πραγματικότητα αυτή που απεικονίζει η φωτογραφία, δυστυχώς...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.