Jump to content

DJD

Recommended Posts

• Replies 33,3k
  • Created
  • Last Reply

Τα ψηφιδωτά της Πομπηίας θα σας φτιάξει ή πλακάκια θα περάσει και θέλει 2 μέρες για 12 τμ; Δηλαδή αν πάρει πλακάκια 33cm προλαβαίνει να κολλήσει 54 πλακάκια την ημέρα; Έχουμε τρελαθεί τελείως;

πανε αλλου. αρπαχτη θελει να κανει. δεν εχει νοημα ουτε το παζαρι σε τετοιους. γιατι παιζει να σου κανει και χαλια δουλεια.

να φανταστουμε και χωρις αποδειξη?

Παιδιά έχει κάνει κανένας σας/δει αυτή την δουλειά?

Υπάρχουν και τεχνικά θέματα που ούτε καν σας περνάνε απο το μυαλό..

1)Υγρασία λόγο καιρού. Και 2 μέρες που σου είπε λίγο είναι. Δεν γίνεται να τα βάλλει όλα κ να πατήσει απάνω για να βγει. Βεβαία εξαρτάται κ από τον χώρο

2)Στοκάρισμα. Προφανώς και δεν γίνονται όλα την ίδια μέρα έτσι? Οπότε άκυρο το 54πλακακια την μέρα.

3)Σοβατεπιά? Άλλη μια μέρα..

4)Δεν θα έχει κάποιον να τον βοηθάει?(κόβει κουβαλάει φτιάχνει κόλλα κτλ?). Αυτός δεν θα πληρωθεί?

κ.ο.κ

Μόνωση δεν θα βαλει?Τσιμεντοκονία? Κατευθείαν πλακάκι σε πλάκα? Λάθος..

Πλακακια σε κουζινα να βαλεις που ειναι τα μισα τετραγωνικα ο οποιοδήποτε μαστορας χρεωνει 150 το λιγοτερο.

Μια χαρα σας τα είπε..Πάρτε κανένα άλλο να σας κάνει καλντεριμι..ή ψαξτε στο σκρουτζ να βρειτε αυτον που θα σας τα κανει με 121.93€.

Μηπως ειναι μαζι με τα υλικα?

Αν εσένα σου πει κάποιος ακριβώς αυτό

"70 το μεροκάματο, θα χρειαστούν δύο μεροκάματα άρα κάπου 200"

δεν θα προβληματιστείς για την ποιότητα της δουλειάς του?

Αν εσένα σου πει κάποιος ακριβώς αυτό

"70 το μεροκάματο, θα χρειαστούν δύο μεροκάματα άρα κάπου 200"

δεν θα προβληματιστείς για την ποιότητα της δουλειάς του?

Παιδιά μην το παίρνετε ότι σας κάνω επίθεση αυτή την στιγμή. Στον "χώρο" είμαι τα τελευταία 15 χρόνια και δυστυχώς ή ευτυχώς ακολούθησα το "μηχανιλίκι". Αυτό που ακούω/βλέπω μου φαίνονται εν μέρη λογικά με τους υπολογισμούς που γίνονται μέσα στο κεφάλι μου μιας και έχω βοηθήσει να περαστούν πολλά "μέτρα" πλακάκια. Ειδικά δεν μπορώ να αποφανθώ γιατί:

1)Δεν ξέρω περί τίνος πρόκειται.

2)Δεν ξέρω τι δουλειά πρέπει να καλύψει.

3)Δεν ξέρω αν θα κόψει απόδειξη.

4)Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του.

Ενδεικτικά:

1)12τμ*12ε=145*ΦΠΑ=?

2)12τμ*12ε=145+ ~16μ περίμετρος*(πόσο παίρνει το τρέχων μέτρο για σοβατεπιά γιατί χρεώνετε διαφορετικά) =?

3)2-3 μέρες μεροκάματο* 50 (μάστορας) + 40 ευρώ βοηθός= ?

4)Υλικά/εξοπλισμός που τυχόν χρειάζεται(πχ πινέλα για μόνωση κτλ)?

Για βάλτα κάτω να δεις.

Η επιλογή του μάστορα είναι άλλο θέμα.

Για την ποιότητα της δουλειάς του..συνήθως βλέπεις τι έχει κάνει σε άλλες δουλείες από γνωστούς κτλ. Στον χρυσό οδηγό τον βρήκατε?

Τώρα αν εσύ θες να γλυτώσεις τα 20 ευρώ παίρνοντας κάποιον "που ξέρει" (ξέρεις τι εννοώ γιατί δεν θέλω να φανώ κ ρατσιστής)..σκέψου οτι μπορεί να τα πληρώσεις διπλά για να χαλάσεις αυτά που έκανε. Επίσης σκέψου κ όλα τα τεχνικά προβλήματα που σου είπα παραπάνω.

Αμέσως να κατηγορήσετε όλοι τον ελληνα της αρπαχτής...τόσα χρόνια που σας τα αρπάζουν χοντρά άλλοι δεν λέτε τπτ..σας πείραξε ο μαστοράκος που θα δουλέψει μέσα στο κρύο..

Μέρος του προβλήματος(και φταίει και ο μάστορας σε αυτό) είναι το ότι δεν εξηγούν στον υποψήφιο πελάτη τι απαιτείται προκειμένου να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά.

Εάν δεν γνωρίζω σχετικά και υποθέτω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο λάσπη και 25 πλακάκια, το 200 ευρώ θα μου φανεί κάπως. Εάν μου εξηγήσει ο μάστορας για τι δουλειά μιλάμε, τότε θα το δω με άλλο μάτι.

[MENTION=27]RootX[/MENTION] Εν μέρει σωστό αυτο που λές, αλλα τουλάχιστον στο δικό μου επάγγελμα ειναι δίκοπο μαχαίρι.

Υπάρχουν αυτοί που θα εκτιμήσουν την λεπτομερή ανάλυση του τι πρόκειται να κάνεις και αυτοί που πιστεύουν οτι τα δραματοποιείς για να τους δαγκώσεις. Όταν έρθει κάποιος με ενα λαπτοπ το οποίο σηκώνει θερμοκρασία και θέλει καθαρισμό και αλλαγή παστας, αν του πω οτι "κοιταξε να δείς, για να βγάλω την ψυκτρα πρεπει να λυσω κυριολεκτικά ολο το λάπτοπ" βάζει τον άλλον αυτόματα σε διαδικασία να σκεφτεί αν ακούγεται πιθανό ή οχι. Ο μόνος τρόπος να τον πείσεις, ειναι (οπως και γινεται, κατ' εξακολουθησιν), ειναι να κατεβάσω το service manual και να του δειξω την διαδικασία που απαιτείται για να λυθεί στα επιμέρους εξαρτήματα του ενα λαπτοπ.*

Και επειδή και σε αυτό ισχύει ο νόμος του 50-50-90 (αν σε μια κατάσταση υπάρχει 50% πιθανότητα τα πράγματα να πάνε καλά και 50% να πάνε σκατά, τότε κατα 90% θα πάνε σκατά), η προκατάληψη (εν μέρει δικαιολογημένη) δεν επιτρέπει σε σωστούς ανθρώπους να πάνε μπροστά.

* Το οποίο ειναι προφανώς αντιεπαγγελματικό, αλλα το προτιμώ οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας απο το να με κατηγορήσουν για κλέφτη/απατεώνα κλπ.

Τωρα που το εβγαλε το μεροκαματο του ο ανθρωπος ..¨:p ..παιζει να θυμαται κανεις κατι πληροφοριες που ειχε ποσταρει καπου καπως καποτε o samael για λαμπες πληρους φασματος??

Σε προσπαθεις αναζητησης ειδα κατι χαζαμαρες που ελεγα προ 8ετιας και σταματησα :hehe:

just mention..

[MENTION=119]Samael[/MENTION]

θυμαμαι κατι διαγραμματα απο λαμπες....εδω τα ειδα ..αλλου τα ειδα..αγνωστο.

Μέρος του προβλήματος(και φταίει και ο μάστορας σε αυτό) είναι το ότι δεν εξηγούν στον υποψήφιο πελάτη τι απαιτείται προκειμένου να γίνει σωστή και ολοκληρωμένη δουλειά.

Εάν δεν γνωρίζω σχετικά και υποθέτω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο λάσπη και 25 πλακάκια, το 200 ευρώ θα μου φανεί κάπως. Εάν μου εξηγήσει ο μάστορας για τι δουλειά μιλάμε, τότε θα το δω με άλλο μάτι.

Γενικά συμφωνώ, αλλά το πρόβλημα δημιουργείται όταν ο "κακός" μάστορας θέλει να τα αρπάξει. Θα σε ζαλίζει με την πολυλογία, θα τον πιστέψεις (γιατί δίκιο θα έχει) και θα του δώσεις 200 ευρώ. Αντί όπως όπως σου είπε να δώσει 100 ευρώ για καλά υλικά, 50 στην τσέπη του και 50 στα διάφορα + που μπορεί να χρειαστεί, θα δώσει 75 σε κακά υλικά, 25 στα διάφορα και 100 στην τσέπη του.

Η όταν ο "καλός" μάστορας, πει όλα τα προηγούμενα και ζητήσει 220 ευρώ. Οπότε ο πελάτης, που δεν θα ξέρει, θα του πει "μπα..." και θα προσλάβει τον προηγούμενο "κακό" μάστορα.

Ρε παιδια επειδη περσι ειχαμε κανει τα υπολοιπα πλακακια,10Ε μας πηρε ο αλλος και εκανε παρα πολυ καλη δουλεια

αυτος ειδε οτι ανα τετραγωνικο δεν το συμφερε και εβαλε το μεροκαματο μεσα.το φουσκωσε κιολας εβαλε και αλλα πανω για να βγαλει οσο περισσοτερο μπορει

μονο και μονο απο αυτες τις κινησεις μπαινει στη κατηγορια οτι θελει να μας δουλεψει.

να πει 2 μερες 70Ε μεροκαματο και αλλα 60Ε τα υλικα.

οχι εε δεν το παμε με τετραγωνικα παμε μεροκαματο ε καμια δυο μερες βαααλε εκει 200 να χεις.

αντι πλεον και για 200Ε να συμπεριφερονται κυριοι(οπως θα επρεπε και ανεκαθεν) εχει μεινει μεσα το πνευμα της απατεωνιας...

μου θυμιζει το ανεκδοτο

Τρεις μπογιατζήδες, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, πέθαναν και πήγαν στον Παράδεισο.

Ο Αγιος Πέτρος τους άνοιξε την πόρτα και τους λέει:

- Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου. Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;

- 600 ευρώ, λέει ο Αλβανός...

- 600; Πώς τα λογάριασες;

- Nα, 400 για μένα και 200 τα υλικά.

- Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;

- 900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.

- Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις;

- 3.000 ευρώ, Αγιε Πέτρο.

- 3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;

- Αγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.

Ο Αγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει :

- Ακουσε να δεις, 1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στο Γερμανό για να το βουλώσει και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα...

...παιζει να θυμαται κανεις κατι πληροφοριες που ειχε ποσταρει καπου καπως καποτε o samael για λαμπες πληρους φασματος??

Αν τις θέλεις για φωτογραφία, κοιτάς σε φωτογραφικά. Αν τις θέλεις για άλλο σκοπό, ρίξε μια ματιά σε pet shop για ερπετά, έχουν κάτι τέτοιες αλλά δεν ξέρω αν είναι αυτό που θέλεις.

Ανακαλύπτωντας τον θαυμαστό κόσμο του Αμαζον - Μέρος Β

Θυμίζω ότι έκανα μια παραγγελία, από το amazon.co.uk και ότι τα αντικείμενα, στάλθηκαν με μία μέρα διαφορά.

Μαζευω στοιχήματα:

θα φτάσουν την ίδια μέρα, αλλά όχι την ίδια ώρα?

θα φτάσουν μαζί?

θα φτάσουν τις μέρες που λέει?

Y2S87FQ.jpg

Ρε παιδια επειδη περσι ειχαμε κανει τα υπολοιπα πλακακια,10Ε μας πηρε ο αλλος και εκανε παρα πολυ καλη δουλεια

αυτος ειδε οτι ανα τετραγωνικο δεν το συμφερε και εβαλε το μεροκαματο μεσα.το φουσκωσε κιολας εβαλε και αλλα πανω για να βγαλει οσο περισσοτερο μπορει

μονο και μονο απο αυτες τις κινησεις μπαινει στη κατηγορια οτι θελει να μας δουλεψει.

να πει 2 μερες 70Ε μεροκαματο και αλλα 60Ε τα υλικα.

οχι εε δεν το παμε με τετραγωνικα παμε μεροκαματο ε καμια δυο μερες βαααλε εκει 200 να χεις.

αντι πλεον και για 200Ε να συμπεριφερονται κυριοι(οπως θα επρεπε και ανεκαθεν) εχει μεινει μεσα το πνευμα της απατεωνιας...

μου θυμιζει το ανεκδοτο

Τρεις μπογιατζήδες, ένας Αλβανός, ένας Γερμανός και ένας Έλληνας, πέθαναν και πήγαν στον Παράδεισο.

Ο Αγιος Πέτρος τους άνοιξε την πόρτα και τους λέει:

- Καλώς τα παιδιά. Επιτέλους ήρθαν και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι. Ρε παιδιά θέλω να βάψω την πόρτα του Παράδεισου. Για πες μου, λέει του Αλβανού, πόσα θέλεις για να τη βάψεις;

- 600 ευρώ, λέει ο Αλβανός...

- 600; Πώς τα λογάριασες;

- Nα, 400 για μένα και 200 τα υλικά.

- Εσύ, λέει του Γερμανού, πόσα θέλεις;

- 900 ευρώ: 300 για μένα, 300 στην εφορία και 300 τα υλικά.

- Και εσύ, λέει του Έλληνα, πόσα θέλεις;

- 3.000 ευρώ, Αγιε Πέτρο.

- 3.000; Τρελός είσαι; Πώς τα λογάριασες;

- Αγιε Πέτρο, έλα πιο κοντά να μην μας ακούν.

Ο Αγιος Πέτρος πήγε κοντά του και ο Έλληνας του ψιθυρίζει :

- Ακουσε να δεις, 1.000 για σένα, 1.000 για μένα, 400 στο Γερμανό για να το βουλώσει και 600 θα δώσουμε στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα...

γιατι δεν μιλας με τον προηγούμενο?:T:

την αριστερή την καταρρακώνει το σορτσάκι που φοράει. Αισχρό. Αντίθετα, τη δεξιά την αναδεικνύει :yu:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.