Jump to content

διαρρύθμιση w/c...

voudas

Recommended Posts

λοιπόν, μετά το τέλος της εξεταστικής μου (που ελπίζω να είναι η τελευταία) ετοιμάζω να ξαναστήσω την υδρόψυξή μου και να της φτιάξω νέο κουτί...

θα γίνουν και τα εξής πειράματα...

1) θα παρεμβληθεί ένα μπλοκ που θα ψύχεται με αερόψυκτο τεκ, ώστε να δω αν θα ρίξει καθόλου την τεμπ του νερού και κατά συνέπεια και του επεξεργαστή...

2) θα δοκιμάσω να κάνω όλο το κουτί σαν ψυγειάκι αυτοκινήτου, πάλι με τεκ, ώστε να ρίξω την τεμπ του αέρα που θα τροφοδοτεί το ψυγείο...

θέλω λοιπόν θεωρητική ή εμπειρική βοήθεια στα εξής ζητήματα, ώστε αν υπάρχουν ήδη κάποιες προσεγγίσεις να μην φάω τρελό χρόνο σε περιττά λυσίματα κλπ για πολλαπλές ανακατατάξεις... να προσθέσω πως έχω στα χέρια μου 1 L20 και μια L30. Μια από αυτές θα χρησιμοποιηθεί, βυθισμένη.

Α. αρχικά, θα χάσω ή θα κερδίσω σε τεμπς βάζοντας την μεγάλη αντλία μέσα στο τανκ? ως γνωστόν η Λ30 ζεσταίνεται πολύ, έχει όμως τα 2πλάσια λίτρα (θεωρητικά). Τα μπλοκς στο κύκλωμα θα είναι 2. ένα 11 και ένα gpu maze 4. προτιμώ βυθισμένη την αντλία για λόγους θορύβου

Β. για το πείραμα 1 έχω σκεφτεί διάταξη τανκ με αντλία βυθισμένη->ψυγείο->μπλοκ με τεκ->cpu block->τανκ, με τη λογική ότι τα 11 μπλοκς δεν θέλουν τρελή ροή για να δουλέψουν και ότι θα ήταν καλό να παίρνει το πιο κρύο νερό του κυκλώματος... ισχύει? θα βοήθαγε άλλη διάταξη?

αυτά για αρχή...

πείτε καμιά γνώμη γιατί έχω μπουκώσει από το διάβασμα και ήθελα να ξεφύγω λίγο...

Μια από αυτές θα χρησιμοποιηθεί, βυθισμένη. Απλά ψάχνω το ποια. Η μεγάλη έχει το πλεονέκτημα των λίτρων, αλλά βυθισμένη θα μεταφέρη σημαντική θερμότητα στο νερό. Η άλλη είναι πιο κρύα αλλά και αδύναμη...

Σίγουρα θα κάνω δοκιμές, αλλά θα με ενδιέφερε να ακούσω γνώμες ώστε να πάρω μια ιδέα...

Θα πρότεινα να μην βάλεις την Λ30 βυθισμένη , θα σου ανεβάσει 2-3 βαθμους την θερμοκρασία στο νερό

Νομίζω το καλύτερο για αρχή θα ήταν να δοκιμάσεις την Λ20 βυθισμένη και σε συνδιασμο με το Τεκ να δεις τι παίζεται Η λογική σε αυτό είναι οτι και τα 2 μπλόκ που έχεις δεν έχουν μεγάλες διαφορες σε αποδοση με αυξημένη ροή

Θα πρότεινα αν μπορουσες να ψύχεις το τάνκ σου με το τεκ και οχι να παρεμβάλεις στο κύκλωμα ενα μπλόκ που θα ψύχεται απο το το τεκ

Σημερα που γυρισα απο το γραφειο. εβαλα το χερι μου μεσα στο τανκ που εχω βυθισει την Λ30 και ηταν χλυαρο......... Μηπως δεν ειναι τελικα καλο το καλοκαιρι να εχουμε την αντλια μεσα? Να πω οτι με το που το ανοιξα ξεκινησε απο τους 39 ενω χθες που το ανοιξα πρωτη φορα ξεκινησε απο τους 33. Σιγουρα βυθισμενη δεν ακουγεται καθολου αλλα μιλαμε για 6 βαθμους πανω μονο και μονο επειδη αφηνω την αντλια να δουλευει συνεχεια....

η Λ30 βυθισμένη στο τανκ μου δίνει +1,5 κελσιου απο το τεμπ δωματίου όση ώρα ειναι κλειστός ο υπολογιστής.

έχω απάνω στο κύκλωμα τανκ cpu,chipset eleven's και ψυγείο απο Lancia σωληνωτό 14χ26 χοντρικά.κατεμέ δεν αποδίδει τόσο πολύ θερμοτητα ώστε να την βγάλεις έξω.

Αρχική απάντηση από georgeks78

Σημερα που γυρισα απο το γραφειο. εβαλα το χερι μου μεσα στο τανκ που εχω βυθισει την Λ30 και ηταν χλυαρο......... Μηπως δεν ειναι τελικα καλο το καλοκαιρι να εχουμε την αντλια μεσα? Να πω οτι με το που το ανοιξα ξεκινησε απο τους 39 ενω χθες που το ανοιξα πρωτη φορα ξεκινησε απο τους 33. Σιγουρα βυθισμενη δεν ακουγεται καθολου αλλα μιλαμε για 6 βαθμους πανω μονο και μονο επειδη αφηνω την αντλια να δουλευει συνεχεια....

η διαφορά λογικά την έχεις μόνο στην εκκίνηση... η τεμπ θα σταθεροποιηθεί στην ίδια τεμπ, είτε η αντλία δούλευε ώρες πριν είτε ήταν κλειστή. απλά θα πάρει λίγη ώρα... έτσι το καταλαβαίνω τουλάχιστον...

Δε ξερω γιατι παραλληλα κανω folding οποτε δε μπορω να σου πω αν θα επεφτε η θα εμενε σταθερη η θερμοκρασια. σε μενα ανεβηκε λιγο ακομη παντως πρεπει να εχεις δικιο σε αυτο που λες,

Βυθισμένη αντλία? Σημερα στο gym μου ήρθε μια ωραία ιδέα! Γιατι στο gym? Γιατι είδα ενα πολύ ωραίο τανκ, μεγάλο, πλαστικό, σε διάφορα μεγέθη!

Εχετε δει τα κουτιά που έχουν τις πρωτεϊνες, κρεατίνες κτλ?

Ριτχτε μια ματια:

myopro.jpg

PrecisionProVanilla.tif.jpg

feature-001.jpg

feature-003.jpg

Τωρα, που θα τα βρείτε? Ψαξτε τους φουσκωτους φίλους σας, ρωτηστε στα μαγαζια που τα πουλάνε μπας και εχουν κανα αδειο.. κτλ..

H το καλύτερο! Τι κορμι θα παραδώσετε στην παραλία? Γκετ το Gym ραιτ ναου!!!

Όλες οι αντλίες βυθιζόμενες ή μη χρησιμοποιούν ως μέσο ψύξης το ίδιο το νερό που διακινούν. Οπότε μη σκοτίζεσαι ιδιαίτερα με την άνοδο της θερμοκρασίας από τα βατ τις αντλίας, αλλά κάνε την επιλογή σου με γνώμονα τον θόρυβο αλλά και το flow rate που (πειραματικά) θα διαπιστώσεις ότι ταιριάζει στα μπλοκ σου. Αν η μικρή λειτουργεί καλά δεν υπάρχει λόγος να βάλεις τη μεγάλη...

Σε σχέση με τις θερμοκρασίες ίσως να υπάρχει μία διαφορά στο σενάριο με τανκ και βυθιζόμενη, αλλά όχι λόγω της βυθιζόμενης, αλλά λόγω του τανκ, που αν είναι μεγάλο μπορεί να απορροφήσει περισσότερα βατ θερμότητας.

Για τη σειρά της συνδεσμολογίας ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι...

στο μεγάλο τανκ απλά λογικά θα έχω πιο αργή αύξηση της θερμοκρασίας...

λογικά το κύκλωμα θα έχει κάπου 1.5 λίτρο νερό μαξ

έχει κάποιος μετρήσει διαφορά θερμοκρασίας στην έξοδο του ραντ από την έξοδο αντλίας? παίζει και η διαρρύθμιση ρόλο βέβαια...

Αρχική απάντηση από nycos

Βυθισμένη αντλία? Σημερα στο gym μου ήρθε μια ωραία ιδέα! Γιατι στο gym?

Ειδες τελικά που ειχαν δίκιο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι?

"Νους υγιης εν σώματι υγειες :D :D "

Σωστος eleven... plz κοιταξε τα pm σου...

Αρχική απάντηση από whitewolf

να ριξω και εγω μια ιδεα που σκεφτομαι εδω και λιγο καιρο: μικρο χαλκινο tank το οποιο θα ψυχεται απο pelt γυρω στα 45w αεροψυχτο.....τι λετε?

Το εχω σκεφτεί και εγω, προσπάθησα να το κάνω σε αυτο:

attachment.php?s=&postid=33129

Αλλα δεν είδα αποτέλεσμα και μαλλον γιατι στο τανκ μου δεν είναι τελειως flat το πανω μερος του οποτε κ δεν παταγε καλα το πελτιερ.

Σιγουρα θέλει διαφορετικού τύπου κατασκευη, με σωληνες και σημειο να μπει το πελτιερ...ωστε να παγωνει όλο το τανκ...

Ισως ετσι μπορεσει να καταργηθεί το ψυγείο και να κρυώνει το νερο απο το τανκ και αποτελεσματικότερα...

να πω και εγω το μακρυ μου?

β'αλαμε υδρ'οψυξη για καλύτερα αποτελέσματα και χαμηλότερο θόρυβο

θα γυρίσουμε σε λύσεις που εμπεριέχουν στοιχεία αέρα!!!!! για να δροσίζουν την υδρόψυξη???

αμαρτία το κόβω μην πω καμμία πιο χοντρή :)

βάλε το τανκ να πατάει στα πλακάκια/μάρμαρο ότι έχεις.

φεύγει η μισή θερμότητα της αντλίας έτσι,εγγυημένα πράγματα....

παθητική αθόρυβη ψύξη :innocent:

Γιατί να μην πάρεις ένα tek και να το βάλεις πάνω στην cpu ώστε να έχεις χαμηλότερες θερμοκρασίες απο το περιβάλλον και πολύ καλύτερο oc? Ετσι δεν νομίζω να κερδίσεις και τίποτα

γιατί δεν ψάχνω για 24/7 λύση, ούτε θέλω να πληρώσω 220watt tec, ούτε ξεχωριστό ειδικο τροφοδοτικό. κάνα πείραμα να περάσει η ώρα θέλω και κάποιον τρόπο να ρίχνω μερικούς βαθμούς την τεμπ όποτε το θελήσω, για μπεντσες σε ακραία σημεία κλπ κλπ...

just for fun:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.