Jump to content

Λαμπα στο PC????

παναγιωτης

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλησπερα παιδια...:bye: θελω καιρο τωρα να βαλω μια λαμπα (φωτισμου) στο PC

μου αλλα δεν ξερω πως να παρω ρευμα απο το τροφοδοτικο και πως να βαλω την βαση στο κουτι????? ????? ????? ?????

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

καταρχην καλως ηρθες στην παρεα μας.χαλαρωσε γιατι σε βλεπω οτι αγχωθηκες...............προβλημα στην τοποθετηση δεν υπαρχει κανενα.κυκλοφορουν λαμπες σε μαγαζια με υπολογιστες ετοιμες για τοποθετηση σε ενα ελευθερο βυσμα του τροφοδοτικου.ειναι φτιαγμενες ετσι ωστε να ειναι ετοιμες για τοποθετηση χωρις καμια ιδιαιτερη διαδικασια.........

τετοιες λαμπες(λεγονται cold cathode) υπαρχουν σε πολλα μαγαζια στη στουρναρη.3 μαγαζια τα οποια ξερω οτι σιγουρα φερνουν ειναι

www.hacshop.gr

www.ram-shop.gr

www.pc-store.gr

απο τα παραπανω το χακ τους εχει στην καλυτερη τιμη.12ευρω νομιζω.μπες και στα λινκς που σου δωσα και τσεκαρε μονος σου καλυτερα.

η τοποθετηση μιας λαμπας στο κουτι γινεται απο την πλειοψηφια

α)ορθια στην πλατη του κουτιου και αριστερα απο τις θεσεις των ανεμιστηρων

β)στο πατωμα παραλληλα με το βαθος του κουτιου προς την μερια του πλαινου παραθυρου......

ελπιζω να σε καλυψα.

και παλι καλως ηρθες στην παρεα μας

Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 16:43]

καταρχην καλως ηρθες στην παρεα μας.χαλαρωσε γιατι σε βλεπω οτι αγχωθηκες...............προβλημα στην τοποθετηση δεν υπαρχει κανενα.κυκλοφορουν λαμπες σε μαγαζια με υπολογιστες ετοιμες για τοποθετηση σε ενα ελευθερο βυσμα του τροφοδοτικου.ειναι φτιαγμενες ετσι ωστε να ειναι ετοιμες για τοποθετηση χωρις καμια ιδιαιτερη διαδικασια.........

τετοιες λαμπες(λεγονται cold cathode) υπαρχουν σε πολλα μαγαζια στη στουρναρη.3 μαγαζια τα οποια ξερω οτι σιγουρα φερνουν ειναι

www.hacshop.gr

www.ram-shop.gr

www.pc-store.gr

απο τα παραπανω το χακ τους εχει στην καλυτερη τιμη.12ευρω νομιζω.μπες και στα λινκς που σου δωσα και τσεκαρε μονος σου καλυτερα.

η τοποθετηση μιας λαμπας στο κουτι γινεται απο την πλειοψηφια

α)ορθια στην πλατη του κουτιου και αριστερα απο τις θεσεις των ανεμιστηρων

β)στο πατωμα παραλληλα με το βαθος του κουτιου προς την μερια του πλαινου παραθυρου......

ελπιζω να σε καλυψα.

και παλι καλως ηρθες στην παρεα μας

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ φιλε μου για το καλοσορισμα και για την απαντηση σου.Η αληθεια ειναι οτι με καθ' ησυχασες λιγο!! και με βοηθησες! THANKS:clap: :clap: :clap:

Για να θέσω κι εγώ μια απορία που όλο το ξέχναγα. Από "λάμπες" υπάρχουν μόνο οι Cold Cathode; Όταν λέμε Cold Cathode ενωούμε neon ή άλλο αυτό. Επίσης έχω ακούσει οτι οι "λάμπες" αυτές θέλουν συνεχές ρεύμα ενώ απ'ότι ξέρω το τροφοδοτικό βγάζει εναλασώμενο και γι'αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται ειδικοί μετατροπείς. Τι παίζει τέλος πάντων;

@παναγιώτης: Αν βάλεις μία "λάμπα" θα σου πρότεινα να μπει κάθετα στο πίσω μέρος του κουτιού. Αν βάλεις δύο μία πίσω μία κάτω. Αν τώρα βάλεις τέσσερις δεν χρειάζεται να σου πώ. Μία σε κάθε πλευρά! Οι βάσεις στηρίζονται με χίλιους δυο τρόπους: blue tac, ταινία διπλής όψεως, συρματάκι (μονωμένο) κ.τ.λ.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 16:56]

. Επίσης έχω ακούσει οτι οι "λάμπες" αυτές θέλουν συνεχές ρεύμα ενώ απ'ότι ξέρω το τροφοδοτικό βγάζει εναλασώμενο και γι'αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται ειδικοί μετατροπείς.

το τροφοδοτικό ''βγάζει'' συνεχές

Αρχική απάντηση από παναγιωτης [Σήμερα, στις 18:52]

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ φιλε μου για το καλοσορισμα και για την απαντηση σου.Η αληθεια ειναι οτι με καθ' ησυχασες λιγο!! και με βοηθησες! THANKS:clap: :clap: :clap:

:hi: γι αυτο ειμαστε εδω!!!!!

περνα πρωτα μια βολτα απο ολα τα μαγαζια και ρωτα τιμες και μαρκες λαμπας.ρεβολτεκ και ακασα....θα σου ελεγα να προτιμησεις τις ρεβολτεκ μιας και μου φανηκαν πιο δυνατες.να ξερεις ομως οτι θα ανεβασει 1-2 βαθμους την θερμοκρασια στο κουτι σου.απο προσωπικη εμπειρια ειδα τις μπλε να ειναι πιο δυνατες σε φως απο τις πρασινες.βεβαια ειναι και γουστα αυτα.εαν ψαξεις στο φορουμ με το case modding θα βρεις παλιοτερα θεματα με φωτογραφιες απο κουτια και θα δεις και πολλα διαφορετικα σεταπ με λαμπες.

καλη συνεχεια:flex:

τα inverters τα οποία συνοδεύουν αυτές τις λάμπες, ανεβάζουν την τάση στα επίπεδα που λειτουργεί η καθε λάμπα (νομίζω 300-600v+)...

Προφανώς το τροφοδοτικό βγάζει συνεχές ρεύμα, οι μπρίζες βγάζουν εναλλασόμενο...

Το inverter της λάμπας φτάνει τα 800V περίπου, δεν σε σκοτώνει, αλλά σου δίνει ένα καλό μάθημα αν το σκαλίσεις.

Cold cathode είναι οι λάμπες που έχουμε οι περισσότεροι, και είναι λάμπες κρύου καθοδικού σωλήνα οπως εύκολα μεταφράζει ο καθένας.

Neon είναι οι λάμπες που πολύ εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι λάμπες σαν τις φωτεινές επιγραφές, δουλεύουν δηλαδή με νέον. (δεν έχω δει στο Ελλάδα) Είναι πιο φωτεινές αλλά πιο ζεστές.

Λάμπες θα βρείς σε κόκκινο, πράσινο, μπλέ, και UV και αν ψάξεις στο ίντερνετ υπάρχουν και άλλα πολλά χρώματα. Υπάρχουν και με τρία χρώματα ταυτόχρονα.

Για να δουλέψουν οι λάμπες, μια συσκευή που λέγεται inverter συνδέεται στα 12V του τροφοδοτικού, και σε αυτήν συνδέονται μέχρι και 2 λάμπες.

Πάντως να πώ και εγώ ότι καλύτερα ξεκίνα με μία (1) μόνο λάμπα.

Θα δείς ότι βγάζει υπέραρκετό φωτισμό και δεν υπάρχει ουσιαστικά ανάγκη για δεύτερη.

Η καλύτερη θέση είναι πίσω και όρθια ακριβώς εκεί που βιδώνονται οι κάρτες pci.

Από αυτή τη θέση ο φωτισμός πέφτει σε όλο το ύψος του κουτιού και δεν εφήνει σκοτεινές γωνίες.

Αν δεν έχεις τώρα πολλές και μεγάλες κάρτες μπορεί να μπεί και στον πάτο του κουτιού σου.

Από αυτή τη θέση φωτίζει εξίσου καλά, μονάχα η κάρτα γραφικών θα ρίχνει λίγο σκιά πάνω στην ψύκτρα της cpu.

Αγόρασε την λάμπα, σύνδεσε την, άνοιξε το μηχάνημα και προσεκτικά δοκίμασε την σε διάφορες θέσεις.

Καλή επιτυχία.

Παναγιωτη τι nickname εχεις στο GTC?????

Ειμαι ο Fanis!!!!! 26/6 στις 9μμ στην Μαρινα Αλιμου αν θες ελα στο meeting...

Τι εκανες τελικα με τη λαμπα?????

Τη πηρες και αν ναι σε τι χρωμα?????

Οι λαμπες black light αν βάλεις και καλώδια στρογγυλά UV sensitive λένε τίποτα ή καλύτερα τις απλές?

Μπαααα.εγω προτιμω την "κανονικη" μπλε....στην αναγκη παω και παιρνω μπλε καλωδια κλπ απο τα uv...μου φαινονται "θολα" καπως...

Καλοκαιρι παντως ζεσταινουν το εσωτερικο του κουτιου και της εχω σβησει. Οταν πιασουν τα κρυα θα τις ξανα-αναψω

ea6gka ποιες????? Οι cold-cathode?????

Μα καλα ποσο πολυ ζεσταινονται?????

Εγω την εχω αφησει ανοιχτη...δεν μπορω να πω οτι ζεσταινεται πολυ...

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [17-06-2004 20:36]

.

Cold cathode είναι οι λάμπες που έχουμε οι περισσότεροι, και είναι λάμπες κρύου καθοδικού σωλήνα οπως εύκολα μεταφράζει ο καθένας.

.

bleo8onh δεν μεταφραζεται ετσι.....καθοδικες λυχνιες ψυχρου φωτος ειναι το σωστο.......

.....οσο για τις λαμπες νεον ειναι πολυ πιο φωτεινες.....παρα πολυ εως υπερβολικα πολυ καυτες κ νομιζω οτι βγαινουν σε 0.60cm κ 1.20cm κ δεν ειναι τοσο λεπτες οσο οι καθοδικες αλλα ειναι χοντρες οπως οι κανονικες λαμπες....

Αρχική απάντηση από Βασιλης

bleo8onh δεν μεταφραζεται ετσι.....καθοδικες λυχνιες ψυχρου φωτος ειναι το σωστο.......

.....οσο για τις λαμπες νεον ειναι πολυ πιο φωτεινες.....παρα πολυ εως υπερβολικα πολυ καυτες κ νομιζω οτι βγαινουν σε 0.60cm κ 1.20cm κ δεν ειναι τοσο λεπτες οσο οι καθοδικες αλλα ειναι χοντρες οπως οι κανονικες λαμπες....

Μάλλον τελικά το neon είναι μόνο για αυτοκίνητα!!! Αν κατάλαβα καλά, στην αρχή βγήκαν τα neon και μετά τα cold cathode για "κοινούς θνητούς";

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.