Jump to content

E1260 δεν θελει πανω απο 370fsb

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Xρονια πολλα και καλως σας βρηκα

Εχω εναν G0 E2160 και μια ip35pro

Τον τρεχω στα 9χ370 με 1.6350 ταση

Παρολα αυτα η mugen μου και οι 120αριδες τον κρατανε στα 70full load με prime/orthos και πολυ πιο κατω σε games

Δεν μπορω να τον κανω να δουλεψει με τιποτα με 8χ400

Δοκιμασα ακομα και 7χ450 αλλα και παλι τιποτα

Oι μνημες που εχω τις δουλευω με 2.15 ταση στα 1110mhz και μαμα timings χωρις κανενα προβλημα

Οταν ανεβαζω το fsb εννοειται ριχνω τις μνημες στα 1080, αλλα τιποτα

Εχω 1.37 ταση στο NB αλλα δοκιμασα και μεχρι 1.55

Δεν εχω δει αλλον να μην μπορει να ανεβασει πιο πολυ το fsb με αυτον τον επεξεργαστη

Εχω το τελευταιο bios και ακομα μια audigy και μια καρτα δικτιου ασυρματη, λετε να παιζει προβλημα?

Ετσι κι αλλιως δεν ειναι οπως παλια, αυτα τα bus ειναι ανεξαρτητα με το fsb πλεον

Τι να πω....το εχετε ξανασυναντησει?

χρονια πολλα

φιλικα παντα ποσα παραπανω mhz θες απο τον κακομοιρο τον e2160 (e1260 δεν εχω δει πουθενα) . και με αερα . απο οτι ειδα τον δουλευεις και με πολλα volt .

πιστευω πως με αερα δεν παει παραπανω τωρα εχεις 70 σε load αν παει κιαλο ποσο θα ανεβει η θερμοκρασια ? με νερο ισως παει λιγο πιο πανω .

ας πουν και οι ποιο εμπηροι καμια ιδεα

Το ρεύμα που δίνεις είναι πάρα πολύ για αέρα. Δεν έχει νόημα να το σταθεροποιήσεις εκεί. Με την πρώτη άνοδο της θερμοκρασίας θα είσαι κατά πολύ εκτός ορίων..

Εαν τον ανεβασεις λιγο ακομα με την συγκεκριμενη ψυκτρα και ξεπερασει τους 72-75 υπαρχει μεγαλη περιπτωση να καει.

δεν καιγονται ετσι ευκολα οι επεξεργαστες...

αν υπαρχει καποιο υποσυστημα σε εναν υπολογιστη το οποιο καιγεται δυσκολα,τοτε αυτο ειναι ο επεξεργαστης...

ακομα και αν οι 8ερμοκρασιες που πιασει ειναι πανω απο 80 βα8μους,τοτε αυτοματα 8α κλεισει...

παντως για αερα και 24/7 χρηση,1.6+ ειναι πολυ ρευμα στον επεξεργαστη.

δοκιμασε να βρεις καποια χαμηλωτερη συχνοτητα στην οποια δεν 8α δινεις παραπανω απο 1.45-1.50

στο vtt φανταζομαι εχεις δωσει ρευμα,σωστα?αν οχι δωσε μεχρι 1.31-1.37 και δες μηπως στα8εροποιη8εις με χαμηλωτερο vcore και ή και να ανεβγεις παραπανω απο τα 370 μεν,οχι για 24/7 δε.για κανα bench μονο

για τελευταιας γενιας επεξεργαστς κυριως

ο τελευταιος επεξεργαστης που 8υμαμαι να μου εχει καει ηταν ενας ΧΡ 2400+ και καηκε επειδη η τροφοδοσια του cpu fan ηταν problematic με αποτελεσμα να μην δουλευει το φανακι και ο επεξεργαστης να τσουρουφλιστει

Στα 3.0ghz παντως μπορω να το εχω stable με πολυ πιο κατω ταση, καπου 1.42 νομιζω

Αυτο που εχω δει παντως ειναι οτι στα games δεν χρησιμοποιειται ποτε το 100% του επεξεργαστη(το εχω τσεκαρει με το rivatuner), οποτε και δεν ανεβαζει

πανω απο 60 βαθμους

Μονο το 75% του καθε core χρησιμοποιειται

70 βαθμους πιανει μονο με τα orthos/prime

Σε idle mode ιταν σερφαρω, ειναι στους 30 βαθμους, γιατι εχω αφησει το να ριχνει τo multipler

Oριστε τα ρευματα που δινω τωρα

3330og2.th.jpg

Δεν θα ηθελα κατι για bench αλλα για 24/7

Ειλικρινα δεν με νοιαζει καθολου να καει γιατι ετσι κι αλλιως τον πηρα μονο και μονο για να μειωσω το κοστος αναβαθμισης, αλλα και παλι δεν νομιζω να παθει κατι

Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι δεν μπορω να ανεβασω το fsb, ριχνοντας το multipler

Nα το ριξω στα 3.0ghz μαλλον δεν θα το κανω, γιατι και μονο στην ιδεα οτι εχει να δωσει κι αλλο, θα χαλιεμαι :rolleyes:

Eτσι κι αλλιως ρε παιδια, και να μειωσω τον χρονο ζωης του, μηπως θα μεινει πανω στο pc πανω απο 1-2 χρονια?

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις :huepfend007:

εγω δεν αναφερ8ηκα στον χρονο ζωης του επεξεργαστη.ετσι και αλλιως εχει εγγυηση οποτε δεν υπαρχει προβλημα.Αυτο που λες για τα παιχνιδια απο την αλλη ειναι γνωστο..κανενα παιχνιδι δεν μπορει να ζορισει τον επεξεργαστη οπως καποιο προγραμμα στα8εροτητας

καταρχην απενεργοποιησε ολα τα cpu features,EIST/c1e/κτλ

δευτερον

τι μνημες και τι τροφοδοτικο εχεις?

το ρευμα στο ich που δινεις ειναι πολυ για το fsb που εχεις.χαμηλωσε το στο 1.09-1.12

με ποιον διαιρετη παιζεις?

δοκιμασες να ανεβεις με τις μνημες 1:1 για να δεις αν ο επεξεργαστης μπορει να ανεβει πανω απο 370?

Τροφοδοτικο εχω ενα zalman 600w

Οι μνημες μου ειναι οι corsair 800 με τις ψυχτρες επανω, τις ιδιες που εχουν και οι πιο γρηγορες

Δοκιμασα και με 1:1 αλλα τιποτα

Επισης λιγο πριν δοκιμασα στα 3.2ghz με 1.5ταση αλλα εβγαζε error το orthos

Αποφασισα να παραμεινω οπως ειμαι και οσο κρατησει

Εριξα την ταση στο ich, στο 1.09

Λεω να ριξω και στα ichio & mch

Να αφησω δηλαδη μονο παραπανω ταση στα cvore, ddr2, cpu vvt, μιας και δεν εχω τοσο ψηλο fsb

Δοκιμαζω μολις τωρα

τρεχεις το small ή το blend?

για τη συχνοτητα που βρισκεσαι δοκιμασε με

vtt ~1.3/mch ~1.44/ich ~1.09

και παιξε ειτε με τον 4:5 / 5:6 διαιρετη στις μνημες

με cas4 ή cas5 εισαι στις μνημες και ποσο vdimm δινεις και για πια συχνοτητα?

μπορει να ευ8υνονται οι μνημες που εχεις λα8η.

για 1100+ ειναι σχετικα λιγο το 2.15 που δινεις,αλλα φυσικα εξαρταται και απο τα timings.

δωσε περισσοτερες πληροφοριες για να μην ρωταμε ενα ενα κα8ε φορα.με το τσιγκελι στα βγαζουμε :p

3330lowjj3.th.jpg

Aυτες ειναι οι νεες τασεις μου

Δοκιμασα με λιγο πιο χαμηλη ταση στο core αλλα εκανε restart ο υπολογιστης

Mε 1.6350 μετα απο 5 λεπτα orthos(small) ηταν stable

Mε πιο λιγη ταση μετα απο 2 λεπτα εκανε restart

Οι μνημες ειναι στα 1110mhz με 5-5-5-18, τα μαμα δηλαδη

Mαλλον αυτη ειναι η ταση, απλα πριν εδεινα παραπανω ρευμα σε μερη που δεν χρειαζοταν

Καταφερα να ριξω την θερμοκρασια σε full load 1-2 βαθμους, κατι ειναι και αυτo

Απενεργοποιησα και τα αλλα 2 στο bios(να μην πεφτει το multipler), και ανεβηκε μονο 3 βαθμους στο idle

Ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια

Επομενο βημα να παρω κανενα penryn και να τον ξεζουμισω:musik011:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.