Jump to content

Με PCMCIA γιατι γραφω στα 40x και οχι 48x ???

alekos

Recommended Posts

Εχω ενα LG 52x32x52 και το εχω σε ενα κουτι Cronos απο το πλαισιο.Στο λαπτοπ εχω τελευταιο bios αλλα ρε γαμωτο δεν γραφει πανω απο 40x.Τα cd ειναι TY μεχρι 48x.

Εχω winXP+sp1 και γραφω με το τελευταιο Nero.

Eχω και ενα εξωτερικο δισκο και οταν αντιγραφω απο τον εξωτερικο στον τοπικο οι ταχυτητα ειναι full USB2.Απο τον εξωτερικο στο CD-RW γραφει παλι σε 40x.

καμια ιδεα για το τι φταιει ???

Για τις ταχύτητες και αν αρκεί η pcmcia ή η USB 2.0 δεν ξέρω, αλλά κάνε ένα nero drivespeed μπας και δει και την 48. Επίσης έχω την εντύπωση πως ο νερωνας καταλαβαίνει μέχρι ποια ταχύτητα μπορεις να γράψεις σε κάθε δισκάκι. Στην τελική, τι διαφορά έχει η 40 απ την 48??

Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Σήμερα, στις 14:46]

Για τις ταχύτητες και αν αρκεί η pcmcia ή η USB 2.0 δεν ξέρω, αλλά κάνε ένα nero drivespeed μπας και δει και την 48. Επίσης έχω την εντύπωση πως ο νερωνας καταλαβαίνει μέχρι ποια ταχύτητα μπορεις να γράψεις σε κάθε δισκάκι. Στην τελική, τι διαφορά έχει η 40 απ την 48??

οσο και αν ειναι η διαφορα, το σπασιμο ειναι οτι πληρωσα PCMCIA --usb2.0 box--LG 52x32x52 και δισκακια ΤΥ 48x για να γραφω 48x και οχι 40x(με 40x κανει 5λεπτα το cd σωστα??)Mε drive speed στο nero δεν βλεπεις ταχυτητα εγγραφης αλλα αναγνωσης και μου βγαζει ~42x.Επισης στο ιδιο τεστ μου δινει και το "link speed" το οποιο ειναι 10MB/s - οταν στην 48x γραφεις με 7,2MB/s !!!

Δεν υπαρχει firmware update για αυτο το μοντελο γιατι ειναι σχετινα καινουριο.

Τα ειχα για καλα τα LG .. ελπιζω να μην ειναι το CD-RW που φταιει.

Αν εχετε να προτεινετε καποιο αλλο καλο προγραμμα εγγραφης να δοκιμασω ...

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 16:25]

Με 40x δεν κάνει 5 λεπτά! Με 16x κάνει 5. Με 24x 3:30 και με 52x 2:30. Οπότε από 32 και πάνω δεν έχει τρελή διαφορά

Ορε φιλε μην με λες τετοια!!!!

5':30'' μου κανει για full 700αρι CD.

Ορε πουσ*η μου τωρα αρχιζω να ανησυχω....

Αφου απο τον εξωτερικο δισκο μεταφερει σαν USB2.0 ή το κουτι του CD-RW φταιει ή το CD-RW.

Ισως δοκιμασω το αντιγραφικο σε κανα φιλαρακι...

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 16:35]

Το cd-RW και εσωτερικό να είναι δε πιάνει ποτέ πάνω από 32χ~36χ και αυτό μόνο στο τέλος της εγγραφής. Μια χαρά είναι το LG.

Ο vdeseris έχει δίκιο.

του τεστιν ... πανω απο 16x δεν θα γραψω ???

θα δοκιμασω παντως και official drivers για το κουτι..

(με 40x κανει 5λεπτα το cd σωστα??)
Οχι γυρω στα 3 λεπτα, εξαρταται απο την ωρα που χρειαζεται για το lead in/out.
Το cd-RW και εσωτερικό να είναι δε πιάνει ποτέ πάνω από 32χ~36χ και αυτό μόνο στο τέλος της εγγραφής.
Φυσικα δεν ισχυει αυτο που λες. Απορω μερικες φορες πως βγαζει κανεις τετοια συμπερασματα. Το οποιοδηποτε drive με τα καταλληλα media θα πιασει την ονομαστικη τελικη ταχυτητα εγγραφης - στην προκειμενη 52χ - με τροπο αναλογο με τον οποιο εχει κατασκευαστει (CAV ή zCLV)

[Edit]

Alekos το Νερο δεν δειχνει realtime την ταχυτητα εγγραφης αλλα ειναι δυνατο να γινει με ενα μικρο modification στο registry

Nero Tip: show actual write speed

Το USB2 interface ειναι αρκετο για να κανεις τιες εγγραφες σου full speed. Δεν γνωριζω εαν το pcmcia interface μεσω του οποιου εχεις το usb2 αποτελει τροχοπεδη ομως. Δοκιμασε οπως προτεινε ο chroma ενα fw update και χρησιμοποιησε καποια απο τις τελευταιες εκδοσεις του Νερο.

Χρησιμοποιώ το τελευταιο Nero.Δεν υπαρχει fw update για το CD-RW γιατι ειναι καινουριο μοντελο. Η καρτα PCMCIA usb2.0 που εχω ειναι D-Link.

Εκανα το nero test και μου δειχνει burst rate ~10MB.Δεν προλαβα να ξαναπαω σπιτι αφου διαβασα το ποστ για να τσεκαρω το speed test μετα το mod.

Παντως κανω μια επισυναψη του τεστ που εκανα -- ειναι ενα zip με το τεστ οπως το εσωσα απο το nero σε HTML μορφη.Μολις κανω και το αλλο τεστ θα το βγαλω και αυτο...αν δεν εχω εκραγει απο τα νευρα μου ως τοτε !!!

:mad: :mad:

κατι ακομα.εγραφα σε ΤΑΟ αλλα δοκιμασα και DAO/96 μηπως αλλαξει τπτ δεν αλλαξε.

Επισης εχω και τους τελευταιους ASPI drivers

lg.zip

alekos αν και με τα ΤΥ δεν θα επρεπε να ειχες προβλημα, δοκιμσε και με αλλα media μηπως ειναι θεμα fw και οχι του interface που χρησιμοποιεις.

Επισης ποιο ειναι το Output του σκληρου σου? Υποθετω οτι δουλευει στις 5400rpm - το DMA ειναι σεταρισμενο? Κανε ενα benchmark και για το σκληρο σου.

δοκιμασα αυτο που λες στο link για το nero και το write speed ειναι 16x !!!!omfg!!!

εκανα και νεο τεστ (μετα την εφαρμογη των οδηγιων του λινκ) και οντως βγαζει 16x

θα δοκιμασω και τπτ αλλα cd να δω.

δοκιμασα το κουτι με το CD-RW σε ενα φιλαρακι και γραφει 48x.

το DMA ειναι ON.θα δοκιμασω με την πρωτη ευκαιρια το Atto.

Απο οτι διαβασα online κατι αλλοι τυποι ειχαν προβλημα πεσμενης ταχυτητα με usb2.0 PCMCIA cards και τελικα πειραξαν το latencty του cardbus controller για να διπλασιασουν περιπου την ταχυτητα.

παραθετω το λινκ: http://home.insightbb.com/~scottlandon/

ο δικος μου cardbus controller ειναι :

texas instruments pci4410

επισης αυριο θα δοκιμασω την PCMCIA καρτα σε ενα αλλα λαπτοπ με διαφορετικο controller απο τον δικο μου.

στην πρωτη ευκαιρια(μαλλον μετα την Τεταρτη..αχ εξεταστικη,πικραμενη ιστορια :OT: ) θα δοκιμασω να δω τι καταφερνω με το linux μηπως τελικα ειναι θεμα ελλιπων driver(που δεν το νομιζω) εχωντας στο μυαλο μου και ολα τα παραπανω μηπως στειλω την καρτα για αλλαγη τουλαχιστον ή να την ελενξουν διοτι τα πραγματα ειναι τραγικα :giveup:

παραθετω το νεο nero test :

lg-real.zip

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.