MOS Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13, 2011 Καλησπέρα σας κύριοι μια πολύ απλή ερώτηση θέλω να κάνω σε όποιον γνωρίζει. Έχω μια πλακετίτσα η οποία δεν θέλω να χαλάσει μέχρι τις 17 που παρουσιάζω την πτυχιακή μου, μετά δεν με νοιάζει ας πάρει και φωτιά. Σντούπ και εικονίτσα! Την πρώτη φορά που κατέβηκα με αεροπλάνο στο νησί μαζί με αυτή, με γείωσε με βλάβη στο UART της. Πιθανολογώ πως μάλλον κάτι είχε να κάνει με τις ακτίνες Χ που δέχτηκε περνώντας από τον έλεγχο του αεροδρομίου, τότε όμως είχα καιρό να την στείλω Κορέα για αντικατάσταση, τώρα δεν έχω γιατί οι μέρες είναι μετρημένες. Η ερώτηση. Επηρεάζεται από τις ακτίνες Χ το PCB, τα chip και γενικότερα η πλακέτα ; Thanksssssssssssss :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Οκτώβριος 13, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 To PCB όχι, το chip ίσως… αν και συνήθως όλα τα chip πέρανε από κάποια διαδικασία Radiation hardening που τα κάνει πιο ανθεκτικά στην έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.Γενικά οι ακτίνες Χ μπορούν να επιδράσουν αρνητικά, ιδιαίτερα στα chip υψηλής ολοκλήρωσης Αλλά αυτές που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια για έλεγχο αποσκευών δε θα έπρεπε να έχουν τέτοια ισχύ έτσι ώστε να προκαλέσουν την οποιαδήποτε ζημιά.Φαντάζομαι ότι τη συγκεκριμένη πλακέτα την βάζεις σε κάποια τσάντα που κουβαλάς διαρκώς μαζί σου… οπότε και θα μένει ελάχιστο χρόνο στους ιμάντες αποσκευών. Οι υπόλοιπες αποσκευές περνάνε από αρκετή κακομεταχείριση οπότε υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι για τη καταστροφή ευαίσθητων εξαρτημάτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 13, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Ναι ναι συνέχεια μαζί μου, αλλά μου φαίνεται ότι αυτά τα 2-3 δευτερόλεπτα που δέχεται τις ακτίνες του κάνουν ζημιά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Οκτώβριος 13, 2011 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Δεν παίζει να φταίγανε οι ακτίνες στο αεροδρόμιο.Στην διαδικασία του QC ( hardware check πρωτού φύγουνε από το εργοστάσιο... ) περνάνε από ICT ( επαγγελματικό ακτινογράφο ) για να βεβαιωθούνε ότι όλα είναι ok [ για να πάμε σε μια ρεαλιστική δόση, όχι, δεν τεστάρουνε με τον ICT όλα τα motherboards που φεύγουνε από το εργοστάσιο, checkάρουνε μερικά κομμάτια από κάθε παρτίδα, ή κάποια κομμάτια που θέλουνε σίγουρα να είναι αψεγάδιαστα όταν φύγουνε για κάποια άτομα/εταιρίες κλπ ]Δεν ξέρω τι ενέργειας είναι τα x-rays των αεροδρομίων, αλλά δεν νομίζω να είναι πάνω από 15-20 MeV τα οποία ίσως είναι ικανά να προκαλέσουνε κάποια ζημιά στο PCB ή κάποιο chip. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOS Οκτώβριος 13, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Ευχαριστώ πολύ, θα προσπαθήσω να τους πω να μην το περάσουν από έλεγχο με την χρήση ακτίνων και να το ανοίξουν να το δουν ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.