Jump to content

Στησιμο peltier

Virus

Recommended Posts

Μολις πριν λιγο παρελαβα το peltier 226w!K θα ηθελα τη βοηθεια σας στο στησιμο!Απο τα πιο βασικα μεχρι τα πιο εξειδικευμενα...

Eχω το block του 11 με την κεντρικη εισοδο

cold plate 5x7,7x5

qtec 550w gold!

Επισης εχω κ αφρωδες υλικο που ειναι σαν αυτο που βαζουν σε μερικα κουτια κατω απο το motherboard!

Θα ηθελα κυριω τη βοηθεια σας στη μονωση κ τα υλικα που θα χρειαστω!Επισης σε ποιες τασεις να συνδεσω το πελτιερ κ το τροφοδοτικο για καλυτερη λειτουργια καθως εχω ακουσει οτι το τροφοδοτικο μπορει να καει αν δουλευει μονο η +12!

Κατ αρχήν το τροφοδοτικό που αναφέρεις πιστεύω να το έχεις αποκλειστικά για το TEC. Αν όχι, καλό είναι να το κάνεις. Να ξέρεις ότι τα πελτιερ δουλεύουν από 11-15V. Μόνωση, αν και είναι φάν του υλικού που βάζει ο unseen(αρμαφλεξ μου φαίνεται) καλό είναι και το αφρολέξ. Τι επεξεργαστή θα κρυώσεις δεν μας είπες. Μόνωση βάλε γύρω από τον επεξεργαστή, και με τη βοήθεια ενός Mousepad ας πούμε, βάλε και πίσω από την μητρική. Να ξέρεις ότι το TEC αυτό είναι αρκετά μεγάλο (νομίζω το μεγαλύτερο που χρησιμοποιούν στα pc, εκτός και αν βάλεις 2,3 κτλ) και όπως και όλα τα TEC, αν σου καεί θα το ψήσεις και όλο το μηχάνημα... ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!

Ενα P4 3,2 που με στοκ ψυξη κ ταση παει 3870!Αρα τι αλλα υλικα θα χρειαστω?Κατι dielectric grease που ακουω κ τετοια δεν χρειαζονται!

Το τροφοδοτικο θα ειναι μονο για το πελτ αλλα ποιες τασεις να εκμεταλευτω για μεγιστη αποδοση κ καλυτερη λειτουργια?

Μόνο την 12V. Μπορείς να βγάλεις και 15 αλλά δεν ξέρω πόσα amper δίνουν τα τροφοδοτικά έτσι (παρακαλώ τους ηλεκτρονικούς να τοποθετηθούν -ακούς pro???!!).

Dielectric grease here in Greece δεν ξέρουμε ακόμη τι είναι!! Το αρμαφλέξ (unseen καλά το λέω?) καλό είναι, και η βαζελίνη καλή είναι!

Νομίζω πως τα Peltier τα περισσότερα που είναι πάνω απο 150Watt ζητάνε και βγάζουν τα ονομαστικά Watt τους σε τάση μεγαλύτερη των 20 Volt(Τα περισσότερα στα 24) άρα στα 12βολτ θα έιναι περίπου 150watt εκτός αν βγάζει τα Watt του στα 12 βολτ. Δες καλύτερα την χαρακτηριστική καμπύλη του συγκεκριμένου Peltier...

Εγώ έιχα δει ένα Peltier της Ferrotec το οποίο έβγαζε τα Watt του στα 24 Volt ! με Vin Max περίπου 30 Volt αλλά ήταν για βιομηχανική χρήση και ίσως ήταν ιδική παραγγελέια. Αν του Virus είναι τα 226 στα 17Volt τότε στα 12 θα έιναι περίπου 180 αρά καλά είναι. Το Qtec πόσα Amp δίνει στην 12άρα ?

Δεν ξερω δεν το εχω αγορασει ακομα!Σκεφτηκα ομως να συνδεσω τη μια ακρη του πελτ στην

-12 κ την αλλη στην 3,3 ετσι 3,3-(-12)=15,3v ετσι να εκμεταλλευτω τα amper της 3,3 που ειναι περισσοτερα συνηθως απο της +12!

OXI!

Στις αρνητικες τασεις δε δεχονται ζορισμα τα τροφοδοτικα, ειναι ζητημα αν σηκωνουν ενα Ampere στην καθε μια. Για κανα ανεμιστηρακι και πολυ ειναι, οχι να βαλεις και καμια 10αρια+ και Ampere του Peltier πανω!

Κοιτα τα χαρακτηριστικά του τροφοδοτικού και δες τι amps βγάζει στα 12V. Αφού δεν έχεις αγοράσει ακόμη τροφοδοτικό στείλε ένα PM στον hipro5. Απ ότι θυμάμαι είχε ένα φίλο που έφτιαχνε ότι τροφοδοτικό ήθελες.

Αρχική απάντηση από morpheus

OXI!

Στις αρνητικες τασεις δε δεχονται ζορισμα τα τροφοδοτικα, ειναι ζητημα αν σηκωνουν ενα Ampere στην καθε μια. Για κανα ανεμιστηρακι και πολυ ειναι, οχι να βαλεις και καμια 10αρια+ και Ampere του Peltier πανω!

Να συμφωνήσω με τον morpheus ! Μήν το κάνεις γιατί το βλέπω κάρβουνο! Είναι και Qtec ..:p

Qtec550 ειχε και ο Unseen οταν έκαψε :bye το δικο του 226W tec

Θα έλεγα μην το ζορίζεις πολύ το τροφοδοτικο .Ξεκίνα με 12ν για να δέις τι παίζεται παρατήρησε και το πως συμπεριφέρεται το μπλόκ στα παραπάνω βατ .

Στειλε και στον Unseen κανα ΠΜ ξέρει αρκετά πάνω στο Θέμα

Περιμένω ενημέρωση

1) το παλιο μου τροφοδοτικο 350watt δεν κανει για ενα πελτιερ 175w@12V?

2) απο μονωσεις τι ακριβως χρειαζεται? :wassat:

απ'οτι λετε χρειαζεται γυρω απο τη cpu! δηλαδη? το αφρολεξ μπορει να σταματησει την υγρασια? :tomato:

το θεμα ειναι οτι δεν θελω να δωσω πανω απο 40-50 για τροφοδοτικο!Σημερα παντως που το εβαλα πανω στο tagan χωρις cpu δουλεψε αψογα!δυστηχως δεν εχω θερμομετρο για θερμοκρασιες μικροτερες του 0!

Αρχική απάντηση από Kimi Raikkonen

1) το παλιο μου τροφοδοτικο 350watt δεν κανει για ενα πελτιερ 175w@12V?

¨Όχι το παλιό σου τροφοδοτικό δεν κάνει για ένα πελτιερ αυτής της ισχύος.

Γιατί τα τροφοδοτικά μοιράζουν την ισχύ τους και στην 3,3V και στην 5V εκτός της 12V

Με λίγα λόγια το 350W τροφοδοτικό σου το πολύ να δίνει 10-12A στην +12V έξοδο ή 120-150W. Αλλά ακόμα και ακριβώς 15A (180W) να δίνει το PSU σου πάλι δύσκολα θα σηκώσει το πελτιερ χωρίς πρόβλημα πρέπει πάντα να έχεις ένα περιθώριο+

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.