Mischeif Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2004 Για σας λοιπον σκεφτομαι να κατασκευασω ενα waterchiller αρχικα!ομως το compresser του θελω να εχει την δυνατοτητα να περασει και σε phasechange σταδιο οταν βρεθει ενα evaporator!To waterchiller θα κατασκευαστει συμφωνα με το project που εχει κανει ο unseen με το kryotek!Τωρα απο τι συστηματα θα αποτελειται το waterchiller μου!-μια δεξαμενη μονομενη γυρω στα 10-15 λιτρα-μια eheim 1250-και τωρα παμε στο compresser - βρηκα μια εισαγωγικη εταιρια στην πειραιως με το ονομα ΕΨΕΜ που φερνει παντως ιδους compresser και οτιδηποτε αλλο πανω σε θεματα ψυξης!-ενα condesser αγνωστων ακομα διαστασεων (οσους ανεμιστηρες χρειαστουν)-πολυ πολυ μονωση-και τελος θα ηθελα ενα block elevenτο ερωτημα μου ειναι τι ισχυς compresser να παρω ωστε να ειναι δυνατο αρχικα ως waterchiller και μετα ως phasechange!μου προτειναν απο εκει ενα με αποδοση 1/5 και κατασκευασμενο για αεριο r404 καπου στα 50εστοχος για waterchiller καπου στους -10 με -15 πανω στο επεξεργαστηστοχος phasechange καπου στους -25 με -30(πολυ αργοτερα)θελω την βοηθεια και τις γνωσεις σας για να κανω και εγω ενα απο τα ονειρα μου πραγματικοτητα!Ευχαριστω και περιμενω την βοηθεια σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιούνιος 16, 2004 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2004 1/5 ειναι οτι πρεπει...προχωρα!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούνιος 17, 2004 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 Για 10 - 15 λιτρα υγρο το 1/5 δεν κανει. Θα αργει να το κρυωσει και θα ζεστενεται γρηγορα. Γιατι να βαλεις τοσο πολυ? γυρω στα 5 με 8 λιτρα ειναι οκ με το 1/5. Σε φουλ θα εισαι γυρω στους -5 με 404. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούνιος 17, 2004 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2004 λοιπον παιδια θα παω σημερα να παρω το compresser!unseen η δεξαμενη που χρησιμοποιησες εσυ ποσα λιτρα ηταν!το βραδυ θα μπουν φωτογραφιες του compresser Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Ιούνιος 23, 2004 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 23, 2004 Περιμενουμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούνιος 24, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 24, 2004 παιδια συγνωμη για την αναμονη!αλλα πρεπει να γινουν καποια πραγματα πρωτα και μετα θα ποσταρω ενα τελικο ποστ!με μετρισεισ τροπο κατασκευης και πολλα αλλα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Ιούνιος 28, 2004 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2004 Ειναι σχεδόν ετοιμο δηλαδή?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούνιος 28, 2004 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2004 Περιμενουμε αποτελεσματα κ φωτος.....!!!!Αντε καλοδουλευτο..!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούνιος 28, 2004 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2004 Καλή επιτυχία με το Project τότε ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούλιος 2, 2004 Author #10 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 λοιπον να δωσω καποια specs για το chiller μου και απο βδομαδα ελπιζω να ειναι ετοιμο!compresser 1/4 r404a(μαμισιο) μοντελο AEZ4430Z 66,55εcondesser 29*23 18,82εκαι τα δυο ειναι αγορασμενα απο την ΕΨΕΜ(Πειραιως 139 τηλ. 210-3451001)ακομα πρεπει να αγοραστει θερμοστατης...με κοστος γυρω στα 40ε ενας ψηφιακος που θελω!θα σας κρατω ενημερους! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinny13 Ιούλιος 2, 2004 #11 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 ασχετο αλλα μια αντλια σε ποσους βαθμους μπορει να αντεξει?καπου ειχε αναφερει ο unseen μου φαινεται οτι απο τη χαμηλη θερμοκρασια η hydor του τα'φτυσε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 2, 2004 #12 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 Θυμαμαι που διαβαζα στο xtremeforums οτι ενας τυπος που ειχε φτιαξει ενα chiller R507 με θερμοκρασιες γυρω στους -40. Η αντλια του εγινε κομματια απο τις θερμοκρασιες. Γενικα οτι ειναι απο πλαστικο δεν παιζει να αντεξει σε τοσο χαμηλες θερμοκρασιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Ιούλιος 2, 2004 #13 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 Kαλη επιτυχια φιλε κ κρατα μας ενημερους! (ωρε λες να κανω κ γω κανενα τετοιο σχεδιο....?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούλιος 2, 2004 Author #14 Κοινοποίηση Ιούλιος 2, 2004 δεν ξερω εαν σπανε οι hydor παντως εγω εχω eheim 1250και ελπιζω να μην συμβει κατι τετοιο!χαχαχα ελπιζω τουλαχιστον!αν και δεν στοχευω στους -40 πιστευω -20 ειναι τελεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 7, 2004 #15 Κοινοποίηση Ιούλιος 7, 2004 Πως παει παιχταρα? το τελειωσες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούλιος 11, 2004 Author #16 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2004 οχι ακομα!περιμενω να γυρισει ο αυτη τη βδομαδα ο ψυκτικος μου!επισης πρεπει να παρω θερμοστατη,φιλτρο και σωληνες!το πιθανοτερο ολα αυτα να γινουν μεσα στην βδομαδα!johnfish το βρηκες το μαγαζι που σου ειπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnFish Ιούλιος 11, 2004 #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2004 Mischeif, δεν πηγα εκει. Βρηκα ενα καλο μαγαζακι στα πατησια...καπως πιο κοντα απο την ΕΨΕΜ σε σχεση με το σπιτι μου. Ισως ομως να περασω απο κει αυριο να δω μηπως εχουν καποια πραγματα που δεν εχει το αλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 11, 2004 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2004 Τελικά πόσα λίτρα νερό θα βάλεις στο tank ? Θα φτιάξω και εγώ ένα σε λίγες μέρες με ένα φίλο και λέω να αγοράσω ένα κομπρεσεράκι 1/4 ή1/3hp με r404... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mischeif Ιούλιος 12, 2004 Author #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2004 η δεξαμενη απο οτι σκεφτομαι θα εχει γυρω στα 5 λιτρα!τωρα απο αποψη compresser καλυτερα να παρεις 1/5 (εγω για 1/5 πηγα αρχικα αλλα ηταν μικρη η διαφορα και πηρα 1/4) εκτος κι αν δεν σε ενδιαφερει ο θορυβος!παντως οσοι θελεται να πατε εψεμ για ψωνια!προς Θεου δεν κανω διαφημιση αλλα εκει τα βρηκα ολα,το μονο "κακο" ειναι οτι πρεπει να ξερετε ακριβως τι ζητατε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kostas7GTR Ιούλιος 12, 2004 #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2004 Οκ σε ευχαριστώ ! Περιμένω αποτελέσματα ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.