dunkel_Stern Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 10, 2011 ξέρει κανεις που μπορώ να βρω στην Θεσσαλονίκη liquid smoke?Liquid smoke - Wikipedia, the free encyclopedia
f117 Οκτώβριος 10, 2011 #2 Οκτώβριος 10, 2011 ξέρει κανεις που μπορώ να βρω στην Θεσσαλονίκη liquid smoke?Liquid smoke - Wikipedia, the free encyclopedia liquid smoke | eBay δεν ξέρω από Θεσσ τι παίζει δυστυχώς υγ. μπορείς να μου πεις που θέλεις να το βάλεις? :D
dunkel_Stern Οκτώβριος 10, 2011 Author #3 Οκτώβριος 10, 2011 liquid smoke | eBayδεν ξέρω από Θεσσ τι παίζει δυστυχώς υγ. μπορείς να μου πεις που θέλεις να το βάλεις? :D φτιάχνω home made BBQ sause και την θέλω για μαρινάρισμα κρέατος το οποιο το κάνω στον φούρνο και έχει γεύση σαν να είναι στα κάρβουνα. απλά τώρα η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι πολύ χρονοβόρα και δεν έχω πια όρεξη, έλεγα να πάρω έτοιμη (μέχρι τώρα κάπνιζα νερό και το έβραζα ώσπου να γίνει αρκετά συμπυκνωμένο και χρησιμοποιούσα αυτό για liquid smoke)
Lakisss Οκτώβριος 10, 2011 #4 Οκτώβριος 10, 2011 μέχρι τώρα κάπνιζα νερό off-topic αλλά πώς γίνεται αυτό?
f117 Οκτώβριος 10, 2011 #5 Οκτώβριος 10, 2011 σε τπτ delicatessen έχεις δει? ebay ftw άμα δεν βρεις.....και η ποσότητα που βάζεις είναι μικρή αρκετά να φανταστώ ε?
dunkel_Stern Οκτώβριος 10, 2011 Author #6 Οκτώβριος 10, 2011 βάζεις σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο (οι κατσαρόλες οι τεράστιες τις μαμάς) ροκανίδια, από πάνω κανεις μια κατασκευή ώστε να αιωρείται ένα μικτότερο κατσαρολάκι, το κλείνεις με αλουμινόχαρτο όλο αυτό και το βάζεις πάνω στο μάτι, σε χάζι e.t.c. και το αφήνεις για κάνα 2-4 ώρες ώσπου τα ροκανίδια να γίνουν σταχτη (εγώ το κάνω στην ταράτσα με γκάζι)
Dem Οκτώβριος 10, 2011 #7 Οκτώβριος 10, 2011 βάζεις σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο (οι κατσαρόλες οι τεράστιες τις μαμάς) ροκανίδια, από πάνω κανεις μια κατασκευή ώστε να αιωρείται ένα μικτότερο κατσαρολάκι, το κλείνεις με αλουμινόχαρτο όλο αυτό και το βάζεις πάνω στο μάτι, σε χάζι e.t.c. και το αφήνεις για κάνα 2-4 ώρες ώσπου τα ροκανίδια να γίνουν σταχτη (εγώ το κάνω στην ταράτσα με γκάζι) Με ριαλ καρβουνα δεν ειναι πιο ευκολο?
dunkel_Stern Οκτώβριος 10, 2011 Author #8 Οκτώβριος 10, 2011 σε τπτ delicatessen έχεις δει? ebay ftw άμα δεν βρεις.....και η ποσότητα που βάζεις είναι μικρή αρκετά να φανταστώ ε?σε 2 κιλά κρέας το μισό 1/3 ποτηριού νερού...για να καταλάβεις από την αρχική ποσότητα ~3 ποτήρια νερό στο τέλος μένει 1 ποτήρι νερό, άμα το εξατμίσεις παραπάνω χαλάει για κάποιον λόγο η γεύση
dunkel_Stern Οκτώβριος 10, 2011 Author #9 Οκτώβριος 10, 2011 Με ριαλ καρβουνα δεν ειναι πιο ευκολο? τα κάρβουνα δεν βγάζουν καπνό
f117 Οκτώβριος 10, 2011 #10 Οκτώβριος 10, 2011 σε τι κρέατα το έχεις δοκιμάσει? σε χοιρινό σαν αυτά που κάνουν το παστό?(σύγκλινο)?λουκάνικα? ενδιαφέρον.....
dunkel_Stern Οκτώβριος 10, 2011 Author #11 Οκτώβριος 10, 2011 πιο πολύ μου αρέσει χοιρινό μπριζόλα (λαιμός) και κοτόπουλο φτερούγες
billpeppas Οκτώβριος 10, 2011 #12 Οκτώβριος 10, 2011 Για χοιρινές μπριζόλες και παϊδάκια στον φούρνο άσε το liquid smoke και δοκίμασε με Sweet Baby Rays Honey Barbecue sauce. Για κοτόπουλο ( φούρνο αλλά και στα κάρβουνα / barbecue ) αλλά και για μπριζόλες ( χοιρ. & μοσχαρίσιες ) δοκίμασε συνδυασμό τριμμένου σκόρδου, μαύρου πιπεριού & αλατιού ( κατά το ψήσιμο ) παρέα με Adobo seasoning with pepper της Goya foods. Trust me ξέρω από καλό φαγητό
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.