Jump to content



liquid smoke αγορά


dunkel_Stern

Recommended Posts

liquid smoke | eBay

δεν ξέρω από Θεσσ τι παίζει δυστυχώς

υγ. μπορείς να μου πεις που θέλεις να το βάλεις? :D :D

φτιάχνω home made BBQ sause και την θέλω για μαρινάρισμα κρέατος το οποιο το κάνω στον φούρνο και έχει γεύση σαν να είναι στα κάρβουνα.

απλά τώρα η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι πολύ χρονοβόρα και δεν έχω πια όρεξη, έλεγα να πάρω έτοιμη

(μέχρι τώρα κάπνιζα νερό και το έβραζα ώσπου να γίνει αρκετά συμπυκνωμένο και χρησιμοποιούσα αυτό για liquid smoke)

σε τπτ delicatessen έχεις δει? ebay ftw άμα δεν βρεις.....

και η ποσότητα που βάζεις είναι μικρή αρκετά να φανταστώ ε?

βάζεις σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο (οι κατσαρόλες οι τεράστιες τις μαμάς) ροκανίδια, από πάνω κανεις μια κατασκευή ώστε να αιωρείται ένα μικτότερο κατσαρολάκι, το κλείνεις με αλουμινόχαρτο όλο αυτό και το βάζεις πάνω στο μάτι, σε χάζι e.t.c. και το αφήνεις για κάνα 2-4 ώρες ώσπου τα ροκανίδια να γίνουν σταχτη (εγώ το κάνω στην ταράτσα με γκάζι)

βάζεις σε ένα μεγάλο μεταλλικό δοχείο (οι κατσαρόλες οι τεράστιες τις μαμάς) ροκανίδια, από πάνω κανεις μια κατασκευή ώστε να αιωρείται ένα μικτότερο κατσαρολάκι, το κλείνεις με αλουμινόχαρτο όλο αυτό και το βάζεις πάνω στο μάτι, σε χάζι e.t.c. και το αφήνεις για κάνα 2-4 ώρες ώσπου τα ροκανίδια να γίνουν σταχτη (εγώ το κάνω στην ταράτσα με γκάζι)

:offtopic2:

Με ριαλ καρβουνα δεν ειναι πιο ευκολο?

σε τπτ delicatessen έχεις δει? ebay ftw άμα δεν βρεις.....

και η ποσότητα που βάζεις είναι μικρή αρκετά να φανταστώ ε?

σε 2 κιλά κρέας το μισό 1/3 ποτηριού νερού...

για να καταλάβεις από την αρχική ποσότητα ~3 ποτήρια νερό στο τέλος μένει 1 ποτήρι νερό, άμα το εξατμίσεις παραπάνω χαλάει για κάποιον λόγο η γεύση

σε τι κρέατα το έχεις δοκιμάσει?

σε χοιρινό σαν αυτά που κάνουν το παστό?(σύγκλινο)?

λουκάνικα?

ενδιαφέρον.....

Για χοιρινές μπριζόλες και παϊδάκια στον φούρνο άσε το liquid smoke και δοκίμασε με Sweet Baby Rays Honey Barbecue sauce.

Για κοτόπουλο ( φούρνο αλλά και στα κάρβουνα / barbecue ) αλλά και για μπριζόλες ( χοιρ. & μοσχαρίσιες ) δοκίμασε συνδυασμό τριμμένου σκόρδου, μαύρου πιπεριού & αλατιού ( κατά το ψήσιμο ) παρέα με Adobo seasoning with pepper της Goya foods.

Trust me ξέρω από καλό φαγητό :D;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.