Jump to content

Ψυξη μνημων!

Daidalos

Recommended Posts

Ηρθε η ωρα να ξεφορτωθω τις κουβερτες απο τις OCZ BH-5 μου! Τι απο τα παρακατω προτεινεται??

1. Χαλκινες ψυκτρουλες για μνημες κολημενες με arctic silver ceramique adhensive.

2. Τα δικα του χαλκινα heat spreader αλλα κωλημενα με adhensive και οχι την κλασικη κουβετρωδη ουσια.

3. Καποιο αλλο καλυτερο heatsprader.

Να προσθεσω οτι θα υπαρχει και ανεμηστηρας πανω απο τις μνημες. Τι θεωρειται καλυτερο λοιπον??

με το μάτι βάζω :p χμμμ περίπου 70-30 (30 αρκτικ)

παλιά έβαζα σκέτη σιλικόνη. αλλά μετά σκέφτηκα αυτό...

κάνει ένα λεπτό φύλλο σιλικόνης που κάνει καλή δουλειά και δεν λερώνει. ούτε είναι μόνιμη κόλληση. τα bga ψυχτράκια που έβαλα στην 9800 που είναι και βαριά, στάθηκαν άψογα και έκαιγαν σαν τρελά...

Επειδή έχεις ανεμιστήρα απο πάνω και φυσάει, θα έλεγα οτι θες την καλύτερη απαγωγή θερμότητας, άρα πρέπει να βάλεις AS5. Εγώ θα έλεγα να βάλεις χαλκινα heat spreader με AS5 για να μη παιδεύεσαι με ψυχτράκια. Πιστεύω οτι και με ένα 80 fan θα είσαι πολύ καλα και θα ανέβει και η μνήμη 10-15ΜHz.

Αρχική απάντηση από Voudas

εγώ δεν θα έβαζα as5 για λόγους έστω και ελάχιστης πιθανής αγωγιμότητας... και μή νομίζεις ότι η διαφορά με την κεραμικ στην απόδοση είναι εμφανής (μόνο στην τιμή ;))

Ναι και εγώ είμαι της άποψης να ΜΗΝ βάλεις AS5 στην Ram όπως έγραψε και ο κώστας...

Ναι παιδιά μην βάλετε AS5 ή AS3..... Ένα φιλαράκι μου το έκανε και τώρα κλαίει ένα chip 256..... Η πρώταση του Voudas είναι η καλύτερη.... Χάλκινες ψυκτρούλες για μνήμες κολλημένες με mix arctic silver ceramique και σιλικόνη λευκή.

• 1 year later...

Εγώ πάντως πήρα απ αυτές τις χάλκινες της ΤΤ... http://www.thermaltake.com/2005/coolers/memory/a1989copper/a1989copper.htm

installedView.jpg

Δε σκοπεύω να τους κάνω καμμιά φοβερή μαγκιά. Βάση των οδηγιών θα τις βάλω (σε μνήμες DDRII@667MHz, και σε άλλο pc DDR@400MHz).

Και μετά θα κοιτάξω να τις φυσάει και κάνας ανεμιστήρας μέσα στα κουτιά...

Καμμιά γνώμη για τη λύση αυτή;;

Το μόνο που με απασχολεί είναι κάτι χαρτάκια κολλημένα πάνω στις ... μνήμες από τον εισαγωγέα!!! από τον καιρό του ... Νώε στις παλιές!!

Ελπίζω να βγαίνουν εύκολα.

Οταν ειναι να βγαζουμε το μαμα heatspreader, ειναι ,μηπως καλυτερα να το ζεστενουμε με ενα σεσουαρ η μπορει να βγει απλα ξυλωνοντας το? Σιγουρα εξαρταται και απο την εκαστοτε μαρκα και τον τροπο που εφαπτονται.

Για ocz πχ αρκει να βγαλουμε το μεταταλλικο ελασμα? οχι τιποτα αλλο μην παρω κανα τσιπ στο χερι και ξερετε ε?αυτα δεν τρωγονται, δημιουργουν καουρες.

Εννοείς ότι τα αγόρασες με heatspreader από τη μάνα τους;; Τι εταιρείας είναι;;

Τα δικά μου πάντως (samsung) δεν είχαν τίποτα πάνω τους... Μόνο κάτι χαρτάκια κολημένα από τον εισαγωγέα (Infoquest νομίζω)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.