spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7, 2011 Εχω δυο λαπτοπ και ενα ασυρματο ρουτερ το οποιο διαμοιραζει ιντερνετ. Το προβλημα ειναι οτι καθε φορα που κλεινω τα λαπτοπ, την επομενη φορα συνδεεται αυτοματα μεν αλλα Limited με αποτελεσμα να μην εχω προσβαση στο νετ.. Restarts, αλλαγες IP (auto-manual), enable-disable κτλ δεν εχουν πιασει.. Το προβλημα λυθηκε (για ενα ανοιξε-κλεισε) οταν αλλαξα το ονομα του δικτυου.. Κατι μου διαφευγει αλλα δε ξερω τι..Το λειτουργικο ειναι win7 starter και το router το ασυρματο της Baudtec που ερχοταν μαζι με το connex.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 7, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Οι ρυθμίσεις του router μάλλον,για κάποιο λόγο κάνει release τις διευθύνσεις και λήγει το lease time.Θα πρότεινα την αύξηση του τελευταίου για αρχή:mobile1: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 11, 2011 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Κλείνεις το laptop κανονικά με shut down ή κάνεις κανένα standby-hibernate; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Οκτώβριος 11, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 shut down Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 11, 2011 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Όταν σου λέει limited εννοεί ότι δεν έχει πάρει IP από dhcp ή δεν έχει συνδεθεί καθόλου στο ασύρματο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Οκτώβριος 11, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Υποθετω δε παιρνει ip γιατι γραφει οτι συνδεθηκε μεν αλλα Limited.. Απο την αλλη αν ηταν αυτο μια αλλαγη στην ip λογικα θα το εφτιαχνε.. Δε ξερω τι να πω.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 11, 2011 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Μπορείς να το δεις σίγουρα με ipconfig στο command line ή από τα properties της κάρτας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 11, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 11, 2011 Όταν σου λέει limited εννοεί ότι δεν έχει πάρει IP από dhcp ή δεν έχει συνδεθεί καθόλου στο ασύρματο;Limited σημαίνει ότι συνδέεται στο ασύρματο αλλά δεν παίρνει IP από το DHCP Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 12, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Τότε νομίζω είναι καλύτερο να μικρύνεις το όριο του dhcp (πχ 20') ώστε να γίνεται σίγουρα release η IP προτού ξανανοίξεις τον υπολογιστή και την ξαναζητήσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 12, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Τότε νομίζω είναι καλύτερο να μικρύνεις το όριο του dhcp (πχ 20') ώστε να γίνεται σίγουρα release η IP προτού ξανανοίξεις τον υπολογιστή και την ξαναζητήσεις.Εγώ όπως και παραπάνω θα πρότεινα το αντίθετο,ούτως ώστε να αργεί να λήξει το lease οπότε να μην γίνεται από τη μεριά του router Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 12, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 Αν έχει λήξει το lease time θα σου δώσει άλλη IP ή θα ξαναδώσει την ίδια αν θυμάται παλιότερα leases. Το πρόβλημα θα είναι αν το lease είναι ενεργό και το pc αρχίσει από την αρχή τη διαδικασία (που ούτε και αυτό πρέπει να είναι πρόβλημα, αφού ο dhcp server κανονικά πρέπει να απαντήσει με την ήδη δοσμένη IP και να ανανεώσει το lease time).Δηλαδή και στις 2 περιπτώσεις δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλημα, αλλά άντε να βγάλεις άκρη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Οκτώβριος 12, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 To lease ηταν στο max δυνατο για το router (259200) οποτε το χαμηλωνω και βλεπουμε.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Οκτώβριος 13, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Τιποτα και με 20 τα ιδια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 13, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Λογικό. Δοκίμασε ένα άλλο router. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 16, 2011 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 16, 2011 Ή άλλαξε drivers στην κάρτα δικτύου,λέω εγώ τώρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Μάϊος 18, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2012 Λοιπον, το ιδιο προβλημα και με 3ο λαπτοπ. Εδω το προβλημα παρουσιαστηκε οταν του εβαλα τα 7 (και τα αλλα δυο τα 7 εχουν), με τα ΧΡ που ειχε πριν ολα ηταν μια χαρα.. Αρα μαλλον φταιει το λειτουργικο.. Any ideas?εδιτ: Κατι πρεπει να παιζει μετον κωδικο. Ενω ημουν συνδεδεμενος αποσυνδεεται, παω να συνδεθω, μου ζηταει κωδικο, βαζω, τιποτα, ξαναζηταει, τιποτα παλι, την τεταρτη φορα συνδεεται Limited. Βγαζω τον κωδικο απο το router, συνδεομαι κανονικα, οριζω παλι κωδικο, τον βαζω συνδεεται κανονικα.. Τι διαολο, χανω κατι? :S Link to comment Share on other sites More sharing options...
NooDle Μάϊος 19, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2012 Για δοκίμασε να αλλάξεις το channel στο router σου στις ρυθμίσεις του wifi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.