Jump to content



Την σηκώσαμε την κούπα!


ea6gka

Recommended Posts

  • Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Δεν άντεχα να μην το ποστάρω. Όταν το είδα πέθανα στα γέλια...

durexfinal.jpg

Αρχική απάντηση από astrolabos

Όσοι πιστοί προσέλθετε στο γνωστό φάκελο για μία εκπληξούλα.... ;)

Τρελε!!! Το επισημο cd ειναι??

Αρχική απάντηση από Shadow Hunter™

Τρελε!!! Το επισημο cd ειναι??

Ναι γιαυτό μετά το άκουσμα αυτοκαταστρέφεται :tomato:

Αρχική απάντηση από Shadow Hunter™ [Σήμερα, στις 16:29]

Τρελε!!! Το επισημο cd ειναι??

σσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσσστ!!!!:shutup:;)

Κατι για τους pc + football maniacs

Φίλαθλοι υπολογιστές

Λογισμικό που αναγνωρίζει τις κρίσιμες φάσεις αναλαμβάνει χρέη αθλητικού συντάκτη

Λογισμικό που θα μπορούσε να αναγνωρίσει τα γκολ του Χαριστέα στο EURO 2004, ώστε να συντάσσει αυτόματα αθλητικά δελτία με τις σημαντικότερες φάσεις των αγώνων, θα τεθεί στο κοντινό μέλλον στη διάθεση των τηλεοπτικών καναλιών.

Αργότερα, η τεχνολογία ίσως επεκταθεί και στις οικιακές συσκευές εγγραφής βίντεο.

Σήμερα, εξηγεί το NewScientist.com, οι αθλητικοί συντάκτες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν ολόκληρους τους αγώνες και να συγκεντρώνουν στο μοντάζ τις κυριότερες φάσεις -μια διαδικασία που απαιτεί πολλές εργατοώρες και στοιχίζει εκατομμύρια στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Η εταιρεία Sharp είναι η πρώτη που ανέπτυξε φίλαθλο λογισμικό: Το Himpact, που απευθύνεται σε επαγγελματίες, αναζητεί και συγκεντρώνει τις φάσεις σε ποδοσφαιρικούς αγώνες που προβάλλονται σε αργή κίνηση.

Η εταιρεία αναζητά τώρα συνεργάτες για να ενσωματώσει το σύστημα σε οικιακές συσκευές, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παρακολουθούν το προσωπικό τους ποδοσφαιρικό δελτίο.

Το Himpact μπορεί επίσης να παρακολουθεί ράγκμπι, ενώ η Sharp έχει θέσει ως επόμενο στόχο το... σούμο.

Όμως το πρόγραμμα της Sharp δεν έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει τις φάσεις και τα γκολ πριν προβληθούν σε αργή κίνηση.

Για το λόγο αυτό, ο Κάρλο Κολόμπο του Πανεπιστημίου της Φλορεντίας δοκιμάζει μια διαφορετική ιδέα.

Το λογισμικό που αναπτύσσει αναγνωρίζει τις φάσεις από τις θέσεις των παικτών στο γήπεδο, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθεί τις κινήσεις τους ή την πορεία της μπάλας.

Το πρόγραμμα αναγνωρίζει σε ποια περιοχή βρίσκονται οι παίκτες από τη θέση τους σε σχέση με τις άσπρες γραμμές του γηπέδου.

Μπορεί έτσι να «καταλάβει» αν κάποιος παίκτης ετοιμάζεται να εκτελέσει πέναλτι ή κόρνερ ή αν έχει σκοράρει γκολ. Δυστυχώς, το πρόγραμμα δεν αναγνωρίζει τα γκολ που μπαίνουν σε κενό τέρμα.

Μια διαφορετική προσέγγιση, που αναγνωρίζει οποιοδήποτε γκολ, ακολουθεί ο Αχμέτ Έκιν του Πανεπιστημίου του Ρόσεστερ στη Νέα Υόρκη.

Το πρόγραμμα που αναπτύσσει αναζητά συγκεκριμένες ακολουθίες πλάνων που σχετίζονται με κρίσιμες φάσεις.

Για παράδειγμα, αν κοντινά πλάνα των παικτών συνδυάζονται με πλάνα του κοινού και με επαναλήψεις σε αργή κίνηση που διαρκούν από 30 έως 120 δευτερόλεπτα, το λογισμικό συμπέραίνει ότι έχει μπει γκολ.

Χρησιμοποιώντας όμως μόνο αυτή την τακτική, το πρόγραμμα ίσως κάνει λάθος, καταγράφοντας και φάσεις που δεν ήταν πραγματικά σημαντικές.

Για να τελειοποιηθεί, θα πρέπει να μάθει να συνδυάζει τις εικόνες με ήχους από το γήπεδο, για παράδειγμα τις στιγμές που ο εκφωνητής αναφωνεί «γκοοοοοοοολ!».

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.