papajim Νοέμβριος 29, 2011 #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Πριν 8 μήνες που είχα δοκιμάσει εγώ να συνδέσω δεύτερο όροφο με αποθήκη (διαφορετικά ρολόγια) έπαιξαν μια χαρά. Βέβαια επειδή ήταν αρκετά μεγάλη η απόσταση (στο δίκτυο) το σήμα από 5 έπεφτε στα 3. Browsing γινόταν μια χαρά και downloads γιατί δεν έπεφτε η ταχύτητα απ' ότι φαίνεται κάτω από τα 25mbps (δεν είχα κάνει τότε μετρήσεις). Αυτή τη στιγμή έχουμε τραβήξει κατευθείαν καλώδιο από τον πίνακα μας στον όροφο για να έχει καλύτερο σήμα και είναι όντως full. (πάνω από 180mbps σύμφωνα με το μετρικό εργαλείο της devolo)Έχω μια θεωρία (δεν την έχω εξακριβώσει όμως). Αν στη πολυκατοικία/μονοκατοικία η ΔΕΗ δίνει ρεύμα από ένα και μόνο καλώδιο κι αν η απόσταση στο δίκτυο το επιτρέπει, μπορεί να επιτευχθεί σύνδεση με powerlines σε διαφορετικά διαμερίσματα/ορόφους. (H ΔΕΗ νομίζω δίνει μια φάση και σπάει στο σπίτι/ρολόι σε τρεις).Άλλωστε αν δεν ήταν κάτι τέτοιο εφικτό, γιατί να έχουν τα powerlines encryption...PS. Δοκιμάζω στον από κάτω όροφο (με διαφορετικό ρολόι) κι επανέρχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Νοέμβριος 29, 2011 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 Από την στιγμή που μιλάμε για πολυκατοικία με ξεχωριστά διαμερίσματα, πως θα συνδεθούν οι γραμμές από την στιγμή που δεν υπάρχει φυσική ένωση των καλωδίων ρεύματος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Νοέμβριος 29, 2011 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 [MENTION=4171]deninho[/MENTION] [MENTION=9875]venom7[/MENTION] Λοιπόν έκανα τρεις μετρήσεις σε 4 διαφορετικές καταστάσεις. Μέτρησα τι δίνει η devolo από το δικό της πρόγραμμα, peak ταχύτητας μεταφοράς και την ταχύτητα όταν σταθεροποιήθηκε το filezilla. 1) Μέτρηση σε διαφορετικούς ορόφους με διαφορετικά ρολόγια/πίνακες Από Devolo: Peak: Maintained: 2) Μέτρηση στον Κοινόχρηστο (πάλι διαφορετικά ρολόγια/πίνακες) Από Devolo: Peak: Maintained: 3) Μέτρηση στην αποθήκη με καλώδιο από τον ίδιο πίνακα/ρολόι Από Devolo: Peak: Maintained: 4) Μέτρηση στο ίδιο δωμάτιο Από Devolo: Peak: Maintained: Οι δοκιμές έγιναν με ένα netbook. Έγινε χρήση του software που δίνει η devolo, ενώ για το peak χρησιμοποιήθηκε ένα αρχείο ~50mb και για την σταθερή ταχύτητα ένα αρχείο ~6GB. [MENTION=14013]Ταμτάκος[/MENTION] Θα σου πιο μετά το σκεπτικό μου γιατί πρέπει να φύγω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Νοέμβριος 29, 2011 #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 29, 2011 [MENTION=14013]Ταμτάκος[/MENTION] Φυσική ένωση των καλωδίων ρεύματος πρέπει να υπάρχει, αλλά είναι πριν από το ρολόι της ΔΕΗ για το κάθε διαμέρισμα. Πιστεύω πως τα powerlines ελέγχουν για άλλες συσκευές σε όσο μεγαλύτερο μέρος του δυκτίου φτάνει η εμβέλειά τους, αλλά δε το έχω εξακριβώσει ακόμα γιατί μένω σε μονοκατοικία... Κι όπως είπα είδη, σημάδι ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι ότι τα powerlines έχουν encryption... BTW. Ενδεικτικά μέτρησα και την ταχύτητα μεταφοράς αρχείων από το wifi n που έχω, με netbook και wireless σε απόσταση ~4m. (ίδιο δωμάτιο) και η ταχύτητα ήταν κατά 1megabyte/s πιο κάτω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nmiklas Δεκέμβριος 19, 2011 #25 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 19, 2011 Εγώ έχω πάρει αυτά εδώ και τα έχω συνδέσει σε διαφορετικά δωμάτια σε μια παλιά μονοκατοικία που μένω. Καταρχήν πρέπει να συνδέονται κατευθείαν σε πρίζα αντέ το πολύ πάνω σε ανταπτορα τύπου ''Τ'' για να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους.Όσο αφορά την ταχύτητα, τα χρησιμοποιώ για streaming μεταξύ 2 υπολογιστών, μου κολλάει μόνο σε 1020p ταινίες και γενικά σε πολύ μεγάλα αρχεία (>6gb),λογικά με τον αποκωδικοποιητή σου δε νομίζω να χεις πρόβλημα, παίζει ρόλο βέβαια τι παρεμβάλετε ενδιάμεσα, φώτα, συσκευές κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Warlord Δεκέμβριος 20, 2011 #26 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 παιδια για να μην ανοιγω νεο θεμα σκεφτομαι να τσιμπησω αυτα dLAN αν κ λιγο ακριβα.η ερωτηση μου ειναι η εξης. το σημειο που βρισκεται το router κ το pc εχει μονο 1 πριζα στην οποια εχω συνδεσει πανω 1 ups στο οποιο συνδεεται πανω υπολογιστης και 1 πολυμπριζο με το router, ηχεία, οθονη υπολογιστη.αν συνδεσω συατην την μπριζα το powerline (με το 1 ethernet) κ πανω του παλι οπως πριν το ups (με ολα οσα εχει ενωμενα πανω του) θα υπαρχει προβλημα? οταν συνδεεις δλδ 1 powerline πουχει πανω του φις αλλαζει κατι στα ρευματα ή ειναι ακριβως οπως πριν, απλα εχεις κ ethernet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
papajim Δεκέμβριος 20, 2011 #27 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 Δεν θα έχεις κανένα θέμα, αν συνδέσεις αυτά που λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chios Δεκέμβριος 20, 2011 #28 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 Καλώς σας βρήκα παιδιά TP-LINK TL-PA211 AV200 Mini Powerline Starter Kit | Skroutz.grεγώ έχω τα παραπάνω δεν τα συστήνω σε κανέναν οι ταχύτητα μεταφοράς είναι χάλια με καλώδιο ethernet έπιανα ταχύτητα 9-10MB/s με το powerline 2-2.5ΜΒ/s και μιλάμε για απόσταση πολύ μικρή διπλανά δωμάτια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ταμτάκος Δεκέμβριος 20, 2011 #29 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 Καλώς σας βρήκα παιδιά TP-LINK TL-PA211 AV200 Mini Powerline Starter Kit | Skroutz.grεγώ έχω τα παραπάνω δεν τα συστήνω σε κανέναν οι ταχύτητα μεταφοράς είναι χάλια με καλώδιο ethernet έπιανα ταχύτητα 9-10MB/s με το powerline 2-2.5ΜΒ/s και μιλάμε για απόσταση πολύ μικρή διπλανά δωμάτια.Καλώς ήρθες.Μιλάμε για σχετικά νέα οικοδομή ή παλιά (για την ποιότητα των καλωδίων, υγρασίες κλπ). Επίσης, υπάρχουν και άλλες συσκευές στην πρίζα εκτός των powerline? Αν υπάρχει κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα της Tp-Link που να δείχνει τις ταχύτες, ανέβασέ το να το δούμε μήπως φταίει τίποτε άλλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chios Δεκέμβριος 20, 2011 #30 Κοινοποίηση Δεκέμβριος 20, 2011 10 χρονών είναι το σπίτι Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasi Νοέμβριος 12, 2012 #31 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2012 Έχει δοκιμάσει κανείς με gigabit powerline adapter ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Νοέμβριος 12, 2012 #32 Κοινοποίηση Νοέμβριος 12, 2012 Aρκεί να είναι στην ιδία φάση.Από τον τοπικό υποσταθμό και μετά, όλα τα σπίτια - πολυκατοικίες που συνδέονται σε αυτόν, μοιράζονται τις ίδιες τρεις φάσεις. Όσο είσαι στην ίδια φάση... μπορείς να είσαι και στη διπλανή πολυκατοικία και να πιάνει το powerline. (αν υποθέσουμε ότι δουλεύει το σύστημα ακόμα και όταν παρεμβάλλονται 300m καλωδίου, όπως υπόσχονται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.