Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΤΙΟΥ !!!!!!! (ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

taramas

Recommended Posts

Οπως βλεπετε ειναι χωρισμενο σε δυο μερη, το πανω μερος φιλοξενει τα κομματια της υδροψυξης και το τροφοδοτικο, βεβαια λειπουν οι 2 12αρηδες στο πλαινο παραθυρο και 1 12αρης στο μπροστα κατω μερος για τους δισκους.

Εχει 2 θεσεις 5,25 για πανελ και 4 θεσεις 5,25 για cdrom, εσωτερικα εχει 5 θεσεις για δισκους και μια για floppy.

post-759-1416071061,7244_thumb.jpg

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Τα πλαινα ειναι ανοιγομενα σαν πορτες, αυτο που βλεπετε εδω ειναι το αλλο πλαινο με 1 12αρη και 1 8αρη σε blower και ενα ανοιχτο κομματι που θα μπει πλεξι.

post-759-1416071061,7497_thumb.jpg

μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ. αν και οι φωτογραφίες δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές. από αυτό που βλέπω δεν δίνει την αίσθηση ξύλου και γενικά είναι μουράτο. μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι οι μεντεσέδες θέλουν βάψιμο! επίσης δεν ξέρω τί φανάκια θα βάλεις αλλά καλύτερα να είναι ομοιόμορφα. πχ εδώ έχεις ένα ασημί και ένα πορτοκαλί...

πολύ καλή δουλειά πάντως!!

Ομολογώ ότι είναι πολύ καλύτερο απ'ότι το περίμενα!!Θα προτιμούσα βέβαια και 1-2 μεγαλύτερες photos!!!Well Done πάντως!!!

Το ξλο εχει βαφτει μαυρη λακα, σε εμφανιση ειναι σαν επιπλο αλλα στην φοτο δεν φαινεται καλα γιατι το φλας αντανακλα πανω στο αστραφτερο μαυρο.

post-759-1416071061,7624_thumb.jpg

πολυ ωραιο φένεται .. .... .

μπράβο σου ....

ο πορτοκαλης μου το χαλάει και εμένα . ειναι λιγο αντιαισθητικός ,,

τα πλαινα με μαγνήτες κλείνουν ??

Αν και το μαύρο φαίνεται όμορφο, εντούτοις μια έμφαση στο ξύλινο με 4-5 χέρια διαφανές βερνίκι, θα έδινε μια όμορφη θαλασσινή χροιά.

Θα έδενε και με τους μεντεσέδες.

Ο πορτοκαλι ανεμιστηρας ειναι για δοκιμη οπως και το τροφοδοτικο και ο ενας 12αρης, το τελικο συνολο θα εχει ολους τους ανεμιστηρες ΤΙΤΑΝ ασημενιους και τα καλωδια ολα απο πισω με τα κομματια που φαινονται τωρα σε χρωμα ξυλου καλυμμενα με μονωτικο υλικο σε μαυρο χρωμα. Τωρα εχει 2 cold cathode blue ενα πανω και ενα κατω και θα μπει αλλο ενα.

post-759-1416071061,7743_thumb.jpg

ωπ, ξεχασα,

οι μεντεσεδες θα ειναι μαυροι και τα ανοιχτα κομματια του πισω μερους θα κλεισουν με μαυρο τρυπιτο αλουμινιο.

Οι πορτες κλεινουν με μαγνητες και η αριστερη εχει κλειδαρια

Στο μπροστινο μερος θα μια πορτα με γκραφιτι σε σκαλισμα τρυπιτο και μια κρυφη cold cathode θα το φωτιζει απο μεσα.

συγχαρητηρια φιλε! πολυ μερακληδικη δουλεια...εχει 2-3 λεπτομερειες που επιδεχονται βελτιωσης αλλα ειναι αναξιες αναφορας αφου δεν σκοπευεις να το κανεις και επαγγελμα...χομπυ ειναι.

μου αρεσει που ειναι ξυλινο,μονωνει θορυβους και ρευματα,δεν μεταδιδει θερμοτητα....μεγαλο πλεονεκτημα.το βαρος ενος κουτιου θεωρω οτι οσο μεγαλυτερο τοσο καλυτερα.προσθετει κυρος και δινει την αισθηση της στιβαρης κατασκευης ,οχι σαν αυτα που πουλαν και οταν χτυπας την λαμαρινα φωναζει ο πωλητης"εεεεεεεεεεε θα το χαλασεις τι κανεις????""

επισης ειναι πολυ ωραια η διαχωρηση τροφοδοτικου και υδραυλικου κυκλωματος απο τον χωρο της μητρικης.....εγω σκοπευω να κανω κατι αντιστοιχο και μαλιστα να μονωσω και την μητρικη απο τις ide συσκευες....

λιγες φωτογραφιες με φυσικο φως,διχως φλας,θα δειχναν περισσοτερο.

μπραβο και παλι

το εσωτερτικο πισω απο την μητρικη δεν το εχεις βαψει ???

η βαψτα ολλα μεσα μαυρα μαζι με τις βάσεις η πισω απο την μητρικη βαλε ενα φυλο αλουμινίου για να μην φένεται το ξύλο (καφέ)..

ειλικρινα το χρωμα του χανει στις φοτο, ειναι καταπληκτικη η λακα (βεβαια δεν την εκανα εγω αλλα φιλος επαγγελματιας, να εξηγουμαστε)

Στο σταδιο αυτο ελεγχω την ροη του αερα γι'αυτο βαζω ανεμιστηρες κλπ, ολα τα καλωδια ειναι πλεξουδες στρογγυλες UV.

post-759-1416071061,7878_thumb.jpg

Τα εσωτερικα μερη : πισω απο την μητρικη, στο κατω μερος και στο πανω θα μπει μονωτικο υλικο μαυρου χρωματος.

Η ροη του αερα ειναι πολυ καλη και το φορτωσα ηδη με ολα τα cdrom κλπ για την δοκιμη και με ολα τα καλωδια χυμα, βοηθαει πολυ οτι ειναι μεγαλος ο χωρος εσωτερικα, το καθε κομματι εχει μεγαλη αποσταση απο το αλλο και ειναι ανετο στον αερα.

Οπως ειπε και ο φιλος δεν ειναι επαγγελμα, ηταν μια επιθυμια μου, εχω παρει πολλα καλα κουτια ετοιμα αλλα ειχα απο πολυ καιρο την ψωρα να κανω ενα δικο μου για μενα και να δοκιμασω οτι καλο η χαζο ειχα σκεφτει, στην αρχη οι φιλοι που το ειδαν μου ειπαν χαρακτηριστικα οτι εμοιαζε με κλουβι για κοτες:jump: απο εκει βγηκε και το ονομα, τωρα που το βλεπουν προχωρημενο το χαζευουν ωρα και μετα μου λενε ποτε θα μου φερουν το κουτι τους για φτιαξιμο, αλλα οπως ειπαμε το μερακι δεν γινεται επαγγελμα αμα γινει δεν ειναι ποια μερακι :D

εσωτερικα εχεις μονταρει κοματια απο αλλο κουτι,δηλαδη εκει που συρταρωνουν τα drives τι εχεις βαλει?η μητρικη ειναι βιδωμενη στο ξυλο απευθειας? η εχεις βαση ? για δινε καμια ιδεα να προχωραμε και εμεις.....εγω σκεφτομαι παντως τα τροφοδοτικα και την αντλια-τανκ να τα εχω χαμηλα στην βαση του κουτιου και απο πανω η μητρικ,μου φαινεται πιο ασφαλης αυτη η διαρυθμιση.

Αρχική απάντηση από naz [Σήμερα, στις 00:46]

εσωτερικα εχεις μονταρει κοματια απο αλλο κουτι,δηλαδη εκει που συρταρωνουν τα drives τι εχεις βαλει?η μητρικη ειναι βιδωμενη στο ξυλο απευθειας? η εχεις βαση ? για δινε καμια ιδεα να προχωραμε και εμεις.....εγω σκεφτομαι παντως τα τροφοδοτικα και την αντλια-τανκ να τα εχω χαμηλα στην βαση του κουτιου και απο πανω η μητρικ,μου φαινεται πιο ασφαλης αυτη η διαρυθμιση.

Ξεκινησα με τον κορμο ενος κουτιου, τον εκοψα καθετα και χωρισα το ενα μερος που ειναι η βαση της μητρικης και το αλλο που εχει τα cdroms+δισκους κλπ, το πρωτο το εβαλα στο πισω μερος του κουτιου με την θεση του mobo να καθεται σε 4 βασεις και το αλλο κομματι προσαρμοστηκε στο μπροστα μερος του κουτιου.

Το κομματι της υδροψυξης σκεφτηκα και εγω να το βαλω στο κατω μερος αλλα ηθελα οπωσδηποτε να ξεχωρισω και το τροφοδοτικο και να το παρω οσο γινεται μακρυτερα οποτε κατεληξα στο πανω μερος.

Φιλε Ταραμας πολυ καλοςπολυ καλη προσπαθεια..:clap: ..

το να φτιαχνεις το κουτακι οπως το θες και σε βολευει ειναι μεγαλη υποθεση.....

το "κλουβι για κοτες" ειναι αποτυχημενη επιλογη πες στα φιλαρακια σου

μιας και το κουτακι μονο κατι τετοιο δε θυμιζει...

αν και οι φωτο σου το αδικουν ....(βγαλε καμια πιο κοντινη χωρις φλας...)

φανταζομαι οτι απο κοντα πρεπει να φαινεται πολυ καλυτερο

Εγω θα σου προτεινα παντως απλα διαφανα fans (οχι χρωματιστα...)

και κανενα μεντεσε απο ντουλαπι, εσωτερικο σπαστο, για το πλαινο καπακι..

για το εσωτερικο μπορεις να ριξεις καμια ματια σε αυτοκολλητα φυλλα ψευτο αλουμινιο για επενδυσεις εαν θελεις να δωσεις ενα πιo εργοστασιακο look....

και σιγουρα θα εβαζα καποιο λαστιχο διατομης Π

ή δαχτυλιδι στις τρυπες των ανεμιστηρων....

ξανα μπραβο για το project σου

και αναμενουμε updates και καλυτερες φωτο....:T:

μπραβο για την δουλεια σου και απο μενα... δεν ξερω απο ζεστη τι θα γινετε μιας και με το ξυλο....

Ταραμας εισαι πολυ μερακλης και η δουλεια που εχεις κανει ειναι πολυ καλαισθητη και μολις βαλεις τις τελικες πινελιες που θελεις θα γινει ενα κοσμημα.

Ο λαος απαιτει απο το Εργαστηρι, gallery για customιες!

Εχουμε πολλα ταλεντα και πρεπει να συγκεντρωσουμε τα εργα τους καπου!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.