Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΤΙΟΥ !!!!!!! (ΤΟ ΤΕΛΟΣ)

taramas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Με ιδιαιτερη χαρα σας ανακοινωνω.. μαλλον λαθος αυτο ειναι απο εγκαινια Ολυμπιακων εργων :D

ας το παρουμε ποιο απλα, εχω ξεκινησει πριν απο 2 μηνες περιπου την κατασκευη κουτιου με σκελετο απο ξυλο (για την ακριβεια με θαλασσης) και φτανει αισιως στο τελος του :worship:

θα σας δωσω μερικα στοιχεια και θα ακολουθησουν συντομα και φοτο...

α) μην παραπονεθειτε για το ξυλο, ειναι το μονο υλικο που μπορω να δουλεψω με ευχαιρεια, διαλεξα το θαλασσης γιατι ειναι ελαφρυ και δουλευετε ευκολα, επισης ειναι ανεκτικο και δενει ομορφα.

β) οι εξωτερικες διαστασεις ειναι Υ=59 Π=30 Μ=60 και δεν ειναι τυχαιες, ειναι λιγο μεγαλυτερες απο τις αναλογες του Thermaltake III 1000 και αφορουν στο υψος κυριως την τοποθετηση κομματιων υδροψυξης.

γ) ξεκινησα παιρνοντας τον εσωτερικο κορμο ενος κουτιου (τον σκελετο δηλ.) τον εκοψα καθετα χωριζοντας τον σε δυο κομματια οπου το ενα περιειχε τις θεσεις 51/4 και 3.5 και το δευτερο την βαση του mobo. Τα δυο αυτα κομματια τοποθετηθηκαν μεσα στον νεο σκελετο μπροστα και πισω.

δ) εσωτερικα δημιουργηθηκε στο πανω μερος ενας χωρος για να φιλοξενησει τα κομματια της υδροψυξης (αντλια-ψυγειο κλπ).

ε) τα πλαινα του κουτιου ειναι ανοιγομενα σαν πορτες ντουλαπιου για να μορει να εργαστει κανεις απροσκοπτα, η μια διαθετει δυο κομματια πλεξι, 2 12αρηδες εισαγουν αερα απο το πλαινο σε cpu & vga, ενας 12αρης λειτουργει σαν blower στο αλλο πλαινο απεναντι απο τους δυο προηγουμενους, ενας 12αρης χτυπα τους δισκους τοποθετημενος στην προσοψη χαμηλα και ενας 9αρης σαν blower διπλα απο την cpu στο πισω μερος.

ζ) το τροφοδοτικο εχει μεταφερθει ψηλα για να ειναι οσο το δυνατον μακρυτερα απο την cpu και το διπλο ψυγειο τοποθετημενο στο πανω μερος του κουτιου με 2 12αρηδες να το φυσανε.

Ενα ακομη σημειο προσοχης ειναι οτι η διαμορφωση αυτη και οι διαστασεις δινουν την δυνατοτητα το mobo να βρισκεται σε αποσταση 20 εκατοστων απο τους δισκους και τα cdrom.

Αυτα για την ωρα, ειναι ενα πειραματικο σχεδιο και συντομα (αυτη την ωρα βρισκεται στο σταδιο της εξωτερικης βαφης σε μαυρη λακα) θα υπαρξουν και φοτο και περισσοτερα στοιχεια, θα ηθελα τις αποψεις και τις σκεψεις σας.

ΚΑΛΑ ΜΠΑΝΙΑ ΩΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ :worship: :worship:

• Replies 83
  • Created
  • Last Reply

Μέχρι τώρα ακούγεται αρκετά καλό.

Εκτός από τις τελικές φωτογραφίες θα ήταν αρκετά ενδιαφέρον να έβαζες photo και από την "πορεία" δημιουργίας του κανούργιου σου κουτιού.

Καλή δύναμη για τη συνέχεια

Ξύλο θαλάσσης δεν υπάρχει. Στην θάλασσα χρησιμοποιούμε το τικ και δευτερευόντως το μπάλτσα.

Εκτός αν εννοείς κόντρα πλακέ, που είναι τεχνητό κατασκεύασμα.

Πιθανον να εννοεί όντως το κοντρα-πλακέ θαλάσσης. Αλλά μήπως θα ειναι πλωτή η κάσα, γιαυτό έκανε αυτή την επιλογή ξύλου?:confused:

’σχετο αλλα αυτός ο τίτλος του θέματος....πολύ spooky βρε παιδί μου...:rip:

Αρχική απάντηση από darkCount’σχετο αλλα αυτός ο τίτλος του θέματος....πολύ spooky βρε παιδί μου...:rip:

ΧαΧα!!Του τα λέω κι εγώ αλλά δε με ακούει!!

Περιμένουμε photos!!!

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Σήμερα, στις 09:03]

Ξύλο θαλάσσης δεν υπάρχει. Στην θάλασσα χρησιμοποιούμε το τικ και δευτερευόντως το μπάλτσα.

Εκτός αν εννοείς κόντρα πλακέ, που είναι τεχνητό κατασκεύασμα.

Ωπα, πεσαμε σε ιθαγενη μοβογλωσσο και καπετανιο :D

φυσικα εννοω κοντρα πλακε θαλασσης :worship:

και φυσικα χρησιμοποιειται το κοντρα πλακε θαλασσης σε σκαφη ;)

ειπαμε εξ'αρχης οτι δεν εχω την δυνατοτητα να επεξεργαστω αλουμινιο αλλιως θα το εκανα απο αλουμινιο, το ξυλο μπορω να το δουλεψω, η επιλογη του συγκεκριμενου ξυλου ειπαμε γιατι εγινε, αλλωστε τελειωμενο το κουτι ζυγιζει μολις 4,5 κιλα, το αποτελεσμα ομως μου αρεσει πολυ :D

φώτος - φώτος!

το συγκεκριμένο υλικό επέλεξα κι εγώ για να ξαναστήσω το case της υδρόψυξης μου, αντικαθιστόντας το πλέξινο... οπότε πόσταρε φώτος να δούμε (χμμμ κλέψουμε:)) καμιά καλή ιδέα;)

ρε Ταραμας ποσταρε καμια φωτο να καταλαβουμε τι σκαρωνεις???

τι παχους κοντρα πλακε χρησιμοποιεις?

ενημερωτικα παντως κυκλοφορει και πολυ ωραιο MDF παχους μολις 6mm

που εχει και καθαρα σοκορα σε αντιθεση με το κ.π.θαλασσης...

Αρχική απάντηση από ταραμας

.........μοβογλωσσο και καπετανιο :D

Μοβορο και μονογλωσσο ? 2 σε 1 ???? λοοολ

Το κουτί που ετοιμάζεις ακούγεται πολύ καλό!!!

Αυτή η ευρυχωρία + την προμελέτη εγκατάστασης W/C μου έχει κλέψει τη καρδιά!

Περιμένουμε εναγωνίως φωτος

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

ενημερωτικα παντως κυκλοφορει και πολυ ωραιο MDF παχους μολις 6mm

που εχει και καθαρα σοκορα σε αντιθεση με το κ.π.θαλασσης...

To MDF είναι μακράν βαρύτερο από το κόντρα πλακέ, κι επίσης δεν εχει τις αντοχές. Είναι το πλέον ακατάλληλο υλικό για βίδωμα ξεβίδωμα

Αρχική απάντηση από kaynd [Σήμερα, στις 22:06]

To MDF είναι μακράν βαρύτερο από το κόντρα πλακέ, κι επίσης δεν εχει τις αντοχές. Είναι το πλέον ακατάλληλο υλικό για βίδωμα ξεβίδωμα

Ποσο μακραν βαρυτερο ειναι το MDF 6mm δλδ...???

καμια 200αρια γραμμαρια για ολο το case???

μπορει να μην εχει την αντοχη του κ.π θαλασσης στο νερο

(πραγμα που λυνεται αφου ουτως ή αλλως θα περαστει ενα sealer πριν το βαψιμο)

αλλα πιστεψε με ανοιγεις και σπιρωμα με βιδολογο πανω του εαν θελησεις...

τεσπα αυτα ειναι και θεματα προσωπικου γουστου και ευκολιας...

προσωπικα θεωρω το mdf καλυτερο υλικο για εφαρμογες που δεν δεχονται ιδιαιτερη καταπονηση και η καθαροτητα της κατασκευης παιζει πρωταρχικο ρολο....

μ'αρεσει γιατι με ενα καλο βαψιμο δινει τελειο αποτελεσμα μιας και ειναι τελειως λειο εξ'αρχης...

κοβεται φαλτσα χωρις ξεφτισματα ...

πατουριαζεται πανευκολα και πολυ καθαρα....

αλλα οπως ειπα γουστα ειναι αυτα....

Μπράβο για την όρεξη και το μεράκι σου. Έχε υποψιν σου βεβαια οτι το ξυλο ειναι σαφως πιο μονωτικο οσον αφορα τον ηχο και τη θερμότητα απο μια λαμαρινα (χαλυβας-αλουμινιο δε ν εχει σημασια) αλλα δε κανει και τιποτα σοβαρο εως και καθολου δηλαδη για την ηλεκτρομαγνητικη ακτινοβολια οποτε αφενος εσυ τρως ακτινοβολια απο το PC αφετερου το PC σου δεχεται παρασιτα απο αλλες ηλεκτρικες συσκευες, κινητα, κλπ. Κυριως η δικη σου προστασια ειναι βεβαια το σημαντικο, αφου δεν εχω ακουσει τα κουτια απο πλεξι να εχουν προβλημα λειτουργιας αρα τα παρασιτε ειναι αμελητεα. Θα μπορουσε εσωτερικα βεβαια να του κολλησεις ενα λεπτο φυλλο αλουμινιο που δουλευεται-τσακιζει-κοβεται πολυ ευκολα.

Το κοντρα πλακε θαλασης ειναι καλη επιλογη γιατι δε θα χαλασει σε περιπτωση διαρροής νερού.

Παλλικαρια ευχαριστω για τα σχολια σας,

α) σχετικα με το βαρος του mdf απαντηθηκε ηδη και δεν προκειται για 200 γρ. μιλαμε για πολυ παραπανω, παραυτα το εμπρος και πανω μερος ειναι απο MDF γιατι θα κρατησει βαρος ψυγειου και cdrom κλπ.

β) συντομα θα φερω μηχανη για φοτος.

γ) το παχος του ξυλου που δουλευω ειναι 0,8

Παμε στα προβληματα τωρα, δυστυχως προεκυψαν και αυτα,

α) το βασικο προβλημα ειναι οτι οι σωληνες που εχω (ευγενικα μου τους εστειλε ο Σταυρος απο HAC), ειναι σκληροι γιατι ολα τα κομματια της υδροψυξης ειναι Asetec με τα ρακορ τους και ο σωληνας μπαινει κουμπωτος με αποτελεσμα οταν λυγιζουν να τσακιζουν.

β) ειχα μετρησει υψος του χωρου για υδροψυξη με την hydor L20 και τελικα πηρα την L30 η οποια ειναι ψηλοτερη, αποτελεσμα θα πρεπει να μπει κατω ακριβως απο το ψυγειο για να μην τσακιζουν οι σωληνες και δεν επαρκει το υψος, θα δημιουργησω στην μεση του διαχωριστικου δευτερο ψευτοπατο χαμηλοτερο για την αντλια.

κατα τα αλλα ολα βαινουν καλως, το διπλο ψυγειο μπηκε εσωτερικα και πανω του δυο 12αρηδες ΤΙΤΑΝ ασημενιοι που φαινονται απεξω, εχει ηδη περαστει μαυρη λακα και η πορτα με το πλεξι ειναι ετοιμη.

• 2 weeks later...

Λοιπον σημερα δοκιμαστηκε ο φωτισμος του κουτιου, 2 μπλε cold cathode, 2 blue led akasa 12cm fans, εγινε και μικρη τροποποιηση στην θεση της αντλιας λογω του προβληματος με το τσακισμα των σωληνων που λεγαμε.

ειμαστε ετοιμοι για τις πρωτες φοτο σημερα το βραδυ

Εεεει κυριε Τυροκαφτερη.....εεεε Ταραμα ηθελα να πω(πλακα κανω)......μας ξεχασατε???που ειναι οι φωτογραφιες????

Περιμενω να μου φερουν την καμερα για τις φοτο, συγγνωμη για την καθυστερηση, το κουτι παει πολυ καλα και το μονο λαθος που βλεπω αυτη τη στιγμη ειναι οτι η αντλια μου βγηκε τοποθετημενη πολυ κοντα στο τροφοδοτικο και θα την ηθελα λιγο μακρυτερα τεσπα στο επομενο κουτι θα το εχω υποψιν μου.

Επιτελους ηρθε η ωρα για τις πρωτες φοτο, ααα και μην ξεχασω το ονομα αυτου "chicken cage" :jump:

post-759-1416071061,6277_thumb.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.