NooDle Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2, 2011 Εχω καιρό να γράψω για πρόβλημα στο pc..Δυστυχώς εφτασε η ώρα..Εχει 2 βδομάδες οταν έκανα περιήγηση έσβηνε η οθόνη του Η/Υ και ο φαν απο την κάρτα γραφικών δούλευε στο 100%έπαιζε μουσική απο πίσω και μετα απο 10 sec κολλούσε οπότε το έκλεινα αναγκαστηκά απο το κουμπί.Ο φίλος μου, μου είπε οτι είχε ίδιο πρόβλημα με τον mozilla, έβαλα λοιπόν τον τελευταίο έτρεξα και μεμτεστ έκανα και ένα update την gpu και έπαιξα και BFC2 και όλα καλώς..Κατεβάζω BF3 παω να το τρέξω και λίγο πριν μπει στο παιχνίδι τα ίδια...Ανέβασα ρευματα αλλα τίποτα...Είναι πρόβλημα της gpu ή του psu οεο?Ολα αυτά στο 1ο pc της υπογραφής..Ευχαριστώ.
crmaris Οκτώβριος 2, 2011 #2 Οκτώβριος 2, 2011 για να δούμε αν είναι το PSU θα πρέπει να μετρήσεις της τάσεις του, τη στιγμή που το κάνει αυτό, με ένα πολύμετρο. Όταν λες ανέβασα ρεύματα εννοείς ότι έδωσες πιο πολύ ρεύμα στο CPU; Αν τον έχεις overclocked γύρνα ξανά στις μαμά συχνότητες και δες αν θα το ξανακάνει. Το ίδιο ισχύει και για την VGA.
NooDle Οκτώβριος 2, 2011 Author #3 Οκτώβριος 2, 2011 για να δούμε αν είναι το PSU θα πρέπει να μετρήσεις της τάσεις του, τη στιγμή που το κάνει αυτό, με ένα πολύμετρο. Όταν λες ανέβασα ρεύματα εννοείς ότι έδωσες πιο πολύ ρεύμα στο CPU; Αν τον έχεις overclocked γύρνα ξανά στις μαμά συχνότητες και δες αν θα το ξανακάνει. Το ίδιο ισχύει και για την VGA.default ρευματα και mhz και παίζει κανονικά...την gpu δεν την έχω πειράξει ποτέ..Ποιο είναι το συμπέρασμα?
crmaris Οκτώβριος 2, 2011 #4 Οκτώβριος 2, 2011 τότε πρέπει να τσεκάρεις και με ένα αλλο PSU ή να τσεκάρεις με πολύμετρο αυτό που έχεις με φορτίο. Αν δεις μεγάλες πτώσεις τάσεων τότε είναι το PSU ειδάλως ψάχνεις την VGA
NooDle Οκτώβριος 2, 2011 Author #5 Οκτώβριος 2, 2011 τότε πρέπει να τσεκάρεις και με ένα αλλο PSU ή να τσεκάρεις με πολύμετρο αυτό που έχεις με φορτίο. Αν δεις μεγάλες πτώσεις τάσεων τότε είναι το PSU ειδάλως ψάχνεις την VGAΞανα έκανα o/c δίνοντας λίγο παραπάνω τάση σε n/b και cpu και φόρτωσα το παιχνίδι και δεν μου το έκανε μέχρι στιγμής..
venom7 Οκτώβριος 2, 2011 #6 Οκτώβριος 2, 2011 Ή μπορείς να κοιτάξεις τις τάσεις και τα watt με το everest.
mchls Οκτώβριος 2, 2011 #7 Οκτώβριος 2, 2011 Δεν τις κοιτας καλυτερα μεσω bios, γιατι το Goody's δεν ειναι πολυ σόι σε μετρησεις γενικως...
NooDle Οκτώβριος 16, 2011 Author #8 Οκτώβριος 16, 2011 ανοίγω πάλι το θρεντ γιατί το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ολα default και το ξανακάνει Τρέχω firefox (γιατι κάποιος μου είπε παίζει να φταίει και αυτό) αλλά πάλι το κάνει.Τρέχω explorer πάλι τα ίδια...Τώρα τρέχω memtest μπας και βγάλει τίποτα εκεί..Καμιά άλλη ιδέα?
SpawNerGR Οκτώβριος 16, 2011 #9 Οκτώβριος 16, 2011 Καμιά άλλη ιδέα?Να πάρεις ένα πολύμετρο που σε λένε τα παιδιά και να δεις για τάσεις.
NooDle Οκτώβριος 16, 2011 Author #10 Οκτώβριος 16, 2011 Να πάρεις ένα πολύμετρο που σε λένε τα παιδιά και να δεις για τάσεις.και που να μετρήσω τι?
NooDle Οκτώβριος 16, 2011 Author #12 Οκτώβριος 16, 2011 Το λέω πιο πάνω...τώρα πχ πήγα να ανοίξω ενα βιντεο στο youtube και μου έκανε πάλι το ίδιο...
SpawNerGR Οκτώβριος 16, 2011 #13 Οκτώβριος 16, 2011 Βρες που στο κάνει συχνά και κάτσε και ψάξτο.Είναι απο θερμοκρασία, είναι απο ρεύμα, είναι απο την κάρτα?Αν είναι απο θερμοκρασία το βλέπεις εύκολα.Αν είναι απο ρεύμα (το πολύμετρο κάνει 5 ευρώ) πρέπει να έχεις φορτίο πάνω για να δείς τα ρεύματα, γιατί χωρίς φορτίο μπορεί να σε δείχνει σωστά, ενώ επίσης μπορεί να πέφτει ανα διαστήματα, που αυτό για να το δείς δύσκολα μόνος σου, μιας και χρειάζεται παλμογράφο, οπότε κάτι σε software που σε είπες κάποιος παραπάνω να βρείς και να δεις τι γίνεται. Αν δηλαδή τα 12V που παίρνεις είναι όντως 12 και δεν είναι 10 ας πούμε ή ακόμα και 5.Και όπως σε είπαν όλα stock. Άσε λίγο το o/c μέχρι να βρείς απο που την τρώς.
NooDle Οκτώβριος 25, 2011 Author #14 Οκτώβριος 25, 2011 Έβαλα μια 3850 που είχα μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά..Αλλά πάλι δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί η 3850 δουλεύει με μια 6πινη ενώ η 4890 με 2πινες... αρα δεν είμαι σίγουρος οτι φταίει η καρτα 100%Επίσης με την 4890 η οθόνη δεν έσβηνε οταν ήταν σε full load οποιαδήποτε στιγμή μπορούσε να σβήσε ακόμα και στην boot screen
SpawNerGR Οκτώβριος 25, 2011 #15 Οκτώβριος 25, 2011 Εκεί που σε βγάζει το βύσμα της τροφοδοσίας για την κάρτα,μπορείς να βάλεις το πολύμετρο που σε λέω,μια άκρη στο κίτρινο, μια στο μαύρο και να δεις πόσα Volt σε δίνει,αλλα φοβάμαι ότι αν είναι το τροφοδοτικό θα είναι όπως είπα πολύ δύσκολο να το καταλάβεις εαν πέφτει ανα διαστήματα, γιατί χρειάζεσαι παλμογράφο(δλδ χρονοβόρο-ακριβό)Το πρόβλημα να είναι στην οθόνη το έχουμε αποκλείσει?Υπάρχει άλλη οθόνη για να δοκιμάσεις το παλιό setup για να πούμε με σιγουριά ότι δεν είναι η οθόνη.
NooDle Οκτώβριος 25, 2011 Author #16 Οκτώβριος 25, 2011 οθόνη αποκλείεται γιατί οταν έσβηνε έπαιρνε φουλ στροφές το φαν της gpu και μετά κολλούσε το pc...
SpawNerGR Οκτώβριος 25, 2011 #17 Οκτώβριος 25, 2011 ΟΚ προσπαθώ απο εδώ να φανταστώ τον χώρο σου και τα παρελκόμενα που δημιούργουνε το πρόβλημα, οπότε δες πως πάει με την άλλη την κάρτα και μακάρι να ξεμπερδεύεις γρήγορα.
Billys Οκτώβριος 26, 2011 #18 Οκτώβριος 26, 2011 Φιλε noodle πριν μερικες μερες ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα... http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/svinei-i-othoni-otan-einai-se-idle-100250.html ειτε το ειχα default ειτε το ειχα overclocked.. memtest,prime95,3d mark vantage,furmark και αρκετα αλλα εννοειται τα ετρεξα και δεν ειχα κανενα προβλημα.. Στο event viewer τι σου λεει? προσεξε με το που περνουσα τους drivers(official/beta)της καρτας αρχιζε ν το κανει..οταν τους εβγαζα και ειχα τους driv των 7 δεν το εκανε καθολου.. γιαυτο ειπα να κανω ενα φορματ να τελειωνω..
NooDle Οκτώβριος 29, 2011 Author #19 Οκτώβριος 29, 2011 Φιλε noodle πριν μερικες μερες ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα... http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/svinei-i-othoni-otan-einai-se-idle-100250.htmlειτε το ειχα default ειτε το ειχα overclocked.. memtest,prime95,3d mark vantage,furmark και αρκετα αλλα εννοειται τα ετρεξα και δεν ειχα κανενα προβλημα.. Στο event viewer τι σου λεει? προσεξε με το που περνουσα τους drivers(official/beta)της καρτας αρχιζε ν το κανει..οταν τους εβγαζα και ειχα τους driv των 7 δεν το εκανε καθολου.. γιαυτο ειπα να κανω ενα φορματ να τελειωνω.. Τζίφος... Δεν έκανα φορματ αλλα δοκίμασα την 4890 χωρίς καταλιστ και πάλι τα ίδια.. Με την 3870 δουλεύει μια χαρά ουτε reboot ουτε τίποτα... Μόλις βάζω την 4890 ξεκινάει το πρόβλημα.. κάποτε μου το έκανε μια φορα την εβδομάδα, τώρα μεσα σε 1 ώρα το κάνει 10 φορές.. Λέτε να μας άφησε χρόνους το τροφοδοτικό? ΥΓ Η 4890 σε pc φίλου δούλεψε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα.. EDIT: Ξαφνικά μου ρθε ιδέα... Σύνδεσα την 4890 σε διαφορετικές 6πινες.. Μεχρι στιγμής δουλεύει κανονικά.. Μάλλον κάποια βλάβη θα έγινε στις άλλες 6πινες... Αν δουλεύει αξίζει να αλλάξω psu? οχι ε?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.