Jump to content

Σβήσιμο οθόνης..

NooDle

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω καιρό να γράψω για πρόβλημα στο pc..

Δυστυχώς εφτασε η ώρα..

Εχει 2 βδομάδες οταν έκανα περιήγηση έσβηνε η οθόνη του Η/Υ και ο φαν απο την κάρτα γραφικών δούλευε στο 100%

έπαιζε μουσική απο πίσω και μετα απο 10 sec κολλούσε οπότε το έκλεινα αναγκαστηκά απο το κουμπί.

Ο φίλος μου, μου είπε οτι είχε ίδιο πρόβλημα με τον mozilla, έβαλα λοιπόν τον τελευταίο έτρεξα και μεμτεστ έκανα και ένα update την gpu και έπαιξα και BFC2 και όλα καλώς..

Κατεβάζω BF3 παω να το τρέξω και λίγο πριν μπει στο παιχνίδι τα ίδια...

Ανέβασα ρευματα αλλα τίποτα...

Είναι πρόβλημα της gpu ή του psu οεο?

Ολα αυτά στο 1ο pc της υπογραφής..

Ευχαριστώ.

για να δούμε αν είναι το PSU θα πρέπει να μετρήσεις της τάσεις του, τη στιγμή που το κάνει αυτό, με ένα πολύμετρο.

Όταν λες ανέβασα ρεύματα εννοείς ότι έδωσες πιο πολύ ρεύμα στο CPU; Αν τον έχεις overclocked γύρνα ξανά στις μαμά συχνότητες και δες αν θα το ξανακάνει. Το ίδιο ισχύει και για την VGA.

για να δούμε αν είναι το PSU θα πρέπει να μετρήσεις της τάσεις του, τη στιγμή που το κάνει αυτό, με ένα πολύμετρο.

Όταν λες ανέβασα ρεύματα εννοείς ότι έδωσες πιο πολύ ρεύμα στο CPU; Αν τον έχεις overclocked γύρνα ξανά στις μαμά συχνότητες και δες αν θα το ξανακάνει. Το ίδιο ισχύει και για την VGA.

default ρευματα και mhz και παίζει κανονικά...

την gpu δεν την έχω πειράξει ποτέ..

Ποιο είναι το συμπέρασμα?

τότε πρέπει να τσεκάρεις και με ένα αλλο PSU ή να τσεκάρεις με πολύμετρο αυτό που έχεις με φορτίο. Αν δεις μεγάλες πτώσεις τάσεων τότε είναι το PSU ειδάλως ψάχνεις την VGA

τότε πρέπει να τσεκάρεις και με ένα αλλο PSU ή να τσεκάρεις με πολύμετρο αυτό που έχεις με φορτίο. Αν δεις μεγάλες πτώσεις τάσεων τότε είναι το PSU ειδάλως ψάχνεις την VGA

Ξανα έκανα o/c δίνοντας λίγο παραπάνω τάση σε n/b και cpu και φόρτωσα το παιχνίδι και δεν μου το έκανε μέχρι στιγμής..

Δεν τις κοιτας καλυτερα μεσω bios, γιατι το Goody's δεν ειναι πολυ σόι σε μετρησεις γενικως...

• 2 weeks later...

ανοίγω πάλι το θρεντ γιατί το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ολα default και το ξανακάνει

Τρέχω firefox (γιατι κάποιος μου είπε παίζει να φταίει και αυτό) αλλά πάλι το κάνει.

Τρέχω explorer πάλι τα ίδια...

Τώρα τρέχω memtest μπας και βγάλει τίποτα εκεί..

Καμιά άλλη ιδέα?

Καμιά άλλη ιδέα?

Να πάρεις ένα πολύμετρο που σε λένε τα παιδιά και να δεις για τάσεις.

Να πάρεις ένα πολύμετρο που σε λένε τα παιδιά και να δεις για τάσεις.

και που να μετρήσω τι?

Το λέω πιο πάνω...

τώρα πχ πήγα να ανοίξω ενα βιντεο στο youtube και μου έκανε πάλι το ίδιο...

Βρες που στο κάνει συχνά και κάτσε και ψάξτο.

Είναι απο θερμοκρασία, είναι απο ρεύμα, είναι απο την κάρτα?

Αν είναι απο θερμοκρασία το βλέπεις εύκολα.

Αν είναι απο ρεύμα (το πολύμετρο κάνει 5 ευρώ) πρέπει να έχεις φορτίο πάνω για να δείς τα ρεύματα, γιατί χωρίς φορτίο μπορεί να σε δείχνει σωστά, ενώ επίσης μπορεί να πέφτει ανα διαστήματα, που αυτό για να το δείς δύσκολα μόνος σου, μιας και χρειάζεται παλμογράφο, οπότε κάτι σε software που σε είπες κάποιος παραπάνω να βρείς και να δεις τι γίνεται. Αν δηλαδή τα 12V που παίρνεις είναι όντως 12 και δεν είναι 10 ας πούμε ή ακόμα και 5.

Και όπως σε είπαν όλα stock. Άσε λίγο το o/c μέχρι να βρείς απο που την τρώς.

• 2 weeks later...

Έβαλα μια 3850 που είχα μέχρι στιγμής δουλεύει μια χαρά..

Αλλά πάλι δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί η 3850 δουλεύει με μια 6πινη ενώ η 4890 με 2πινες... αρα δεν είμαι σίγουρος οτι φταίει η καρτα 100%

Επίσης με την 4890 η οθόνη δεν έσβηνε οταν ήταν σε full load οποιαδήποτε στιγμή μπορούσε να σβήσε ακόμα και στην boot screen

Εκεί που σε βγάζει το βύσμα της τροφοδοσίας για την κάρτα,

μπορείς να βάλεις το πολύμετρο που σε λέω,

μια άκρη στο κίτρινο, μια στο μαύρο και να δεις πόσα Volt σε δίνει,

αλλα φοβάμαι ότι αν είναι το τροφοδοτικό θα είναι όπως είπα πολύ δύσκολο να το καταλάβεις εαν πέφτει ανα διαστήματα, γιατί χρειάζεσαι παλμογράφο(δλδ χρονοβόρο-ακριβό)

Το πρόβλημα να είναι στην οθόνη το έχουμε αποκλείσει?

Υπάρχει άλλη οθόνη για να δοκιμάσεις το παλιό setup για να πούμε με σιγουριά ότι δεν είναι η οθόνη.

οθόνη αποκλείεται γιατί οταν έσβηνε έπαιρνε φουλ στροφές το φαν της gpu και μετά κολλούσε το pc...

ΟΚ προσπαθώ απο εδώ να φανταστώ τον χώρο σου και τα παρελκόμενα που δημιούργουνε το πρόβλημα, οπότε δες πως πάει με την άλλη την κάρτα και μακάρι να ξεμπερδεύεις γρήγορα.

Φιλε noodle πριν μερικες μερες ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα... http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/svinei-i-othoni-otan-einai-se-idle-100250.html

ειτε το ειχα default ειτε το ειχα overclocked..

memtest,prime95,3d mark vantage,furmark και αρκετα αλλα εννοειται τα ετρεξα και δεν ειχα κανενα προβλημα..

Στο event viewer τι σου λεει?

προσεξε με το που περνουσα τους drivers(official/beta)της καρτας αρχιζε ν το κανει..οταν τους εβγαζα και ειχα τους driv των 7 δεν το εκανε καθολου..

γιαυτο ειπα να κανω ενα φορματ να τελειωνω..:T:

Φιλε noodle πριν μερικες μερες ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα... http://www.thelab.gr/genika-gia-tous-i-y/svinei-i-othoni-otan-einai-se-idle-100250.html

ειτε το ειχα default ειτε το ειχα overclocked..

memtest,prime95,3d mark vantage,furmark και αρκετα αλλα εννοειται τα ετρεξα και δεν ειχα κανενα προβλημα..

Στο event viewer τι σου λεει?

προσεξε με το που περνουσα τους drivers(official/beta)της καρτας αρχιζε ν το κανει..οταν τους εβγαζα και ειχα τους driv των 7 δεν το εκανε καθολου..

γιαυτο ειπα να κανω ενα φορματ να τελειωνω..:T:

Τζίφος...

Δεν έκανα φορματ αλλα δοκίμασα την 4890 χωρίς καταλιστ και πάλι τα ίδια..

Με την 3870 δουλεύει μια χαρά ουτε reboot ουτε τίποτα...

Μόλις βάζω την 4890 ξεκινάει το πρόβλημα.. κάποτε μου το έκανε μια φορα την εβδομάδα, τώρα μεσα σε 1 ώρα το κάνει 10 φορές..

Λέτε να μας άφησε χρόνους το τροφοδοτικό?

ΥΓ Η 4890 σε pc φίλου δούλεψε μια χαρά χωρίς κανένα πρόβλημα..

EDIT: Ξαφνικά μου ρθε ιδέα... Σύνδεσα την 4890 σε διαφορετικές 6πινες..

Μεχρι στιγμής δουλεύει κανονικά..

Μάλλον κάποια βλάβη θα έγινε στις άλλες 6πινες...

Αν δουλεύει αξίζει να αλλάξω psu? οχι ε?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.