Jump to content

Βοήθεια για ρυθμίσεις σε LG W2486L

cba

Recommended Posts

Εδώ και 5 μήνες έχω το monitor του τίτλου

W2486L Οθόνες Προϊόντα Πληροφορικής

Mέχρι σήμερα η χρήση του υπολογιστή του υπολογιστή ήταν κυρίως gaming και ταινίες. Από την αρχή που την πήρα μου φάνηκε λίγο παραπάνω "φωτεινή" από το προηγούμενο μου monitor και ελαφρώς με κούραζε. Τώρα πρέπει να δουλέυω αρκετές ώρες σε λευκό φόντο και παρατηρώ την οθόνη να είναι αρκετά κουραστική ως δύσχριστη. Επειδή τα review που διαβάζω στο internet είναι απο μέτρια ως πολύ καλά αναρωτιέμαι μπας και έχω κάνει εγώ καμιά μ@λ@κί@, τι να πώ... έχω ανεβάσει και τα hz από 60 σε 70 σε 1920x1080 αλλά πάλι τα ίδια

Το brightness το έχω στο 0 και το contrast κάπου στο 25, αν τα πάω πιο κάτω γίνεται δυσανάγνωστο το κείμενο και δέν εξυπηρετεί, έχω περάσει το color profile καθώς και αν κάνω οποιοδήποτε callibration είτε των windows είτε κάποια που έχει online δέν βοηθά στο να κάνει την οθόνη λιγότερο κουραστική.

Κάνω κάτι λάθος; Να τη πετάξω να πάρω άλλη;

Η οθόνη είναι πάνω σε μια MSI Twin Frozr GTX 275, υπάρχει περίπτωση να φταίει η κάρτα γραφικών; δέν έχει HDMI έξοδο οπότε δουλέυω αναλογικά με αποτέλεσμα απλά να μην μπορώ να ρυθμίσω sharpness

Να πώ οτι στη δουλεία είμαι 8 ώρες μπροστά απο τον υπολογιστή, εκεί έχουμε κάτι Dell 19'' οι οποίες είναι εντελώς ξεκούραστες καθώς και όσο και να δουλέυω στο laptop μου πάλι δέν έχω ποτέ πρόβλημα, δέν είναι τα μάτια μου δηλαδή. Υπάρχει περίπτωση να είναι ελλατωματική η οθόνη μου; υπάρχει τρόπος να το ελένξω αυτό; αν είναι να τη πάω για rma.

Άν πάρω ένα "καλιμπραριστήρι" θα βοηθήσει σε κάτι; επαναλαμβάνω ότι τα χρώματα είναι μια χαρά, αυτό που με ενοχλεί είναι το λευκό, είναι πολύ έντονο. Σα να έχω κολλήσει το προσωπό μου σε μια crt του 1995 αισθάνομαι.

Ευχαριστώ.

εγώ πάντος έχω 2 τέτοιες και δεν μπορώ να πω ότι με κουράζουν. από δουλεία γράφω WORD-ECXEL και μετά παιχνίδια. έχω κάτσει και 24ώρο μπροστα από το πισι. στα σεττινγσ μου έχω τα χρώματα στο preset 6500κ, brightness 100, contrast 50, gamma 0, sharpness 7. τι settings έχεις?

Το brightness το έχω στο 0 και το contrast κάπου στο 25, αν τα πάω πιο κάτω γίνεται δυσανάγνωστο το κείμενο και δέν εξυπηρετεί,

συγνωμη φιλε μου βασιζομενος στα λογια σου εχω και εγω μια lg 20αρα στο αλλο δωματιο και δοκιμασα τις ρυθμισεις που γραφεις και δεν εβλεπα σχεδον τιποτε και δεν πιστευω να εχουν πια και τοση μεγαλη διαφορα σε τεχνικο επιπεδο ειναι και μενα με ΤΝ panel μηπως κατι αλλο σου διαφευγει?

Τι εννοείς την έχεις συνδέσει αναλογικά; Οι εξόδοι της MSI Twin Frozr GTX 275 βλέπω ότι είναι 2x dvi, δεν έχουν d-sub για να τη συνδέσεις στο μονιτορ αναλογικά. Δεύτερον η οθόνη είναι 60hz, πώς την ανέβασες στα 70;

Σύνδεσε το monitor από dvi σε dvi. Βάλε 1920χ1080m 59 ή 60hz. Βγάλε ότι drivers έχει βάλει η lg, καθάρισε ότι color profile έχεις βάλει, και άσε τα default.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.