anonymous-root Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2011 Καλησπερα στο φόρουμ,αν και παλιό μέλος η αλήθεια έιναι ότι δεν έχω το χρόνο να συμμετέχω ενεργά, παρόλα αυτά διαβάζω το φόρουμ, χωρίς να έχω συνδεθεί αρκετές φορές.έφτασε η στιγμή που θα χρειαστώ τη βοήθεια σας!Μετά από πολύ καιρό θα πάρω νέο πι-σι και θέλω κάποιες πληροφορίες.έχω καταλήξει σε Asrock Extreme 4 G3, Core i5-2500 ή Core i7-2600, 16GB ram, SSD samsung 470 120GB (μάλλον), κάρτα ήχου Xonar HD1.3 deluxe (κάπως έτσι).Αν και έψαξα αρκετά στο νετ, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες από πραγματική χρήση, σχετικα με το αν αξίζουν κάποια πράγματα. (έχει περάσει ο καιρός που πετούσα λεφτά)α) Αξίζουν τα +100 ευρώ για τον i7;β) Υπάρχει πρακτική διαφορά από 1066ΜΗz στα 1333ΜHz ram; (στο νετ από ότι είδα λένε πως όχι)γ) Samsung 470, στο φόρουμ εδω διάβασα ότι είναι αξιόπιστος. Είναι καλή επιλογή; Θέλω κυρίως αξιοπιστία και δευτερεύον ταχύτητα (βέβαια να μην είναι και χελώνα). Ή να κοιτάξω σε Ιντελ; (Μαξ 250 ευρω).δ) Ο stock ανεμιστήρας του Core i5/i7 κάνει πολύ θόρυβο; Αξίζει να δώσω +70 ευρώ για κάποια ψύκτρα; (Noctua NH-d14); Αλλιώς ποια ψύκτρα είναι λιγότερο θορυβώδης και σχετικά φτηνή;ε) Κάρτα γραφικών...στο θέμα καρτας γραφικών είμαι παντελώς άσχετως. Θέλω να ρωτήσω εάν τa Intel HD2000 που είναι on board θα με καλύψουν στην αναπαραγωγή και επεξεργασία HD video. Αλλιώς μπορείτε να μου προτείνετε κάποια κάρτα για HD video μέχρι 100-150 ευρω και κατά προτίμηση παθητική ψύξη; Οθόνη samsung 2232bw (1600x1050).στ) εάν έχετε να προτείνετε και κάποια κάρτα τηλεόρασης (να παίζει και ψηφιακά) και να μπορεί να εγγράψει άνετα βίντεο πείτε μου. αν και είναι τριτεύουσης σημασίας.Το πισι προορίζεται για Virtual Machines, επεξεργασία βίντεο και matlab. ΔΕΝ θα παίξει παιχνίδια και δεν θα γίνει overclocking. Με ενδιαφέρει παρα πολύ να μην κάνει θόρυβο.Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Οκτώβριος 1, 2011 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2011 α) Για τη χρηση που το προοριζεις, μου φαινεται οτι με τον i7 2600 θα δεις διαφορά σε σχεση με τον i5 2500, επομενως τα αξιζει τα λεφτα του. β) Η διαφορα σε επιδοσεις ειναι πολυ μικρη, ενω η χρηματικη διαφορα τεραστια. Επισης δυο σετακια των 8GB ερχονται πιο φτηνα απο ενα σετ των 16GB. γ) Επειδη καινουριο μηχανακι και παλιος ssd δε λεει, παρε ολη τη συνθεση τωρα, και περιμενε κανα μηνα για τον Samsung 830 (κατα τη γνωμη μου, αξιζει 100% η αναμονη) δ) Για τον stock ανεμιστηρα δεν ξερω (ας απαντησει καποιος πιο σχετικος), αλλα δεν χρειαζεται να ξοδεψεις 70€ για τη Noctua, υπαρχουν και αλλες ψυκτρες, πολυ πιο φτηνες με χαμηλα επιπεδα θορυβου δεδομενου του οτι δεν θα κλοκαρεις. ε) Στην αναλυση που δουλευεις δεν θα υπαρχει προβλημα και με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων. Συμφερει να παρεις μια μητρικη με Ζ68 για να εχεις ανοιχτα ολα τα ενδεχομενα. Για επεξεργασια video για να μπορεις να χρησιμοποιησεις το Quicksync το Ζ68 ειναι μονοδρομος ετσι και αλλιως.Asus P8Z68-V (B3) | Skroutz.gr στ) Για καρτα τηλεορασης, νομιζω αυτη ειναι αρκετα καλη και σε καλη τιμη:http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=10387&cat=15⊂=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Ελπιζω να σε καλυψα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickmanak Οκτώβριος 1, 2011 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2011 1)Ο i7 ειναι υπεραρκετος για αυτα που θελεις να κανεις.2)Το ΗD 2000 ειναι ψοφιμι κ δεν αξιζει πολλα.3)Αsus μητρικη παρε με Z68 που τα εχει ολα μεσα.4)Για καρτα θα σου πουν τα παιδια (δεν κατεχω)5)Μνημη 1333 θα παρεις, μην κανεις πισωγυρισματα.6)αγορασε τελευταιο το τροφοδοτικο με βαση τι αγορασες πριν.7)SSD παρε ocz sata 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 2, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 2, 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις. η μητρική είναι Z68, και την επέλεξα μετά από πολύ ψάξιμο χαρακτηριστικών (η ασους δε με κάλυπτε σε κάποια θέματα) μνήμες θέλω και εγω 1333 αλλά δεν υπάρχουν συμβατές με τη μητρική στα μαγαζιά, έχουν όμως 1066 για αυτό ρωτάω εαν θα έχει τρελή διαφορά. για τον samsung θα κάνει ένα μήνα ή παραπάνω; επειδή βαριέμαι να κάνω 2 φορές "φορματ" τροφοδοτικό έχω ένα seasonic 550w, φαντάζομαι θα αντέξει... για τον στοκ ανεμιστήρα κάποιο άλλο μέλος να εκφράσει άποψη; Link to comment Share on other sites More sharing options...
anonymous-root Οκτώβριος 12, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 12, 2011 UP! για κάρτα γραφικών διάλεξα αυτή: ATI Radeon HD6570 2GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Sapphire) 81.62 € και μνήμες kingston hyperX 1600 MHz. το πρόβλημα είναι ότι γενικά δε βλέπω διαθεσιμότητα από αυτά που θέλω... παίζει κάποιο μαγαζί στο εξωτερικό να κοιτάξω κι εκεί; επίσης καμμιά άποψη για το θόρυβο του στοκ ανεμιστήρα της ιντελ; ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.