Jump to content

Αναζήτηση ιδεών για HTPC

Jimakos666x

Recommended Posts

Καλησπέρα Labites.Για να μην μακρυγορώ έχω στην διάθεση μου ένα κουτάκι στο οποίο οι παρεχόμενες διαστάσεις για μητρική είναι 25,5cmX15.5cm.Το κουτάκι δεν προορίζεται για HTPC από την μαμά του αλλά σκέυτομαι να το μοντάρω οπότε από τρύπες και backpanel δεν θα έχω πρόβλημα.Θα επιθυμούσα κάτι σε AM3 ή ΑΜ+ λόγο χαμηλού Budget αλλά και κάτι σε 1155 ή 1156 αν δεν υπήρχε άλλη λύση θα ήταν και αυτό μια εναλλακτική.Περιμένω ιδέες όποιος γνωρίζει κάτι ας ρίξει τα φώτα του ευχαριστώ.

Gaig σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αλλά μάλλον δεν κατάλαβες τι βοήθεια χρειάζομαι.Το πρόβλημα μου είναι στις διαστάσεις του κουτιού μου.Ψάχνω λοιπόν MB με διαστάσεις ίσες ή μικρότερες από τις προαναφερθήσες.

το 15.5 ειναι σιγουρο ??? γιατι οι μικροτερες μοβο δηλαδη οι μινι ιτχ ειναι ολες 17χ17...κοιτα για παραδειγμα εδω την τρυπα πανω δεξια

ASROCK PV530-ITX - - E-SHOP.GR

εκτος αν κανεις καμια μοντα για να χωρεσει...μια φορα για 15.5 μοβο μαλλον 8α δυσκολευτεις να βρεις

το 15.5 ειναι σιγουρο ??? γιατι οι μικροτερες μοβο δηλαδη οι μινι ιτχ ειναι ολες 17χ17...κοιτα για παραδειγμα εδω την τρυπα πανω δεξια

ASROCK PV530-ITX - - E-SHOP.GR

εκτος αν κανεις καμια μοντα για να χωρεσει...μια φορα για 15.5 μοβο μαλλον 8α δυσκολευτεις να βρεις

Το ξέρω ότι είναι δύσκολο έως απίθανο αλλά είπα μήπως και γνωρίζει κάποιος εδώ μέσα κάτι ανάλογο με αυτό που ψάχνω.Έκανα και εγώ έρευνα αγοράς αλλά δεν...

Το κουτι όπως προείπα δεν προορίζεται για HTPC είναι αυτό και για powerbutton,backplate κλπ θα πέσει μόντα, Το κουτάκι είναι αυτό,συγνώμη για την κακή ποιότητα των εικόνων.

post-19973-1416075521,6398_thumb.jpg

post-19973-1416075521,8884_thumb.jpg

post-19973-1416075521,9636_thumb.jpg

post-19973-1416075521,9812_thumb.jpg

post-19973-1416075522,0124_thumb.jpg

Από τι είναι το κουτάκι,βλέπω Log LG? Όσο για τις διαστάσεις για κοίτα αυτό αν και παλίο: Nano-ITX - Wikipedia, the free encyclopedia δεν ξέρω αν βγαίνουν νέες M/b σε αυτό το form factor,παλίες υπάρχουν ήδη.Το mini-itx δεν σου κάνει χωρίς moda αλλά αν κρίνω από τις φωτό μάλλον βλέπω κάποιες γωνίες της m/b να βγαίνουν εκτός κουτιού.

γνωμη μου..., καλυτερα να βρεις ενα αλλο κουτακι!!!

γιατι αν ψαχνεις κατι τετοιο KTA55/pITX - pITX 2.5" SBC - Boards & Mezzanines > Embedded SBC > pITX 2.5" SBC > KTA55/pITX | Kontron, μαλλον εχει δικιο ο gaig......να μην μαθεις τιμες!!!

Δεν θα διαφωνίσω καλύτερα άλλο κουτάκι,αλλά θα ρωτήσω:offtopic2: βγαίνουν νέες nano itx?

τί εννοεις καινουριες? Οσες εχω δει εγω παντως, ειναι κατι VIA EPIA, και pico και nano.

Οποτε δεν αξιζει να πας σε 200-300+ ευρω λυση και να εχεις για συστημα αυτη τη σαπιλα. Απο οπου και να το πιασεις, δεν αξιζει..

Αν θελεις παντως ενα πραγματικα μικρο htpc με μικρο κοστος, ριξε μια ματια και για το κουτακι Aplus CS-160, 72W. Το πηρα προσφατα για ενα συστημα με σαπιοbrazos και με αφησε πολυ ευχαριστημενο (μικρο και ησυχο)

τί εννοεις καινουριες? Οσες εχω δει εγω παντως, ειναι κατι VIA EPIA, και pico και nano.

Οποτε δεν αξιζει να πας σε 200-300+ ευρω λυση και να εχεις για συστημα αυτη τη σαπιλα. Απο οπου και να το πιασεις, δεν αξιζει..

Αν θελεις παντως ενα πραγματικα μικρο htpc με μικρο κοστος, ριξε μια ματια και για το κουτακι Aplus CS-160, 72W. Το πηρα προσφατα για ενα συστημα με σαπιοbrazos και με αφησε πολυ ευχαριστημενο (μικρο και ησυχο)

Βρε παιδί μου νόμιζα ότι η VIA το είχε ψιλοεγκαταλήψει το θεματάκι nano γι αυτό το είπα και συμφωνώ δεν αξίζει.Εγώ πάντως έχω μια ASUS AT3IONT-i για HTPC και είμαι ευχαριστημένος,κάνει υπέροχα τη δουλειά της. Όσο για κουτί έχει ένα αρκετά μικρό [ame=http://www.amazon.de/LC-Power-1300MI-Geh%C3%A4use-Mini-ITX-M-ATX/dp/B002A2U8KI]LC-POWER MINI-ITX LC-1300MI[/ame]

Δεν κατάλαβα γιατί έχει σταματήσει να πωλείται Ελλάδα αλλά δεν πειράζει.

• 3 months later...

Προχώρησες με το project?

Αν σε ενδιαφέρει μόνο για HTPC=>ταινίες, και λόγω του ότι το ITX δύσκολα θα το χωρέσεις γιατί δεν κοιτάζεις κάτι τέτοιο Raspberry Pi | An ARM GNU/Linux box for $25. Take a byte! (όταν είναι διαθέσιμο τέλος πάντων, που υποτίθεται χρονικά θα είναι κάπου εδώ κοντά).

Υπάρχουν κάποια βιντεάκια στο YouTube που το δείχνουν να παίζει 1080p!

Τόσο που στοιχίζει, το παίρνεις και για πλάκα :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.