Jump to content



Για ρίξτε μια ματιά και εδώ P4C800E+2.8C+OCZ PC4400


lkonline

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά χαρά σ ε όλους :hi: :hi: , σας ανακάλυψα μόλις πρίν λίγο καιρό και περίμενα να αναβαθμίσω το σύστημά μου για να κάνω και το πρώτο μου Post.

Έχουμε και λέμε λοιπον:

Asus P4C800E deluxe με το 1016 bios

P4 2.8C@3.5 (north)

2X256 EL DDR PC4400 GOLD

VGA Τi 4200 8x

1x Raptor

1x WD 200 Giga 7200 8MB cache

Tagan 480

Μαμά ψύξη προς το παρόν σε northbridge, CPU

4 ανεμιστηράκια στο tower

Έκανα τις παρακάτω ρυθμίσεις για αρχή

external frequency 250MHz

DRAM frequency 400MHz

AGP/PCI 66.66/33.33

CPU Core Voltage 1.525

DDR reference Voltage 1.55

AGP Voltage 1.50

Performance mode Turbo

H.T. enabled

Mνήμες σε 2.5-4-4-8 Burst lenght 8

DRAM refresh rate 7.8

Το θέμα όμως είναι ότι στο bios σε idle γράφει 55 βαθμούς για CPU και 33 για το Board, ενώ το Pc Probe της Asus μέσα από τα WIndows γράφει 42 σε idle για CPU και φτάνει μέχρι 61 σε full load.

Ανυπομονώ να ακούσω (διαβάσω) τα σχόλια σας και τυχόν προτάσεις για βελτίωση.

:jump::jump::jump:

A επίσης κάτι που ξέχασα είναι ότι το memtest δεν βγάζει κανένα σφάλμα μετά από πρίπου 45 λεπτά (βαρέθηκα :p ) και το Burn in του sandra ολοκληρώνεται κομπλέ. Γενικά είναι σταθερό το σύστημα μέχρι εδώ. Από κεί και πάνω δεν...μέχρι τα 257 έχει φτάσει, μετά αρνείται πεισματικά. :TD: :TD: :TD:

Kαλησπερα νομιζω οτι μπορεις να ρυθμισεις τις μνημες σου με καλυτερα timings δοκιμασε σιγα σιγα να τα κατεβασεις απο 2.5-4-4-8- σε 2.5-4-4-7 6 μεχρι 5 και πιστευω οτι μπορεις να κατεβασεις και το ras to precharge στο 3 απο 4 δοκιμασε και μετα τσεκαρισε με το memtset να δεις αν βγαζουν λαθη.Αν και νομιζω οτι οι μνημες σου χαλαρα πρεπει να πιασουν τα παραπανω γιατι δουλευουν ως 500 αρες και εχουν ανοχες ακομα.Εγω εχω τις ιδιες τις 4000 και δουλευω χωρις λαθη 2.5-4-3-5-.

Καλησπέρα και καλώς ήλθες.

Μια χαρά τα πήγε ο 2.8 σου, ειδικά με μαμά ψύξη.

Οι μνήμες δύσκολο να βγάλουν λάθη, μιας και παίζουν default(ή κοντά στα defaults).

Δοκίμασε και superpi καθώς και prime ώστε να στρεσάρεις το σύστημά σου λίγο παραπάνω από το sandra :)

Επισης ξεχασα να σου πω αφου σε ενδιαφερει το oveclocking θα πρεπει να φροντισεις για την υγεια του επεξεργαστη σου.Αυτο συνεπαγεται χαμηλες θερμοκρασιες κατι που απ οτι βλεπω αυτη τη στιγμη δεν εχεις.Εγω οπως βλεπεις στο συστημα της υπογραφης μου με 3αρη επεξεργαστη και 250 fsb εχω 43-44 idle και 47-48 full.Αυτες οι θερμοκρασιες με μια thermalright sp-94 και ενα enermax 0.90 που θεωρειται η κορυφαια λυση σε αερα.Ειναι αμαρτια εχεις δωσει τοσα χρηματα για μνημες,επεξεργαστη,μητρικη και να μην δωσεις αλλα 80-90 ευρω για τον επεξεργαστη σου για να τον κρατησεις χωρις προβληματα.

Παιδιά σας ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας, πάω για search στο google :)

To θέμα όμως είναι ότι δεν μπορώ με τίποτε να δουλέψω πάνω από 258 ΜHz. Είχα ψιλοπειράξει και τις τάσεις αλλά και πάλι δεν...μέχρι 3.6 έφτασε αλλά καθόλου σταθερά. Μήπως βέβαια ζητάω πολλά με τη μαμά ψήξη; (Μάλλον θα πάω για νερο)

jdrogas έχεις δίκιο, είχα στο παλιό σύστημα καλύτερη ψήξη. Αυτό το έχω λιγότερο από βδομάδα. Θα το κοιτάξω.Thanks.

Μαλλον ζητας πολλα ηδη εχει παει πολυ καλα εχε υποψη σου οτι αν ειναι καινουργιος θελει και λιγο καψιμο να στρωσει και να μπορει να δεχτει και παραπανω ταση

Τα Prime και Supepi από που μπορώ να τα κατεβάσω, γιατί ένα search στο Google δεν επέδωσε τα αναμενόμενα. :confused:

Να σαι καλά soki, θα επανέλθω πιο δυναμικά...προς το παρον διαβάζω στο forum σχετικά με την υδροψηξη...που θα μου πάει, έρχονται και καύσωνες!

Πρέπει να είναι αρκετά καλό κομμάτι η CPU σου!Βάλε νεράκι του θεού να την αξιοποιήσεις στο έπακρο!!Keep us updated και ότι απορίες έχεις εδώ θα είμαστε!!

Ποσα digits να βαλω στο superpi? Σε 32Μ μου βγαλε 27 το οποίο μου φαίνεται ότι πρέπει να ναι καλό, τι λέτε?

@shaman

τετοια λέγε μου φίλε και το νερό είναι πρό των πυλών!!!!!!!!:jump:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.