aris20 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Χρησιμοποιώ αυτόν τον υπολογιστή [PC:Gigabyte Motherboard/4500HD Graphics/ 2GB 1066/ 80GB HDD] με αυτόν τον επεξεργαστή (Ε3400) στα 3.66GHz από 2,60GHz με πολύ μικρό boost στο Voltage (1.31V από 1.26V) με EIST ενεργοποιημένο φυσικά, συναρμολογημένο εκτός κουτιού απλά στο γραφείο μου.. Σκέφτομαι να τον έχω εκτός κουτιού... Είναι κακή ίδεα..? Aπλά σκέφτηκα το εξής, ποιος ο λόγος να είναι αναμμένο το κανονικό σταθερό PC με μια 6970/AMD 6 Core 3,66GHz και αυτός / 8GB Ram / με PSU 850W ενώ στην πραγματικότητα οι απαιτήσεις που έχω είναι απλά HD Videos, Music, Facebook, Browsing γενικά και msn...? Φαντάζομαι θα γλυτώσω πολύ ρεύμα... Και για αυτό είπα να το κάνω έτσι.. Και τελικά ανακαλύπτω, το εξής. Έχουμε πέσει θύματα της τεχνολογίας, ενώ στην ουσία δεν χρειαζόμαστε τόσο μεγάλη "ιπποδύναμη" στο PC, αλλά τα σκάμε χοντρά.. Και αγοράζουμε πράγματα που πραγματικά δεν τα χρειαζόμαστε τόσο όσο νομίζουμε. Πάντως ο Celeron με έκανε να μείνω άφωνος, πήγε στα 4,2GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες και rating στα Windows 7, CPU->7,2!! Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα στις παραπάνω δουλειές από το άλλο μηχάνημα που έχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadCatMk21416003342 Σεπτέμβριος 29, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Πάντως ο Celeron με έκανε να μείνω άφωνος, πήγε στα 4,2GHz με πολύ καλές θερμοκρασίες και rating στα Windows 7, CPU->7,2!!Γιατί, νομίζεις ότι χρειάζεσαι 4.2Ghz.Αν το σπίτι δεν έχει μωρά/γατιά και είσαι προσεκτικός κοντά στο PC δε θα πάθει τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoMaR Σεπτέμβριος 29, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 η τελευταια σου σκεψη ειναι γνωστη σε ολους μας.Συνηδειτα παμε και σκαμε για καινουργια πραγματα και οχι σαν θυματα marketing:) επισης οσον αφορα το πισι σου ανευ κουτιου , οχι δεν υπαρχει προβλημα λειτουργικο.Εγω το ειχα ετσι 2 χρονια.Απλως θελει προσοχη για νερα ,καφεδες , φαγητα , γυναικες Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 29, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 To οτι έβγαλε 7,2 βαθμολογία στα WIN 7 δεν λέει κάτι ....... Και ο Q9550 τόσο βγάζει και δεν έχουν καμιά σχέση σαν cpus !Κοίταξε ρεύμα θα γλυτώσεις αν τον έχεις DEFAULT γιατί πολύ απλά από κάποιο σημείο και μετά η κατανάλωση ανεβαίνει κατακόρυφα !!! Από εκεί και πέρα θα γλυτώσεις και από την κάρτα γραφικών ΠΟΛΥ ρεύμα !!! Εκεί είναι οι μεγάλες διαφορές και όχι τόσο στα CPU τα οποία καταναλώνουν ελάχιστο όταν παίζουν IDLE .Αν η εργασίες είναι αυτές που αναφέρεις παραπάνω, πολύ εύκολα θα τις έκανες και με έναν AMD DUAL CORE ZACATE, δηλαδή πόσο μάλλον με αυτόν !Τέλος να σου πως πως την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ δεν την παίρνουμε για το σήμερα αλλά για να μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα σε βάθος χρόνου στις αυξημένες απαιτήσεις του software. Ασχετα αν εμείς πεφτουμε θύματα του marketing και τρέχουμε σαν τα ζώα να αγοράσουμε τον νέο επεξεργαστή ενώ έχουμε σύστημα 6 μηνών ............Είναι γεγονός πως και τα ποιο φτηνά και αδύναμα σύγχρονα συστήματα είναι υπεραρκετά για απλή καθημερινή χρήση.Σήμερα έστεινα ένα pcάκι με έναν AMD ATHLON X2 5600+ & 4gb ram ! Μια χαρά δουλευε ενώ με τον ssd που του κόσταρα επάνω πάει σφαίρα !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aris20 Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Γιατί, νομίζεις ότι χρειάζεσαι 4.2Ghz.Αν το σπίτι δεν έχει μωρά/γατιά και είσαι προσεκτικός κοντά στο PC δε θα πάθει τίποτα. 4,2GHz είπα δοκιμαστικά να το πάω διότι ήθελα να δώ πόσο αντέχει.. Αλλά από ότι φαίνεται αντέχει πολύ ψηλά σαν επεξεργαστής. Και μετά από τα 4,2 ήθελε ρεύματα και δεν συνέχισα. Τα 3,6 μου φαίνονται απαραίτητα για να μην φτάνει εύκολα 100% Full load για να μην φαίνεται αισθητά ότι του λείπει η γρηγοράδα του να μην κάνει αίσθηση για Celeron όταν τον χειρίζομαι.. Δεν έχω μωρά, ούτε σκοπεύω να κάνω προς το παρόν.. GoMaR Συμφωνώ, αλλά δεν πλησιάζουν γενικά γυναικες.. Οπότε δεν φοβάμαι :D CPU-Z Validator 3.1 στο CPUz γράφει ότι τραβάει μόνο 1.28V οπότε δεν με ενοχλεί.. Σκέφτομαι να βάλω και έναν SSD 40GB για να μειώσω και άλλο την κατανάλωση. Θα είναι το πρώτο μου "Green PC" Αdpanos, Εχεις δίκιο, και πιστεύω πως για εξοικονομηση ρεύματος αξίζει να έχεις 2 υπολογιστές, ειδικά αν ο ένας είναι αρκετά ενεργοβόρος και γρήγορος, για τις "βαριές δουλειές" αλλά βαριές δουλειές συνήθως κάνουν μόνο τα παιχνίδια ή τα επαγγελματικά προγράμματα. Σχεδίαση 3D/κτλ. Αλλά χρήστες σαν και εμένα δεν τα κάνουνε αρκετά συχνά οπότε για απλές χρήσεις όπως για κατεβαστήρι και Browsing πιστεύω αξίζει.. Φυσικά είναι όπως βολεύει και τον καθένα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Σεπτέμβριος 29, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Με το hardware επάνω στο γραφείο έχεις τρία θέματα: 1) Ζημιά από υγρά. 2) Καταλαμβάνει έτσι χώρο. 3) Δεν γειώνεται το hardware. Τι θα έκανα στη θέση σου: Θα πήγαινα σε μία στράντζα, και θα τους έλεγα να μου κόψουν ένα αλουμίνιο 3mm. και να το γωνιάσουν. Η τοποθέτηση είναι η ακόλουθη: Απλό, πιο όμορφο απ' το να είναι χύμα και γλυτώνεις αρκετό χώρο. Μόνο τις τρύπες της μητρικής θα ανοίξεις, δύο για τον δίσκο, και παράθυρο για την ψύκτρα. Το psu απλά το ακουμπάς στην βάση και παίζει τον ρόλο του αντίβαρου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Σεπτέμβριος 30, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Εγώ πάντως θα φοβόμουν να το έχω έτσι χύμα πάνω στο γραφείο. Ειναι γνωστό τεις πάση οτι δεν ειμαι και ο πιο προσεκτικός άνθρωπος του κόσμου, και το γραφείο μου φιλοξενεί καφέδες, νερά, ενίοτε χρησιμοποιείται και σαν τραπέζι φαγητού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
juno12 Σεπτέμβριος 30, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 τοις πάσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 30, 2011 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 αν το εχεις χυμα πανω στο τραπεζι Α. σου καταλαμβανει περισσοτερο χωρο απο οτι σε κουτι καιΒ. εχεις κινδυνο να πεσει οτιδηποτε πανω του, νερο-καφες-χυμοι-σιδερακια κλπ.., και να γινει κανενα τσαφ!!οσο για την γειωση, νομιζω δεν ειναι απαραιτητη, λογω του οτι γειωνεται μεσω της πριζας του τροφοδοτικου, αν δεν κανω λαθος..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 30, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Το EURO τι κανει πανω στο heatsink, διπλα απο τις pci θυρες; ; ;:bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 30, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Το EURO τι κανει πανω στο heatsink, διπλα απο τις pci θυρες; ; ;:bigsmile:μηπως ειναι εφε στην ψυκτρα..???:clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Σεπτέμβριος 30, 2011 #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 οσο για την γειωση, νομιζω δεν ειναι απαραιτητη, λογω του οτι γειωνεται μεσω της πριζας του τροφοδοτικου, αν δεν κανω λαθος..!Μην μπερδεύεις το (-) με την γείωση.Το τροφοδοτικό μπορεί να βγάζει 50 (πχ.) καλώδια αλλά γείωση δεν βγάζει.Αν ανοίξεις τροφοδοτικό θα δεις ότι η γείωση της ΔΕΗ καταλήγει στο σασί του, και αφού αυτό βιδώνεται στο κουτί διαμοιράζεται στο hardware μέσω αυτού.Φυσικά και δουλεύουν όλα χωρίς γείωση, απλά ρισκάρεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 30, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Μην μπερδεύεις το (-) με την γείωση.Το τροφοδοτικό μπορεί να βγάζει 50 (πχ.) καλώδια αλλά γείωση δεν βγάζει.Αν ανοίξεις τροφοδοτικό θα δεις ότι η γείωση της ΔΕΗ καταλήγει στο σασί του, και αφού αυτό βιδώνεται στο κουτί διαμοιράζεται στο hardware μέσω αυτού.Φυσικά και δουλεύουν όλα χωρίς γείωση, απλά ρισκάρεις...ελεγα για το GND καλωδιακι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Σεπτέμβριος 30, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Τσεκαρε το naked-pc που χρησιμοποιουσα για 1,5 χρονο χωρις να το κλεισω ουτε μερα. Ζοτακ με ενσωματωμενη GF9400 και Q9550. Επειδη ουτε και γω ειμαι πολυ προσεκτικος (ιδιαιτερα οταν ξυπναω, γι αυτο και δεν υπαρχει ακομα το setup), τον εβαλα μεσα στη βαση του λαπτοπ ετσι ωστε να τον καλυπτει το λαπτοπ και να γλυτωσει τουλαχιστον τις κατακορυφες ριψεις, αλλα και να μην πιασει επιπλεον χωρο τσο γραφειο. O δισκος ειναι κατω απο τη βαση (postville 160gb), μεσα σε αντιστατικο σακουλακι. Παρολα αυτα, πηρα ενα φυλλο αλουμινιου και στερεωσα μητρικη και τροφοδοτικο ολα εκει πανω με αποστατες. Νομιζω, οτι θα πρεπει να το κανεις και συ αυτο, τουλαχιστον. Να μην παταει η μητρικη στο γραφειο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Σεπτέμβριος 30, 2011 #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Τέλος να σου πως πως την παραπάνω επεξεργαστική ισχύ δεν την παίρνουμε για το σήμερα αλλά για να μπορεί να ανταπεξέλθει το σύστημα σε βάθος χρόνου στις αυξημένες απαιτήσεις του software. Ασχετα αν εμείς πεφτουμε θύματα του marketing και τρέχουμε σαν τα ζώα να αγοράσουμε τον νέο επεξεργαστή ενώ έχουμε σύστημα 6 μηνών ............Είναι γεγονός πως και τα ποιο φτηνά και αδύναμα σύγχρονα συστήματα είναι υπεραρκετά για απλή καθημερινή χρήση.Περί ορέξεως βέβαια....η καλύτερα τσέπης, αλλά....Ποιες αυξημένες απαιτήσεις software; Εδώ ο άλλος θα σκάσει λεφτά για να πάρει καινούργια κάρτα γραφικών, επειδή δεν μπορεί να παίξει το BF3...Η αυξημένη απάιτηση του software έχει γίνει ανάγκη του χρήστη! Παιδί μου ο άλλος αισθάνεται πιεσμένος, κάτι τον πνίγει αν δεν τα σκάσει για να παίξει το καινούργιο παιχνίδι. Τι θα πει ο κόσμος;! Τώρα βέβαια που ξαφνικά ο μπαμπάς και η μαμά δεν έχουν λεφτά, τώρα μια χαρά θα σταματήσουμε να έχουμε "απαιτήσεις". Και αν το καλοσκεφτείς βέβαια, ένα μέσος χρήστης αλλιώς γράφει ένα κείμενο στο word97 και αλλιώς στο 2010...Στο 2010 το κείμενο βγαίνει χωρίς λάθη, πιο καθαρό, το χαρτί βγαίνει αυτόματα εκτυπωμένο χωρίς μουτζούρες από τον εκτυπωτή μας κτλ κτλ....Άλλη αίσθηση η "πένα" 2010 και άλλη στο word του 97. Μην σου πω για το photoshop δε...Στο CS5 με το που κοιτάζεις την παλέτα έχει ήδη σχηματιστεί στον καμβα το σχέδιο σου! Μοναδικό! Στο photoshop 6 όμως, ξύσε μολύβια, σκούπισε το monitor από τα σκουπιδάκια που κάνει η σβήστρα, κλείσε τον μαρκαδόρο να μην εξατμιστεί. ΤΙ να λέμε τώρα....επεξεργαστική ισχύς... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.