loukas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Έχω έναν Η/Υ ο οποίος αποτελείται απο τα εξής παρακάτω εξαρτήματα,Επεξεργαστής AMD Athlon 3500+ 64 bit,Κάρτα Γραφικών NVdia 6600 GT,DDR 2gb,Motherboard MSI MS-7185,Το πρόβλημα είναι το εξής:Καθώς ανοίγω το PC και είμαι στην επιφάνεια εργασίας κολλάει το ποντίκι,του αλλάζω USB λειτουργεί κανονικά και μετά απο λίγο κολλάει όλο το PC.Του κάνω Reset και δεν μπουτάρει καν,δλδ ο ήχος που ακούγεται απο την μητρική δεν ακούγεται.Αν κλείσω τον διακόπτη του τροφοδοτικού και το αφήσω για λίγο και το ανοίξω πάλι τον Η/Υ ανοίγει κανονικά,απλά παίζω με τις πιθανότιτες να κολλίσει ξάνα μετά απο 5 λεπτά λειτουργίας του ή καθόλου.Η απορία μου είναι αν είναι πρόβλημα της μητρικής ή κάποιου αλλου εξαρτήματος γτ δεν μου μοιάζει για πρόβλημα λογισμικού ενώ δεν μπουτάρει ουτε στα Bios όταν το πιάσει το στραβό του...Σας Ευχαρίστω Προκαταβολικά για οποιαδήποτε απάντηση σας...Φιλικά Λουκας Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Σεπτέμβριος 29, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Μήπως βραχυκυκλώνει το ποντίκι την θύρα ή μήπως κάποια θύρα από αυτές που το βάζεις είναι ψιλοσπασμένη ??Μου έχει τύχει. Κάνε ένα clear cmos για αρχή, ελεγξε και τις θερμοκρασίες του συστήματος μήπως είναι άσχετο το πρόβλημα και κολλάει για άλλο λόγο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 "clear cmos" Αυτό τι είναι και πώς το κάνω & σε τι θα με ωφελίσει?Έβγαλα και το ποντίκι τον ανοιξα κανονικά αλλά πάλι τα ίδια,του κανω reset αλλα πάλι δεν μπουτάρει καν(χωρίς ποντίκι)Ευχαριστώ κιόλας για την απάντηση σου.Φιλικά πάντα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Σεπτέμβριος 30, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Eίτε έχεις πρόβλημα θερμοκρασιών, έλεγξε την ψύκτρα του επεξεργαστή.Αν το μηχάνημα είναι κρύο και ανοίγει κανονικά αλλά μόλις δουλέψει λίγο κολλάει και από εκεί και μετά αρχίζουν τα προβλήματα τότε είναι σίγουρα θέμα θερμοκρασιών.Είτε έχεις θέμα με το τροφοδοτικό σου, αν είναι πολύ παλιό και μάρκα μέκαψες είναι πιθανό όταν ζεστένεται να αρχίζουν τα κολλήματα..."clear cmos" δεν είναι απαραίτητο για τέτοιου είδους πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Η μάρκα του τροφοδοτικού είναι "Super Flower Model No:SF-450S02P Στα 450Watt..Ξεκίναμε με 28C στο Σύστημα & 33 στην CPU ενώ το ανεμηστηράκι κρατάει σταθέρη ταχύτητα των 3245 rpm και μετά απο λίγο 35C & 37C αντίστοιχα.Αυτά σε συνθήκες idle.Καθάριζω και την ψύκτρα απο τυχόν σκόνες και μπουτάρω κανονικά...κάνω επανεκκίνηση για να δώ που φτάσανε οι θερμοκρασίες..σταθερά με 2 πόντους διαφορά plus.Ξανά μπουτάρω...Οτι υπάρχει μια γενική καθυστέρηση συγκριτικά με πριν υπάρχει,ελάχιστη μεν αλλά υπάρχει και δεν μπορώ να το εξηγήσω.Απενεργοποιώ τον υπολογιστή εν συνέχεια και τον ξανάνοίγω και περιμένω να δω αποτέλεσματα...μπουτάρει κανονικά στο λογισμικό και κολλάει...Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα...Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και ανάμενω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 30, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Μια χαρα θερμοκρασιες ειναι για idle, εκτος αν ανεβαινουν και αλλο μετα απο 5-10 λεπτα και φτανουν τιποτα 60-70. . .Τροφοδοτικο υποψιαζομαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Το πρόβλημα συνεχίζεται κανονικά θα αλλάξω και τροφοδοτικό να δω αν είναι αυτό... Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Οκτώβριος 4, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Τελικά ούτε τροφοδοτικό ούτε ψύκτρα ούτε οι Usb έφταιγαν,ακομά δεν έχω βρεί την λύση του προβλήματος... Ότι Tips έχετε ευπρόσδεκτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
xmf Οκτώβριος 4, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 format να κανεις για αρχη και θα στρωσει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Οκτώβριος 5, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Δοκιμασε αλλο ποντικι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wesker Οκτώβριος 5, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 format να κανεις για αρχη και θα στρωσει.Όχι απαραίτητα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
loukas Οκτώβριος 17, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2011 Μια απορία,,,Πως μπορώ να καταλάβω αν έχει καεί μητρική?? ή μάλλον καλύτερα...Πώς μπορώ να ξέρω οτι η μητρική μου λειτουργεί κανονικά...?Το Clear Cmos τι κάνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drtzekos Οκτώβριος 17, 2011 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 17, 2011 Μια απορία,,,Πως μπορώ να καταλάβω αν έχει καεί μητρική?? ή μάλλον καλύτερα...Πώς μπορώ να ξέρω οτι η μητρική μου λειτουργεί κανονικά...?Το Clear Cmos τι κάνει? Αν δεν κάνω λάθος η μητρική σου πάνω έχει ένα ανεμιστηράκι στο chipset... Για αρχή δες αν αυτό λειτουργεί κανονικά, είναι συχνό φαινόμενο να βγει off και έχει παρόμοια συμπτώματα.. Μετά (αν όλα είναι καλά) δες αν οι πυκνωτές πάνω στην μητρική είναι σε καλή κατάσταση ή αν έχουνε σκάσει-φουσκώσει.. αν ναι, τότε πας για άλλη μητρική (ή τέσπα αν την παλεύεις με ηλεκτρονικά προσπαθείς να τους αντικαταστήσεις.. ) Και πες μας νέα Edit: το clear cmos, καθαρίζει-διαγράφει τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο BIOS, προσωπικά δεν νομίζω να χρειάζεται... (και πάλι αν δεν κάνω λάθος πρέπει να έχει ένα κουμπάκι κόκκινο μικρό πάνω στην μητρική σου που κάνει αυτήν την δουλειά, αλλιώς βγάζεις την μπαταρία του συστήματος για 10sec .. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.