spH3RiCal Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Υπαρχει περιπτωση να βρω μπαταριες σαν του ups μου σε καποιο μαγαζι η ειναι εξειδικευμενες για καθε μοντελο/εταιρεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Σεπτέμβριος 29, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Σε ποια περιοχη εισαι και ποιο γιου-πι-ες εχεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuza Σεπτέμβριος 29, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 UPS - bataries.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Το μοντελο ειναι το ablerex 1500L. Αθηνα ειμαι.ABLEREX every moment countseshop Περιφερειακά UPS Adams Ablerex UPS GS 1000VA TroyVesta Line Interactive VTPro1000 (το αριστερο στην pic) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Σεπτέμβριος 29, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Το μοντελο ειναι το ablerex 1500L. Αθηνα ειμαι. ABLEREX every moment counts eshop Περιφερειακά UPS Adams Ablerex UPS GS 1000VA TroyVesta Line Interactive VTPro1000 (το αριστερο στην pic) Αχ αχ έχει το cosmodata στη Στουρνάρη από εκεί είχα βρει για το MGE του teo,απλά πάρε τις μπαταρίες δείξτες και θα σου δώσει ίδιες,οι παλίες μένουν για ανακύκλωση Αλλιώς http://www.batteries.gr/ Επίσης όλες οι μπαταρίες για UPS πάνω κάτω ίδιες είναι,δεν έχει σημασία η μάρκα αλλά mAh,V και Α Link to comment Share on other sites More sharing options...
spH3RiCal Οκτώβριος 4, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση, το ups εχει μεσα δυο μπαταριες, αν του εβαζα περισσοτερες για παραπανω αυτονομια (εννοειται ολες ιδιες με τις μαμισιες) θα μπορουσε να τις διαχειριστει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Οκτώβριος 4, 2011 #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Όχι. Ο φορτιστής που έχει μέσα, μπορεί να φορτίσει συγκεκριμένα vA με ένα περιθώριο ±15%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 4, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση, το ups εχει μεσα δυο μπαταριες, αν του εβαζα περισσοτερες για παραπανω αυτονομια (εννοειται ολες ιδιες με τις μαμισιες) θα μπορουσε να τις διαχειριστει?Χονδρικά ένας φορτιστής 10Αμπερ μπορεί να αντέξει μπαταρίες 100 Ah.Επειδή όμως για να την φορτώσει θέλει πολλές ώρες συνήθως βάζουν μεγαλύτερο.Βρες πόσα αμπέρ φορτιστή έχεις πολλαπλασίασε Χ10 και έχεις στο περίπου το όριο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Οκτώβριος 4, 2011 #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Επίσης πολλά ups έχουν τις 2 η παραπάνω μπαταρίες σε σύνδεση με σειρά, δηλαδή το αρνητικό πόλο της μιας στο θετικό της άλλης (που σημαίνει σύνολο 24V), αν βάλεις 3η στην σειρά βγάζει 36v που μπορούν να κάψουν το κύκλωμα του UPS.Αν είναι σε παράλληλη σύνδεση (θετικό της μιας στο θετικό της κάθε άλλης μπαταρίας + το αρνητικό της μιας στο αρνητικό της κάθε άλλης) τότε αθροίζονται σε Ampere (οπότε πάει 7.2 x το πλήθος των μπαταριών = συνολικά Ampere). Εκεί μπορείς να βάλεις άλλη μια για περισσότερα Ampere αλλά δεν θα το δοκίμαζα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 4, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Επίσης πολλά ups έχουν τις 2 η παραπάνω μπαταρίες σε σύνδεση με σειρά, δηλαδή το αρνητικό πόλο της μιας στο θετικό της άλλης (που σημαίνει σύνολο 24V), αν βάλεις 3η στην σειρά βγάζει 36v που μπορούν να κάψουν το κύκλωμα του UPS.Αν είναι σε παράλληλη σύνδεση (θετικό της μιας στο θετικό της κάθε άλλης μπαταρίας + το αρνητικό της μιας στο αρνητικό της κάθε άλλης) τότε αθροίζονται σε Ampere (οπότε πάει 7.2 x το πλήθος των μπαταριών = συνολικά Ampere). Εκεί μπορείς να βάλεις άλλη μια για περισσότερα Ampere αλλά δεν θα το δοκίμαζα.Εκτός αν Modaριστεί το UPS και το κύκλωμα φόρτισης.Όμως το UPS δεν χωράει στο εσωτερικό του άλλη μπαταρία,εκτός αν την αφήσεις απ' έξω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delijohn Οκτώβριος 7, 2011 #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Γιατί να μη βάλετε απλά 2-3 ups σε σειρά; Λέω εγώ τώρα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makio Οκτώβριος 7, 2011 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Γιατί να μη βάλετε απλά 2-3 ups σε σειρά; Λέω εγώ τώρα.. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣΣ!!! εγω για να καταλαβεις εχω βαλει 2-3 υπολογιστες σε σειρα και τρεχουν τα progs πιο γρηγορα! τωρα λεω να δοκιμασω και με 2-3 μοντεμ γιατι η adsl γραμμη μου σερνετε..............! :clap: :computer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MUL Οκτώβριος 7, 2011 #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 O Γερμανός πρέπει να σταμάτησε να φέρνει μπαταρίες. , πήρα τηλ και ζήτησα 2 sunlight και μου είπε οτι δεν φέρνουν.... Το πλαίσιο ξεκίνησε να φέρνει sunlight αλλά δεν έχει ετοιμοπαράδοτες . ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dexter Οκτώβριος 7, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Μιας και μιλάτε για UPS έχω κι εγώ μια ερώτηση γιατί αγόρασα πρόσφατα ένα.Πόσο σας κράτησε η μπαταρία σε όσους έχετε;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 7, 2011 #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Ένα update: ο φίλος [MENTION=5189]spH3RiCal[/MENTION] πήρε μπαταρίες από το Φανό,να και μία λύση που κανείς δεν είχε σκεφτεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Οκτώβριος 7, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 6 και βάλε χρόνια η πρώτη, 2 η δεύτερη και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 7, 2011 #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Και εγώ έχω πάρει μπαταρίες για ένα MGE πριν 3 χρόνια και δεν έχουν καταλλάβει μία,ένα άλλο APC με μπαταρίες της μαμάς 5 χρόνια πάλι δεν έχει καταλλάβει μία,απλά πιστέυω ότι θέλει να κάνεις και κανένα test Που και που και να τις αδειάζεις και να τις ξαναφορτίζεις.:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
therock Οκτώβριος 13, 2011 #18 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Επίσης πολλά ups έχουν τις 2 η παραπάνω μπαταρίες σε σύνδεση με σειρά, δηλαδή το αρνητικό πόλο της μιας στο θετικό της άλλης (που σημαίνει σύνολο 24V), αν βάλεις 3η στην σειρά βγάζει 36v που μπορούν να κάψουν το κύκλωμα του UPS.Αν είναι σε παράλληλη σύνδεση (θετικό της μιας στο θετικό της κάθε άλλης μπαταρίας + το αρνητικό της μιας στο αρνητικό της κάθε άλλης) τότε αθροίζονται σε Ampere (οπότε πάει 7.2 x το πλήθος των μπαταριών = συνολικά Ampere). Εκεί μπορείς να βάλεις άλλη μια για περισσότερα Ampere αλλά δεν θα το δοκίμαζα.Ποιο το νοημα του να εχεις περισσοτερα Volt παρα Αμπερωρια? Και γω σημερα που ανοιξα το UPS να κοιταξω, στην σειρα λογικα ηταν. Τα 2 ενδυαμεσα ακρα ηταν συνδεδεμενα μεταξυ τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pokemon640 Οκτώβριος 13, 2011 #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 13, 2011 Ποιο το νοημα του να εχεις περισσοτερα Volt παρα Αμπερωρια? Και γω σημερα που ανοιξα το UPS να κοιταξω, στην σειρα λογικα ηταν. Τα 2 ενδυαμεσα ακρα ηταν συνδεδεμενα μεταξυ τους...και ένα 1000άρι που έχω έτσι είναι, το κύκλωμα είναι τέτοιο που θέλει 24V αντί 12.Από μπαταρίες Sunlight και Yuasa μου έχουν πει για καλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιαγκΤ Οκτώβριος 14, 2011 #20 Κοινοποίηση Οκτώβριος 14, 2011 Γιατί να μη βάλετε απλά 2-3 ups σε σειρά; Λέω εγώ τώρα.. ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΣΣ!!! εγω για να καταλαβεις εχω βαλει 2-3 υπολογιστες σε σειρα και τρεχουν τα progs πιο γρηγορα!τωρα λεω να δοκιμασω και με 2-3 μοντεμ γιατι η adsl γραμμη μου σερνετε..............! :clap: :computer: Υπάρχουν ups που συγχρονίζονται μεταξύ τους και μπορούν να δουλέψουν παράλληλα. Αυτά που πουλάνε για υπολογιστές δεν συγχρονίζεται ο παλμός τους και θα βραχυκυκλώσουν άμεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.