Jump to content

Mεγαλύτερη ανάλυση και πιο ξεκούραστο στα μάτια λάπτοπ?

kreach

Recommended Posts

Ένας φίλος του πατέρα μου σκέφτεται να αγοράσει ένα λαπτοπάκι για τη δουλειά του. Με ρώτησε σχετικά με το πόσο παίζει ρόλο η ανάλυση της οθόνης στην "κούραση" που θα νοιώθει στα μάτια μετά από πχ 4h συνεχούς δουλειάς. Πιστεύετε πως για μια 15" τα 1366 x 768 θα τον καλύψουν ή να του πω να πάει στα 1920 x 1080 ??? Το κόστος σε ευρώ δεν τον απασχολεί τόσο, μου είπε δηλαδή πως περισσότερο θα του "κοστίσει" να τον κουράζουν τα μάτια του παρά τα 500Ε παραπάνω για μια 1920 x 1080.

Α ξέχασα να πω, με κείμενα θα ασχολείται αποκλειστικά (άντε να δει στα πεταχτά κάτι στο youtue): να γράφει με τις ώρες στα word, exell να διαβάζει email ή μεγάλα pdf αρχεία.

Eυχαριστώ :)

Καλησπέρα.

Το αν είναι κουραστική ή όχι μία οθόνη είναι υποκειμενικό.

Θα σου πω για παράδειγμα ότι στο γραφείο έχουμε μία lg 22' .

Εγώ σε μία ώρα έχω βγει οff:confused::confused:.

Ο συνάδελφος την δουλεύει και 4 ώρες και δεν του δημιουργει κανένα πρόβλημα.

Σε laptop την πιο ξεκούραστη οθόνη την έχω δει σε lenovo και την χειρότερη σε HP.

Και οι δύο 1366Χ768.

Συμπέρασμα: Ας πάει ο άνθρωπος σε ένα μαγαζί και να δουλέψει 10-15 min κάποιες οθόνες και θα αποφασίσει ο ίδιος.

σε προσωπικο επιπεδο με κουραζει πολυ η 15αρα οθονη στο λαπτοπ μου και για αυτο οταν ειμαι σπιτι τις περισσοτερες φορες την περναω εξω σε 22αρα οθονη

εγω παντως δεν θα ξαναγοραζα 15αρι λαπτοπ:nono:

Αν το φορητό θα το έχει αποκλειστικά για να διακοσμεί το γραφείο του τότε καλύτερα να πάει σε κανονικό desktop ή ακόμα καλύτερα σε all-in-one που είναι και αρκούντως εντυπωσιακό εμφανισιακά.

Διαφορετικά καλύτερα να κοιτάξει για φορητό με ΜΕΓΑΛΗ οθόνη και κάτι που δεν αναφέρθηκε αλλά είναι εξίσου σημαντικό ΜΕΓΑΛΟ και ΑΝΕΤΟ πληκτρολόγιο.

[MENTION=4588]scorpio[/MENTION]s

Ναι, σίγουρα παίζει κ το υποκειμενικό, αλλά πιστεύω πως σίγουρα θα υπάρχουν κ κάποια αντικειμενικά κριτήρια όπως πχ η μάρκα (πχ Dell, Lenovo)

@ultraex

Χμ... ενδιαφέρουσα άποψη, δεν σκέφτηκα να του προτείνω να αγοράσει ξεχωριστή οθόνη :)

Μπα? Δεν το περίμενα να κουράζουν τόσο οι 15" ρες... Εγώ έχω ένα 17ρι λάπτοπ (HP) και με κουράζει λίγο. Αντίθετα το 15ρι του πατέρα μου (dell) δεν με κουράζει τόσο. Η λογική μου είναι πως όταν έχεις σε απόσταση αναπνοής 17 ίντσες είναι λίγο πολύ - εγώ τώρα καλή ώρα γράφω από usb πληκτρολόγιο άρα έχω μια απόσταση από την οθόνη :)

[MENTION=20135]cacofonix[/MENTION]

1600x900 + usb πληκτρολόγιο + ποντίκι ... σωστά? Εγώ πάντως με την 17 δεν άντεξα από "κοντά"...

all in one???

Eυχαριστώ πολύ παιδιά :T:

PS Λόγο υποχρεώσεων θα αργήσω να κάνω update στο θρεντ, δεν το "ξεχνώ" το θέμα - βασικά δεν πρόκειται να το "ξεχάσει" κ ο φίλος του πατέρα μου. Στο κατω κάτω για τη δουλειά του πρόκειται, τον απασχολεί δηλαδή το θέμα :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.