konservas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ξέρει κανείς πως γίνεται ασφαλής κατάργηση κάρτας pcmcia για εναλλαγή καρτών σε Ubuntu 11.04;
eleozz Σεπτέμβριος 29, 2011 #2 Σεπτέμβριος 29, 2011 pccardctl eject <socket#>http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=344517
konservas Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #3 Σεπτέμβριος 29, 2011 pccardctl eject <socket#>Ubuntu ForumsΕυχαριστώ!:clap:(μακάρι σε καμμιά επόμενη έκδοση να το βάλουν να γίνεται και εκτός κονσόλας).
trendy Σεπτέμβριος 30, 2011 #4 Σεπτέμβριος 30, 2011 Δύσκολο μιας και πλέον τείνει να καταργηθεί η pcmcia.
konservas Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #5 Σεπτέμβριος 30, 2011 Δύσκολο μιας και πλέον τείνει να καταργηθεί η pcmcia.Κι όμως μιας και τo Linux έχει παράδοση στη χρήση σε παλαιότερο εξοπλισμό -λόγω μικρότερων απαιτήσεων και όχι επιδόσεων- είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι developers...
trendy Οκτώβριος 4, 2011 #6 Οκτώβριος 4, 2011 Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell. Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο.
konservas Οκτώβριος 5, 2011 Author #7 Οκτώβριος 5, 2011 Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell. Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο.Μη φανταστείς τίποτα παλαβό.Απλά θέλω να κάνω εναλλαγή σε δυο κάρτες η μία pcmcia σε usb και η άλλη μια pcmcia tv card (την οποία ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να τη κάνω να δουλέψει σε Linux).
konservas Οκτώβριος 6, 2011 Author #9 Οκτώβριος 6, 2011 Δεν έχει καθόλου usb το laptop;Για να χρησιμοποιώ τη κάρτα πάει να πει ότι χρειάζομαι επιπλέον ;-) και εφόσον έχω τη κάρτα..μη πάει χαμένη...
trendy Οκτώβριος 7, 2011 #10 Οκτώβριος 7, 2011 Αν έχει θα έβαζα ένα usb hub να ξεμπερδεύω και θα άφηνα την tv card πάνω.
konservas Οκτώβριος 7, 2011 Author #11 Οκτώβριος 7, 2011 Το έχω δοκιμάσει το hub αλλά μου παρουσίαζε κάτι προβληματάκια γι'αυτό δε το χρησιμοποιώ(ίσως να φταίει και το hubάκι -και θύρα και hub 1.1 -)
bolojo Οκτώβριος 7, 2011 #12 Οκτώβριος 7, 2011 μιας και κάποια λύση δεν έχει προταθεί για την κατάργηση της κάρτας να προτείνω μία εκτός κονσόλας; φτιάξε ένα απλό αρχείο κειμένου με την εντολή ccardctl eject <socket#> μέσα,σώστο κάπου και μετά με την εντολή chmod +x <διαδρομή/αρχείο> κάνεις το αρχείο εκτελέσιμο.Ένα διπλό κλικ στο αρχείο,run in terminal/εκτέλεση στο τερματικό και τέλος!!:smoke:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.