konservas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 29, 2011 Ξέρει κανείς πως γίνεται ασφαλής κατάργηση κάρτας pcmcia για εναλλαγή καρτών σε Ubuntu 11.04; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleozz Σεπτέμβριος 29, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 pccardctl eject <socket#>http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=344517 Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 pccardctl eject <socket#>Ubuntu ForumsΕυχαριστώ!:clap:(μακάρι σε καμμιά επόμενη έκδοση να το βάλουν να γίνεται και εκτός κονσόλας). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Σεπτέμβριος 30, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Δύσκολο μιας και πλέον τείνει να καταργηθεί η pcmcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Δύσκολο μιας και πλέον τείνει να καταργηθεί η pcmcia.Κι όμως μιας και τo Linux έχει παράδοση στη χρήση σε παλαιότερο εξοπλισμό -λόγω μικρότερων απαιτήσεων και όχι επιδόσεων- είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι developers... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 4, 2011 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell. Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Οκτώβριος 5, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell. Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο.Μη φανταστείς τίποτα παλαβό.Απλά θέλω να κάνω εναλλαγή σε δυο κάρτες η μία pcmcia σε usb και η άλλη μια pcmcia tv card (την οποία ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να τη κάνω να δουλέψει σε Linux). Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 6, 2011 #8 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Δεν έχει καθόλου usb το laptop; Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Οκτώβριος 6, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Δεν έχει καθόλου usb το laptop;Για να χρησιμοποιώ τη κάρτα πάει να πει ότι χρειάζομαι επιπλέον ;-) και εφόσον έχω τη κάρτα..μη πάει χαμένη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Οκτώβριος 7, 2011 #10 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Αν έχει θα έβαζα ένα usb hub να ξεμπερδεύω και θα άφηνα την tv card πάνω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
konservas Οκτώβριος 7, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 Το έχω δοκιμάσει το hub αλλά μου παρουσίαζε κάτι προβληματάκια γι'αυτό δε το χρησιμοποιώ(ίσως να φταίει και το hubάκι -και θύρα και hub 1.1 -) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolojo Οκτώβριος 7, 2011 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2011 μιας και κάποια λύση δεν έχει προταθεί για την κατάργηση της κάρτας να προτείνω μία εκτός κονσόλας; φτιάξε ένα απλό αρχείο κειμένου με την εντολή ccardctl eject <socket#> μέσα,σώστο κάπου και μετά με την εντολή chmod +x <διαδρομή/αρχείο> κάνεις το αρχείο εκτελέσιμο.Ένα διπλό κλικ στο αρχείο,run in terminal/εκτέλεση στο τερματικό και τέλος!!:smoke: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.