Jump to content
Θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την βάση από τις καλημέρες και σήμερα το απόγευμα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση. . . ×

Ασφαλής κατάργηση pcmcia σε Ubuntu 11.04;

konservas

Recommended Posts

Δύσκολο μιας και πλέον τείνει να καταργηθεί η pcmcia.

Κι όμως μιας και τo Linux έχει παράδοση στη χρήση σε παλαιότερο εξοπλισμό -λόγω μικρότερων απαιτήσεων και όχι επιδόσεων- είναι κάτι που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι developers...

Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell.

Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο.

Είναι λίγο αντιφατικό αυτό που λες. Σε παλιό hardware που θέλεις να χρησιμοποιήσεις pcmcia και να μη σέρνεται το σύστημα, θα αποφύγεις το γραφικό ή έστω τα πολλά έξτρα στο γραφικό, άρα θα προτιμήσεις το shell.

Όμως τι είναι αυτό που κάνει η pcmcia που δεν μπορείς να το κάνεις με μία usb ή δεν είναι πλέον εξάρτημα του laptop; Εγώ θυμάμαι κάτι wifi pcmcia και ethernet μόνο.

Μη φανταστείς τίποτα παλαβό.Απλά θέλω να κάνω εναλλαγή σε δυο κάρτες η μία pcmcia σε usb και η άλλη μια pcmcia tv card (την οποία ακόμα δεν έχω βρει τρόπο να τη κάνω να δουλέψει σε Linux).

μιας και κάποια λύση δεν έχει προταθεί για την κατάργηση της κάρτας να προτείνω μία εκτός κονσόλας; φτιάξε ένα απλό αρχείο κειμένου με την εντολή ccardctl eject <socket#> μέσα,σώστο κάπου και μετά με την εντολή

chmod +x <διαδρομή/αρχείο>

κάνεις το αρχείο εκτελέσιμο.Ένα διπλό κλικ στο αρχείο,run in terminal/εκτέλεση στο τερματικό και τέλος!!:smoke:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.