Jump to content

Mobile απορείες...!!!

Spyrious

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Shadow Hunter

Ολα του tic-tac μου εβγαζαν σαν default multiplierX133 μετα απο load optimized defaults στον mobile μου αλλα το d23_3dfire_rev2 μου εδωσε +12Mhz στο σταθερο μου FSB.(Το μοναδικο που μου ανεβασε το FSB απο αυτα που εβγαλε ο tictac)

133 δεν έπρεπε να σου βγάλει αφού είναι το default του επεξεργαστή δεν έχω ξανακούσει το bios φορτώνοντας τα defaults να ανεβάζει μόνο του τη cpu ή έστω το fsb. ποιο είναι το "σταθερό" σου FSB? στους mobile σου έχεις κάνει τελικά L12 mod?

Τελικά ξέρει κανείς ποιο είναι το σωστό L12 mod δε λέει να το ρίξουμε στο ζάρι lol . συγνώμη αλλα δεν είχα ασχοληθεί είχα πάρει 2600 τβρεδ στα 333 για να γλιτώσω από τη διαδικασία.

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

παίδες μπερδευτήκαμε πάλι. όταν λένε ότι έχει L12 build in εννοούν ότι τα tables για 166 και 133 CPU είναι τα ίδια (ξεφορτωνόμαστε τα σκάρτα 133 tables) και σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι σου δείχνει load optimized 166 ή 200. Παλιά το L12 χρειαζόταν για να αναγκάσουμε τις 133 CPU να διαβάσουν από τα 166άρια tables. (το load opti σε 166 ή 200 ήταν απλώς μια ένδειξη ότι το mod έπιασε) γιατί με τα 133άρια δε μπορούσε να postάρει το μηχάνημα πάνω από 220 no matter what. Αν βάλετε official θα το δείτε αυτό. Mε τα φτιαγμένα BIOS με L12 B-in απλά θα μπορείτε να postάρετε σε όποιο FSB θέλετε και πρακτικά δε θα δείτε διαφορά στο oc με αυτά είτε κάνετε το L12 είτε όχι.

Όσων αφορά το L12 οι εικόνες όπως είπατε δείχνουν socket από πάνω (αν δείχνουν από κάτω ή CPU λογικό είναι να αλλάζει ο προσανατολισμός) και για XP-M θέλει μόνο το διαγώνιο αφού το AH30 στους mobile είναι reserved. (για το κάθετο μπορεί να γειωθεί σε δύο σημεία όπως φαίνεται και στη φώτο του χρήστη .38-.45)

enduracell:

ειχα διαβασει οτι το 166->200 BLUE (διαγωνιο δλδ) ειναι reserved στους mobile

ετσι κανοντας το 133->166 RED (καθετο δλδ) δουλευουν και τα δυο και πετυχαινεις 200 def.

Εισαι σιγουρος γι αυτο που λες???

Αν ειναι ετσι οπως τα λες, οι mobile θα ειχαν 166 def. σκεψου το λιγο

Λοιπον.

Ολα τα ΒΙΟS του tic-tac μαζι και τα official της ABIT περα του d23-3dfire-rev2 μου δινουν σταθερο FSB 218-219 με CPC ON.Υπαρχουν και μερικες αρνητικες εξαιρεσεις οπως το official d24 που δεν ειναι σταθερο ουτε στα 217 ή το tic-tac d10b2 που μου crashare καθε φορα το μηχανημα κατα τη διαρκεια του flashing.

Το μοναδικο που μου ανεβασε το FSB σταθερα ειναι το d23-3dfire-rev2. Με το συγκεκριμενο εχω σταθερο FSB 230-231 με CPC ON και 249-250 με CPC OFF. Η ΑΒΙΤ δεν εχει επιλογη CPC ON/OFF αλλα στο εν λογω BIOS το CPU INTERFACE παιζει τον ιδιο ρολο.

Ειχα την εντυπωση οτι εαν δουλευε το L12 softmod τοτε περα απο πιο υψηλο FSB θα εβλεπα και σαν default τον mobile μου 6x200 και οχι 6x133. Προφανως το 2ο δεν ισχυει αν και το μπερδεμα ειναι λογω της συγχυσης που επικρατει στο internet σχετικα με το τι πρεπει να περιμενουμε.

Υ.Γ. Το motherboard ειναι η 2η γενια NF7-S rev2.0 που διαφερει εξωτερικα στην περιοχη του SATA. Δεν εχω κανει κανενα mod επανω, ουτε και το L12 με το συρματακι.Ο επεξεργαστης ειναι ο 2500XP-M της υπογραφης μου.To BIOS που "ηρθε" με το mobo ηταν το d22.

Αυτο για το CPC (οτι αλλαζει απο το cpu interface) που το διαβασες ακριβως? Πρωτη φορα το ακουω. Οπωτε θα δοκιμασω απ ευθειας το 3dfire. Απο επιδοσεις πwς παει με cpc disable? Σε αλλους χανει πολυ, σε αλλους οχι...

Στην 2η περιπτωση (249-250) ειχες και cpc και cpu interface disable, ή μηπως το bios το εχει παντα enable το cpu interface?

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Αυτο για το CPC (οτι αλλαζει απο το cpu interface) που το διαβασες ακριβως? Πρωτη φορα το ακουω. Οπωτε θα δοκιμασω απ ευθειας το 3dfire. Απο επιδοσεις πwς παει με cpc disable? Σε αλλους χανει πολυ, σε αλλους οχι...

Στην 2η περιπτωση (249-250) ειχες και cpc και cpu interface disable, ή μηπως το bios το εχει παντα enable το cpu interface?

Δεν το διαβασα, το διαπιστωσα με το που αλλαζω καθε φορα το CPU INTERFACE στο συγκεκριμενο BIOS. Πεφτει το efficiency της μνημης οπως ακριβως γινεται με το CPC disabled.Ειναι εμφανες μεσα απο Sandra,Aida και γενικα σε ολα τα bechmarks.Επισης οταν εχω CPU INTERFACE OFF, τοτε στις ιδιες συχνοτητες, βγαζω το ιδιο bandwidth που βγαζω με το d23-3dfire-CPC(OFF) του tic-tac.Οποτε ειναι φως φαναρι τι συμβαινει.

H ABIT δεν εχει επιλογη που να λεει CPC ON/OFF. Στα αλλα BIOS ειτε εβαζα το CPU INTERFACE ON ειτε OFF το ενα και το αυτο ηταν. Οποτε δεν καταλαβαινω τι ακριβως κανει, αφου δεν εβλεπα καμια διαφορα. Μονο στο d23_3dfire_rev2 ειδα να εχει την συμπεριφορα του CPC οπως συμβαινει στις DFI που εχουν αυτην την επιλογη(εαν δεν κανω λαθος)

Με αλλα λογια παλι:

CPC=CPU INTERFACE

CPU Interface ON: 230-231 Stable, 233 Sandra Benchable

CPU Interface OFF: 249-250Stable, 254 Sandra Benchable

Σχετικα με επιδοσεις μεταξυ CPC ON/OFF (Sisoft Sandra)

231FSB (2-3-2-11)CPC ON............3541/3330(efficiency 96%/90%)

249FSB (2.5-3-3-11)CPC OFF.......3554/3290(efficiency 89%/82%)

Και ενα στα ιδια FSB, με ιδια timings με CPC OFF κ ON

225FSB (2-3-2-11)CPC ON............3461/3235(efficiency 96%/89%)

225FSB (2-3-2-11)CPC OFF...........3254/3023(efficiency 90%/84%)

Αρχική απάντηση από SlotKiller

enduracell:

ειχα διαβασει οτι το 166->200 BLUE (διαγωνιο δλδ) ειναι reserved στους mobile

ετσι κανοντας το 133->166 RED (καθετο δλδ) δουλευουν και τα δυο και πετυχαινεις 200 def.

Εισαι σιγουρος γι αυτο που λες???

Αν ειναι ετσι οπως τα λες, οι mobile θα ειχαν 166 def. σκεψου το λιγο

το αντίθετο είναι. το red είναι reserved και το μπλε είναι αυτό που πρέπει να κάνεις.

Ρε enduracel θα με τρελανεις, αν εχουν το κοκκινο reserved θα επρεπε να εχουν default 166

εχοντας το μπλε reserved (166->200) μπορουν να εχουν default 133

Αντε τελευταιο μαθημα αυριο... δεν κρατιεμαι να δω ποσο τελικα θα ανεβει η bh6 με 2.9, με βλεπω για 220*11.5 (2530) να τον αφοινω, αμα κλεισω το cpc πιστευω πως δεν θα εχει νοημα γιατι θα χασει πολυ σε επιδωσεις

Κατι αλλο τωρα, καμια silent ψυχτρα με 30Ε το πολυ ποια λετε, και αυτη για mobile με στοχο τα 2500, mobo μαλλον AN7 λογω vmem

Πολύ κατατοπιστικό αυτό το θέμα... για να συνοψίσω μερικά σημεία τελικά ισχύουν:

Κάποια beta bios με L12 builtin δουλεύουν και δεν χρειάζεται να γίνει το mod

το περιβόητο CPC είναι μόνο για ψηλά νούμερα στο FSB χωρίς ουσιαστικό κέρδος σε απόδοση μάλλον έχουμε και απώλειες.

οπότε το ζήτημα είναι να πετύχει κανείς το κατάλληλο bios που στο σύστημά του να δουλέυει το L12 και να του βγάζει ένα αξιοπρεπές FSB με CPC on και CPU interface on( και γω δεν είδα ποτέ καμία διαφορά στα bechmarks με τα official bios παλαιότερα αν και γενικά ακουγόταν ότι το CPU interface πρέπει να είναι On για καλύτερες αποδόσεις), με επικρατέστερο το 3dfire rev2 του tictac.

Αν έχω καταλάβει κάτι λάθος παρακαλώ διορθώστε με

Το cpu disconnect τελικά ρίχνει πολύ την απόδοση? τώρα το καλοκαίρι το ενεργοποίησα και ρίχνει αρκετά τις θερμοκρασίες.

Ναι το CPC OFF δεν αξιζει περα απο 2 περιπτωσεις:

1. Εαν εχεις double sided dimms και το NF7-S rev2.0 σε κραταει σε εξωφρενικα χαμηλα FSB(<200)

2. Εαν οι μνημες που εχεις μπορουν να παιξουν με πολυ χαμηλα timings στα υψηλα CPC OFF FSB(>245) ωστε να υπερκαλυψουν την απωλεια. Εαν δεις απο τα benches με το Sisoft που παρεθεσα εαν η μνημη μου ετρεχε στα 249 με 2-3-2-11 θα ειχα αξιολογο οφελος με το CPC OFF.

Αρχική απάντηση από SlotKiller [05-07-2004 19:23]

δεν κρατιεμαι να δω ποσο τελικα θα ανεβει η bh6 με 2.9, με βλεπω για 220*11.5 (2530) να τον αφοινω, αμα κλεισω το cpc πιστευω πως δεν θα εχει νοημα γιατι θα χασει πολυ σε επιδωσεις

11,5χ220 έπαιζα τον χειμώνα με το σύστημα της υπογραφής μου χωρίς προβλήματα με kingston value ram στα 2,9V και με cpu interface enabled. Δεν νομίζω να έχει κανένα πρόβλημα το pc σου να φτάσει εκεί ή και παραπάνω, αρκεί να έχεις και καλή ψύξη βέβαια...

Κατι αλλο τωρα, καμια silent ψυχτρα με 30Ε το πολυ ποια λετε, και αυτη για mobile με στοχο τα 2500, mobo μαλλον AN7 λογω vmem

... και πάμε στην ψύξη (γνώμη μου πάντα) με ψύκτρα των 30 ευρώ δεν σε βλέπω να κάνεις και πολλά και αν κάνεις θα παίζεις ψηλά και στις θερμοκρασίες (σε αυτά τα πράγματα απ' ότι έχω δει μέχρι τώρα ισχύει το "ότι δίνεις πάιρνεις")... τώρα όσον αφορά το silent που λες θα σου πω ότι για μένα καλή αερόψυξη χωρίς θόρυβο δεν υπάρχει και το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι έχω μια αρκετά καλή ψύκτρα και με τον enermax τον 90άρι δεν απέδιδε καλά (μια global win των 40 ευρώ που είχα απέδιδε καλύτερα) τώρα έχω βάλει τον vantec 92mm και έχω ησυχάσει από το θέμα των θερμοκρασιών με τον αντίστοιχο θόρυβο βέβαια (αν τον ανοίξω τέρμα φοράει ωτασπίδες ο γείτονας) :devil: προς το παρόν όμως δεν έχει χρειαστεί αυτό. Παίζω στην συχνότητα της υπογραφής μου 45 idle και 52 full load και μιλάμε για 2,06V καλοκαιριάτικα :T:

Όπως και να έχει πάντως δικό σου είναι το pc... εσύ αποφασίζεις τι θα κάνεις... εγώ είπα απλά την γνώμη μου :cool: Ότι και αν κάνεις πάντως καλή τύχη φίλε... περιμένουμε αποτελέσματα :)

Εγώ με mobile 2500 (1.45V) και στα 166χ11(default MHZ) έχω σε load 41C, ενώ με 2600 desktop στα 2100MHZ με λίγο υποδεέσερη ψύξη είχα 41 το πολύ βαθμούς!!!

Τι λέτε να φταίει;

Σημερα το εστησα το μηχανημα και ειμαι stable σε 202.7*12.5 με 1,7β και το d24_4227_edc18.bin

δωστε ενα λινκ για το 3dfire d23 rev2 να το δοκιμασω γιατι αυτο το bios δεν ειναι σταθερο πανω απο 210 (strade6 σε 225)

Η ψυχτρα των 30Ε ειναι για φιλο μου, με το ιδιο συστημα, εγω ειμαι με globalwin 88T 50C full

και κατι αλλο, γιατι το ABIT EQ ετρεξε μονο την πρωτη φορα που το εβαλα και απο τοτε και μετα μου πεταει συνεχεια "Open file error" ???

Αρχική απάντηση από SlotKiller [Χθες, στις 23:34]

και κατι αλλο, γιατι το ABIT EQ ετρεξε μονο την πρωτη φορα που το εβαλα και απο τοτε και μετα μου πεταει συνεχεια "Open file error" ???

είναι γνωστό bug που είχε μια συγκεκριμένη έκδοση του, δοκίμασε να βάλεις το τελευταίο, αν και κατά την γνώμη μου καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το MBM

Υπαρχει τροπος να καταλαβω οτι επιασε το L12? Σηκωσα την θερμοδιοδο του nf7 ωστε να ακουμπαει στον επεξεργαστη και εχω με prime (max heat test) 61c! [idle σε 51-2!], η global ειναι περιπου στους 44C, me slk+enermax σε λογικες στροφες θα κατεβω αρκετα?

δωστε κανενα λινκ με τα moded bioses για nf7s γιατι εκανα φορματ και τα εχασα...

• 9 months later...

Sorry που επαναφέρω το θέμα για τον πανάρχαιο mobile, αλλά επειδή προβλέπω ότι θα μείνω για κανένα χρόνο τουλάχιστον με αυτόν τον επεξεργαστή πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι θεματάκια.

Επειδή ψήνομαι για καινούργιες μνήμες και δεν μπορώ να δώσω πολλά χρήματα, θέλω να μάθω πόσο ψηλά σε FSB μπορεί να πάει o συνδιασμός Athlon XP -M και Abit AN7. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι με υδρόψυξη στα 2450 Mhz περίπου (220 χ 11 με 2,5-3-2-11)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.