Jump to content

Άγνωστο Πρόβλημα με PC-Παρακαλώ βοήθεια

messier88

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα προβληματάκι με το παλιό μου pc το οποίο δεν έχουν μπορέσει να μου το λύσουν και για αυτό τον λόγο κουράστηκα και το παράτησα. Θέλω όμως(αφού εγώ φτιάχνω νέο σύστημα), να φτιάξω και το παλιό για να το δώσω στην αδερφή μου που γκρινιάζει:p . Λοιπόν το pc καταρχήν είναι 5ετίας(δεν θυμάμαι πολλά χαρακτηριστικά) και ήταν από τα έτοιμα που δίναν στο Multirama με 2πύρηνο επεξεργαστή κλπ.

Ο υπολογιστής εδώ και καιρό έκλεινε στα καλά καθούμενα. Το έκανε άάάπειρες φορές και κάποιες απο αυτές έκλεινε τελείως, ενώ τις περισσότερες έκανε restart. Η διάρκεια λειτουργίας μετά την οποία έκλεινε ήταν πολύ διαφορετική, άλλες πριν καλά καλά ανοίξει, άλλες με το που άνοιγε και άλλες μετά από 1-2 ώρες. Είχα δει στο task manager πως πριν κλείσει ανέβαινε το cpu κάποιας εφαρμογής στο 99% και μετά...έκλεινε. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο ή αν είχε κάποια σχέση αλλά σας το αναφέρω μήπως και σας χρειάζεται.

Το είχα πάει σε έναν μάστορα και μου είχε πει πως έφταιγε ο σκληρός και οι RAM. Μου κάνει φορμάτ, τίποτα, μου βάζει άλλο σκληρό και άλλο 1 gb ram και μου λέει ότι είναι κομπλέ. Αλλά τελικά πάλι ο υπολογιστής έκανε τα δικά του. Προφανώς ο μάστορας ήταν...........τέσπα. Το θέμα είναι ότι το pc κάθεται και σκονίζεται ενώ πιστεύω πως δεν έχει τόσο σημαντικό πρόβλημα. Γιαυτό ζήτάω τις γνώσεις σας, ώστε να το αξιοποιήσω ξανά.

Καλησπερα φιλε μου...

Κατ' αρχην τα βασικα...

Κατεβασε και τρεξε μια το Speccy - Standard και ποσταρε μας εδω τα αποτελεσματα...

Μπες και μια bios τσεκαρε τις θερμοκρασιες σου και ποσταρε τες και αυτες...

Η σκονη απο μονη της δεν ευθυνεται που ο υπολογιστης κλεινει, αλλα ισως να ευθυνεται η ξεραμενη θερμοαγωγιμη και

κατα ποσο σταθερη ειναι η ψυκτρα του επεξεργαστη...[Ριξε βεβαια και ενα καλο καθαρισμα σε heatsinks, ανεμηστηρια, φιλτρα κ.α]

Ισως φταιει το τροφοδοτικο, θα σου ελεγα ανοιξε το μιας και πρεπει να ειναι εκτος εγγυησης, να δεις το σχημα των πυκνωτων[αν εχει φουσκωσει κανενας] αλλα ασε το καλυτερα αν δεν γνωριζεις...

Δοκιμασε με αλλο τροφοδοτικο και δες τη συμπεριφορα του υπολογιστη...

Καλησπερα φιλε μου...

Κατ' αρχην τα βασικα...

Κατεβασε και τρεξε μια το Speccy - Standard και ποσταρε μας εδω τα αποτελεσματα...

Μπες και μια bios τσεκαρε τις θερμοκρασιες σου και ποσταρε τες και αυτες...

Το θεματάκι είναι πως θα το τρέξω αφού δεν ανοίγει το ριμάδι!!! Τέσπα, θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που μου είπες και θα γράψω τα αποτελέσματα.Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

Το θεματάκι είναι πως θα το τρέξω αφού δεν ανοίγει το ριμάδι!!! Τέσπα, θα προσπαθήσω να κάνω αυτά που μου είπες και θα γράψω τα αποτελέσματα.Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

Φιλε μου αν δεν σου ανοιγει, παρα μονο ελαχιστα, μπες εστω bios και κοιτα θερμοκρασιες απο εκει...

Αν δεν σου ανοιγει καθολου και δεδομενου της φθινουσας πορειας του υπολογιστη σου, πιθανολογω τροφοδοτικο...[προερχομαι απο ιδια περιπτωση, ιδια συμπτωματα, με φταιχτη το psu...]

εάν δεν ανοίγει ούτε λίγο για να τσεκάρεις θερμοκρασίες από bios.... άνοιξε το κουτάκι..... και βγάλε το 24πινο ή 20πινο του τροφ.... βραχυκύκλωσε το μάυρο με το πράσινο και δεν αν δουλεύει το τροφ.!

άν δουλεύει τώρα βγάλε ψύκτρα από την cpu ..... ξεσκόνησέ την.....βάλε άλλη πάστα και τοποθετησέ την πάλι! :D

υσ. πρόσεχε αυτό που λέει από κάτω ο mchls....να το κάνει με ένα μονωμένο καλωδιάκι και όχι με γυμνό καλώδιο .......

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.