mchls Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 27, 2011 Καλησπεραααααα... Εξωτερικος Σκληρος Δισκος: Seagate Expansion External Drives | Seagate [500 GB+USB 2.0] Διαθεσιμη Τωρινη Χωρητικοτητα: 120GB Το προβλημα εχει ως εξης: Ο σκληρος δεν δεχεται αρχεια [ειτε αντιγραφη, ειτε μετακινηση] ανω των 100MB... Κατα την μεταφορα ή αντιγραφη ενος αρχειου [για παραδειγμα 110 MB] η διαδικασια κολλαει στο 20%... Το transfer window ΔΕΝ freeze-αρει...Αν πατηθει ομως Ακυρο, αρνειται να εισελθει στον φακελο Υπολογιστης... Η επανεκκινηση μεσω windows ειναι αδυνατη διοτι ο τερματισμος λειτουργιας διαρκει κανα 6 λεπτο, ωσπου και γινεται η μοναδικη επιλογη επαναφορας στα windows δηλαδη το hard reset (οχι το παιχνιδι μαγκες, συγκεντρωθειτε) ! ! ! :help: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 27, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Συνδεσε το δισκο πηγαινε Admonistrator Tools-Computer Management-Disk Management. Εντοπισε το δισκο στη λιστα κανε delete partition και μετα create new. Δες τι χωρητικοτητα το βλεπει. Αν ειναι ΟΚ κανε φορματ και ξαναδοκιμασε να γραψεις κλπ. Αν και τοτε εχεις προβλημα τρεξε οπωσδηποτε ενα HDSentinel. Θα στα πει ολα οσα χρειαζεσαι.Κουφο αλλα καπου το ειχα διαβασει (δεν θυμαμαι μπορει και εδω). Κυκλοφορουν κατι fake κινεζικοι δισκοι οι οποιο μεσα δεν εχουν καν δισκο αλλα φλασακι και κανα-δυο παξιμαδια για βαρος. Απο που τον πηρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Σεπτέμβριος 27, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Για δες το φορματ του δίσκου αν είναι ntfs ή fat32!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neroubas Σεπτέμβριος 28, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2011 Αν είναι FAT32 κανονικά δεν θα μπορούσε να μεταφέρει αρχεία μεγαλύτερα από 2.6GΒ, αν θυμάμαι καλά, οπότε δεν θα έπρεπε να είναι αυτό το πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 28, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2011 Το συστημα αρχειων ειναι ntfs και o σκληρος αγοραστηκε απο Multirama...Συνδεσε το δισκο πηγαινε Admonistrator Tools-Computer Management-Disk Management. Εντοπισε το δισκο στη λιστα κανε delete partition και μετα create new.Φιλε μου μιας και δεν γνωριζω, αν κανω delete partition οπως λες, θα εχω απωλεια δεδομενων; ; ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 29, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Φιλε μου μιας και δεν γνωριζω, αν κανω delete partition οπως λες, θα εχω απωλεια δεδομενων; ; ; Ναι, τα χάνεις όλα... (ελπίζω να σε πρόλαβα ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Με προλαβες φιλε μου, παλι καλα που αργω να παρω μια αποφαση...Παντως, οχι προσωπικα για τον MrCrowley83 αλλα για τον καθενα και για μενα, θα πρεπει να αναφερουμε ολες τις περιπτωσεις και τις επιπτωσεις καθε πραξεως που προτινουμε ακομα και αν τις γνωριζει ο αλλος, γιατι ευκολα γινεται η ζημια [παραλιγο δηλαδη να γινει]... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbiefox Σεπτέμβριος 29, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Ε κοίτα, είναι πασίγνωστο (ειδικά σε κάτι χώρους όπως το lab) ότι αν σβήσεις τα partitions χάνεις τα δεδομένα. Να βοηθήσουν ήθελαν τα παιδιά. Αφού δεν ήξερες, ρώτησες, και όλα καλά. Πάντως, επειδή δεν είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του δίσκου σου, θα πρότεινα αρχικά να κρατήσεις τα δεδομένα σου κάπου αλλού. Έτσι θα μπορέσεις να κάνεις και κάποιες δοκιμές (σβήσιμο τα partitions, format τον δίσκο κλπ...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Και να 'ναι καλα που ειχαν την προθυμεια να βοηθησουν τα παιδια...Απλα λεω πως τυχαινει στον οποιοδηποτε [και σε μενα πολλες φορες] να λεμε καποια συμβουλη απο καλη προθεση, αλλα να ξεχναμε να πουμε τις επιπτωσεις, λογω σιγουριας πως ειναι αυτονοητο...ON TOPIC:Φοβαμαι να περασω τα δεδομενα καπου αλλου, γιατι αν δεν επανελθει ο σκληρος, μετα θα ειναι εντελως αχρηστος μιας και δεν θα μπορεσω να του περασω αρχεια [εστω αυτα που ειναι πανω απο 100MB]...Σε περιπτωση δηλαδη που φορματ και delete partition δεν λυσει το προβλημα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 29, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Σε αυτή την περίπτωση ούτως ή άλλως θα είναι για πέταμα ο δίσκος και επίφοβος για διατήρηση δεδομένων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 29, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 ΟΚ δικο μου το λαθος αλλα υπεθεσα οτι εχοντας εναν προβληματικο δισκο στα χερια σου θα ειχες κανει backup απο μονος σου:...::...:τελικα τι εγινε δοκιμασες τιποτα απο αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Προτιμωντας να κινουμε απο τις ασφαλεις προς τις λιγοτερο ασφαλεις επιλογες ετρεξα εναν HDSentinel και ιδου τα αποτελεσματα στην καρτελα OVERVIEW:Performance 100% ExcellentHealth 100% ExcellentThe hard disk status is perfect.Problematic or weak sectors were not found and there are no spin up or data transfer errors.No actions needed.1.Δοκιμασα αλλο καλωδιο seagate usb, αλλα δεν εφερε αποτελεσμα...2.Επαιξα λιγο και με τα usb ports μπας και εφαγε κανενα κολλημα εκει, αλλα ουτε ετσι αλλαξε τιποτα...Λαου-Λαου το παω να γλυτωσω το φορματ, αλλα δεν το κοβω...Ετσι; ; ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Παιδες δωστε βαση... Εφοσον εκανα αυτα που γραφω στο παραπανω ποστ, σκεφτομαι δεν τον βγαζω απο την τροφοδοσια, ετσι για το γ@μωτο της υποθεσης... Τον ξανασυνδεω και με μεγαλη εκληξη αντιγραφω ενα αρχειο 2GB και ολα κυλησαν gg...Ωπ λεω αυτο ηταν... Μετα απο κανα 30λεπτο παω να αντιγραψω με υπερβαλοντα ζηλο εναν φακελο 5GB, αλλα στο 30% κολλησε κλασσικα... :crazy: :crazy: :crazy: Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 29, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 πιθανον λοιπον αν παιζει κατι με την πλακετα του δισκου και οχι με το δισκο(platers bad secors κλπ) Αν βρεις αλλη πλακετα απο ιδιο δισκο δοκιμασε να δεις (παρε backup πρωτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 29, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Φιλε μην μου λες τετοια...:fie: Τωρα του σκασα ενα Ελεγχο Σφαλματων και με τα 2 τικ-αρισμενα και περιμενουμε αποτελεσματα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
whitesnake Σεπτέμβριος 29, 2011 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 29, 2011 Εγώ θα υποψιαζόμουν πάντως το κύκλωμα της θήκης (sata to usb). Έχεις εγγύηση; Αν όχι, βγάλτον από τη θήκη και δοκίμασε κατευθείαν σε sata port της μητρικής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 30, 2011 #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Εγώ θα υποψιαζόμουν πάντως το κύκλωμα της θήκης (sata to usb). Έχεις εγγύηση; Αν όχι, βγάλτον από τη θήκη και δοκίμασε κατευθείαν σε sata port της μητρικής.σωστος:clap::clap::clap:!! κανε αυτο που σου λεει οπωσδηποτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Τωρα του σκασα ενα Ελεγχο Σφαλματων και με τα 2 τικ-αρισμενα και περιμενουμε αποτελεσματα... Θα μας μουρλανει; ; ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jefm Σεπτέμβριος 30, 2011 #19 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, μου εχει τύχει τέτοια συμπεριφορά απο τροφοδοτικό Link to comment Share on other sites More sharing options...
mchls Σεπτέμβριος 30, 2011 Author #20 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 30, 2011 Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό, μου εχει τύχει τέτοια συμπεριφορά απο τροφοδοτικόΤην τροφοδοσια του εξωτερικου σκληρου δισκου εννοεις ή του υπολογιστη ; ; ;Του σκληρου μαλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.