Jump to content

Διαφορά core i3 vs core i5

ddnk

Recommended Posts

Καλησπέρα,είμαι νέο μέλος στο forum και έχω τη απορία του τίτλου καθώς είμαι

σε αναζήτηση laptop. Πρακτικά για μέση χρήση πόση διαφορά μπορεί να διακρίνει

κανείς; Και κάνοντας ποια tasks θα την δει;

Καταρχας καλωσηλθες στο TheLab. Και οι δυο επεξεργαστες ειναι 2πυρηνοι με HT, απλα ο i5 εχει και Turbo Boost. Δηλαδη σε εφαρμογες που δεν μπορουν να τρεξουν παραλληλα, και τρεχουν σειριακα σε εναν πυρηνα, ο επεξεργαστης σβηνει αυτοματα τον αλλο πυρηνα και λειτουργει στα 2,9GHz απο τα 2,3GHz που ειναι η ονομαστικη συχνοτητα. Αν θες βοηθεια να αποφασισεις γραψε τα μοντελα που ειδες και μεχρι ποσα μπορεις να διαθεσεις για να βρουμε την καλυτερη λυση.

Έχω σχεδόν καταλήξει στο dell q15r απλά δεν ξέρω ποιον από τους δύο επεξεργαστές

Ξέρω η εύκολη απάντηση είναι οτι laptop δεν αλλάζεις συχνά και οτι ο core i5 είναι πιο

future proof,απλά δεν ξέρω αν χρειάζεται για τις ανάγκες μου (όχι παιχνίδια,όχι προγράμματα επεξεργασίας κτλ)

Ναι το έχω υπ'όψη μου αλλά και ποιο δεν ζεσταίνεται;Που να δεις ένα 2ετίας HP της γυναίκας μου...

Απλά βασίζομαι στο καλό service της dell σε τέτοια θέματα αν προκύψουν...

Πάντως στα 650 ευρώ του dell με core i5 τι άλλη πρόταση υπάρχει;

Υπαρχει αυτο το Acer: Acer Aspire AS5750G-2414G50Mnkk | Skroutz.gr

Παντως μαλλον ειναι καλυτερη επενδυση ενα λαπτοπ με i3 και με τα λεφτα που εξοικονομεις να κανεις αναβαθμιση σε ssd. Σιγουρα θα δεις διαφορα και μεγαλυτερη αποτι αν ειχε i5.

Βασικά μέχρι πόσα χρήματα διαθέτεις???

Πάντως για κάτι οικονομικό θα πήγαινα σε αυτό.

Και για κάτι καλύτερο για το budget που υποθέτω ότι έχεις τότε σε αυτό.

Τα συν είναι καλύτερος cpu,μεγαλύτερη οθόνη,μεγαλύτερος σκληρός που για σένα είναι και τα ουσιαστικά για την χρήση που ιες πέρα από την κάρτα γραφικών!

Πανε στο Dell φιλε μου για τα λεφτα του σουπερ

μην πας με τιποτα σε Acer αντι για DELL

καμια σχεση το service της dell με την acer

και γενικα πολυ καλυτερη ποιοτητα κατασκευης

πανε στην σειρα inspiron 15r και εισαι αρχοντας ;)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.