evolution Οκτώβριος 10, 2011 #21 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 1) Το μακαρόνι στα ηλεκτρονικά μονώνει και αυτή είναι η βασική δουλειά του.2) Το sleeve όπως και να το κάνουμε είναι πιο όμορφο... 3) Αν ντύσεις με μακαρόνι ένα καλώδιο μήκους 30cm. μετά γίνεται ''κούτσουρο'' και άκαμπτο. Στην περίπτωση πχ. του 24πινου της μητρικής είναι ακατόρθωτο να κάνεις κούρμπα και να περάσουν τα καλώδια στο backplate...εδώ με το sleeve δυσκολεύεσαι πολύ! 4) Αν δεν σου κάτσει/ξεκολλήσει (το έχω πάθει) μία ένωση/pin, το full ντυμένο καλώδιο με μακαρόνι σου βγάζει την πίστη να το ξεντύσεις. Λακη μια μικρη διορθωση το μακαρονη δεν ειναι απαρετητα και θερμοσυστελομενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #22 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Αυτές είναι 2 απόψεις ίδιες απο 2 άτομα που προφανώς δεν καταφέραν ποτέ να κάνουν σωστή δουλειά με θερμοσυστελλώμενα.Το θερμοσυστελλόμενο είναι ίδιο όπως η μόνωση που προσφέρει το καλώδιο το ίδιο πριν απο τον χαλκό, το οποίο είναι εύκαμπτο, όπως όλα τα καλώδια. Μόνωση ήδη τα καλώδια απο μόνα τους έχουν, δε χρειάζονται και άλλη μόνωση. ''Κούτσουρο'' γίνεται όταν χρησιμοποιείς λάθος μέγεθος, οπότε το περίσσιο πλαστικό ζαρώνει.Εν πάση περιπτώση όμως, όποιος δοκιμάσει με το "sleeving" ας πάρει και ένα κομματάκι θερμοσυστελλόμενο να δει την εφαρμογή του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 10, 2011 #23 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Αυτές είναι 2 απόψεις ίδιες απο 2 άτομα που προφανώς δεν καταφέραν ποτέ να κάνουν σωστή δουλειά με θερμοσυστελλώμενα.[MENTION=9769]SpawnerGR[/MENTION] κάνε μας 3 τα άτομα...Οτι είπαν οι κύριοι απο πάνω. Δε παίζει να περάσεις με θερμοσυστελόμενο όλο το 24πινο πχ και να καταφέρεις να το πας εκεί που θες. Εδώ τα ντύνεις με το διχτάκι όπως είπες το sleeve και πάλι σε δυσκολεύει στο να κάνεις τις καμπύλες που θες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #24 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Οκτώβριος 10, 2011 #25 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 4 τα άτομα Συμφωνώ απόλυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #26 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 4 τα άτομα Συμφωνώ απόλυτα! Οσοι πιστοί προσέλθετε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Οκτώβριος 10, 2011 #27 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Οσοι πιστοί προσέλθετε! Φίλε λύσε μου μία απορία...Εχεις sleevάρει και θεωρείς ότι το μακαρόνι κάνει καλύτερη δουλειά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #28 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Φίλε λύσε μου μία απορία...Εχεις sleevάρει και θεωρείς ότι το μακαρόνι κάνει καλύτερη δουλειά;Εχω θερμοσυστελλώσει και έχω δεί την δουλειά του sleeving, ακριβή αλλα και ωραία δουλειά.Εχεις χρησιμοποιήσει εσύ φίλε μου θερμοσυστελλόμενο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc1355 Οκτώβριος 10, 2011 #29 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Εχω θερμοσυστελλώσει και έχω δεί την δουλειά του sleeving, ακριβή αλλα και ωραία δουλειά.Εχεις χρησιμοποιήσει εσύ φίλε μου θερμοσυστελλόμενο? Εννοείται αλλιώς δεν θα μιλούσα...Επειδή όπως λές και εσύ το sleeving είναι πολύ ωραία δουλειά έστω και ακριβή αλλα δέν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το θερμοσυστελλόμενο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Οκτώβριος 10, 2011 #30 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Εχω θερμοσυστελλώσει και έχω δεί την δουλειά του sleeving, ακριβή αλλα και ωραία δουλειά.Εχεις χρησιμοποιήσει εσύ φίλε μου θερμοσυστελλόμενο?Αν έχεις μόνο δεi και δεν έχεις κάνει sleeving σε pc, μία δοκιμή θα σε πείσει.Όσον αφορά το ''Οσοι πιστοί προσέλθετε!'' δεν υπάρχει τέτοιο θέμα!Έχω χρησιμοποιήσει και θερμοσυστελλόμενο εννοείται ζεσταμένο, γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα χρήσης του.Να σου τέλος ότι σου γράφει κάποιος που έχει κάνει όλες τις καλωδιώσεις ενός pc από το μηδέν με καλώδια αγοραστά, και όχι έτοιμες λύσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 10, 2011 #31 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Αυτές είναι 2 απόψεις ίδιες απο 2 άτομα που προφανώς δεν καταφέραν ποτέ να κάνουν σωστή δουλειά με θερμοσυστελλώμενα.Το θερμοσυστελλόμενο είναι ίδιο όπως η μόνωση που προσφέρει το καλώδιο το ίδιο πριν απο τον χαλκό, το οποίο είναι εύκαμπτο, όπως όλα τα καλώδια. Μόνωση ήδη τα καλώδια απο μόνα τους έχουν, δε χρειάζονται και άλλη μόνωση. ''Κούτσουρο'' γίνεται όταν χρησιμοποιείς λάθος μέγεθος, οπότε το περίσσιο πλαστικό ζαρώνει.Εν πάση περιπτώση όμως, όποιος δοκιμάσει με το "sleeving" ας πάρει και ένα κομματάκι θερμοσυστελλόμενο να δει την εφαρμογή του.Aκρη δεν θα βγαλουμε εδω το πλαστικο (καοτσουκ) που εχουν τα καλωδια δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το θερμοσυστελομενο θερμοσυστελομενο 1.6mm(ειχα δουλεια εξω και ρωτησα το μαγαζι με ηλεκτρονικα που ψωνιζω μου ειπε οτι ειναι το μικροτερο που εχει με ζεσταμε εφαρμοζει ακριβως και σε καλωδιο 0.8mm (εχει και αλλη ποιοτητα που μπορει να μαζεψει ακομα περισσοτερο (4:1 σαν του mdpc) που λογικα με εκεινο πρεπει να εφαρμοζει ακριβως και σε 0.6mm καλωδιο Τωρα εσυ επιμενεις οτι οταν ζεστανω τα θερμοσυστελομενα δουλευοντε ευκολα? Αν ειναι ετσι μιλαμε για αλλο υλικο προφανως Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #32 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Προφανώς μιλάμε για δυο πράγματα που κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά και έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αποτέλεσμα, αλλα δυστυχώς με πιο ακριβό το "sleeving" όπως θέλετε να το λέτε, απο το "heat shrinking" Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 10, 2011 #33 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Προφανώς μιλάμε για δυο πράγματα που κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια δουλειά και έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο αποτέλεσμα, αλλα δυστυχώς με πιο ακριβό το "sleeving" όπως θέλετε να το λέτε, απο το "heat shrinking"Ιδια δουλεια ?δεν θα ελεγα οτι κανουν την ιδια δουλεια οπως εχουμε πει πιο πανω το heatshrinking απαξ και ζεσταθει γινετε πολυ σκληρο και πολυ δυσκολο στο να δουλευτει ειδικα αν θες να κανεις καμια γωνια 180 μοιρες για να περασεις 24πινο πισω απο motherboard tray και να το συνδεσεις στη μητρικη Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #34 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Ετσι πιστεύεις εσύ και πάνω σε αυτό σου είπα ότι χρησιμοποιείς λάθος μέγεθος, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ζάρωμα του περίσσιου heat shrinking macaroni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Οκτώβριος 10, 2011 #35 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Ετσι πιστεύεις εσύ και πάνω σε αυτό σου είπα ότι χρησιμοποιείς λάθος μέγεθος, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ζάρωμα του περίσσιου heat shrinking macaroni.Ανοιξε ενα θεμα αν θες heatshrinking vs Sleeve να συνεχισουμε εκει Και οπως ειπα πιο πανω δουλευω με θερμοσυστελομενο 1.6mm (3:1 συρικνωση) σε καλωδιο 1mm που αυτο συμαινει οτι μολις ζεσταθει κανει το καλυτερο δυνατο αγκαλιασμα στο καλωδιο αρα δεν μενει περισιοΑν θες κατι παραπανω ανοιξε θεμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #36 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Θα ανοίξω poll για sleeving VS heat shrinking macaroni. To be κοντινιουντ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #37 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Με συγχωρείτε που έχω μόλις 2mp κάμερα στο κινητό, αλλα πάμε λίγο να δούμε κάποιες τεχνικές εκτός του "Sleeving". Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε διαφορες τεχνικές "μαζέματος" (ή cable managment) του καλωδίου, άλλες πρόχειρες και άλλες καλύτερες, με το θερμοσυστελλόμενο να επικρατεί ως ιδανικό και πιο όμορφο. Στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε το θερμοσυστελλόμενο μόνο του, πόσο όμορφο δείχνει. Στην τρίτη εικονα βλέπουμε το θερμοσυστελλόμενο πάλι μόνο του, αλλα αυτή τη φορά έχει πάρει στροφή. Εν κατακλείδι, οι τεχνικές αυτες χρησιμοποιούνται απο επαγγελματίες εδώ και χρόνια, αν και στην πρώτη εικόνα πέρα του θερμοσυστελλόμενου, τα αλλα κατ εμέ είναι μπακαλίστικα, οπότε εφόσον οι επαγγελματίες, κάνουν επαγγελματικές δουλείες που ισούται με άριστες γιατί απο αυτό βγάζουν το ψωμί τους και θέλουν στον πελάτη τους να παρουσιάσουν όσο το καλύτερο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ προτάσεις, πιστεύω νικητής είναι το θερμοσυστελλόμενο. Απεναντίας "sleeving" σε ηλεκτρονικές/ηλεκτρικές συσκευές δεν έχω δεί ποτέ, παρα μόνο σε χομπίστικες εφαρμογές. P.S. Το κόστος του θερμοσυστελλόμενου είναι 10 σεντ το μέτρο. Το "sleeving" πόσο "πάει" το ... μαλλί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 10, 2011 #38 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Στην πρώτη εικόνα βλέπουμε διαφορες τεχνικές "μαζέματος" (ή cable managment) του καλωδίου, άλλες πρόχειρες και άλλες καλύτερες, με το θερμοσυστελλόμενο να επικρατεί ως ιδανικό και πιο όμορφο. Στην δεύτερη εικόνα βλέπουμε το θερμοσυστελλόμενο μόνο του, πόσο όμορφο δείχνει. Στην τρίτη εικονα βλέπουμε το θερμοσυστελλόμενο πάλι μόνο του, αλλα αυτή τη φορά έχει πάρει στροφή. Εχω πρόβλημα γούστου μου φαίνεται τελικά... Σου φαίνεται το ίδιο εύκαμπτο και όμορφο αυτό που δείχνεις με αυτό; φαντάσου το 24πινο με θερμοσυστελόμενο και όχι ένα απλό molex... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SpawNerGR Οκτώβριος 10, 2011 #39 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Πρώτα απο όλα, κοκκινο θερμοσυστελλόμενο δεν έχω να σε δείξω και σε παρακαλώ μην με κάνεις να φτιάξω και 24πινο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Οκτώβριος 10, 2011 #40 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2011 Spawner εγώ σε παρακαλώ...Σου λέμε τόσα άτομα τι παίζει. Εχουμε δοκιμάσει ΟΛΟΙ και θερμοσυστελόμενα και sleeves. Δες την φώτο και κρίνε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.