Jump to content

οδηγιες για cable sleeving

louros71416003434

Recommended Posts

παιδια λεω να ξεκινησω το modding και αρχικα με τα καλωδια. απ'οτι εχω διαβασει αυτο ειναι το καλυτερο site για cable sleeving

MDPC-X International

εκτος και αν υπαρχει καποιο αλλο που δε γνωριζω.

μπορειτε να μου πειτε οσοι ξερετε τι χρειαζεται να αγορασω για cable sleeving ???

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply
παιδια λεω να ξεκινησω το modding και αρχικα με τα καλωδια. απ'οτι εχω διαβασει αυτο ειναι το καλυτερο site για cable sleeving

MDPC-X International

εκτος και αν υπαρχει καποιο αλλο που δε γνωριζω.

μπορειτε να μου πειτε οσοι ξερετε τι χρειαζεται να αγορασω για cable sleeving ???

Sleeve SMALL - BLACK | Sleeve | MDPC Sleeve | MDPC-X International

Heatshrink SMALL - BLACK | Heatshrink | MDPC Sleeve | MDPC-X International

Aυτα απο υλικα μετα θες τα εργαλεια που θα βγαζεις τα πιν

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Sunbeam Molex Extractor Kit (Sleevingwerkzeug) Phobya Molex Extractor Kit (Sleevingwerkzeug) 32134

Aquatuning - Der Wasserkhlung Vollsortimenter - Lamptron Modding Tool Kit - Silver Lamptron Modding Tool Kit - Silver 32210

Pin-Remover by MOLEX - The Original | MDPC-X International

Οπως και να εχει πρεπει να ξες οτι βαζοντας sleeve σε ενα τροφοδοτικο αυτοματα χανεις την εγγυηση οποτε πρεπει να το σκεφτεις

Καλο ειναι να δεις τις ετοιμες προεκτασεις που υπαρχουν και αν θες να παιξεις με 2χρωμια να κανεις εκει την οποια αλλαγη θες

louros7 δε χρειάζεσαι οδηγούς... Θα έχεις όσους θες μόλις κάνεις παραγγελία από mdpc. Θα σου στείλει ένα invite ο Nils και θα σε καλέσει στο φόρουμ του. Εχει μέσα αναλυτικές οδηγίες με απίστευτες φωτογραφίες. Δε θα έχεις κανένα πρόβλημα...

• 2 weeks later...

Αντι για ντύσιμο των καλωδίων με διχτάκι όπως αναφέρεται παραπάνω στην διαδικασία του sleeving,

γιατί δε παίρνεις θερμοσυστελλόμενα να ντύσεις τα καλώδιά σου?

: www.elektronik.gr, , LED, electronic, , , , , powered by www.gowebshop.gr

Ιδανικό βέβαια θα ταν να ναι το τροφοδοτικό σου με αποσπώμενα καλώδια.

Αντι για ντύσιμο των καλωδίων με διχτάκι όπως αναφέρεται παραπάνω στην διαδικασία του sleeving,

γιατί δε παίρνεις θερμοσυστελλόμενα να ντύσεις τα καλώδιά σου?

: www.elektronik.gr, , LED, electronic, , , , , powered by www.gowebshop.gr

Ιδανικό βέβαια θα ταν να ναι το τροφοδοτικό σου με αποσπώμενα καλώδια.

Παρολο που ειναι μαλακο σαν υλικο οταν κανει σπασιματα στις γωνιες και μετα αν το βαλει και το ζεστανει γινετε αρκετα σκληρο

Πάντως στα ηλεκτρονικά, sleeving δε παίζει.

Αυτό που παίζει και παίζει εδώ και καιρό είναι το θερμοσυστελλόμενο χωρίς πρόβλημα και αρκετά οικονομικό.

Οταν λες δεν παιζει τι εννοεις ? δεν πουλανε ?

ναι στα ηλεκτρονικα σε αρκετα σημεια βαζουν θερμοσυστελομενο αλλα ειναι αντε 5cm το πολυ παραπανο δεν νομιζω πχ κανα καλωδιο 1μ να το δεις με θερμοσυστελομενο

Δε ξέρω τι καλώδια έχεις δει, πάντως προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και 2 μέτρα θερμοσυστελλόμενο και το αποτέλεσμα ήταν ωραίο. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι αυτή η μέθοδος απο το "sleeving".

Δε ξέρω τι καλώδια έχεις δει, πάντως προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει και 2 μέτρα θερμοσυστελλόμενο και το αποτέλεσμα ήταν ωραίο. Δεν έχει να ζηλέψει κάτι αυτή η μέθοδος απο το "sleeving".

εχω πειραματιστει και εγω αλλα το αποτεμεσμα δεν μου αρεσε καθολου ποσο μαλλον σου λεω αν ζεσταθει κιολας ερχετε και γινετε σαν πετρα πραγμα που σε καλωδια υπολογιστη δεν βολευει καθολου αν εχεις καλωδια του υπολογιστη βγαλε μια φωτο να τα δουμε

Δεν έχω να σου δείξω κάτι πρόχειρο απο την δουλειά μου,

αλλα αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχουν δύο(2) τύποι θερμοσυστελλόμενων.

Σκληρό:

MUSTAD_ShrinkTube9963.jpg

Μαλακό:

08-073-10000013.jpg

Αν πήρες το πρώτο, λογικό είναι να σε δυσκόλεψε.

Δεν έχω να σου δείξω κάτι πρόχειρο απο την δουλειά μου,

αλλα αυτό που μπορώ να σου πω είναι ότι υπάρχουν δύο(2) τύποι θερμοσυστελλόμενων.

Σκληρό:

MUSTAD_ShrinkTube9963.jpg

Μαλακό:

08-073-10000013.jpg

Αν πήρες το πρώτο, λογικό είναι να σε δυσκόλεψε.

Δοξα το θεο εχω ασχοληθει με τα ηλεκτρονικα αρκετα για να ξερω οτι εχει 2 τυπους σε 1.6 mm που ειναι το πιο κοντινο αν θυμαμε καλα στα καλωδια του psu εχει μονο μαλακο οσο δουλευα σε κατασκευη πινακων ανελκηστηρων τα χρησημοποιουσαμε αρκετα

Οπότε που δυσκολεύτηκες?

Σου ειπα κανει πολλα σπασιματα (χαλαει το οπτικο αποτελεσμα) και μετα αν ζεσταθει και συρικνωθει ειναι σχεδον ακαμπτο αρα για να κανεις 24πινα 8πινα κτλ αποψη μου ειναι οτι δεν κανει

Η εφαρμογή των θερμοσυστελλόμενων επικρατεί σε οτιδήποτε καλώδιο υπάρχει, απο αυτοκίνητο μέχρι και ανελκυστήρες που ανέφερες. Δεν είναι τυχαία η ευρεία χρήση τους, όπως επίσης το κόστος όπως προείπα είναι μηδαμινό σε σχέση με τα sleeving που πληρώνετε. Προσωπικά δεν θα πλήρωσω το διχτάκι, αλλα δεν είναι δικά μου τα λεφτά οπότε δε αποφασίζω εγώ. Πάντως το θερμοσυστελλόμενο μπορεί να έχει πολύ ωραία αποτελέσματα, ανάλογα και στα χέρια που θα βρεθεί βέβαια, αλλα επειδή η κουβέντα πάει να γίνει "Εμένα με αρέσει ο ΠΑΟΚ" "Οχι εμενα με αρέσει ο Αρης" ας το αφήσουμε εδώ, γιατί ούτως η άλλως το θερμοσυστελλόμενο το αναφέρω σαν αντι-πρόταση έτσι ώστε να μην ξοδεύουν extra λεφτά σε "modding" τεχνικές κάποιοι, αφου προ-υπάρχουν οι προκάτοχοί τους.

Η εφαρμογή των θερμοσυστελλόμενων επικρατεί σε οτιδήποτε καλώδιο υπάρχει, απο αυτοκίνητο μέχρι και ανελκυστήρες που ανέφερες. Δεν είναι τυχαία η ευρεία χρήση τους, όπως επίσης το κόστος όπως προείπα είναι μηδαμινό σε σχέση με τα sleeving που πληρώνετε. Προσωπικά δεν θα πλήρωσω το διχτάκι, αλλα δεν είναι δικά μου τα λεφτά οπότε δε αποφασίζω εγώ. Πάντως το θερμοσυστελλόμενο μπορεί να έχει πολύ ωραία αποτελέσματα, ανάλογα και στα χέρια που θα βρεθεί βέβαια, αλλα επειδή η κουβέντα πάει να γίνει "Εμένα με αρέσει ο ΠΑΟΚ" "Οχι εμενα με αρέσει ο Αρης" ας το αφήσουμε εδώ, γιατί ούτως η άλλως το θερμοσυστελλόμενο το αναφέρω σαν αντι-πρόταση έτσι ώστε να μην ξοδεύουν extra λεφτά σε "modding" τεχνικές κάποιοι, αφου προ-υπάρχουν οι προκάτοχοί τους.

Μα αυτο δεν καταλαβαινεις το οπτικο τελικο αποτελεσμα ειναι η μερα με τη νυκτα ναι το βαζουμε σε αρκετα καλωδια τα ξερω αλλα οπως σου ειπα οσο ειναι στην αρχικη του μορφη και πας να κανεις μια γωνια 90 μοιρες κανει σπασιματα αν το ζεστανεις κιολας γινετε αρκατα σκληρο και δεν κανει για τη δουλεια που το θελουμε το sleeve δεν εχει κανενα λειτουργηκο σκοπο ο σκοπος του ειναι καθαρα ενα ωραιο οπτικο αποτελεσμα κατι που το θερμοσυστελομενο μονο του δεν μπορει να προσφερει

Προσωπικά δεν θα πλήρωσω το διχτάκι, αλλα δεν είναι δικά μου τα λεφτά οπότε δε αποφασίζω εγώ. Πάντως το θερμοσυστελλόμενο μπορεί να έχει πολύ ωραία αποτελέσματα, ανάλογα και στα χέρια που θα βρεθεί βέβαια

1) Το μακαρόνι στα ηλεκτρονικά μονώνει και αυτή είναι η βασική δουλειά του.

2) Το sleeve όπως και να το κάνουμε είναι πιο όμορφο...

3) Αν ντύσεις με μακαρόνι ένα καλώδιο μήκους 30cm. μετά γίνεται ''κούτσουρο'' και άκαμπτο.

Στην περίπτωση πχ. του 24πινου της μητρικής είναι ακατόρθωτο να κάνεις κούρμπα και να περάσουν τα καλώδια στο backplate...εδώ με το sleeve δυσκολεύεσαι πολύ!

4) Αν δεν σου κάτσει/ξεκολλήσει (το έχω πάθει) μία ένωση/pin, το full ντυμένο καλώδιο με μακαρόνι σου βγάζει την πίστη να το ξεντύσεις.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.