Jump to content

πρόβλημα με τροφοδοτικό/μιτρική

jackess

Recommended Posts

ρε παιδιά πρώτη φορά μου συμβένει και τα έχω παίξει..

πρόσφατα αγόρασα κάποια κομμάτια από πλαίσιο για να χτύσω έναν οικονομικό υπολογιστή για μερικά παιχνίδια που ήθελε ένας φίλος (amd x4 955, hd6770, 880gm-ud2h) αλλα είδα κάτι πολύ περίεργο...

το τροφοδοτικό (turbo x(δεν ήθελα turbox, cm του είπα αλλά όλα ήταν πανάκριβα) dr812btx) έχει μόνο μία pci-e 6πινη έξοδο και η μιτρική θέλει 8πινο για τον επεξεργαστή. το τροφοδοτικό στο 6πινο έχει μία περίεργη προέκταση για 8πινο αλλά :

ο υπολογιστής χωρίς συνδεδεμένη την τροφοδοσία (είτε 6πινη είτε 8πινη) ανοίγει, αλλά με συνδεδεμενο το καλώδιο, δεν ανοίγει!!

τώρα θα πάρω ένα molex to 8pin καλώδιο να δοκιμάσω έτσι! τι λέτε να είναι;; πρόβλημα του τροφοδοτικού; βραχυκυκλώνει στην έξοδο;

ευχαριστώ!:suicide:

λοιπόν για να ξεκαθαρίσω, φτιάχνω χρόνια πύργους και γνωρίζω καλά τι μου γίνεται.

δεύτερον, δεν είχα καμία διάθεση να αγοράσω οτιδήποτε turbo-x, ο λόγος που τελικά το αγόρασα ήταν η έλληψη κομματιών άλλων εταιριών με χαμηλές τιμές και αναγκάστικα να περιορίσω το budget στα 500Ε.

λόγο του ότι δεν μπορώ να διαλέξω στο πλαίσιο τα κομμάτια 1-1, είπα στον υπάλληλο ότι χρειάζομε μιτρική am3, μέχρι 70Ε, αναγκαστικά (λόγο χαμηλού psu που κατά 99% δεν θα έχει 8πινη τροφοδοσία cpu αλλά 4πινη, όπως και έχει) μιτρική με 4πινη τροφοδοσία cpu αλλά απότι φαίνεται ο υπάλληλος μου έδωσε την πιο, "ακριβή(ίσως)" μιτρική am3 που είχε εκεί.

ζήτησα γνώμες γιατί πολύ απλά δεν είμαι ούτε αυτός που τα ξέρει όλα, ούτε αυτός που είναι πάντα σωστός.

το τροφοδοτικό έχει επίσης ένα 4πινο και ρωτώ διότι δεν μου έχει ξανατύχει και δεν γνωρίζω επί του θέματος : μπορεί να λειτουργίσει με 4πινο αντί για 8πινο ή η παρεχώμενη ισχύς είναι ανεπαρκείς; (πόσο ρεύμα θέλει πια ο 955;;)

ακούω γνώμες

αφου δε ξερεις γιατί δεν πας να στο συναρμολογήσει κάποιος τεχνικός...

πόσο καλά με ξέρουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν καν πως με λένε...

επίσης, τροφοδοτικό με 8πινο αυτή την στιγμή δεν έχω γιαυτό και δεν μπόρεσα να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό στην μιτρική. το turbox τροφοδοτικό όμως το δοκίμασα σε άλλη μιτρική με 4πινο και δουλεύει (με το 4πινο)

ο dellman δεν ηθελε σιγουρα να σε προσβαλει αλλα εχει χιλια δικια.

αφου:

λοιπόν για να ξεκαθαρίσω, φτιάχνω χρόνια πύργους και γνωρίζω καλά τι μου γίνεται.

θα ηξερες οτι ας εχει 8πινο παιζει κανονικοτατα και με 4πινο

οπως και :

το τροφοδοτικό στο 6πινο έχει μία περίεργη προέκταση για 8πινο αλλά :

ο υπολογιστής χωρίς συνδεδεμένη την τροφοδοσία (είτε 6πινη είτε 8πινη) ανοίγει, αλλά με συνδεδεμενο το καλώδιο, δεν ανοίγει!!

αυτο που προσπαθεις να κανεις δεν γινεται γιατι πας να βαλεις το 8πινο της vga στη mobo...:tomato:

Ps1:Γνωμη μου οτι εχει γινει ζημια στη mobo..

Ps2:Γνωμη μου (2) εισαι τυχερος που ειναι απο πλαισιο και θα στην αλλαξουν ευκολα.

Ps3:Γνωμη μου (3) καλητερα να τα παει σε καποιο μαγαζι ο φιλος σου γιατι θα μπλεξεις χωρις κερδος κερατα...

Φιλικα παντα

Πετρος

Βασικα εαν καταφερες και εβαλες το 8πινο της καρτας γραφικων στην μητρικη αξιζεις συγχαρητηρια γιατι πολυ απλα δεν ταιριαζουν!κανονικα δουλευει με το 4πινο και σε καποιες περιπτωσεις χωρις καθολου.δοκιμασε με το 4πινο και εαν δεν δουλευει τοτε κλαφτην.

• 2 weeks later...

Ζητώ συγγνώμη για το λάθος μου με το καλώδιο της vga - δεν μου είχε ξανατύχει γιαυτό έκανα την δοκιμή, αλλιώς δεν θα έγραφα εδώ!

Το θέμα λύθηκε με αντικατάσταση του τροφοδοτικού με ένα 8πινο.

Ωστόσο, το ότι δουλεύει και με 4πινο αντί για 8πινο που είπε ο φίλος Dant3 το είχα ακούσει.

Το δοκίμασα και με το 4πινο του τροφοδοτικού και δεν άνοιγε, την ίδια αντίδραση με το να μην βάλω καθόλου.

-1 στο πλαίσιο για την λάθος μητρική που μου έδωσε

+1 για την άμεση ανταλλαγή του τροφοδοτικού

σιγα σιγααα επισημονακια μου εσυς που ξερετε του κοσμου τα καλωδια ελεος το παλικαρι απλως σας ζηταει την γνωμη και σις τον κατηγορητε, δεν μπορειτε απλα και ωραια να του εξηγησεται αυτο και αυτο παλικαρι μου παρε και τελιωσε η υποθεση αμεσως ολοι σας να του την πεσεται λιγο φιλοτιμο δεν εχετε αισχος

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.