messier88 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2011 Καλησπέρα σε όλους σας. Μόλις σήμερα μπήκα στην παρέα του TheLab γιατί έχω ορισμένες απορίες και βλέπω ότι το ψάχνετε το θέμα!! Ζητώ συγγνώμη αν επαναλβάνω κάποιο topic αλλά διάβασα πολλά και είμαι ακόμα μπερδεμένος(δεν καταλάβαινα ούτε τα μισά καθώς έχω χάσει επαφή με το άθλημα και τις εξελίξεις τα τελευταία 4 χρόνια) Λοιπόν να μην μακρυγορώ, φτιάχνω desktop και αυτήν την περίοδο όπως καταλαβαίνετε είμαι στο ψάξιμο. Έχω προβληματιστεί αρκετά καθώς δεν ξέρω τι να διαλλέξω(παράξενο ). Καταρχήν να σας πως πως έχω μια οθόνη 5ετίας LG Flatron L1718S (1280χ1024 max). Έχω αποφασίσει να δώσω τα λεφτά στο pc και κάποια στιγμή αργότερα να πάρω οθόνη(δεν είναι καιρός για πολλά πολά). Τον υπολογιστή το θέλω σχεδόν αποκλειστικά για gaming. Σκέφτομαι να βάλω τον i5 2500K, 4GB Ram στα 1600 και μια μητρική γύρω στα 100ευρώ(κοιτάω αυτήν: GIGABYTE GA-P67A-D3-B3). Το μεγάλο μου ερώτημα είναι το κλασσικό φαντάζομαι....nVidia ή Ati ????? Μπορώ να δώσω για την κάρτα μέχρι το πολύ 200ευρώ(δεν θα με χάλαγε να πάω και παρακάτω ). Αλλά θέλω ένα σύστημα που μετά απλά θα του κάνω αναβαθμίσεις(πχ οθόνη καλή, 2η κάρτα γραφικών κλπ). Όσον αφορά την χρήση, όπως είπα κυρίως παιχνίδια. Αυτό που με μπερδεύει περισσότερο είναι αυτά περί physX, tess και DirectX 11 !!! Αν μπορούσατε να μου δώσετε μια σύντομη περιγραφή για αυτά, θα με βοηθούσε παααααρα πολύ! Και κυρίως να μου πείτε ποιό χρειάζεται περισσότερο, ποιο είναι καλύτερο!! Από ότι έχω καταλάβει οι ATI έχουν μόνο DirectX 11 ενώ και οι nVidia έχουν και τα 2 (αλλά μέχρι εκεί!!). Ισχύει ότι με το DirectX 11, το physX δεν χρειάζεται? Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν ένα τροφοδοτικό 600Watt είναι αρκετό για αυτά που σας είπα. Ζητώ συγγνώμη αν ζητάω πολλά αλλά έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα στον χώρο που έχω πραγματικά απελπιστεί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας!!
Halomaniac Σεπτέμβριος 26, 2011 #2 Σεπτέμβριος 26, 2011 Πάρα πολλές ερωτήσεις!!!Ενα-ένα λοιπόν! Το σύστημα που πάς να φτιάξεις, φαίνεται μεν καλό, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν! Πρώτον, μία κάρτα προφανής επιλογή μέχρι 200 ευρώ είναι η ATI 6870. Θα κρατήσει για χρόνια και είναι πολύ ταιριαστή στον i5.Δεύτερον, η μητρική μου φαίνεται μια χαρά!!!Τρίτον, και κυριότερον το τροφοδοτικό 600 Watt το έχεις? Και αν ΝΑΙ, ποιό είναι? Για να σου πούμε αν είναι κατάλληλό, τα watt μόνο δεν μας φτάνουν, είναι σαν να λές για κοπέλα "είναι μελαχρινή", είναι καλή? Αν και κατα βάση η απάντηση θα είναι "ναι", θέλουμε παραπάνω πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε! Είναι κρίμα για καινούριο pc να τσιγκουνευτείς στο τροφοδοτικό. καλύτερα να κόψεις από την κάρτα γραφικών!Τέταρτον, για το direct x 11, είμαι από τους λίγους,ίσως, που θεωρώ τα direct x ολίγον τι διαφημιστικα κόλπακια. Παρόλα αυτά, αν πρέπει να διαλέξω κάρτα, πάλι την 6870 θα διάλεγα, και ας χάνει λίγο στο tesselation από την nvidia. Ο λόγος της απόδοσης/τιμής είναι άπιαστος αυτήν την στιγμή!!! Επίσης ούτε το Phys x απότελει κατα την γνώμη μου λόγο αγοράς nvidia!! (τουλαχιστον σε αυτo το budget έτσι?)Ουφ... Ελπίζω να σε κατατόπισα έστω και λίγο!!
cabdik Σεπτέμβριος 26, 2011 #3 Σεπτέμβριος 26, 2011 κατ' αρχην καλως ηλθες στην παρεα! δευτερον, θελουμε να μας πειςΑ μπατζετ που σκοπευεις να κινηθεις και Β τι αλλες χρησεις θα κανεις εκτος gaming, που ηδη ανεφερες. θα χρησιμοποιεις το πισι και για κανα video editing πχ? δεν εννοω σαφως ιντερνετ- μουσικες- ταινιες καθως ολα τα πισι τα κανουν αυτα πλεον!
messier88 Σεπτέμβριος 26, 2011 Author #4 Σεπτέμβριος 26, 2011 Θέλω να δώσω γύρω στα 550-600 ευρώ για μητρική, επεξεργαστή,κάρτα γραφικών, μνήμες και τροφοδοτικό! Όσον αφορά την χρήση, το ποιο απαιτητικό που θέλω είναι τα gaming,...δεν θέλω κάτι άλλο όπως video editing..
messier88 Σεπτέμβριος 26, 2011 Author #5 Σεπτέμβριος 26, 2011 Πάρα πολλές ερωτήσεις!!!Ενα-ένα λοιπόν! Το σύστημα που πάς να φτιάξεις, φαίνεται μεν καλό, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που πρέπει να διευκρινιστούν! Πρώτον, μία κάρτα προφανής επιλογή μέχρι 200 ευρώ είναι η ATI 6870. Θα κρατήσει για χρόνια και είναι πολύ ταιριαστή στον i5.Δεύτερον, η μητρική μου φαίνεται μια χαρά!!!Τρίτον, και κυριότερον το τροφοδοτικό 600 Watt το έχεις? Και αν ΝΑΙ, ποιό είναι? Για να σου πούμε αν είναι κατάλληλό, τα watt μόνο δεν μας φτάνουν, είναι σαν να λές για κοπέλα "είναι μελαχρινή", είναι καλή? Αν και κατα βάση η απάντηση θα είναι "ναι", θέλουμε παραπάνω πληροφορίες για να σε βοηθήσουμε! Είναι κρίμα για καινούριο pc να τσιγκουνευτείς στο τροφοδοτικό. καλύτερα να κόψεις από την κάρτα γραφικών!Τέταρτον, για το direct x 11, είμαι από τους λίγους,ίσως, που θεωρώ τα direct x ολίγον τι διαφημιστικα κόλπακια. Παρόλα αυτά, αν πρέπει να διαλέξω κάρτα, πάλι την 6870 θα διάλεγα, και ας χάνει λίγο στο tesselation από την nvidia. Ο λόγος της απόδοσης/τιμής είναι άπιαστος αυτήν την στιγμή!!! Επίσης ούτε το Phys x απότελει κατα την γνώμη μου λόγο αγοράς nvidia!! (τουλαχιστον σε αυτo το budget έτσι?)Ουφ... Ελπίζω να σε κατατόπισα έστω και λίγο!!για τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό FORCE 600W PSU - - E-SHOP.GR. Είναι πολύ μούφα? Έλεγα να πάρω αυτό DEER 850W 14CM FAN - - E-SHOP.GR αλλά φοβάμαι μήπως καίει πολύ...
vasi Σεπτέμβριος 26, 2011 #6 Σεπτέμβριος 26, 2011 για τροφοδοτικό σκέφτομαι αυτό FORCE 600W PSU - - E-SHOP.GR. Είναι πολύ μούφα? Έλεγα να πάρω αυτό DEER 850W 14CM FAN - - E-SHOP.GR αλλά φοβάμαι μήπως καίει πολύ...σε αυτό PSU :: Corsair Power Supply 600W ATX 24 pin GS CMPSU-600GEU Active-PFC Retail - Visionstudio.gr
Halomaniac Σεπτέμβριος 26, 2011 #7 Σεπτέμβριος 26, 2011 Της corsair το απο πάνω θα επαιρνα και γώ! Οταν μπορέσεις κάνε μια σουμα με αυτα που έχεις αποφασίσει, ή σου έχουμε προτείνει, να δούμε αν χρειάζεται κάποια περαιτέρω αλλαγή/προσθήκη!
alexkhr Σεπτέμβριος 26, 2011 #9 Σεπτέμβριος 26, 2011 Για mobo δες κάτι σε Z68 chipset. Π.χ. MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z68 Extreme3 Gen3 (B3) GLan Audio Raid - Visionstudio.grΣε παίρνει άλλωστε οικονομικά.
messier88 Σεπτέμβριος 26, 2011 Author #11 Σεπτέμβριος 26, 2011 Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Από ότι μου λέτε, το 600αρι τροφοδοτικό μου φτάνει αρκεί να είναι καλό. Όσον αφορά την μητρική, καλύτερα να πάρω Ζ68. Αλλά όσον αφορά την κάρτα γραφικών??? Τελικά ισχύει πως με το DirectX 11 (που έχουν και οι ΑΤΙ) είμαι καλυμμένος και δεν χρειάζομαι physX? Τι (στο περίπου) είναι αυτά και πόσο επηρεάζουν το gaming?
MrCrowley83 Σεπτέμβριος 26, 2011 #12 Σεπτέμβριος 26, 2011 εγω λεω να σου πω κατι για τα physix..... Κατα τη γνωμη μου τα physix αυτη τη στιγμη ειναι οτι πιο αχρηστο απο την αποψη οτι βγαινουν πολυ λιγα παιχνιδια με physix που θα δουλεψει μια nvidia και απο αυτα τα λιγα παιχνιαδια εσυ σαν gamer αλλα και ο καθε gamer πιστευω αποκλειεται να τα παιζεις ολα, οποτε πρακτικα μεσα στη διαρκεια ενως ετους ζητημα να παιξεις 1-2 παιχνιδια με physix.Θα συμφωνισω λοιπον με τους προλαλησαντες και θα σου προτεινω 6870.Οσο αφορα το τροφοδοτικο.... δες το σαν επενδυση. ειναι αμαρτια να θες αυριο-μεθαυριο μια αναβαθμιση και να σε κολαει το τροφοδοτικο. Δε σου λεω να παρεις τροφοδοτικο των 300 ευρω αλλα ενα αξιολογο το θεωρω απαραιτητη βαση για ενα pc. Το corsair που προτεινουν πιο πανω ειναι αρκετα αξιολογο.Επισης θελω να σε ρωτησω κατι. Απο δισκο....? Και ρωταω γιατι και τον πιο καλο επεξεργαστη να βαλεις με 16gb ram και σουπερ καρτα αν ο δισκος ειναι μαπα ολο το pc θα πηγαινει πισω. Αν το budget δεν φτανει για SSD (εστω μεταχειριμενο εστω μικρης χωρητικοτητας) τοτε ενας καλος μηχανικος δισκος ειναι απαραιτητος(πλεον και οι καλοι ειναι αρκετα φτηνοι).Σε γενικες γραμμες απ οτι σε κοβω και μ εναν AMD μια χαρα θα ησουν. Το λεω γιατι εφοσον τα λεφτα ειναι περιορισμενα θα βολευε μια φθηνοτερη πλατφορμα και τη διαφορα να την εβαζες σε SSD και καλυτερο τροφοδοτικο. Πιστευω οτι συνολικα η εμπειρια απο ενα τετοιο pc (λαμβανοντας υπ οψη και τις καθημερινες εργασιες εκτος gaming) θα ηταν αισθητα καλυτερη.Ενα τελευταιο που θελω να πω γιατι το εχω παρατηρησει γενικοτερα στα thread τετοιου τυπου ειναι το εξης. Εμεις που ασχολουμαστε καπως περισσοτερο καλο θα ηταν να μην εχουμε στο μυαλο μας καθαρα νουμερα αλλα να εχουμε κατα νου και μια συνολικοτερη εικονα του pc. Πχ βλεπω πολλες φορες να προτεινονται δυνατοτερες καρτες και να θυσιαζονται αλλα. ΟΚ σιγουρα μια δυνατοτερη καρτα ειναι καλυτερη αλλα φαινεται μονο στο gaming και πουθενα αλλου.αυτα απο εμενα και καλη τυχη με τη νεα συνθεση
ian1972 Σεπτέμβριος 27, 2011 #13 Σεπτέμβριος 27, 2011 Αλλά θέλω ένα σύστημα που μετά απλά θα του κάνω αναβαθμίσεις(πχ οθόνη καλή, 2η κάρτα γραφικών κλπ). Επίσης θα ήθελα να μου πείτε αν ένα τροφοδοτικό 600Watt είναι αρκετό για αυτά που σας είπα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας!! Μήπως με δεύτερη κάρτα μελοντικά το 600αρι δεν φτάσει και χρειάζεται λίγο παραπάνω watt; ισώς κάνει και κανά overclock στον επεξεργαστή
cabdik Σεπτέμβριος 27, 2011 #14 Σεπτέμβριος 27, 2011 αν θελει και δευτερη καρτα μελλοντικα, και με αυτο CORSAIR Enthusiast Series TX650 V2 - 650 W (CMPSU-650TXV2EU), Τροφοδοτικά, HardWare, Ηλεκτρονικό Κατάστημα Ψηφιακής Τεχνολογίας, ή ακομα καλυτερα με αυτο http://www.skroutz.gr/s/322735/Corsair-Enthusiast-Series-TX750-V2.html θα ειναι καλυμμενος! αλλα οχι για καρτες τυπου 6990-590! εκει θες 900-1000W για να εισαι σιγουρος! μιλαμε για καρτες τυπου 6850-6870-6950-560-570
auditt Σεπτέμβριος 27, 2011 #15 Σεπτέμβριος 27, 2011 Για καρτα μεταχειρισμενη εχεις σκεφτει??Μπορεις ψαξεις για καμια μεταχειρισμενη 5870 εαν δεν βιαζεσαι να αγορασεις αμεσακοστιζουν γυρω 160-170 αναλογα αμα εχουν εγγυηση-υλοποιση και λοιπαΗ 5870 ειναι καλυτερη απο την 6870Δες τισ αγγελιεσ απο το lab και απο αλλα sites
venom7 Σεπτέμβριος 27, 2011 #16 Σεπτέμβριος 27, 2011 Θα προτείνω και σε σένα να κοιτάξεις για 6950 του 1gb σε αυτά τα χρήματα μιας και είναι καλύτερη από την 6870 και είναι στα ίδια φράγκα περίπου.
cabdik Σεπτέμβριος 28, 2011 #17 Σεπτέμβριος 28, 2011 παρε και μια εναλλακτικη συνθεση με καλυτερη καρτα γραφικων, αφου το κυριο βαρος ειναι το gaming!! και δε νομιζω να χρειαστεις 2η καρτα για πολυυυυ καιρο, για αυτο δεν εβαλα μεγαλυτερο τροφοδοτικο. σε καποια χρονια (2-3-4) αν χρειαστεις, μπορεις να αλλαξεις μονο καρτα και επεξεργαστη και εισαι παλι οκ!
messier88 Σεπτέμβριος 28, 2011 Author #18 Σεπτέμβριος 28, 2011 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Να ρωτήσω γιατί 4πύρηνο και όχι τον 1090Τ???
messier88 Σεπτέμβριος 28, 2011 Author #19 Σεπτέμβριος 28, 2011 σκέφτομαι αυτό το σύστημα...πως σας φαίνεται?? AMD Phenom II X6 1090T (sAM3, 3,2 GHz, 6MB L3)Sapphire 6870 (PCI-Express, GDDR5 , 1GB)Gigabyte 990FXA-D3 (AM3+, DDR3, 990 FX)Corsair Gaming Series GS600 600W PSU 80+ Certified (CMPSU-600GEU)Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 9-9-9-24, CMX4GXM2A1600C9)PS: συγγνώμη αλλά δεν βρίσκω πως βάζεις εικόνα από το αρχείο!!Και κάτι ακόμα.....προτείνετε να βάλω οπωσδήποτε ssd??Έστω τον 40αρι vertex 2??
cabdik Σεπτέμβριος 28, 2011 #20 Σεπτέμβριος 28, 2011 η απαντηση στο "γιατι 4πυρηνο" ειναι απλη! το κυριο βαρος στο gaming το τραβαει η καρτα γραφικων. ειδικα οσο υψηλοτερες ειναι οι αναλυσεις που παιζουμε, τοσο περισσοτερο βαρος εχει η καρτα! για αυτο δεν ειναι αναγκαιο να βαλεις εναν 6-8πυρηνο σε πισι που προοριζεται για gaming. αυριο-μεθαυριο που θα παρεις 1080p μονιτορ (1920χ1080 δλδ) , ενας συνδυασμος 955+6950 θα παιζει πολυ καλυτερα απο οτι 1090T+6870!! μην εχεις την αισθηση οτι ο 955 ειναι αδυνατος! ειναι εξισου δυνατος με τον 1090Τ. με αισθητη διαφορα μονο σε εφαρμογες που μπορουν να εκμεταλλευτουν τους 2 παραπανω πυρηνες!! σε ολα τα αλλα ειναι εξισου γρηγοροι και σε καποια ειναι και ο 955 πιο γρηγορος!! ο SSD γενικα δινει αλλον αερα σε οποιοδηποτε συστημα, λογω μηδενικου σχεδον Access time! αν μπορεις να στριμωξεις εναν στο συστημα, καντο!! αν δεν....... δεν πειραζει!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.