Jump to content

Δεύτερη καμμένη GTX570

wacko_gr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έκανα αυτό το thread μόνο για να ενημερώσω τον κόσμο ότι οι 570 με reference πλακέτα καίγονται όντως (όπως είχε ακουστεί όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν). Έχοντας χάσει ήδη δύο το επισφραγίζω σαν γεγονός. Έλεγα τότε, ότι υπερέβαλαν λίγο, αλλά πρόλα αυτά τις πρόσεχα πολύ. Όχι πολύ ρεύμα, όχι μνήμες πάνω από 2100 και υδρόψυξη. Η ψύξη όμως τελικά δεν παίζει κανένα ρόλο. Είτε έχετε full cover waterblock, είτε με αέρα. Αυτό που καίγεται είναι κάποιο από τα vrms.

Να εξηγήσω. Θα καεί αν αυξήσετε την τάση λειτουργίας της και τη λειτουργείτε έτσι σε καθημερινή βάση. Όταν λέμε αύξηση εγώ τις είχα στο 1.1ν, στα 900MHz τον πυρήνα (στοκ τάση είναι 1.0ν) και ενίοτε για κανένα bench ανέβαινα έως και 1,2ν. Επαναλαμβάνω ότι αυτό έγινε δυο-τρεις φορές και δεν επηρεάζει σε καμμία περίπτωση την κάρτα. Η asus (η πρώτη, η οποία είχε και bios που επέτρεπε τάση έως 1,213 και διαφήμιζε και το voltage tweak στη συσκευασία, άντεξε μόλις ένα μήνα με υδρόψυξη. Η Twintech (η δεύτερη, με υδρόψυξη και πάλι και με bios που επιτρέπει έως 1,1ν), άντεξε 5 μήνες στις ίδιες ακριβώς συνθήκες. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν ανέβαζα ποτέ τις μνήμες πάνω από 2100MHz, για να μειώσω το φορτίο στα vrms. Η gainward golden sample, επίσης πέντε μηνών (με bios που επιτρέπει έως 1,15ν) ζει και βασιλεύει και θα εξακολουθήσει να ζει και να βασιλεύει, γιατί έχει custom pcb με περισσότερα και καλύτερα vrms, όπως ακριβώς η 580. Έχει και καλύτερη ψύξη ούτως ή άλλως. Οι μοναδικές GTX570 που αντέχουν τις πιέσεις είναι δυστυχώς μόνο δύο. Η gainward golden sample και goes like hell edition (ολόιδιες αλλά με λίγο διαφορετικό bios και συχνότητες) και η msi lightning. Πιθανώς και η gainward phantom αλλά δεν έχω διασταυρώσει αν έχει την ίδια πλακέτα με τη golden sample. Όλες οι υπόλοιπες, θα σας αφήσουν χρόνους αν τις πιέσετε.

Τα λέω για να προστατεύσω τον κόσμο από τέτοιους πονοκεφάλους. Το σύστημα vrms που έχει η reference 570 είναι για τα μπάζα. Δεν μπορούν να αντέξουν το αυξημένο φορτίο που συνεπάγεται η αύξηση της τάσης και καίγονται, ανεξαρτήτως ψύξης.

Τραγικό για τέτοια κάρτα και για το κύρος την εταιρείας. Τουλάχιστο συμβαίνει μόνο με αύξηση της τάσης, κάτι που το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών δεν το κάνει.

αν δεν πειραξεις τιποτα λογικα δεν θα παθουν τιποτα right?

εχω δυο MSI twin frozr II οι οποιες αν δεν δωσεις ρευμα δεν ανευαζουν ουτε ενα Ηz

αλλα δεν εχω δωσει ποτε ρευμα

αν δεν πειραξεις τιποτα λογικα δεν θα παθουν τιποτα right?

εχω δυο MSI twin frozr II οι οποιες αν δεν δωσεις ρευμα δεν ανευαζουν ουτε ενα Ηz

αλλα δεν εχω δωσει ποτε ρευμα

Σε στοκ ρεύμα δεν παθαίνουν κάτι. Η twin frozr παρόλη τη διαφορετική ψύξη, δυστυχώς έχει τη reference πλακέτα.

[MENTION=1961]wacko_gr[/MENTION]

Κωστα με τι συμπτωματα εγκαταλειπουν?

ολικο off ή καποια demi κατασταση?

Γιώργο το σύμπτωμα ήταν ακριβώς το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Κατά τη διάρκεια 3D φορτίου, ο υπολογιστής σβήνει ξαφνικά (shutdown δηλαδή). Ανοίγει πάλι μόνος του μία φορά και δείχνει να λειτουργεί κανονικά. Μόλις ξανατρέξεις 3D το fail γίνεται αμέσως και μετά ο υπολογιστής ανοίγει, μπαίνει windows αλλά δεν έχεις εικόνα. Η κάρτα εδώ τα έχει παίξει. Μόλις βάλεις το καλώδιο της οθόνης στη δεύτερη κάρτα δείχνει εικόνα κανονικά και στο system βλέπει μόνο τη δεύτερη.

Δυστυχώς φίλε Blade τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με κίνδυνο να γίνω εγώ γραφικός και να πυροδοτήσω fanboy πόλεμο, η ΑΤΙ δεν είναι το ίδιο με nvidia. Εγώ δεν υποστηρίζω καμμία εταιρεία. Αγοράζω πάντα το πιο συμφέρον για μένα, αλλά εδώ λυπάμαι πολύ.

Off topic alert.

Έχω αυτή τη στιγμή μια 6990. Πολύ καλή κάρτα δε λέω, δε ζεσταίνεται τόσο τρομακτικά όσο λένε και δεν κάνει τόσο θόρυβο όσο λέγεται, αρκεί να μην πιεστεί πολύ. Όμως είναι μακράν αργότερη από τις 570 sli. Ό,τι λέω ισχύει κατ'επέκταση και σε 6970 crossfire. Καμμία διαφορά. Το μόνο πράγμα που είναι ελάχιστα γρηγορότερη είναι το aliens vs predator με μια διαφορά της τάξεως του 5%. Οπουδήποτε αλλού είναι πολύ πίσω. Αποκορύφωμα τα lost planet 2 και crysis 2 που οι διαφορές είναι απλά τρομακτικές. Επίσης, στο dead island, η μία μονή 570 έχει πολύ καλύτερο frame rate από την 6990 και της οποίας οι πυρήνες δουλεύουν συνεχώς από 55-80%.

Πάμε πιο πέρα. Overclocking. Ποσοστιαία αύξηση της 570 σε oc, 28-35%, της 6970/90 15% περίπου και στην καλύτερη των περιπτώσεων 18% αλλά δύσκολα σε 24/7. Επομένως η διαφορά τους αυξάνεται ακόμα παραπάνω. Αν υπερβάλλεις με το oc η ΑΤΙ κολλάει εντελώς με αποτέλεσμα να χρειάζεται επανεκκίνηση ενώ η nvidia απλά γυρνάει τις συχνότητες σε στοκ και συνεχίζεις κανονικότατα να δουλεύεις. Το κυριότερο και χρησιμότερο όλων όμως, είναι τα ανεξάρτητα προφίλ ανά παιχνίδι του control panel της nvidia. Ναι μεν, μπορεί να γίνει εν μέρει και στο control center, πολύ δυσκολότερα όμως και με πολύ λιγότερες επιλογές. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όμως είναι η αδυναμία ρύθμισης του crossfire mode που μπορεί να βοηθήσει πολλές φορές στην περίπτωση που δεν υπάρχει crossfire προφίλ στους οδηγούς. Το μόνο πράγμα που υπερέχει η ΑΤΙ είναι στο eyefinity. Εκεί δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία ότι η λύση της nvidia είναι πολύ υποδεέστερη. Στην καθημερινή χρήση όμως οι nvidia υπερέχουν ξεκάθαρα.

Όσον αφορά τώρα το ότι οι 570 καίγονται, το δέχομαι. Είναι ξεκάθαρα κατασκευαστικό λάθος. Θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον την ίδια αλληλουχία VRMs που είχε η 480. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό foul που καταργεί όλα τα πλεονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω. Ελπίζω απλά να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Δυστυχώς φίλε Blade τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Με κίνδυνο να γίνω εγώ γραφικός και να πυροδοτήσω fanboy πόλεμο, η ΑΤΙ δεν είναι το ίδιο με nvidia. Εγώ δεν υποστηρίζω καμμία εταιρεία. Αγοράζω πάντα το πιο συμφέρον για μένα, αλλά εδώ λυπάμαι πολύ.

Off topic alert.

Έχω αυτή τη στιγμή μια 6990. Πολύ καλή κάρτα δε λέω, δε ζεσταίνεται τόσο τρομακτικά όσο λένε και δεν κάνει τόσο θόρυβο όσο λέγεται, αρκεί να μην πιεστεί πολύ. Όμως είναι μακράν αργότερη από τις 570 sli. Ό,τι λέω ισχύει κατ'επέκταση και σε 6970 crossfire. Καμμία διαφορά. Το μόνο πράγμα που είναι ελάχιστα γρηγορότερη είναι το aliens vs predator με μια διαφορά της τάξεως του 5%. Οπουδήποτε αλλού είναι πολύ πίσω. Αποκορύφωμα τα lost planet 2 και crysis 2 που οι διαφορές είναι απλά τρομακτικές. Επίσης, στο dead island, η μία μονή 570 έχει πολύ καλύτερο frame rate από την 6990 και της οποίας οι πυρήνες δουλεύουν συνεχώς από 55-80%.

Πάμε πιο πέρα. Overclocking. Ποσοστιαία αύξηση της 570 σε oc, 28-35%, της 6970/90 15% περίπου και στην καλύτερη των περιπτώσεων 18% αλλά δύσκολα σε 24/7. Επομένως η διαφορά τους αυξάνεται ακόμα παραπάνω. Αν υπερβάλλεις με το oc η ΑΤΙ κολλάει εντελώς με αποτέλεσμα να χρειάζεται επανεκκίνηση ενώ η nvidia απλά γυρνάει τις συχνότητες σε στοκ και συνεχίζεις κανονικότατα να δουλεύεις. Το κυριότερο και χρησιμότερο όλων όμως, είναι τα ανεξάρτητα προφίλ ανά παιχνίδι του control panel της nvidia. Ναι μεν, μπορεί να γίνει εν μέρει και στο control center, πολύ δυσκολότερα όμως και με πολύ λιγότερες επιλογές. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα όμως είναι η αδυναμία ρύθμισης του crossfire mode που μπορεί να βοηθήσει πολλές φορές στην περίπτωση που δεν υπάρχει crossfire προφίλ στους οδηγούς. Αυτά είχα να πω.

Όσον αφορά τώρα το ότι οι 570 καίγονται, το δέχομαι. Είναι ξεκάθαρα κατασκευαστικό λάθος. Θα έπρεπε να έχουν τουλάχιστον την ίδια αλληλουχία VRMs που είχε η 480. Και αυτό είναι πολύ σοβαρό foul που καταργεί όλα τα πλεονεκτήματα που ανέφερα παραπάνω. Ελπίζω απλά να μην επαναληφθεί στο μέλλον.

Βασικά εγώ πήγα να ξεκινήσω Fanboy War (διασκεδαστικότατο). :p :p :p

Τώρα όσον αφορά την πραγματικότητα σε παιχνίδια όπως το Lost Planet (γνωστό και ως Green Planet), και το Crysis 2 έχουν πέσει χρήματα για να είναι μπροστά η Nvidia. Στο crysis 2 μάλιστα έχει λάβει μέγεθος σκανδάλου [Exteme Tesselation σε αόρατα αντικείμενα (όπως πχ θάλασες που ο χρήστης δεν βλέπει ποτέ , δηλαδή δεν προβάλονται στην οθόνη αλλά γίνονται render)]

Επίσης να ξέρεις ότι το crossfire μπορεί να δουλεύει αλλά μπορεί να μην λειτουργεί σωστά το AFR. Αυτό είναι λόγω driver και φτιάχνει αμέσως μόλις βγούν νέοι. Π.χ. Witcher 2 ενώ το CF δούλευε εξ αρχής μετά από driver update τα fps διπλασιάστηκαν, κάτι παρόμοιο θα είναι και στο dead island....

και η Nvidia έχει προβλήματα με τα νέα games που λύνονται με driver releases.

Χοντρικά η 6990 σου στο στοκ είναι σαν 570*2 (ίσως ελάχιστα πιο αργή) ενώ στο o/c τις περνάει χαλαρά.

Φυσικά σε κάποια game κερδίζει ο ένας και σε κάποια ο άλλος.

όσον αφορά το ο/c η 6990 δεν μπορεί να συναγωνιστεί μονές κάρτες λόγω ψύξης... αν είχες 2*6970 θα έπαιρναν πολύ παραπάνω.

Δε διαφωνώ γενικά με αυτά που λες. Μερικές παρατηρήσεις θα κάνω μόνο. Η 6990 σε στοκ είναι λιγάκι πιο αργή από 2χ570. Επειδή όμως εγώ δεν τεστάρω σε στοκ ποτέ (κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα έχω μάλλον), σε oc κατάσταση οι 570 είναι πολύ μπροστά. Από μετρήσεις που έχω κάνει και με δεδομένα που έχω συγκρίνει με τον αγαπητό φίλο venom7 με 6970 crossfire, 6990, 570 sli και 580 sli, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι 570 είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στα χρήματα που κάνουν. Ακόμα και το witcher 2 παίζει πολύ καλύτερα σε nvidia κάρτες (και εδώ συνέβη ακριβώς το ίδιο φαινόμενο που ανέφερες, στην αρχή τραγικά frames μετά από μία έκδοση οδηγών διπλασιασμός και πλέον). Ποτέ δεν είπα ότι οι ΑΤΙ έχουν προβλήματα με παιχνίδια κτλ., ούτε φυσικά ότι οι nvidia δεν έχουν. Αυτό είναι δεδομένο. Εγώ είπα απλά ότι δε με βολεύει το control center στον τρόπο με τον οποίο έχει στημένα τα προφίλ. Και δε σου δίνει τη δυνατότητα να αλλάξεις το AFR μόνος σου ασχέτως αν υπάρχει sli ή crossfire προφίλ ή όχι.

To oc τέλος που ανέφερα δεν αναφέρεται στην 6990 αλλά στις 6970. Το πολύ που μπορεί να δουλεύουν δύο 6970 σε cf 24/7 είναι περίπου 1050 στον πυρήνα, ήτοι 19% oc. Οι δύο 570 δουλέυουν άνετα στα 950 που μεταφράζεται σε 28% αύξηση και η οποία άνετα μπορεί να είναι και 35-36% (990-1000 πυρήνας) αν δεν πρόκειται για κάρτα με reference πλακέτα (ειδάλλως μιλάμε για κάτι πολύ προσωρινό :hehe:). Άλλο ένα σημαντικό σημείο είναι ότι η ποσοστιαία αύξηση στις επιδόσεις με oc είναι και πάλι μεγαλύτερη στην nvidia λόγω αρχιτεκτονικής. 19% αύξηση στις 6970 μεταφράζεται σε 12% περίπου αύξηση των επιδόσεων ενώ το 28-35% της 570 μεταφράζεται σε 20-25% πραγματική αύξηση επιδόσεων. Efficiency. Θα τελειώσω κάπου εδώ λέγοντας ότι ακόμα κι έτσι δεν υποστηρίζω καμμία εταιρία. Τις συμπαθούσα πάντα και τις δύο και πιστεύω ότι και οι δύο μας έχουν προσφέρει πολλές ώρες ευχαρίστησης αλλά και πονοκεφάλων.

Τέλος, οι κάρτες πλέον είναι πολύ γρηγορότερες από οτιδήποτε κυκλοφορεί οπότε το αν βγάζει η μία 200fps και η άλλη 180, μικρή σημασία έχει στην καθημερινότητα μας.

:offtopic2:

Η 6990 συγκρινεται μονο με την 590 οποτε εκει δεν τιθεται θεμα.

Τωρα λυσεις του στυλ 570 6950/70 ειτε μονες τους ειτε σε sli/cf η καθε μια εταιρια εχει τα + και τα -.

Αυτο που ψυχολογικα δεν αντεχω ειναι να εχω κατω απο το καπο μου 500 ιππους και επειδη ο τυπος που εστησε την ηλεκτρονικη(drivers) ειναι "ανικανος" να βλεπω στον τροχο τους 250 !

Κοινως NVIDIA GPU LOW USAGE

NVIDIA GPU LOW USAGE - Αναζήτηση Google

Εγω πάντως με quad SLI 590 ειμαι αρκετά ευχαριστημένος το μοναδικό θέμα που έχω με τους drivers είναι πως μου βάζει φρένπ στα 100fps αλλά και αυτο το μόνο που ενοχλεί ειναι τα benches και όχι την πραγματική εμπειρία στο παιχνίδι. Μπορώ να πώ πως οι drivers έχουν ωριμάσει αρκετά στο θέμα multiGPU (όχι πως δεν θέλουν ακόμα δουλειά) Αλλα ψάξε για παράδειγμα το review του Guru3d για τις 590 sli και θα δεις πως απο τότε που έχει βγεί το review μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επαφή και αυτό λόγω drivers. Τωρα περιμένω το 27αρι της Dell για αντρικές αναλύσεις :clap:

Εγω πάντως με quad SLI 590 ειμαι αρκετά ευχαριστημένος το μοναδικό θέμα που έχω με τους drivers είναι πως μου βάζει φρένπ στα 100fps αλλά και αυτο το μόνο που ενοχλεί ειναι τα benches και όχι την πραγματική εμπειρία στο παιχνίδι. Μπορώ να πώ πως οι drivers έχουν ωριμάσει αρκετά στο θέμα multiGPU (όχι πως δεν θέλουν ακόμα δουλειά) Αλλα ψάξε για παράδειγμα το review του Guru3d για τις 590 sli και θα δεις πως απο τότε που έχει βγεί το review μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία επαφή και αυτό λόγω drivers. Τωρα περιμένω το 27αρι της Dell για αντρικές αναλύσεις :clap:

Καλα πως δλδ. στο κανει αυτο ; Σε ολα τα παιχνιδια ;

Αντε καλοριζικο και το monitor για να πιασουν δουλεια και οι καρτουλες σου.

Καλα πως δλδ. στο κανει αυτο ; Σε ολα τα παιχνιδια ;

Αντε καλοριζικο και το monitor για να πιασουν δουλεια και οι καρτουλες σου.

Όχι ξέχασα να αναφέρω το κάνει μόνο στο Crysis 2 και αυτό στο Campaign μόνο

:offtopic2:

Η 6990 συγκρινεται μονο με την 590 οποτε εκει δεν τιθεται θεμα.

Τωρα λυσεις του στυλ 570 6950/70 ειτε μονες τους ειτε σε sli/cf η καθε μια εταιρια εχει τα + και τα -.

Αυτο που ψυχολογικα δεν αντεχω ειναι να εχω κατω απο το καπο μου 500 ιππους και επειδη ο τυπος που εστησε την ηλεκτρονικη(drivers) ειναι "ανικανος" να βλεπω στον τροχο τους 250 !

Κοινως NVIDIA GPU LOW USAGE

NVIDIA GPU LOW USAGE - Αναζήτηση Google

Συμφωνώ αλλά αν ακόμα και με χαμηλό gpu usage έχεις μεγαλύτερο και πιο σταθερό frame rate, τότε που είναι το πρόβλημα? Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, αυτό που συμβαίνει είναι cpu bottleneck. Ο άνθρωπος έπαιζε σε 1680χ1050 με medium γραφικά. Κατ'εξοχήν cpu φορτίο, χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι το Bad company ii είναι από τα πιο cpu intensive παιχνίδια που κάνει scaling με τους επεξεργστές. Το crossfire scaling είναι καλύτερο από αυτό του sli (αυτό προφανώς σημαίνει ότι έχεις και μεγαλύτερο gpu usage σε γενικές γραμμές). Το πρόβλημα όμως είναι ότι για κάποιο λόγο τα πάντα τρέχουν καλύτερα σε nvidia ακόμα και με το μικρότερο scaling. Πόσα παιχνίδια θέλετε να αναφέρω? Metro 2033? Battleforge? Dead Island? Lost Planet? Crysis 2? Witcher 2? H.A.W.X 1 και 2? Batman Arkham Asylum? Είναι μόνο μερικά που μου ήρθαν στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Όταν έπαιζα το battlefield bad company ii με 480 sli σε 2560χ1440 ανάλυση, όλα στο ultra high dx11 με 8xAA ουδέποτε έπεσε κάτω από 60 και το gpu usage και των δύο καρτών βρισκόταν περίπου στο 60%. Με τους τότε οδηγούς μιλάμε. Αν επίσης δεις μετρήσεις πιο πρόσφατες, δηλαδή του τελευταίου εξαμήνου, θα δεις ότι η 460 είναι περίπου 22% γρηγορότερη από την 5770 (οι δύο κάρτες που αναφέρονται στο λινκ) και χωρίς κανένα περίεργο frame drop ή stuttering λόγω gpu usage. Αυτό το αναφερω γιατί το thread που αναφέρεται στο λινκ είναι πάνω από ένα χρόνο παλιότερα.

Συμφωνώ αλλά αν ακόμα και με χαμηλό gpu usage έχεις μεγαλύτερο και πιο σταθερό frame rate, τότε που είναι το πρόβλημα? Στην προκειμένη περίπτωση πάντως, αυτό που συμβαίνει είναι cpu bottleneck. Ο άνθρωπος έπαιζε σε 1680χ1050 με medium γραφικά. Κατ'εξοχήν cpu φορτίο, χωρίς να συνυπολογίσουμε ότι το Bad company ii είναι από τα πιο cpu intensive παιχνίδια που κάνει scaling με τους επεξεργστές. Το crossfire scaling είναι καλύτερο από αυτό του sli (αυτό προφανώς σημαίνει ότι έχεις και μεγαλύτερο gpu usage σε γενικές γραμμές). Το πρόβλημα όμως είναι ότι για κάποιο λόγο τα πάντα τρέχουν καλύτερα σε nvidia ακόμα και με το μικρότερο scaling. Πόσα παιχνίδια θέλετε να αναφέρω? Metro 2033? Battleforge? Dead Island? Lost Planet? Crysis 2? Witcher 2? H.A.W.X 1 και 2? Batman Arkham Asylum? Είναι μόνο μερικά που μου ήρθαν στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Όταν έπαιζα το battlefield bad company ii με 480 sli σε 2560χ1440 ανάλυση, όλα στο ultra high dx11 με 8xAA ουδέποτε έπεσε κάτω από 60 και το gpu usage και των δύο καρτών βρισκόταν περίπου στο 60%. Με τους τότε οδηγούς μιλάμε. Αν επίσης δεις μετρήσεις πιο πρόσφατες, δηλαδή του τελευταίου εξαμήνου, θα δεις ότι η 460 είναι περίπου 22% γρηγορότερη από την 5770 (οι δύο κάρτες που αναφέρονται στο λινκ) και χωρίς κανένα περίεργο frame drop ή stuttering λόγω gpu usage. Αυτό το αναφερω γιατί το thread που αναφέρεται στο λινκ είναι πάνω από ένα χρόνο παλιότερα.

Συγνωμη αλλα δεν αναφερομουν στο συγκεκριμενο ποστ που λες αλλα για το γενικοτερο προβλημα της nvidia με το usage των καρτων της.

Και γιατι το λεω αυτο.

Ξερεις και εσυ οτι το μεγαλυτερο προβλημα των cf/sli λυσεων ειναι το stuttering.

Παρατηρησες καθολου το φαινομενο στις sli υλοποιησεις σου ή οχι ;

Πολυς κοσμος συνδεει το stuttering με το low gpu usage.

edit

και βεβαια μιλαω παντα για vsync off γιατι αλλιως ειναι λογικο οταν κλειδωνεις στα 60 καρε οι καρτες σου να κοιμουνται.

Kαι οι δυο εταιρειες εχουν τα καλα και τα κακα τους... Η εποχη που λεγαμε οτι "καρφωνω πανω την καρτα και τελειωσαμε" εχει περασει προ πολλου ποσο μαλλον οταν παιζουμε με 2/3/4 καρτες και 1/3 μονιτορ.

Προσωπικα εχω τραβηξει τα μυρια προσπαθωντας να κανω με τις 5870 το eyefinity να δουλεψει οπως πρεπει αλλα ματαια. Με τις 580 πραγματικα ειδα φως στα 3 μονιτορ! Βεβαια και εκει υπαρχουν καποια θεματα με τα κ@λοπαιχνιδια που βγαινουν αλλα οταν θες να εισαι στο cutting edge ολο με κατι "ασχολεισαι".

Οσον αφορα τωρα καποια Games τυπου crysis 2 ας στρωσει τον κ@λο της η ΑΤΙ να βγαλει σωστους drivers και να παρει 2πλο μεσα στην εδρα της nvidia. To να λεμε οτι για την αδυναμια της ΑΤΙ φταει η nvidia ειναι πολυ λαθος. Το stalκer cop & dirt πως γινεται να παιζει πολυ εως απειρος καλυτερα στις nvidia ενω ειναι οταν ξεκινανε σου πετανε το logo της ΑΤΙ???

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα με stuttering με το sli. Ούτε και τώρα έχω βέβαια. Δεν βλέπω κάποια διαφορά. Το μόνο παιχνίδι που πραγματικά έχω προβληματιστεί πολύ είναι το dead island. Με την 6990 κάνει περίεργες "καθυστερήσεις" τη στιγμή όμως που τα fps είναι πάνω από 75. Κυμαίνεται από 60-100 με την περισσότερη ώρα να κινείται γύρω από τα 60-70. Έχει όμως συνεχείς καθυστερήσεις. Η μονή 570 είχε συνεχώς πάνω από 80 και καμμία απολύτως καθυστέρηση πουθενά. Για 2χ570 δε συζητάμε καν. Όλα αυτά σε 2560χ1440. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια όλα λειτουργούν φυσιολογικά με 6990 πέραν του ελαφρώς χαμηλότερου frame rate. Περιμένω να έρθει και το full cover waterblock της κάρτας μήπως μπορέσω και κάνω κανένα oc της προκοπής γιατί έτσι δε γίνεται δουλειά.

Ο φίλος csaris είπε τις σκέψεις μου ακριβώς στο δεύτερο μισό του μηνύματος του, περί dirt και stalker. ΤΙΠΟΤΑ δεν παίζει καλύτερα σε ΑΤΙ. Μόνο το AvP αλλά και πάλι με ελάχιστη διαφορά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.