Jump to content

Kαλωδιώσεις οικιακού δικτύου

batman_gardiki

Recommended Posts

Θα ήθελα την γνώμη σας αν είμαι καλυμμένος για να ΄΄δικτυωθώ΄΄ στο νέο μου σπίτι και για το αν θα τα καταφέρω….

Έχω ένα ρούτερ της INTRACOM το γνωστό NetFasterR IAD 2 (PSTN). Στο σπίτι μου που ανακαινίζω έχω ρίξει καλώδια FTP 4 ζευγών, CAT 5 έτσι ώστε να φτιάξω δίκτυο 1000Mbps με τα παιδιά μου και γενικά με όλο το σπίτι. Τα καλώδια είναι συγκεντρωμένα στο σημείο που έχω το κεντρικό καλώδιο του ΟΤΕ ώστε να μπει το ρούτερ και από εκεί φεύγουν ως εξείς:

- ROUTER --> ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 2 FTP για ΔΙΚΤΥΟ)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 1 (1 FTP πίσω από την TV)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 1 (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ στην μελλοντική θέση του Η/Υ)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 2 (1 FTP πίσω από την TV)

- ROUTER --> ΠΑΙΔΙΚΟ 2 (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ στην μελλοντική θέση του Η/Υ)

- ROUTER --> ΣΑΛΟΝΙ (1 FTP για ΙΝΤΕΡΝΕΤ & 1 FTP για ΔΙΚΤΥΟ)

Επειδή τα παιδιά μου είναι μικρά και είναι στη φάση τον κινούμενων σχεδίων, το σκεπτικό μου είναι το εξής:

Σε πρώτη φάση να στέλνω από τον υπολογιστή μου μέσω ιντερνέτ κινούμενα σχέδια προς τις 2 παιδικές TV που θα έχουν θύρα Ethernet, (έχω θέμα τώρα στο σπίτι που μένω - μου ζητάνε παιδικά στο you tube και δεν ξεκολλάνε από τον Η/Υ) όπως επίσης και προς την κεντρική TV κάποιον αγώνα μέσω ιντερνέτ.

Αυτό που δεν σκέφτηκα είναι πως θα συνδέεται η κεντρική TV μέσω του υπολογιστή μου. Έχω την SAMSUNG LE37S85BD

Connections

Connector type: HDMI , SCART , VGA , S-video

Number of HDMI input: 2

Number of SCART input: 2 x SCART - rear

PC input: yes

PC interface: VGA (HD-15)

Video interface: Component , composit , HDMI , S-Video , SCART

Σε δεύτερη φάση όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά και θα έχουν τον υπολογιστή τους θα ήθελα ένα απλό δίκτυο ώστε να ανταλλάσουμε πληροφορίες και αρχεία.

Υ.Γ. Τα καλώδια έχουν πέσει έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω και εικόνα-ήχο από το HOME CINEMA που θα είναι στο ίδιο σημείο με το ROUTER έχοντας εξόδους RCA στις πρίζες εντός δωματίων. Πιστεύω πως τα ζεύγη φτάνουν:

1 Ζ = ΟΤΕ,

4 Ζ = 1000 Μbps

2 Ζ = RCA HXOY

1 Z = RCA EIΚΟΝΑΣ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!! :tomato::tomato::tomato:

Περιμένω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας :help::help::help:

Μπλέχτηκα..

Τι είναι το FTP? εννοείς UTP καλώδιο? (ethernet)

Γιατί βάζεις καλώδιο και για δίκτυο και για ιντερνετ? αφού όλα θα πηγαίνουν σε ένα σημείο στήνεις εκεί ένα ρούτερ και ότι φευγει από εκεί και είναι συνδεδεμένο έχει και δίκτυο και ιντερνετ.

Ίσως κατάλαβα κάτι λάθος ή μου διαφευγει κάτι σημαντικό..

Τώρα για RCA over ethernet δεν ξέρω τίποτα.

Τέλος τι εννοείς με το "ζευγος"? το UTP (ή ethernet, καλώδιο, οπως θες πες το αν και δεν είναι το ίδιο) έχει μέσα 4 συννεστραμένα ζευγη, για να παίξει full duplex δίκτυο πάνω από αυτο το καλώδιο θέλει νομίζω και τα 4 ζευγάρια.

σε καθε θεση ενα καλωδιο δικτυου ειναι αρκετο. Αν χρειαστει ποτε να βαλεις παραπανω απο μια συκευες δικτυου, απλα προσθετεις ενα switchακι.

Εγω θα ηθελα να σου τονισω κατι αλλο.. TV -και μαλιστα δικτυακες- σε παιδικα δωματια?

Και απο οτι καταλαβαινω εισαι στην επαρχια, τοσα ωραια πραγματα μπορειτε να κανετε εκει..

Σιγουρα δεν ειμαι εγω αυτος που θα σε συμβουλευσει για το περιβαλλον και τον τροπο που θα μεγαλωσεις τα παιδακια σου.. Απλα παρατηρω την επομενη γενια απο μενα που βγαινουν πολυ αποχαυνωμενα με ολα αυτα που τα περιβαλλουν (smartphones, facebook, browser games, tsontosites) και μου δημιουργειται αυτη η ανησυχια.. :daisy:

Μερικές πληροφορίες:

Τα cat5 καλώδια είναι για δύκτιο 100mbps. Τα cat5e που είναι ενισχυμένα cat5, άτυπα, σηκώνουν 1000άρι (ονομαστικά) σε μικρές αποστάσεις. Αν θέλεις 1000αρι δίκτυο, το σωστό καλώδιο είναι Cat6!

Το FTP που είναι και shielded και σκληρό ενδείκνυται για χρήση μέσα σε τοίχους και από μπρίζα σε μπρίζα. Φυσικά θα πρέπει να είναι και οι μπρίζες σου Cat6 για να έχεις 1000άρι δίκτυο. Αν σκοπεύεις να τερματίσεις κάποιο καλώδιο απ ευθείας σε φισάκι και όχι σε μπρίζα, με το FTP θα φτύσεις αίμα. Είναι πιο χοντρά τα καλώδιά του και δε μπαίνουν στο φισάκι εύκολα (ανάλογα το καλώδιο, έως και με τίποτα). Αν είναι να βάλεις κανονικά μπρίζες, κανένα πρόβλημα.

Ενδείκνυται να περάσεις τα καλώδια δικτύου (ασθενή σήματα) από ξεχωριστές ηλεκτρολογικές σωλήνες και όχι από τις ίδιες που περνάνε τα καλώδια του ρεύματος (ίσχυρά σήματα) για να μην έχεις παρεμβολές που θα σου μειώσουν πολύ σημαντικά την ταχύτητα. Φυσικά το shielded καλώδιο βοηθάει και είναι απαραίτητο αν δεν έχεις επιλογή και πρέπει να τα περάσεις από την ίδια σωλήνα.

Τα συνεστραμμένα ζέυγη του καλωδίου δικτύου είναι για να περνάει το δίκτυο. Άντε και κανένα τηλέφωνο. Τα εικόνα-ήχος να τα ξεχάσεις. Για εκεί χρειάζεσαι άλλα εξειδικευμένα καλώδια.

Άλλο καλώδιο για δίκτυο και άλλο για internet? Το internet διαμοιράζεται από το router σου μέσω του δικτύου. Άρα όπου έχεις δίκτυο έχεις και internet. Άρα άτοπη η χρήση πλεόν του ενός καλωδίου. Ακόμη, 2 καλώδια για δίκτυο σε 1 pc? Θα παίξεις με 2 bridged κάρτες δικτύου; Γιατί; Αυτό το κάνουμε σε κανένα server όταν δε φτάνει μια 1000άρα σύνδεση για το traffic του.

Ελπίζω να βοήθησα.

Εικόνα και ήχος για την τηλεόραση όπως βγαίνει από τα RCA βύσματα δεν μπορείς να τον περάσεις από τα ζεύγη του utp. Βάλε Cat6 καλώδιο, όχι απαραίτητα ftp, utp είναι αρκετό, αφού θα τα περάσεις μέσα σε κανάλι ή σωλήνα. Πέρνα 2 καλώδια από κάθε δωμάτιο σε ένα κεντρικό σημείο (π.χ στη ρεγκλέτα της οικοδομής) και εκεί βάζεις ένα switch που θα πέφτουν πάνω όλα τα καλώδια και το modem router που θα συνδέεται πάνω στο μεγάλο switch. Τα υπόλοιπα που θέλεις, όπως μοίρασμα ταινιών, είναι θέμα ρυθμίσεων και όχι καλωδιώσεων.

Θα ήθελα την γνώμη σας αν είμαι καλυμμένος για να ΄΄δικτυωθώ΄΄ στο νέο μου σπίτι και για το αν θα τα καταφέρω….

Αυτό που δεν σκέφτηκα είναι πως θα συνδέεται η κεντρική TV μέσω του υπολογιστή μου. Έχω την SAMSUNG LE37S85BD

Connections

Connector type: HDMI , SCART , VGA , S-video

Number of HDMI input: 2

Number of SCART input: 2 x SCART - rear

PC input: yes

PC interface: VGA (HD-15)

Video interface: Component , composit , HDMI , S-Video , SCART

Σε δεύτερη φάση όταν θα μεγαλώσουν τα παιδιά και θα έχουν τον υπολογιστή τους θα ήθελα ένα απλό δίκτυο ώστε να ανταλλάσουμε πληροφορίες και αρχεία.

Υ.Γ. Τα καλώδια έχουν πέσει έτσι ώστε να μπορώ να μεταφέρω και εικόνα-ήχο από το HOME CINEMA που θα είναι στο ίδιο σημείο με το ROUTER έχοντας εξόδους RCA στις πρίζες εντός δωματίων. Πιστεύω πως τα ζεύγη φτάνουν:

1 Ζ = ΟΤΕ,

4 Ζ = 1000 Μbps

2 Ζ = RCA HXOY

1 Z = RCA EIΚΟΝΑΣ

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!! :tomato::tomato::tomato:

Περιμένω την γνώμη σας και τις προτάσεις σας :help::help::help:

Μπορείς να περάσεις με καλώδιο hdmi απο τον HY στην tv 10-15 μέτρα , επίσης περνας ενα usb καλώδιο παράλληλα με το hdmi για να έχεις πρόσβαση, τα (RCA HXOY,RCA EIΚΟΝΑΣ) είναι αχρείαστα, το utp είναι το αναγκαίο, μπορείς να κάνεις έναν εσωτερικό σερβερ,που να σερβιρει τα επιτρεπτα προγραματα,εργα κ.α

Θα βάλεις το router σου όσο πιό κοντά μπορείς στην τηλεφωνική γραμμή, αν μένεις σε μονοκατοικία και έχεις τη δυνατότητα, βάλε τον απάνω ακριβώς στο κουτί του πΟΤΕ. Από εκεί χρειάζεσαι μόνο ένα καλώδιο Cat5 που σου καλύπτει 400% τα 24mbits που θα πιάνει σε ιδανικές συνθήκες. Σε καλύπτει επίσης και στα >50mbits που ίσως δούμε κάποια στιγμή με τις οπτικές ίνες.

Τώρα, για τα δωμάτια, βρες ένα σημείο που να σε βολεύει και βάλε ένα switch 8/16άρι του 1Gpbs και μάζεψε εκεί όλα τα καλώδια. Προσωπικά βάζω πάντα 2 καλώδια Cat6 σε ΚΑΘΕ πριζάκι και γιατί θεωρώ περιττό έξοδο το να βάζεις μικρά switchs στα δωμάτια αν χρειαστούν αλλά και για λόγους redundancy, αν πχ παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα το καλώδιο, χρησιμοποιείς το άλλο πριζάκι και γλιτώνεις μερεμέτια.

Τέλος για την τηλεόραση, αγόρασε ένα δικτυακό media player, κάτι σαν αυτό, και βάλε το στην τηλεόραση να παίζει αυτό. Με hdmi καλώδιο και το δίκτυο για να τραβάει τις ταινίες από όπου θέλεις, παίζει μια χαρά. Το συγκεκριμένο παίζει και youtube απευθείας, οπότε μπορούν να βλέπουν από εκεί κατευθείαν τα videos χωρίς καν να είναι ανοικτός ο υπολογιστής.

Μπλέχτηκα..

Τι είναι το FTP? εννοείς UTP καλώδιο? (ethernet)

Eίναι σαν το utp αλλά με προστασία και πιο σκληρό

Γιατί βάζεις καλώδιο και για δίκτυο και για ιντερνετ? αφού όλα θα πηγαίνουν σε ένα σημείο στήνεις εκεί ένα ρούτερ και ότι φευγει από εκεί και είναι συνδεδεμένο έχει και δίκτυο και ιντερνετ.

Έχεις δίκαιο, εγώ το σκεφτόμουνα χωριστά......τσάμπα καλώδιο έριξα

Τέλος τι εννοείς με το "ζευγος"? το UTP (ή ethernet, καλώδιο, οπως θες πες το αν και δεν είναι το ίδιο) έχει μέσα 4 συννεστραμένα ζευγη, για να παίξει full duplex δίκτυο πάνω από αυτο το καλώδιο θέλει νομίζω και τα 4 ζευγάρια.

ότι εννοείς και εσύ....4 συννεστραμένα ζευγη

σε καθε θεση ενα καλωδιο δικτυου ειναι αρκετο. Αν χρειαστει ποτε να βαλεις παραπανω απο μια συκευες δικτυου, απλα προσθετεις ενα switchακι.

Εγω θα ηθελα να σου τονισω κατι αλλο.. TV -και μαλιστα δικτυακες- σε παιδικα δωματια?

Και απο οτι καταλαβαινω εισαι στην επαρχια, τοσα ωραια πραγματα μπορειτε να κανετε εκει..

Σιγουρα δεν ειμαι εγω αυτος που θα σε συμβουλευσει για το περιβαλλον και τον τροπο που θα μεγαλωσεις τα παιδακια σου.. Απλα παρατηρω την επομενη γενια απο μενα που βγαινουν πολυ αποχαυνωμενα με ολα αυτα που τα περιβαλλουν (smartphones, facebook, browser games, tsontosites) και μου δημιουργειται αυτη η ανησυχια.. :daisy:

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Εικόνα και ήχος για την τηλεόραση όπως βγαίνει από τα RCA βύσματα δεν μπορείς να τον περάσεις από τα ζεύγη του utp. Βάλε Cat6 καλώδιο, όχι απαραίτητα ftp, utp είναι αρκετό, αφού θα τα περάσεις μέσα σε κανάλι ή σωλήνα. Πέρνα 2 καλώδια από κάθε δωμάτιο σε ένα κεντρικό σημείο (π.χ στη ρεγκλέτα της οικοδομής) και εκεί βάζεις ένα switch που θα πέφτουν πάνω όλα τα καλώδια και το modem router που θα συνδέεται πάνω στο μεγάλο switch. Τα υπόλοιπα που θέλεις, όπως μοίρασμα ταινιών, είναι θέμα ρυθμίσεων και όχι καλωδιώσεων.

Έχουνε πέσει τα καλώδια στο δάπεδο και συκώνονται στις πρίζες

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο σας!!!!:neo::neo::neo:

αν θέλεις και μια γνώμη για το στήσιμο δικτύου σε καινούργιο ή ανακατασκευαζόμενο σπίτι , (αν και έπρεπε να ρωτήσεις πριν το στήσεις ) θα σου έλεγα κατ΄αρχήν ότι η σύγχρονη τεχνολογία δομημένης καλωδίωσης είναι η τοπολογία "αστέρα" , οι άλλες έχουν εγκαταληφθεί .

Έχουμε και λέμε λοιπόν (εν ολίγοις)

1.) κεντρική πρίζα σπιτιού (δη΄. το καλώδιο που έρχεται κατευεθείαν από έξω από το δίκτυο του ΟΤΕ) θα είναι στο σημείο όπου έχει σχεδιασθεί να μπεί ο ρούτερ και το switch καθώς και ο τυχόν κεντρικός home server του σπιτιού , αν προβλέπεται. Εξυπακούεται ότι εκεί θα καταλήγουν τουλάχιστον δύο-τρεις μπρίζες του ρεύματος , που θα εξυπηρετούνται με δική τους ασφάλεια στον πίνακα .

2.) Από το σημείο αυτό τραβάμε καλωδιώσεις σε ολα τα δωμάτια του σπιτιού με καλώδια cat5e (και όχι cat5) πολύκλωνα και shieldet , τραβάμε τόσα καλώδια όσες και τα τερματικά του δικτύου μας .

3.) Τα καλώδια αυτά σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάνε μέσα από τις σωληνώσεις των καλωδίων της ΔΕΗ

4.) Στις σωληνώσεις των καλωδίων του δικτύου μπορούμε να περάσουμε και τα απλά τηελφωνικά καλώδια , δεν ενοχλεί , μπορείς μάλιστα ΄να χρησιμοπιήσεις και cat5e καλώδιο για τις τηλεφωνικές γραμμές , αν είσαι πολύ μερακλής , το συστήνουν και υπάλληλοι του ΟΤΕ .

5.) Προσέχουμε οι σωλήνες του δικτύου μας , απόπου θα περάσουν τα καλώδια δικτύου - τηλεφώνου να είναι όσο γίνετε καλύτερης ποιότητας , και όχι φτηνοσαβούρες κίνας , όπως συνηθίζει να βάζει η ελληνική μαστοράντζα "ναούμε". Υπάρχει μάλιστα και ελληνική εταιρεία που βγάζει κορυφαίας ποιότητας σωλήνες δικτύου , δεν λέω ονόματα ψάξτο στην αγορά την ξέρουν όλοι .

Η ποιότητα των σωλήνων παίζει μεγάλο ρόλο , γιατί οι φτινιάρικες σε περίπτωση που θελήσεις να αλλάξεις τα καλώδια του δικτύου σκίζονται και τσακίζουν και δεν σου επιτρέπουν αλλαγή του δικτύου .

6.) Για κοντινές αποστάσεις μερικών μέτρων το cat5e ε καλύπτει άνετα για 1000αρι δίκτυο , για αποστάσεις πέραν των 20-30 μέτρων (παίζει αν έχεις γωνίες , σίγμα , τσακίσεις κλπ) θα χρειααστείς cat6 , που όμως είναι ποιό σκληρό και δύσκαμπτο .

Και εξυπακούεται ότι δεν εμπιστευόμαστε ποτέ την αθάνατη ελληνική μαστοράντζα και είμαστε συνέχεια από πάνω τους , γιατί όλο και κάποια "ματσακωνιά" θα σου κάνουν , και θα ψάχνεσαι γιατί δεν δουλεύει το ρημάδι ή γιατί φθάνει μόνο τα 100 και όχι τα 1000 όπως θα περίμενες

Αυτά ......τα ολίγα

αν θέλεις και μια γνώμη για το στήσιμο δικτύου σε καινούργιο ή ανακατασκευαζόμενο σπίτι , (αν και έπρεπε να ρωτήσεις πριν το στήσεις ) θα σου έλεγα κατ΄αρχήν ότι η σύγχρονη τεχνολογία δομημένης καλωδίωσης είναι η τοπολογία "αστέρα" , οι άλλες έχουν εγκαταληφθεί .

Έχουμε και λέμε λοιπόν (εν ολίγοις)

1.) κεντρική πρίζα σπιτιού (δη΄. το καλώδιο που έρχεται κατευεθείαν από έξω από το δίκτυο του ΟΤΕ) θα είναι στο σημείο όπου έχει σχεδιασθεί να μπεί ο ρούτερ και το switch καθώς και ο τυχόν κεντρικός home server του σπιτιού , αν προβλέπεται. Εξυπακούεται ότι εκεί θα καταλήγουν τουλάχιστον δύο-τρεις μπρίζες του ρεύματος , που θα εξυπηρετούνται με δική τους ασφάλεια στον πίνακα .

2.) Από το σημείο αυτό τραβάμε καλωδιώσεις σε ολα τα δωμάτια του σπιτιού με καλώδια cat5e (και όχι cat5) πολύκλωνα και shieldet , τραβάμε τόσα καλώδια όσες και τα τερματικά του δικτύου μας .

3.) Τα καλώδια αυτά σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να περνάνε μέσα από τις σωληνώσεις των καλωδίων της ΔΕΗ

4.) Στις σωληνώσεις των καλωδίων του δικτύου μπορούμε να περάσουμε και τα απλά τηελφωνικά καλώδια , δεν ενοχλεί , μπορείς μάλιστα ΄να χρησιμοπιήσεις και cat5e καλώδιο για τις τηλεφωνικές γραμμές , αν είσαι πολύ μερακλής , το συστήνουν και υπάλληλοι του ΟΤΕ .

5.) Προσέχουμε οι σωλήνες του δικτύου μας , απόπου θα περάσουν τα καλώδια δικτύου - τηλεφώνου να είναι όσο γίνετε καλύτερης ποιότητας , και όχι φτηνοσαβούρες κίνας , όπως συνηθίζει να βάζει η ελληνική μαστοράντζα "ναούμε". Υπάρχει μάλιστα και ελληνική εταιρεία που βγάζει κορυφαίας ποιότητας σωλήνες δικτύου , δεν λέω ονόματα ψάξτο στην αγορά την ξέρουν όλοι .

Η ποιότητα των σωλήνων παίζει μεγάλο ρόλο , γιατί οι φτινιάρικες σε περίπτωση που θελήσεις να αλλάξεις τα καλώδια του δικτύου σκίζονται και τσακίζουν και δεν σου επιτρέπουν αλλαγή του δικτύου .

6.) Για κοντινές αποστάσεις μερικών μέτρων το cat5e ε καλύπτει άνετα για 1000αρι δίκτυο , για αποστάσεις πέραν των 20-30 μέτρων (παίζει αν έχεις γωνίες , σίγμα , τσακίσεις κλπ) θα χρειααστείς cat6 , που όμως είναι ποιό σκληρό και δύσκαμπτο .

Και εξυπακούεται ότι δεν εμπιστευόμαστε ποτέ την αθάνατη ελληνική μαστοράντζα και είμαστε συνέχεια από πάνω τους , γιατί όλο και κάποια "ματσακωνιά" θα σου κάνουν , και θα ψάχνεσαι γιατί δεν δουλεύει το ρημάδι ή γιατί φθάνει μόνο τα 100 και όχι τα 1000 όπως θα περίμενες

Αυτά ......τα ολίγα

Μερικές παρατηρήσεις...

- Shielded καλώδιο σε οικιακή εγκατάσταση είναι too much και too expensive επειδή δεν έχεις τόσο ισχυρά ρεύματα μέσα στο σπίτι που να δημιουργούν πρόβλημα και οι αποστάσεις είναι σχετικά μικρές.

Aν οι οδεύσεις των data καλωδίων γίνουν χωριστά από τα ρευματοφόρα καλώδια είσαι καλυμμένος και δεν χρειάζεται να μπείς σε τόσα έξοδα.

Αν ωστόσο βάλεις τέτοιο καλώδιο τότε απαραίτητα θα χρειαστείς και μεταλλικά κλιπσάκια για τον τερματισμό του(δηλαδή ακόμα μεγαλύτερο κόστος) για να εκμεταλευτείς τις ιδιότητες του καλωδίου αλλιώς δεν έχει νόημα.

- Το κεντρικό σημείο του δικτύου σου (rack), εκεί δηλαδή που θα καταλήγουν όλα τα καλώδια, καλό είναι να το έχεις κάπου που να μην φαίνεται, π.χ. καμμιά αποθηκούλα, κάτω από μια σκάλα, σε ντουλάπι ψηλά σε κάποιο διάδρομο και να μην υπάρχει εύκολη πρόσβαση από παιδιά.

Αν θα βάλεις εκεί κάποιον server χρειάζεσαι και τον σχετικό χώρο.

- Αν το σχεδιάσεις σωστά από την αρχή τότε δεν θα χρειαστείς μελλοντικά να αλλάξεις κάτι, δηλαδή αν ρίξεις 2 καλώδια data σε κάθε δωμάτιο (8 ζεύγη συνολικά) είσαι πλήρως καλυμένος για data και τηλέφωνο (και με ένα κάνεις δουλειά βασικά).

Μαζί με αυτά ρίξε καλώδιο για συναγερμό και αν θέλεις και για εικόνα/ήχο χωριστά ρίξε και ένα τριπλό rca (απλή εικόνα βέβαια, όχι τίποτα high definition).

Aν θα έχεις ένα γραφείο όπου εκεί θα μπούν μηχανήματα servers κλπ τότε από αυτόν τον χώρο τράβα περισσότερα καλώδια μέχρι το rack.

Παρατήρησα, ξαναμπερδεύτηκα και σκέφτηκα!!! :man_in_love::man_in_love::man_in_love:

η ΤV μου είναι αυτή η οποία δέχετε S-Video, RCA, VGA, SCART και HDMI

και θέλω να δω π.χ. αγώνα μέσω ίντερνετ απο τον υπολογιστή μου που ειναι 14 μέτρα μακριά και η κάρτα μου η NVIDIA GeForce 9800GT βγάζει S-Video και DVI (VGA X2 το ένα είναι πιο ''μοντέρνο'')

ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ (FTP****) ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΡΙΞΕΙ , ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΜΕ ΦΙΣΑΚΙΑ RCA Ή VGA Ή S-Video Ή ΗDMI ΓΙΑ NA ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΟΥ????

Αν όχι έτσι και χωρίς την λύση του laptop απο κάτω με vga, πως μπορώ να ικονοποιήσω αυτή την επιθυμία μου με καλωδίωση απο τον υπολογιστή μου??? cry.pngcry.png

Υ.Γ. Το ΝΑS τι είναι και πως δουλεύει???

(FTP****) ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ ΓΡΑΜΗ ΜΕ ΤΟ ROUTER ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ TV ΤΟΥ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ

Συγχωρεσέ με αν ρωτάω βλακίες ξανά και ξανά αλλά δεν το κατέχω καλά το άθλημα biggrin.gifbiggrin.gif

Αγοραζεις ενα καλωδιο DVI->HDMI σαν και αυτο

Το περνας και βλεπεις video μονο

Για να εχεις ηχο, εχεις τις εξης επιλογη:

α) Απο μια εξοδο της καρτας ηχου σε καποια ηχεια/ενισχυτη

β) Eνωνεις εσωτερικα στο pc την GeForce 9800GT σου με το spdif out (αν υπαρχει βεβαια) και περνας τον ηχο κανονικα απο το νεο σου καλωδιο :)

Αγοραζεις ενα καλωδιο DVI->HDMI σαν και αυτο

Το περνας και βλεπεις video μονο

Για να εχεις ηχο, εχεις τις εξης επιλογη:

α) Απο μια εξοδο της καρτας ηχου σε καποια ηχεια/ενισχυτη

β) Eνωνεις εσωτερικα στο pc την GeForce 9800GT σου με το spdif out (αν υπαρχει βεβαια) και περνας τον ηχο κανονικα απο το νεο σου καλωδιο :)

Στις ethernet τηλεοράσεις όμως που θέλω να αγοράσω θα μπορώ να κάνω το ίδιο πράγμα μόνο με το καλώδιο που έχω??????

ΥΓ.Το καλωδιό μου τελικά είναι FTP Cat5e

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.