Jump to content

Sandy Bridge και χαμηλές επιδόσεις CrossfireX

angel_f

Recommended Posts

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Δεν παίζει να φταίει το SP1.

Ίδιες μετρήσεις βγάζω στα πάντα και με το SP1 και χωρίς.

Στα παλιότερα bench σου παίζει να είχες κάποια settings διαφορετικά, είτε στο game είτε στο panel της ATi.

Τι να πω... δεν βγαίνει άκρη...

Ενδεχομένως να φταίει το SP1 οπότε μένω όπως ειμαι και ακολουθώ την πρόταση του zpaf.

Τι επιπλέον συσκευές έχεις επάνω στη μητρική; Σε pci ή pcie slots?

Drivers από Atiman μεριά χωρίς κανένα προφίλ.

Αν δεν βαριέσαι τα βάλε βγάλε κανε μια δοκιμη.

Με ποια λογική θα φταίει αυτή ? :hmm::hmm:

Απ`όσα διάβασα για την μητρική αυτή, τα 16lanes είναι αποκλειστικά για τις δυο pci-e και δεν επιρεάζει την λειτουργία τους η ενεργοποίηση κάποιας άλλης pci /pci-e x1 κάρτας .

Τι να πω... δεν βγαίνει άκρη...

Ενδεχομένως να φταίει το SP1 οπότε μένω όπως ειμαι και ακολουθώ την πρόταση του zpaf.

Ανεξαρτητα του τι λεει ο καθενας διαφορες υπαρχουν αναμεσα στις δυο πλατφορμες απλα απο καποιους γινονται αντιληπτες και απο αλλους οχι.

P67, X58, And NF200: The Best Platform For CrossFire And SLI : Force Versus Finesse

Τι διαφορα μην την ψαχνεται στα lanes αλλου ειναι το προβλημα...

Ο nikpoth για παραδειγμα, εχει το το ιδιο setup (2χ6950) επισης σε Z68, αν ηταν λογο lanes θα ειχε και αυτος προβλημα..

Και εμπαση περιπτωση οι διαφορες εχουν μετρηθει και εχουν διαπιστωθει οτι ειναι σχεδον ανυπαρκτες (2-3% δεν νοειται διαφορα), αλλου για την μια πλατφορμα, αλλου για την αλλη, αναλογα τον τιτλο και το Bench..

Aν ηταν θεμα lanes τοτε το σκορ του στο 3dmark 11 δεν θα ηταν φυσιολογικο (οπως επιβεβεωσε και ο billpeppas)..

To συγκεκριμενο bench (3dmark11) ειναι καρα-gpu Limited και ο cpu παει περιπατο, αν ηταν θεμα lanes σε αυτο το Bench, το graphic score του θα ειχε πιασει πατο..

Αυτο που μου κανει εμενα εντυπωση, ειναι πως γινεται αλλου να αποδισει σωστα (π.χ3dmark 11) και αλλου τα νουμερα του να ειναι τοσο πολυ πεσμενα, πολυ παραξενο προβλημα:hmm:

Τα settings ειναι ιδια οπος και το panel της ATi ειναι default. Οι drivers διαφέρουν αλλά δοκίμασα και παλαιότερους.

X-mode του virtu δεν παίζει με την μητρική.

Μονο την κάρτα ήχου εχω extra, θα δοκιμάσω να βγάλω την κάρτα ήχου και θα ενημερώσω.

Επίσης να ενημερώσω οτι έτρεξα bench με την μια κάρτα σε 16x και 8x , τα αποτελέσματα ηταν ακριβώς τα ιδια.

Παιδιά το ξέρω οτι ειναι κουλό το sp1 να τα κανει αυτά αλλα εστησα νεο sandy πριν 2 μήνες και μου τα έκανε και εμένα.Εβαλα win7 x64 εκδοση φεβρουαρίου,μετα απο λίγες μέρες και αφου πέρασα το sp1 αρχισαν κατι κουλά με το zonealarm.Οπότε φορματ και έβαλα έκδοση ιουνίου με sp1 ενσωματωμένο.Μετα το περας της εγκατάστασης του λειτουργικού και των driver είδα οτι το pc δεν "τραβαγε".Χαμηλά marks στα 3dmark06/11,ο chrome σερνόταν και γενικά ένιωθα σαν να καθόμουν μπροστά σε P4...

Οπότε ξανα φορματ έβαλα έκδοση φεβρουαρίου και δεν πέρασα sp1 καν.

Ολα "πετάνε" πλέον.Θα σου πάρει μισή ωρίτσα να τα βάλεις αν συνεχίζει να εχει χαμηλά marks παιζει να εχεις ελατωματικό hardware.:...:

Ανεξαρτητα του τι λεει ο καθενας διαφορες υπαρχουν αναμεσα στις δυο πλατφορμες απλα απο καποιους γινονται αντιληπτες και απο αλλους οχι.

P67, X58, And NF200: The Best Platform For CrossFire And SLI : Force Versus Finesse

Βασικά μην συγκρίνεις Ζ68 σε 2x8 με το P67 μαζί με nf200. Το nf200 προσθέτει latency που οδηγεί σε χειρότερες επιδόσεις παρόλο το 2x16 που πάλι καταλήγουν σε 16lanes στον SB. Είναι σαν να λές θα βάλω δύο 100άρες σωλήνες να καταλήγουν με ταφ σε μια 100άρα και περιμένεις να έχουν την ίδια ροή; Does Not Compute.

Τέσπα, ενδέχεται να υπάρχει μεγαλύτερη εξάρτηση των AMD απο τις nVidia στο bus.

EDIT:

2600k default 2x6950

metro-2033-z68-crossfire.jpg

2500k / i7-950 stock 2x6950

metro_x58_crossfire_results.jpg

Βασικά μην συγκρίνεις Ζ68 σε 2x8 με το P67 μαζί με nf200. Το nf200 προσθέτει latency που οδηγεί σε χειρότερες επιδόσεις παρόλο το 2x16 που πάλι καταλήγουν σε 16lanes στον SB. Είναι σαν να λές θα βάλω δύο 100άρες σωλήνες να καταλήγουν με ταφ σε μια 100άρα και περιμένεις να έχουν την ίδια ροή; Does Not Compute.

Τέσπα, ενδέχεται να υπάρχει μεγαλύτερη εξάρτηση των AMD απο τις nVidia στο bus.

Εγω μιλησα για πλατφορμα(mb/cpu/ram) και οχι για lanes συγκεκριμενα.

Κοιτα εδω ενα 10% plus υπερ του x58 στην nvidia με sli 570

image017a.png

και εδω πως μηδενιζετε στην ati με crossfire 6950

image041.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.