Jump to content

Πρόβλημα με σταθερό HP Elite 7100 WU360EA

panoubidi

Recommended Posts

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί είμαι άσχετος από υπολογιστές!!

Σπουδάζω γραφιστική και θέλω να αναβαθμίσω τον υπολογιστή γιατί έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις για αυτό που χρειάζομαι. Για παράδειγμα τι πρέπει να αλλάξω για να μπορώ να λειτουργώ άνετα με προγράμματα όπως το photoshop και άλλα...

HP Elite 7100 WU360EA & Οθόνη 20" | Getitnow

Αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ευχαριστώ, περιμένω την απάντησή σας!

+1 στον φίλο απο πάνv, πές μας πρώτα το ποσό που είσαι διατεθημένος να δαπανήσεις. Με μια πρόχειρη ματιά, η αλλαγή του cpu καθώς και της κάρτας γραφικών θεωρείται επιβεβλημένη. Το θέμα είναι αν έχει το pc pcle για να βάλεις άλλη κάρτα γραφικών.

καταρχην τσαμπα εδωσες 500 ευρω ετσι χωρις ψαξιμο.... αλλα μη φοβασαι θα σε φτιαξουμε... πες μας λιγο αν ξερεις ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο σου.... για να δουμε αν θα θες νεο...

φίλε...τι πήγες και πηρες....βρήκα τα χαρακτηριστικά του μετα απο ψάξιμο, καθως οι αχαρακτήριστοι του get it now το αναφέρουν ως elite 7100, ενω η hp ως 500Β microtower.

ta specs ειναι

300αρι τροφοδοτικο,

Intel G41 Express Chipset

Intel I/O Controller Hub 7 (ICH7)

DDR3 SDRAM PC3-10600 (1066/1333 MHz) non-ECC system memory

Intel Graphics Media Accelerator 4500

PCI and PCI Express I/O buses

Serial ATA controller

USB 2.0 support

Realtek RTL8103EL 10/100 Fast Ethernet controller

απο εδώ και πέρα, αναγκαστικα αλλάζεις τροφοδοτικο αν θες να πας σε αλλη καρτα γραφικών και λογικά θα αλλαξεις και επεξεργαστη

με επιφύλαξη, εγώ θα έπαιρνα αυτα:

psu (http://www.skroutz.gr/s/322308/Corsair-Enthusiast-Series-TX650-V2.html)

cpu (http://www.skroutz.gr/s/66670/Intel-Core-2-Quad-Q8300-Box.html)

GPU (http://www.skroutz.gr/s/288837/Sapphire-Radeon-HD6850-1GB.html)

εισαι στα 340 euros

το θέμα ειναι το pci express που είναι 1.1, ας απαντήσει καποιος που τα ξέρει καλύτερα :)

εγω ελεγα να αλλαζε μητρικη-επεξεργαστη... να εβαζε εναν Phenom ii χ4 955 στα 3,2 να τον εκανε oc... και μια Gigabyte 990FXA-D3 ή Gigabyte MB 990XA-UD3 και απο καρτα ή μια nvidia quadro 600 ή μια EVGA GTX 550 FPB, αλλα και η 6850 της sapphire μια χαρα ειναι... βεβαια θα ξεπερασεις τα 400 ευρω.. θα εχεις ομως ενα pc που σε βολεψει αφανταστα... και αν θες πουλα αυτον που εχεις τωρα κανενα 200ρι με 300ρι και θα βγεις κερδισμενος...

Η βλακεια ειναι οτι μου το πηραν δωρο χωρις να το ξερω ,για να εχω τη δινατοτητα να το ψαξω(με βοηθεια φυσικα)... το μονο που με ενδιαφερει παιδες ειναι να φτιαξω ενα σωστο μηχανιμα...δε με ενδιαφερει αν θα χρειαστει να αλλαξω μητρικη ,τροφοδοτικο κτλ. Α και κατι αλλο, υπαρχει προβλημα, οτι ειναι να αλλαξω, να το αλλαξω σιγα σιγα για να να μπορεσω να βαλω παραπανω λεφτα?:help:ευχαριστω για τη βοηθεια!!!

κοιτα αν θες να το παρεις σιγα σιγα...( και εγω το 2ο pc μου ετσι το εφτιαξα) προτεινω να παρεις πρωτη πρωτη τη μητρικη... και να περιμενεις να πας σε εναν bulldozer της amd που θα βγουν σε κανενα μηνα. σε στελνω σε amd για να σου βγει λιγο πιο οικονομικο... τωρα αν θες intel θα τα σκασεις!!! οποτε παρε μια απο τις 2 μητρικες που σου προτεινα, μαζι με ενα 650αρι τροφοδοτικο για να εισαι κομπλε και μετα πας για επεξεργαστη και καρτα γραφικων... αυτα απο εμενα... αν θες και κατι αλλο ρωτα.

Καλησπέρα, είμαι νέο μέλος και θα ήθελα τη βοήθειά σας γιατί είμαι άσχετος από υπολογιστές!!

Σπουδάζω γραφιστική και θέλω να αναβαθμίσω τον υπολογιστή γιατί έχει πολύ χαμηλές επιδόσεις για αυτό που χρειάζομαι. Για παράδειγμα τι πρέπει να αλλάξω για να μπορώ να λειτουργώ άνετα με προγράμματα όπως το photoshop και άλλα...

στα 300-400 euro.
... το μονο που με ενδιαφερει παιδες ειναι να φτιαξω ενα σωστο μηχανιμα...δε με ενδιαφερει αν θα χρειαστει να αλλαξω μητρικη ,τροφοδοτικο κτλ. Α και κατι αλλο, υπαρχει προβλημα, οτι ειναι να αλλαξω, να το αλλαξω σιγα σιγα για να να μπορεσω να βαλω παραπανω λεφτα?:help:ευχαριστω για τη βοηθεια!

Μπορείς να βάζεις/αλλάζεις λίγα-λίγα κομμάτια. Το τροφοδοτικό του (300W) δεν ταιριάζει σε ένα σοβαρό σύτημα, ούτε και το κουτί του μπορεί να στεγάσει κάποιο σοβαρό σύστημα (χωράει μητρική μέχρι m-ATX, δεν παίρνει μεγάλες ψύκτρες για τον επεξεργαστή και μάλλον δεν έχει καλή ροή αέρα για ψύξη).

Το σύστημα επεξεργαστής-μητρική σε socket 775 δεν σε συμφέρει να το αναβαθμίσεις αλλά να το αλλάξεις με νέο. Εκτός και αν βρείς κάποιο φθηνό (μεταχειρισμένο) τετραπύρηνο επεξεργαστή να βάλεις αλλά με αυτήν την μητρική μην έχεις απαιτήσεις για overclock και τέτοια!

Τα γραφικά που έχει τώρα είναι ενσωματωμένα (onboard) στην μητρική, οπότε με την αλλαγή της μητρικής θα χρειαστείς και κάρτα γραφικών. Όχι οτι τώρα δεν είναι καλό να βάλεις. Ίσως κάποια προγράμματα γραφιστικής να έχουν παραπάνω απαιτήσεις από μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Τα 2GB μνήμης στα 1066Mhz είναι μάλλον λίγη για την δουλειά που θέλεις. Φυσικά εξαρτάται και από το λειτουργικό που χρησιμοποιείς. Δεν μας είπες και τι λειτουργικό χρησιμοποιείς, το FreeDOS που αναφέρει;

Για αρχή μπορείς να πάρεις ένα καλό τροφοδοτικό τουλάχιστον 500W, ένα σετ μνήμης 2x4GB DDR3 (αν μπορεί να το σηκώσει η μητρική σου, δες με το CPU-Z τι μητρική έχει ακριβώς ή με το speccy για να το επιβεβαιώσεις) το οποίο αν είναι στα 1600Mhz τουλάχιστον θα είναι καλό (για το επόμενο σύστημα επεξεργαστή-μητρικής). Θα πρέπει να βγάλεις τις μνήμες που έχεις για να βάλεις τις νέες γιατί πολύ πιιθανόν να έχει μόνο 2 θέσεις για μνήμες η μητρική.

Επίσης μπορείς να βάλεις και μια κάρτα γραφικών τώρα. Αν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, ψάξε τις απαιτήσεις και τις τυχόν δυνατότητες που μπορούν να εκμεταλευτούν από την κάρτα γραφικών τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις και θα δεις τι θα σε βοηθήσει.

Το δίδυμο επεξεργαστής-μητρική θα είναι λίγο ακριβό ανάλογα τι θα βάλεις οπότε ίσως το αλλάξεις αργότερα.

Τουλάχιστον:

Corsair 500W CX V2 CMPSU-500CXV2EU 60,50€

Corsair Vengeance 8GB DDR3 CL9 1600MHz (CMZ8GX3M2A1600C9B) 59,66€

Τα έτοιμα κουτιά έχουν πολλούς περιορισμούς δυστυχώς...

Έτσι όπως είναι τώρα το ΗΡ μπορείς να αναβαθμίσεις άνετα την μνήμη του με την προϋπόθεση ότι έχεις 64bit λειτουργικό και ίσως και την κάρτα γραφικών (αν χωράει).

Αν βέβαια πάρεις νέα κάρτα γραφικών η οποία θέλει παραπάνω ρεύμα τότε κατά 99% θα πρέπει να αλλάξεις και το τροφοδοτικό.

Επίσης τα κουτιά αυτά έχουν συνήθως περίεργους connectors που δεν ταιριάζουν σε άλλα μπόρντ οπότε η αλλαγή μητρικής με το υπάρχων κουτί μπορεί και να είναι αδύνατη.

Έχεις 2 δρόμους.

Αναβαθμίζεις (όσο αυτό είναι δυνατόν) το υπάρχων κουτί ή πας σιγά σιγά σε πλήρη αλλαγή του με άλλο αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος βέβαια.

Άσχετο, τα μικρά τροφοδοτικά αυτών των συνθέσεων δεν έχουν καμμία σχέση με τα απλά 300άρια τροφοδοτικα του εμπορίου, είναι απείρως καλύτερα και πολύ ποιό ήσυχα.

Μαλιστα , καταλαβα....ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες παιδες ....θα βγαλω μερικες φωτο. το εσωτερικο του κουτιου για να μου πει καποιος τι στο καλο να κανω με αυτη τη βλακεια....:weep: ευχαριστω και παλι!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.