SotirisD Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 25, 2011 Πριν μία βδομάδα περίπου ο υπολογιστής μου αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα... έκανε επανεκκίνηση(στο άσχετο) και μου εμφάνιση για πολύ λίγο μία μπλε οθόνη. Αυτό το έκανε δύο φορές την ίδια μέρα! ... Προβληματίστηκα και έψαξα στο internet για παρόμοια πρόβλημα και λύσεις... διάβασα κάτι για drivers του usb, σε άλλο θέμα για drivers cameras και κάτι τέτοια... ... Έβαλα κάτι drivers που είχαν σχέση με το LAN αν δεν κάνω λάθος τότε, αλλά επειδή δεν είχα ρυθμίσει τον υπολογιστή ώστε να μένει η μπλε οθόνη σε περίπτωση σφάλματος δεν μπόρεσα να δω τότε τι μήνυμα λάθους μου έβγαλε... και γι αυτό σταμάτησα εκεί... ... Ενώ για λίγο καιρό όλα πηγαίναν οκ, τώρα μου ξανά έβγαλε μπλε οθόνη, το μήνυμα λάθους είναι το εξείς: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x000000D1 (0x0000070C, 0x00000002, 0x00000000, 0xB26F68CE) tcpip.sys - Address B26F68CE base at B26F2000, DateStamp 485b99ad Έψαξα στο google αλλά δεν βρήκα κάτι που να με βοήθησε...:...: Μήπως ξέρετε τι συμβαίνει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Άλλαξε drivers της κάρτα δικτύου. Δοκίμασε παλαιότερους ή αν βρεις νεώτερους. Αν στο κάνει με όλες τις εκδόσεις που θα δοκιμάσεις, πιθανόν να είναι προβληματική η κάρτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 25, 2011 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Άλλαξε drivers της κάρτα δικτύου. Δοκίμασε παλαιότερους ή αν βρεις νεώτερους. Αν στο κάνει με όλες τις εκδόσεις που θα δοκιμάσεις, πιθανόν να είναι προβληματική η κάρτα.Πρέπει να βγάλω τους παλιούς ή να τους εγκαταστήσω από επάνω? Επίσης δεν έχω ξεχωριστή κάρτα δικτύου, είναι ενσωματωμένη στη μητρική (δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό, απλά το λέω). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 25, 2011 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Καλό θα ήταν να τους βγάλεις. Τώρα αν η κάρτα είναι πάνω στη μητρική, και αποδειχθεί ότι φταίει αυτή, αν η μητρική έχει εγγύηση, την αλλάζεις, διαφορετικά την κάνεις disable και παίρνεις μια pci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 25, 2011 Author #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Καλό θα ήταν να τους βγάλεις. Τώρα αν η κάρτα είναι πάνω στη μητρική, και αποδειχθεί ότι φταίει αυτή, αν η μητρική έχει εγγύηση, την αλλάζεις, διαφορετικά την κάνεις disable και παίρνεις μια pci.Το μοντέλο της μητρικής μου είναι: Gigabyte GA-8I915PMD, Intel 915, Socket 775 Motherboard.Έψαξα στο site της Gigabyte για τους drivers αλλά δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς το δικό μου μοντέλο μητρικής... βρήκα όμως μία που είναι πολύ όμοια(σχεδόν ίδια θα έλεγα), την GA-8I915P-MF. Να κατεβάσω από αυτό το μοντέλο τους drivers του LAN και να τους εγκαταστήσω (GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-8I915P-MF (rev. 1.x))? Επίσης αν μπορείς πες μου λίγο πως θα βγάλω τους παλιούς drivers... Έψαξα και βρήκα και κάτι άλλα links για τους drivers του δικτύου... 1.http://218.210.127.131/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=6&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false 2.http://drivers.downloadatoz.com/tutorial/20360,realtek-rtl8139-family-pci-fast-ethernet-nic.html 3.http://realtek-rtl8139-family-pci-fast-ethernet-nic.soft32.com/ Μήπως να κατεβάσω κάποιον από αυτούς? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdoc Σεπτέμβριος 25, 2011 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Το μοντέλο της μητρικής μου είναι: Gigabyte GA-8I915PMD, Intel 915, Socket 775 Motherboard.Έψαξα στο site της Gigabyte για τους drivers αλλά δεν μπόρεσα να βρω ακριβώς το δικό μου μοντέλο μητρικής... βρήκα όμως μία που είναι πολύ όμοια(σχεδόν ίδια θα έλεγα), την GA-8I915P-MF. Να κατεβάσω από αυτό το μοντέλο τους drivers του LAN και να τους εγκαταστήσω (GIGABYTE - Motherboard - Socket 775 - GA-8I915P-MF (rev. 1.x))? Επίσης αν μπορείς πες μου λίγο πως θα βγάλω τους παλιούς drivers... Έψαξα και βρήκα και κάτι άλλα links για τους drivers του δικτύου... Για να απεγκαταστήσεις τους παλιούς driver πας όπως βρήκες τους drivers του δικτύου που εμφανίζονται στο spoiler κάνεις διπλό κλίκ στον realtek και στην καρτέλλα που ανοίγει πατάς την επιλογή "πρόγραμμα οδήγησης" και στις επιλογές που θα εμφανιστούν πατάς την τελευταία που λέει κατάργηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 25, 2011 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Απεγκατέστησα τους παλιούς και έβαλα αυτούς http://218.210.127.131/downloads/dow...&GetDown=false για τα WinXP 32/64 and Win2K Auto installation Program (SID:1428415).Τώρα περιμένω να δω αν θα μου ξανά βγάλει μπλε οθόνη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 25, 2011 Author #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2011 Παιδιά, δυστυχώς πάλι μπλε οθόνη!! ... αυτή τη φορά με λίγο διαφορετικό μήνυμα λάθους... DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL STOP: 0x000000D1 (0xE790290D, 0x00000002, 0x00000000, 0xB260F8CE) tcpip.sys - Address B260F8CE base at B260B000, DateStamp 485b99ad Να προσθέσω πως τα προβλήματα άρχισαν σήμερα που άνοιξα το μtorrent... ίσως να έχει και αυτό σχέση, γιατί τις προηγούμενες μέρες που το είχα κλειστό δεν σηναίβει κάτι... Δεν ξέρω, πάντως αρχίζω να ανησυχώ μην είναι πρόβλημα του hardware... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 27, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Το πρόβλημα σίγουρα έχει κάποια σχέση με το μtorrent γιατί σήμερα το πρωί άνοιξα πάλι το μtorrent και χωρίς να πειράξω καθόλου τον υπολογιστή... μετά από 1-2 ώρες πάλι μπλε οθόνη... Αλλά αυτή την φορά ένα τελείως διαφορετικό μήνυμα... PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA STOP: 0x00000050 (0xAA000080, 0x00000008, 0xAA000080, 0x00000000) Τι στο καλό είναι πάλι αυτό?? θα σκάσω... :help: ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Σεπτέμβριος 27, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Δεν φταίει το uTorrent, απλά σκίζει την κάρτα δικτύου και την κάνει να παρουσιάσει το πρόβλημα. Όπως σου έγραψα και προηγουμένως, πιθανόν να φταίει κάρτα. Αν η μητρική έχει εγγύηση, πήγαινέ τη για αντικατάσταση. Αν όχι, βάλε μια εξωτερική κάρτα, ξεκινάνε από 15€. Αν μπορείς μάλιστα, βρες μια δανεική και παίξε με εκείνη για 2-3 μέρες να δεις αν στο κάνει πάλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 27, 2011 #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALPAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREAΕμενα μου εβγαζε τετοια όταν οι πυκνωτές της μητρικής ηταν στα τελευταία τους (ειχαν φουσκώσει).Ριξε μια ματια και εσυ μπας και Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 27, 2011 Author #12 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Δεν φταίει το uTorrent, απλά σκίζει την κάρτα δικτύου και την κάνει να παρουσιάσει το πρόβλημα. Όπως σου έγραψα και προηγουμένως, πιθανόν να φταίει κάρτα. Αν η μητρική έχει εγγύηση, πήγαινέ τη για αντικατάσταση. Αν όχι, βάλε μια εξωτερική κάρτα, ξεκινάνε από 15€. Αν μπορείς μάλιστα, βρες μια δανεική και παίξε με εκείνη για 2-3 μέρες να δεις αν στο κάνει πάλιωραία τα λες... αλλά έλα που η μητρική πλακέτα έχει μόνο 3 PCI θύρες... και αυτές πολύ κοντά η μία στην άλλη! ... και η κάρτα γραφικών που έχω πιάνει πολύ χώρο (nvidia 9800 GT)... και ίσα ίσα που χωράει άλλη PCI κάρτα... και αυτή αν χωράει... (άσε που θα κλείνει και το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών... Εμενα μου εβγαζε τετοια όταν οι πυκνωτές της μητρικής ηταν στα τελευταία τους (ειχαν φουσκώσει).Ριξε μια ματια και εσυ μπας καιΠως μπορώ να το κοιτάξω αυτό??Υπάρχει περίπτωση να φταίνε οι RAM? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akil Σεπτέμβριος 27, 2011 #13 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Δοκιμασε να κανεις και ενα repair τα windows μηπως σου λειπει καποιο αρχειακι σπο το System! Θα το κανεις με το cd των windows,σαν να κανεις φορματ απλα εσυ θα πατησεις R για επιδιορθωση. Καντο και πες μας αμα το ξανακανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Σεπτέμβριος 27, 2011 #14 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Ubuntu-gr Forum • Προβολή θέματος - καλυτερο προγραμμα αναπαραγωγης ηχου (δες τις εικονες)Κανονικά πρεπει να ειναι την κορυφή ισιοι, αυτος που εχει μια μαυρίλα ειναι φουσκωμένος και μάλιστα εχει βγει το διηλεκτρικό υλικο από μέσα.Αυτοι ειναι χαλασμενοι Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 27, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Δοκιμασε να κανεις και ενα repair τα windows μηπως σου λειπει καποιο αρχειακι σπο το System! Θα το κανεις με το cd των windows,σαν να κανεις φορματ απλα εσυ θα πατησεις R για επιδιορθωση. Καντο και πες μας αμα το ξανακανειΘα το δοκημάσω και αυτό αν είναι και βλέπουμε, αν και δεν νομίζω να λυθεί ... μάλλον έχει δίκαιο ο Wizard! , πρέπει να φταίει η κάρτα δικτύου...Ubuntu-gr Forum • Προβολή θέματος - καλυτερο προγραμμα αναπαραγωγης ηχου (δες τις εικονες)Κανονικά πρεπει να ειναι την κορυφή ισιοι, αυτος που εχει μια μαυρίλα ειναι φουσκωμένος και μάλιστα εχει βγει το διηλεκτρικό υλικο από μέσα.Αυτοι ειναι χαλασμενοιΜπα, δεν φαίνεται να είναι κάτι χαλασμένο στους πυκνωτές... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akil Σεπτέμβριος 27, 2011 #16 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 27, 2011 Δοκιμασε να κανεις και αυτο δε χανεις τιποτα. Καντο και πες μας αν σου ξαναβγαζει μπλε οθονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Σεπτέμβριος 28, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2011 Δοκιμασε να κανεις και αυτο δε χανεις τιποτα. Καντο και πες μας αν σου ξαναβγαζει μπλε οθονη. Έκανα repair τα windows... αλλά μόλις τελείωσε η εγκατάσταση ο υπολογιστής κόλλησε εκεί που λέει Περιμένετε... και αναγκάστικα να τον κλείσω από το κουμπί. Τον ξανά άνοιξα, μόλις άνοιξε μου έβγαλε τρεις ειδοποιήσεις (Το σύστημα έχει ανανήψει από ένα σοβαρό πρόβλημα)... Επίσης μετά το repair ο υπολογιστής ζορίζεται αρκετά... έχουν ανεβεί κάπως οι θερμοκρασίες(max 64 της temp3) ... ενώ όταν έχω ανοιχτώ σε πρώτο πλάνο τον firefox κάνει όπως όταν πάει να ανοίξει... (και ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες)... Edit: Βασικά όταν πάω να γράψω καινούργιο μήνυμα αρχίζει και ζορίζεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akil Σεπτέμβριος 28, 2011 #18 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 28, 2011 τοτε εχεις προβλημα στο Hardware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SotirisD Οκτώβριος 1, 2011 Author #19 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2011 Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια. Το πρόβλημα λύθηκε και δεν ήταν θέμα hardware. Επίσης τελικά το ζόρισμα ήταν φυσιολογική... δικό μου λάθος ήταν(δεν ζορίζεται παραπάνω από πριν).Μπλε οθόνη (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) - ADSLgr.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.