Jump to content

Λήψη ασύρματης σύνδεσης και διαμοιρασμός σε δίκτυο

SpawNerGR

Recommended Posts

Καλημέρα, λύστε μου μια απορία που έχω.

Πάω σε καινούργιο σπίτι και δε θα βάλω σταθερό, για τους ΧΨ λόγους.

Ο σπιτονοικοκύρης, που βρίσκεται απο πάνω, έχει ήδη σύνδεση και θα με ενεργοποιήσει το ασύρματο,

έτσι ώστε να παίρνω απο την δικιά του σύνδεση.

Απο εκεί κ πέρα εγώ το ασύρματο που θα λαμβάνω απο αυτόν,

θέλω να το κάνω διαμοιρασμό στους υπολογιστές του σπιτιού μου.

Πως θα γίνει και πρακτικά αλλα και οικονομικά να μπορέσω να βγάλω το σχέδιο αυτό?

Σκέφτηκα βασικά να βρώ με ένα κινητό ή λάπτοπ, το σημείο που γίνεται η καλύτερη λήψη

και απο εκεί μετά με ένα ad-hoc που θα συνδέεται σε έναν υπολογιστή μέσω LAN, να εκτελεί αυτός τα χρέη της κοινόχρηστης σύνδεσης.

Κάποιες ιδέες και εφαρμογές θα ήταν ωραίες σε αυτη τη φάση, οπότε παρακαλώ τα φώτα σας.

ad-hoc.png

P.S.= Καλώδιο δυστυχώς δεν θα παίξει, γιατί δε θέλει να μπλέκει με τρύπες και καλώδια που θα κρέμονται απο τα μπαλκόνια μας, οπότε το ασύρματο είναι η μόνη λύση.

αλλά να όπως και να έχει επειδή είσαι από κάτω απο τη πηγή του σήματος θα έχεις ένα θεματάκι με την ποιότητα λήψης οπότε ίσως χρειαστεί να αλλάξεις και την πηγή γιατί αμα έχει κανένα modem/router με wireless 54αρι τότε δεν θα κάνεις δουλειά.

αλλά να όπως και να έχει επειδή είσαι από κάτω απο τη πηγή του σήματος θα έχεις ένα θεματάκι με την ποιότητα λήψης οπότε ίσως χρειαστεί να αλλάξεις και την πηγή γιατί αμα έχει κανένα modem/router με wireless 54αρι τότε δεν θα κάνεις δουλειά.

Να αλλάξω την πηγή και να πάω να πάρω απο τον απέναντι? :p

Εγώ είχα ένα τέτοιο και το είχα ρίξει πανω σε ένα ρουτερ της HOL που

το μοίραζε στο σπίτι.

Ωραίο αλλα ακριβαίνει σε σχέση με άλλες λύσεις.

Βασικά απο όσο έχω διαβάσει, οποιαδήποτε κεραία που κάνει λήψη μπορεί να παίξει κ τον ρόλο του access point, αλλα το θέμα είναι ότι το οποιο σήμα που θα λάβω, μετα θέλω να το γυρίσω σε καλώδιο για να μην έχω και άλλα προβλήματα με την ασύρματη σύνδεση, αν και εχω παρατηρήσει, πως κατα την λήψη ενός σήματος απο έναν πομπό ενισχύονται και τα άλλα σήματα, αλλα ας μείνουμε στα τωρινά δεδομένα καλύτερα και θα συνεχίσω με την σκέψη μου.

Εύκολα με ένα κινητό ή μια κεραία που θα πηγαινοφέρνω για να δω που έχει την καλύτερη ληψη, τελικά βρίσκω που είναι αυτή και μαρκάρω το σημείο σαν Χ. Απο κει κ ύστερα προφανώς την δουλειά του access point θα την δημιουργήσω με την βοήθεια, μιας κεραίας πάνω στον σταθερό υπολογιστή, όπου η κεραία θα βρίσκεται στο σημείο Χ. Ύστερα αφου θα έχει αυτός ίντερνετ, θα καρφώσω πάνω το ρουτεράκι (το οποίο δεν υποστηρίζει απο ότι διάβασα την λειτουργία του access point στο Thomson TG585v7) απο την φορθνετ για να παίξει τον ρόλο του switch και έτσι θα διανέμω, καλωδιακά το ίντερνετ στον χώρο μου.

Ή βρίσκω ένα wireless router μεταχειρισμένο, που υποστηρίζει λειτουργία access point και έχει και τις θύρες LAN για τις υπόλοιπες συσκευές, αλλα δε γνωρίζω αν και όταν θα κάνει την λειτουργία του access point, αν θα κάνει απλά αναμετάδοση ή μπορεί να εκτελέσει και χρέη διαμοιραστή.

Ωραία, λέμε ότι τελικά στήνω τα πράγματα.

Ύστερα ο δέκτης θα είναι είτε το ρούτερ, είτε ένας υπολογιστής με ασύρματη κεραία και ένα switch, αλλά τα τερματικά εφόσον δεν θα έχουν κάποιον hardware DHCP για να πάρουν αυτόματα IP, θα πάρουν σαν Πύλη την IP του ρούτερ του πομπού ή την IP του μηχανήματος που κάνει την λήψη?

Ύστερα ο δέκτης θα είναι είτε το ρούτερ, είτε ένας υπολογιστής με ασύρματη κεραία και ένα switch, αλλά τα τερματικά εφόσον δεν θα έχουν κάποιον hardware DHCP για να πάρουν αυτόματα IP, θα πάρουν σαν Πύλη την IP του ρούτερ του πομπού ή την IP του μηχανήματος που κάνει την λήψη?

Θα με απαντήσει κανείς γιατί σε δυο μέρες πρέπει να κάνω την εφαρμογή?!

Kαι το ένα και το άλλο μπορούν να γίνουν ΑΛΛΑ, αν θελήσεις να φτιάξεις 2 dhcp servers και να μην μπλέκεις με του αποπάνω τότε το router που θα πάρεις πρέπει να το υποστηρίζει και φυσικά θέλει λίγη δουλειά με τις ρυθμίσεις για να παίξει σωστά.

Αν κρατήσεις τον dhcp του αποπάνω έχω την εντύπση ότι ο σπιτονοικοκύρης σου θα μπορεί αν το ψάξει να «δεί» τα shares των δικών σου υπολογιστών και να έχει μια κάποια πρόσβαση σε σένα...

(Δεν έχω δοκιμάσει τίποτα από τα παραπάνω για να σου δώσω περισσότερα στοιχεία όμως... :tomato: )

Ωραία παληκάρια, θα πειραματιστώ και θα το δω.

Πρόσεξε μόνο γιατί αν βάλεις ταυτόχρονα 2 DHCP servers πάνω στο δίκτυο θα γίνει της πόπης με τα πισί που θα θελήσουν να πάρουν ip...

Δες και αυτό: http://www.thelab.gr/internet-and-networking/apo-wifi-receive-se-ethernet-share-80549.html

Εγώ έτσι έκανα δουλειά μου :)

Θα το κοιτάξω [MENTION=1347]jpavly[/MENTION]. Ευχαριστώ.

[MENTION=416]dpolal[/MENTION] Θα παίξω με στατικές IP, σε άλλο IP Range και χωρίς DHCP για το δίκτυο μου, οπότε δε πιστεύω να έχω πρόβλημα.

Καλημέρα πρώτα απο όλα!

Λοιπόν, απο χτες μπήκα στην τοπολογία που περιγράφω, αλλά με κάποια σκαμπανεβάσματα.

Υπάρχουν κάποια σενάρια τα οποία έχω υλοποιήσει και αυτά είναι.

Έβαλα μια USB κάρτα δικτύου τύπου G στα 2.4GHz πάνω στην USB και είχα πολύ χαμηλό σήμα, αλλά ήταν ο μόνος τρόπος για να σενδεθώ και να πάρω ίντερνετ στο ρούτερ του ΟΤΕ.

Μετά πήρα μια προέκταση USB γύρω στα 3 μέτρα και έβαλα ένα Wifi Sniffer (συγκεκριμένα το inSSIDer) για να βρω έχοντας το ανοιχτό, που γίνεται η καλύτερη λήψη στο χώρο. Δυστυχώς όπως και να την έβαλα την κάρτα και προσπάθησα να κάνω κυκλικές κινήσεις και να ανεβοκατεβαίνω σε ύψος, το σήμα που έπαιρνα ήταν απο -90 έως -80 dB, δηλαδή χαμηλό.

Δεν το άφησα εκεί, συνέχισα, σύνδεσα το Thomson TG585 v7 και το ρύθμισα όπως το λέει σαν WDS (wireless distribution system) που έχει την ένοια του repeater που θέλω, βάζωντας το ίδιο SSID και WPA με το ίδιο κλειδί που κάνει broadcast ο ρούτερ του ΟΤΕ και επίσης κλείνοντας το DHCP. Είδα την USB κάρτα να χτυπάει Excellent σήμα, αλλά δίκτυο δεν έβλεπα, ούτε ίντερνετ. Δηλαδή ουτε στην σελίδα του ρούτερ μπορούσα να μπώ ούτε να έχω ίντερνετ. Θέλω να σταθώ εδώ όμως. Η ένοια του repeater που έκανα με το Thomson, δεν θα έπρεπε τα -80 να τα πάρει και να μου δώσει ένα -10 dB πχ? Επίσης αφού κάνει την δουλειά πλέον του repeater τι ξέχασα να κάνω και δεν έχω πρόσβαση στο ίντερνετ και στο διαδίκτυο, αφού οι IP είναι στατικές. Το Thomson είναι στο ίδιο εύρος, δηλαδή του ΟΤΕ είναι 192.168.1.1 και το Thomson είναι 192.168.1.254. Το/Τα client είναι και αυτά στο ίδιο εύρος με καρφωτές IP δηλαδή IP σταθμού 192.168.1.50 (αφου δε χρησιμοποιείται) και subnet 255.255.255.0 και gateway 192.168.1.1

1) Τι κάνω λάθος θέλω να μάθω και δε μπορώ να βγώ απο τον repeater στο internet?

2) Και αν το σήμα που παίρνει το repeater (που είναι απο -90 έως -80 dB) είναι τοσο ασθενές που και με την ένοια του repeater θα συνεχίσω να έχω προβλήματα, μιας και θα πέφτει η σύνδεση που γίνεται απο τον repeater στον κυρίως ρούτερ.

3) Να πάω να πάρω μια κάρτα δικτύου τύπου Ν καλύτερα, για να τελειώσουν τα βασανά μου?

4) Να ξεχάσω το ίντερνετ απο την τόσο κακή ποιότητα του wireless?

Μήπως εκεί που έχεις βάλει το thompson δεν πιάνει καλό σήμα και δεν παίζει;

Σίγουρα το wds παίζει όπως το περιμένεις; Στο router του ΟΤΕ βλέπεις να έχει συνδεθεί το thompson; Δοκίμασε να πάρεις από dhcp, αν δεν περνάει αυτό κάτι έχει γίνει λάθος. Αφού βρεις τι φταίει το γυρνάς σε στατικές.

Αν δεν είναι θέμα σήματος υποψιάζομαι το wds να κάνει nat-routing αντί για σκέτο bridging.

Μήπως εκεί που έχεις βάλει το thompson δεν πιάνει καλό σήμα και δεν παίζει;

Σίγουρα το wds παίζει όπως το περιμένεις; Στο router του ΟΤΕ βλέπεις να έχει συνδεθεί το thompson; Δοκίμασε να πάρεις από dhcp, αν δεν περνάει αυτό κάτι έχει γίνει λάθος. Αφού βρεις τι φταίει το γυρνάς σε στατικές.

Αν δεν είναι θέμα σήματος υποψιάζομαι το wds να κάνει nat-routing αντί για σκέτο bridging.

Η κεραία (ασύρματη κάρτα δικτύου τύπου G στα 2,4) παίζει έστω και με τα -90db που έχει απλά αργεί πάρα πολύ.

Όταν κάνω αυτό με το thompson χτυπάω την ip στον mozilla το thompson που είναι 192,168,1,254 και ανοίγει, αλλά όταν χτυπάω το 192,168,1,1 που είναι το ρούτερ του ΟΤΕ, που είναι δηλαδή και ο κυρίως ρούτερ και παροχέας του ίντερνετ δεν μπαίνει και ούτε ping μπορώ να το κάνω, δηλαδή στην ουσία έχω κάνει ένα δίκτυο το οποίο φτάνει μεχρι το thompson και μετά όμως δε βγαίνει παραπέρα.

Αυτό πως θα το αποκλείσω και τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση που ισχύει το nat-routing?

Αυτό που φαντάζομαι ότι έχει γίνει είναι ότι το thompson έχει δημιουργήσει ένα δικό του δίκτυο που απλα συμπίπτει με τo κανάλι,SSID και WPA του ΟΤΕ. Δηλαδή ένα άλλο ξεχωριστό δίκτυο, όμως στο WDS του thompson βλέπω καταχωρημένο το ρούτερ του ΟΤΕ, με MAC address κτλπ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.