Carlitost Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2011 Καλησπέρα, εχω το εξής πρόβλημα και κοντεύω να τρελαθώ..Έχω ενα rig εδώ και 2,5 χρόνια που μου έχει βγάλει καρκίνο απο τα διάφορα προβλήματα.. Επίσης και οι τεχνικοί του e-Shop συντέλεσαν σε αυτό..Εν πάσει περιπτώση, το συγκεκριμένο πρόβλημα έγκειται στον Sata2 controller αυτής της καταραμένης μητρικής που έκανα το λάθος και πήρα, και έχω πολλούς λόγους που το λέω..Η συγκεκριμένη μητρική είναι η MA790GP-UD4H της Gigabyte και το πρόβλημα που έχω, είναι οτι καρφώνω εναν καινούργιο Sata3 WD500GB Caviar Black και μου τον παρουσιάζει ο raid controller ως Sata1 δηλαδή μου τον εμφανίζει με capability Sata 1.5Gbit...Επίσης δοκίμασα να βάλω ενα jumperaki στα pins 5-6 όπως υποδικνύει και στο πάνω μέρος του σκληρού για να τον ρίξω στα 3Gbit δλδ Sata2, αλλα και πάλι τίποτα..Ενημερωτικά να πώ οτι έχω περάσει την τελευταία έκδοση του BIOS..Εκλιπαρώ για βοήθεια, οποιοδήποτε tip για να δοκιμάσω, η οτι αλλο περνάει απο το μυαλό σας...
Evan Σεπτέμβριος 23, 2011 #2 Σεπτέμβριος 23, 2011 Πρωτα απ ολα γιατι αγορασες Sata 3 hdd? Και δευτερον θελω να τρεξεις ενα crystaldiskmark να δεις τι ταχυτητα πιανει ο σκληρος σου! Αν δεν περναει τα 40mb/sec τοτε οντως εισαι με sata 1.5 αλλιως αν φτανει τα 70-80 mb/sec τοτε εισαι με sata 2 και μη τρελαινεσαι με το τι σου λεει η μητρικη!
Chosen Σεπτέμβριος 23, 2011 #3 Σεπτέμβριος 23, 2011 Το πρακτικό όριο του SATA1 είναι τα ~135Mb/sec και του SATA2 τα ~280Mb/sec.Ο δίσκος που πήρες με το ζόρι να περνάει τα 120Mb/sec οπότε μη χωλοσκάς για το "στα πόσα συνδέεται".
Carlitost Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #4 Σεπτέμβριος 24, 2011 Πρωτα απ ολα γιατι αγορασες Sata 3 hdd? Και δευτερον θελω να τρεξεις ενα crystaldiskmark να δεις τι ταχυτητα πιανει ο σκληρος σου! Αν δεν περναει τα 40mb/sec τοτε οντως εισαι με sata 1.5 αλλιως αν φτανει τα 70-80 mb/sec τοτε εισαι με sata 2 και μη τρελαινεσαι με το τι σου λεει η μητρικη! Στην ουσία δεν ηταν αγορά αλλα πιστομένο ποσό απο εγγύηση για τον εναν απο τους δύο WD Caviar black Sata2 σκηρούς που είχα. Οι δύο εναλακτηκές επιλογές που είχα απο το eshop εκτός απο τον WD Caviar Black Sata3 ηταν είτε ενας WD Caviar Green Sata2 ή ενας WD RE4 Sata3 και εννοείτε πάντα στα 500 γιγα γιατί τον θέλω για Raid 0. Δεν έχω κάνει εγκατάσταση λειτουργικού οπότε δεν εχω τρέξει και κανένα τεστ γιατί δεν μου φαίνεται λογικό να υπάρχει περίπτωση η ένδειξη του Raid Controller να ειναι λανθασμένη και απλα να δουλέυει σαν Sata2.. Επίσης εχω την εντύπωση πως θα είχα τα ίδια results σε read και wright throughput είτε ο δίσκος ειναι Sata1 είτε Sata2, οπότε δεν το θεώρησα αναγκαίο. Το πρακτικό όριο του SATA1 είναι τα ~135Mb/sec και του SATA2 τα ~280Mb/sec.Ο δίσκος που πήρες με το ζόρι να περνάει τα 120Mb/sec οπότε μη χωλοσκάς για το "στα πόσα συνδέεται". Θέλω τον δίσκο για Raid 0 οπότε θέλω να συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο με τον παλιό Caviar Black Sata2 μου. Edit* Μόλις τελείωσα την εγκατάσταση του λειτουργικού περνώντας και του τελευταίους sata και raid drivers μιας και τον τρέχω σε Raid 0 μαζι με τον Sata 2 Caviar Black, αλλα δεν άλλαξε κατι.. Τον εμφανίζει πάλι ως 1,5Gbit.. Έτρεξα και ενα CrystalDiskMark αλλα δεν μπορώ να βρώ αντίστοιχο benchmark στο internet για να το συγκρίνω.. http://www.thelab.gr/%3Ca%20href=http://postimage.org/image/18d2m2ox0/%20target=_blank%3E
ultraex2005 Σεπτέμβριος 26, 2011 #5 Σεπτέμβριος 26, 2011 φιλε μου σου παραθετω φωτο απο raid 0 απο WD sata II 2x640 blue AAKS σε ιντελ controler ιc-10r μηπως και σε βοηθησω επισης να σου επισημανω οτι δεν εχω λειτουργικο πανω σε αυτους εγκατασταση μονο παιχνιδιων γινεται σε αυτους Uploaded with ImageShack.us
pol77 Σεπτέμβριος 26, 2011 #6 Σεπτέμβριος 26, 2011 Το ίδιο πράγμα μου συνέβαινε με Seagate XT 2TB Sata 3 δίσκους πάνω σε LSI 8888 ELP Raid Controller. Διορθώθηκε με το τελευταίο firmware.Λογικά είναι θέμα BIOS της μητρικής σου. Ίσως κάποια μέρα η gigabyte να το διορθώσει.Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρόκειται να δεις καμία διαφορά στην ταχύτητα του δίσκου σου διότι οι συμβατικοί δίσκοι δεν ξεπερνούν τις δυνατότητες του SATA 1 πρότυπου έτσι κι αλλιώς.Οπότε, μη σκας.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.