fonzi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2011 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23, 2011 Ενδιαφέρομαι για ένα ζευγαράκι 2χ1GB ddr2 στα 800MHz.Τωρα έχω 2χ1GB team-group elite ddr2 800MHz με 5-5-5-15 στα 1.8vΒλέπω τα χαρακτηριστικά και διαφέρουν μεταξύ τους σε Power (operating).Συγκεκριμένα:VALUE RAM: Power 1.355 W (operating)HYPER-X GENESIS: Power 1.922 W (operating)HYPER-X BLUE: Power 1.040 W (operating)αυτό σημαίνει ότι η blue θα ζεσταίνεται λιγότερο και θα απαιτεί και λιγότερο ρεύμα;Ποια από τις τρεις είναι "καλύτερη" για απλή χρήση (χωρίς υπερχρονισμό);Εδώ τα χαρακτηριστικά τους:http://www.valueram.com/datasheets/KVR800D2N5_1G.pdfhttp://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2_1G.pdfhttp://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2B1_1G.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 24, 2011 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά τι νομίζεις ότι θα αλλάξει στη ζωή σου με αυτό που θέλεις να κάνεις; Όποιες μνήμες και να διαλέξεις, διαφορά δε θα δεις, ειδικά σε απλή χρήση, χωρίς υπερχρονισμό. Εκτός και αν η μητρική σου δεν υποστηρίζει πάνω από 2 GB μνήμη, το σωστό θα ήταν να πάρεις ένα σετάκι 4 GB για να δεις πραγματικά διαφορά! Αλλιώς, κράτα τα χρήματά σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
The One Σεπτέμβριος 24, 2011 #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Συγνώμη που επεμβαίνω, αλλά τι νομίζεις ότι θα αλλάξει στη ζωή σου με αυτό που θέλεις να κάνεις; Όποιες μνήμες και να διαλέξεις, διαφορά δε θα δεις, ειδικά σε απλή χρήση, χωρίς υπερχρονισμό. Εκτός και αν η μητρική σου δεν υποστηρίζει πάνω από 2 GB μνήμη, το σωστό θα ήταν να πάρεις ένα σετάκι 4 GB για να δεις πραγματικά διαφορά! Αλλιώς, κράτα τα χρήματά σου. Αυτο ακριβως πηγα να γραψω, και με προλαβες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Απλώς θέλω να περάσω windows 7 και διαβάζω ότι τα 2 γιγα μνήμη είναι μάλλον λίγα (ειδικά για 64μπιτα windows).Οπότε χρειάζομαι ακόμα 2 γιγα ώστε να έχω 4 συνολικά.Μου έρχεται φυσικά οικονομικότερα από το να αγοράσω 2χ2GB.Δεδομένου ότι οι μνήμες που έχω είναι 5-5-5-15 στα 1.8v και ότι με 4 μνήμες το μηχάνημα επιβαρύνεται περισσότερο, ψάχνω ποιες από τις kingston θα πρέπει να πάρω ώστε και να συνεργάζονται ΟΚ με τις ήδη υπάρχουσες (αν υφίσταται τέτοιο θέμα, δεν ξέρω) και ταυτόχρονα να μην ζεσταίνονται αφού θα πέσει σχετικό στρίμωγμα μέσα στο μηχάνημα.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 24, 2011 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Μου είχε δοθεί η εντύπωση ότι ήθελες να αντικαταστήσεις τις μνήμες που ήδη έχεις. Και πάλι προτείνω να πάρεις 2x2 GB, δεδομένων μάλιστα των χαμηλών τιμών του τελευταίου καιρού. Θα διασφαλίσεις έτσι τη σταθερότητα του μηχανήματός σου, αφού οι μητρικές ΔΕΝ είναι κατασκευασμένες για να λειτουργούν με διαφορετικές μνήμες στα slots. Όχι ότι δε γίνεται, αλλά δεν είναι εγγυημένο και παίρνεις ρίσκο και όσον αφορά τη λειτουργία (αν θα δουλέψει) και όσον αφορά τη σταθερότητα (πόσο καλά θα δουλέψει).Αν επιμένεις να κρατήσεις τις υπάρχουσες μνήμες και να πάρεις επιπλέον 2x1 GB, τότε να πάρεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μνήμες με ίδια χαρακτηριστικά όσον αφορά την τάση λειτουργίας, τους χρονισμούς και τη συχνότητα, διότι οι μητρικές δεν τα ρυθμίζουν αυτά ξεχωριστά για το κάθε slot αλλά συνολικά για όλα μαζί. Έτσι μόνο με ίδιων χαρακτηριστικών μνήμες έχεις σημαντικές (άλλα όχι απόλυτες) πιθανότητες να πάνε τα πράγματα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 36 ευρώ μου κοστίζουν οι 2χ1 γιγα και 52 ευρώ οι αντίστοιχες 2χ2 γιγα.Για 16 ευρώ διαφορά να πάω στη δεύτερη λύση των 2χ2; Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 24, 2011 #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Δικά σου είναι τα χρήματα, εσύ έχεις τον πρώτο λόγο.Η γνώμη μου είναι να πας σε 2x2. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexkhr Σεπτέμβριος 24, 2011 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Και πουλάς τις παλιές σου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 24, 2011 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 OK, έτσι θα κάνω. Ή θα αναβαθμίσω με τις παλιές μου ένα παλιό μηχάνημα που φοράει 512 ddr2 τώρα...Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pol77 Σεπτέμβριος 24, 2011 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 24, 2011 Νομίζω ότι αυτή είναι μια σοφή επιλογή :clap: Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 4, 2011 Author #11 Κοινοποίηση Οκτώβριος 4, 2011 Λοιπόν τελικά μόλις παρέλαβα 2χ2 γιγα αυτές http://www.valueram.com/datasheets/KHX6400D2B1_2G.pdfΟι παλιές έπαιζαν σε 5-5-5-15 21 2ΤΡευμα στο bios έδειχναν 1.9 ενώ η μητρική ήταν σε default ρύθμιση (νόμιζα ότι κανονικά θα ήταν σε 1.8 αλλά διάβασα σε ξενα φορουμ ότι και σε άλλους με 1.9 έπαιζε χωρίς καμία ρύθμιση).Οι καινούριες υποτίθεται ότι έχουν προδιαγγραφές 5-5-5-15 επίσης. Αλλά όταν τις έβαλα στη θέση των παλιών τα timings που δίνει το cpu-z είναι 5-5-5-18 23 2Τ Το ρεύμα παρέμεινε 1.9Τι μπορεί να συμβαίνει;Αν μείνουν έτσι τα timings, θα μπορούσα να βάλω και τις 2 παλιές και να έχω 2χ2 + 2χ1 συνολικά 6 γιγα ή θα γίνει το μπέρδεμα του αιώνα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 5, 2011 #12 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Μπορείς να δοκιμάσεις και με τα δύο κιτ (2x2GB, 2x1GB) και να λειτουργούν σε 5-5-5-18-23 2Τ (τα πιο αργά από τα 2 κιτ). Επειδή δεν ανέφερες την μητρική σου, πληροφοριακά κάποια chipset σε μητρικές με socket 775 και 4 θέσεις για μνήμες για να λειτουργουν με 4 μνήμες πρέπει να είναι single sided (SD) και όχι double sided (DS) οι μνήμες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 5, 2011 Author #13 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 GIGABYTE P35-DS4Εβαλα και τις 4 σε 5-5-5-15 52 2Τ χειροκίνητα. 1.88vΤρέχω τώρα memtest86+ και ελέγχω για λάθη. Το έβαλα να κάνει 10 περάσματα το τεστ 5 και τώρα το 8. Ως την ώρα τζάμι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 5, 2011 #14 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 Στο manual της μητρικής σου φαίνεται πως δεν έχει το παραπάνω θέμα που ανέφερα.52 είναι αρκετά μεγάλο δοκίμασε και με μικρότερο χρονισμό.Καλοδούλευτες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 5, 2011 Author #15 Κοινοποίηση Οκτώβριος 5, 2011 9 ώρες memtest86+ απόλυτα σταθερό.Να αλλάξω μόνο το tRC από 23 σε 21 ή το tRFC από 52 σε 42 ή τι άλλο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
TopCLR Οκτώβριος 6, 2011 #16 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Εφόσον είσαι σταθερός δεν είναι ανάγκη να βάλεις κάποιο από τα 2 πιο κάτω. Δεν θα καταλάβεις διαφορές με απλή χρήση. Όταν ανέφερες "Εβαλα και τις 4 σε 5-5-5-15 52 2Τ χειροκίνητα." υπέθεσα οτι έβαλες το tRC από 23 σε 52. Γι' αυτό σου είπα οτι το 52 είναι αρκετά μεγάλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Οκτώβριος 6, 2011 Author #17 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2011 Εφόσον είσαι σταθερός δεν είναι ανάγκη να βάλεις κάποιο από τα 2 πιο κάτω. Δεν θα καταλάβεις διαφορές με απλή χρήση. Όταν ανέφερες "Εβαλα και τις 4 σε 5-5-5-15 52 2Τ χειροκίνητα." υπέθεσα οτι έβαλες το tRC από 23 σε 52. Γι' αυτό σου είπα οτι το 52 είναι αρκετά μεγάλο.το σκέφτηκα οτι θα το κατάλαβες έτσι που λες. Συγνώμη για το μπέρδεμα!Πάντως σύμφωνα με κάτι πίνακες της samsung που βρήκα οι kingston hyperx blu που πήρα μπορούν να φτάσουν μέχρι 26 αντί για το 52. Αλλά διάβασα ότι συνήθως όλοι κρατάνε από 52 και πάνω το trfc ώστε να παραμένουν σταθεροί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.