Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Παιδιά μου ήρθε και εμένα σήμερα ο δίσκος σε λιγότερο από 24 ώρες και στην τιμή των 104 ευρώ.Όλα πάνε πιο ΓΡΗΓΟΡΑ!

Έκανα καθαρή εγκατάσταση των 7 και έτρεξα κάποια benchoειδή:

Πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα;;;

20sulpk.png

erh1uh.png

2wlvr87.png

21l8xox.png

Αν κάνω τα παρακάτω για την Cache του chrome είμαι ok;;;

e9ymn4.jpg

Τι έγινε βρε παιδιά κανείς;;;

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Δεν ξέρω αν θα παίζει. Δοκίμασε.

Το partition σου γιατί ξεκινάει στα 80GB;

Μια κουβεντα ειναι το "Δοκίμασε" στο λαπτοπ της δουλειας! :-O

θα κανω μια δοκιμη στην αδεια, τωρα δε λεει..

Του εχω κανει partition: 80GB για λειτουργικο και εφαρμογες και τα υπολοιπα αποθηκη

τελικά για να κάνεις update στο firmware του 830, πρέπει να τον βάλεις σε windows pc και μετά στο mac....

Έβαλα τους 10.8.0.1003 και ορίστε τα αποτελέσματα.

Ζαχαρία γιατί να μην βάλω τους τελευταίους που αναφέρεις ?

post-6376-1416076487,3991_thumb.jpg

post-6376-1416076487,4189_thumb.jpg

Samsung 830 256Gb (2 partitions, ενα μικρο για OS και ενα μεγάλο για data, τα τεστ εγιναν στο μεγαλο) σε ενα κούτσικο Acer Aspire One 756 που μολις παρέλαβα.

attachment.php?attachmentid=51754&stc=1&d=1345130782attachment.php?attachmentid=51753&stc=1&d=1345130782

post-58-1416076487,8692_thumb.jpg

post-58-1416076487,9086_thumb.jpg

Λέω να παραγγείλω εναν ssd 128 gb και έχω μερικές απορίες

Στον υπολογιστή θα μπούν 3 δίσκοι, ο ssd και δύο μηχνικοί.Επειδή χρησιμοποιώ τον υπολογιστή για επεξεργασία βίντεο σκέφτομαι να κάνω τα εξής και θέλω τα φώτα σας¨

1) στο ssd εγκαθιστώ το λειτουργικό ( Windows 7 64 bit-Office)

2) στον ενα μηχανικό δίσκο εγκαθιστώ τα προγράμματα που έχουν σχέση με την επεξεργασία του βίντεο καθώς και διάφορα άλλα προγράμματα,όπως επίσης θα αποθηκεύω τα βίντεο προς επεξεργασία

3) στον δεύτερο μηχανικό δίσκο θα αποθηκεύω τα επεξεργασμένα βίντεο καθώς και δεδομένα άλλων προγραμμάτων

Η απορία μου είναι ξέροντας οτι στα win 7 64 bit υπάρχουν δύο φάκελλοι(Programme files) που στον έναν αποθηκεύονται το 64 bit προγράμματα και στον δεύτερο τα 32 bit ειναι σωστή η ενέργεια 2 η θα πρέπει και αυτά τα προγράμματα(επεξεργασίας βίντεο) να εγκατασταθούν στον ssd.Επίσης ο υπολογιστής ειναι συνδεδεμένος και με εναν άλλο που τρέχει windows home sever και ο οποίος παίρνει προγραμματισμένα buck-up.Δεδομένου οτι τα buck-up αυτά χρησιμοποιούνται για την επαναφορά του συστήματος σε περίπτωση βλάβης θα υπάρχει πρόβλημα?

Τα προγράμματα που θα εγκαταστήσεις είναι 32bit ή 64bit;Εαν είναι 32 τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να τα βάλεις σε άλλο δίσκο.Απλώς θα πεις στον windows home server σου να παίρνει backup και από το επιπλέον "Program Files" ή όπως αλλιώς θα το ονομάσεις.

Τα προγράμματα που θα εγκαταστήσεις είναι 32bit ή 64bit;Εαν είναι 32 τότε δεν θα έχεις πρόβλημα να τα βάλεις σε άλλο δίσκο.Απλώς θα πεις στον windows home server σου να παίρνει backup και από το επιπλέον "Program Files" ή όπως αλλιώς θα το ονομάσεις.

Δηλαδή τα 64 bit προγράμματα(όποια και εαν είναι) πρέπει να μπουν στον ssd?

εφερε το amazon 256gb notebook kit στα 196Ε!!

αξιζει νομιζω. Να ρωτησω κατι. Το free delivery απ οτι θυμαμαι απο παλιες παραγγελιες δν εχει tracking. το standard που το χρεωνει 5 λιρες εχει?

Δηλαδή τα 64 bit προγράμματα(όποια και εαν είναι) πρέπει να μπουν στον ssd?

και τα 64 bit αλλά και τα 32 bit στον ssd .

Ποιος ο λόγος να βάλεις ssd αν δεν το εκμεταλλεύεσαι ?

Λέω να παραγγείλω εναν ssd 128 gb και έχω μερικές απορίες

2) στον ενα μηχανικό δίσκο εγκαθιστώ τα προγράμματα που έχουν σχέση με την επεξεργασία του βίντεο καθώς και διάφορα άλλα προγράμματα,όπως επίσης θα αποθηκεύω τα βίντεο προς επεξεργασία

Κοίτα το καλύτερο είναι όλο το λογισμικό να περαστεί στον ssd. Διαφορετικά χάνεις σε χρησιμότητα.Τα προγράμματα για βίντεο είναι μεγάλα ? Αν νομίζεις πώς δεν σε καλύπτει ο 128 ίσως πρέπει να σκεφτείς τον 256αρη.

και τα 64 bit αλλά και τα 32 bit στον ssd .

Ποιος ο λόγος να βάλεις ssd αν δεν το εκμεταλλεύεσαι ?

θέλει να τα βάλει σε μηχανικό γιατί αυτά τα προγράμματα by default χρησιμοποιούν τον δίσκο στον οποίο έχουν εγκατασταθεί και ώς "scratch space" οπότε όσο λειτουργούν γράφουν συνέχεια στον δίσκο.

@xdoc η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσεις ότι μπορείς στον ssd και στις ρυθμίσεις του εκάστοτε προγράμματος να μεταφέρεις τον "χώρο εργασίας" στον μηχανικό.Στα προγράμματα της Adobe πχ μπορείς να το αλλάξεις αυτό (το Photoshop στο προτείνει κιόλας).

Δηλαδή τον ssd θα τον έχει μόνο για να ανάβει και κλίνει το pc ?

Ας τον χαλάσει , σε πόσα χρόνια θα τον χαλάσει ?

Σε τέτοια προγράμματα θα δει το τι αξίζει ο ssd .

Αυτή είναι απλά η δική μου γνώμη , ο καθένας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του :)

Δηλαδή τον ssd θα τον έχει μόνο για να ανάβει και κλίνει το pc ?

Ας τον χαλάσει , σε πόσα χρόνια θα τον χαλάσει ?

Σε τέτοια προγράμματα θα δει το τι αξίζει ο ssd .

Αυτή είναι απλά η δική μου γνώμη , ο καθένας κάνει ότι πιστεύει καλύτερο για τον εαυτό του :)

Ναι αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Mε αυτή τη λογική δεν θα μας ένοιαζε και αν οι ssd έχουν TRIM ;)

Εαν σκοπεύεις να χρησιμοποιείς προγράμματα που απασχολούν με πολλά writes τον δίσκο μια στο τόσο,τότε όντως,δεν σε νοιάζει.Εαν όμως τα χρησιμοποιείς καθημερινά για δουλειά τότε η απόδοση του θα σίγουρα θα πέσει.

Η δική μου άποψη είναι ότι όταν παίρνω κάτι θέλω να το εκμεταλευομαι στο 100% του. Δεν γίνετε να πάρω έναν SSD και να προσέχω τι θα του κάνω και τι θα του βάζω μέσα, ναι εννοείται ότι δεν πρόκειται να αντιγράφω και να σβήνω καθημερινά μαζικά GB's και αυτό λόγου χωρητικότητας. Τον samsung τον 256άρη που έχω τον έχω φορτώσει windows και ότι πρόγραμματα χρειάζομαι + τα games. Άμα ήταν να του βάλω μόνο windows και να έχω όλα τα άλλα σε μηχανικούς δεν θα άξιζε, προσωπικά για μένα μιλάω πάντα.

Η δική μου άποψη είναι ότι όταν παίρνω κάτι θέλω να το εκμεταλευομαι στο 100% του. Δεν γίνετε να πάρω έναν SSD και να προσέχω τι θα του κάνω και τι θα του βάζω μέσα, ναι εννοείται ότι δεν πρόκειται να αντιγράφω και να σβήνω καθημερινά μαζικά GB's και αυτό λόγου χωρητικότητας. Τον samsung τον 256άρη που έχω τον έχω φορτώσει windows και ότι πρόγραμματα χρειάζομαι + τα games. Άμα ήταν να του βάλω μόνο windows και να έχω όλα τα άλλα σε μηχανικούς δεν θα άξιζε, προσωπικά για μένα μιλάω πάντα.

Μπορεί να φανεί σάν όφτόπικ αλλά μιάς και έχω απορία και θέλω γνώμη. Άν είχες τον 128άρη και δέν σου έφθανε για games και έπρεπε να τον συνδυάσεις με ένα ΤΕΡΑ-Μηχανικό που θα βγεί πάνω κάτω ίδια τιμή (200 κάτι όπως θα έπαιρνες τον 256 samsung) ποιόν θα τσιμπούσες ? Βλέπω πολλούς να τον συνδυάζουν με τον wd caviar black 1tb. Αξίζει λές για όλα σε ένα δίσκος +games? ή θα έπαιρνες άλλον μηχανικό.

Thx in advance.

Βλέπω πολλούς να τον συνδυάζουν με τον wd caviar black 1tb. Αξίζει λές για όλα σε ένα δίσκος +games? ή θα έπαιρνες άλλον μηχανικό.

Thx in advance.

Και εγώ αυτόν τον συνδυασμό έχω.Από κει και πέρα εξαρτάται αν έχεις ανάγκη την ταχύτητα ή τον αποθηκευτικό χώρο.

Μπορεί να φανεί σάν όφτόπικ αλλά μιάς και έχω απορία και θέλω γνώμη. Άν είχες τον 128άρη και δέν σου έφθανε για games και έπρεπε να τον συνδυάσεις με ένα ΤΕΡΑ-Μηχανικό που θα βγεί πάνω κάτω ίδια τιμή (200 κάτι όπως θα έπαιρνες τον 256 samsung) ποιόν θα τσιμπούσες ? Βλέπω πολλούς να τον συνδυάζουν με τον wd caviar black 1tb. Αξίζει λές για όλα σε ένα δίσκος +games? ή θα έπαιρνες άλλον μηχανικό.

Thx in advance.

ετσι όπως αντιλαμβάνομαι τα πράγματα, απο τους μηχανικούς πλέον δεν θέλω να τρέχω προγράμματα, τους θέλω μόνο για αποθηκευτικό χώρο. με τον 256άρη samsung που τον είχα πάρει 192 ευρώ απο το amazon είμαι πολυ ικανοποιημένος απο την απόδοση του και δεν μου έχει τύχει να θέλω παραπάνω χώρο για τα προγράμματα που χρειάζομαι και τα παιχνίδια που παίζω. Βέβαια κάποιος μπορεί θέλει να έχει ολόκληρες σουίτες προγραμμάτων και μία λίστα ολόκληρη με εγκατεστημένα παιχνίδια. Αλλά πιστεύω, στον μέσο όρο των χρηστών, τα 256 είναι αρκετά γιαυτήν την χρονική περίοδο.

Στην ερώτηση που κάνεις, ναι θα ξαναέπαιρνα τον 256 μόνο αν είχα περίσσιους σκληρούς για αποθήκη ( που όλοι έχουμε). αλλιώς θα έπαιρνα τον 128 βάζοντας τα απολύτως βασικά και τον 1ΤΒ για αποθήκη και για τα παιχνίδια (γιατί όλοι θέλουμε να έχουμε αποθήκη). :)

θέλει να τα βάλει σε μηχανικό γιατί αυτά τα προγράμματα by default χρησιμοποιούν τον δίσκο στον οποίο έχουν εγκατασταθεί και ώς "scratch space" οπότε όσο λειτουργούν γράφουν συνέχεια στον δίσκο.

@xdoc η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσεις ότι μπορείς στον ssd και στις ρυθμίσεις του εκάστοτε προγράμματος να μεταφέρεις τον "χώρο εργασίας" στον μηχανικό.Στα προγράμματα της Adobe πχ μπορείς να το αλλάξεις αυτό (το Photoshop στο προτείνει κιόλας).

Μπορείς να ορίσεις ποιον δίσκο θα έχεις για scratch... Τα προγράμματα μπορούν να μπουν στον ssd

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.