Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Κερδιζεις επιπλεον εγγυηση με το register ή απλα καλυτερο support στο μελλον?

Σίγουρα όχι δεν κερδίζεις κάτι σημαντικό.

Πιστεύω ότι όμως ότι σε μελλοντικό support θα είναι πιο γρήγορη η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Μου έτυχε στην Logitech και εξυπηρητήθηκα ταχύτατα χωρίς να ζητάνε διευθύνσεις και λοιπά στοιχεία.

Εχω ενα καλωδιο adaptor Sata -> USB 3.0 και σκεφτομε να αγορασω εναν ssd. :) Ειναι αξιοπιστος ο Samsung Ssd σε USB? Νομιζω δεν θα εχει προβλημα το USB 3 δινει μεχρι και 4.5Watt.

Όποιος ενδιαφέρεται να τον αγοράσει για να αναβαθμίσει κάποιο netbook, ορίστε ένα screenshot από το δικό μου Toshiba NB-200

post-11106-1416076451,9926_thumb.png

Τώρα και μια ερώτηση.

Επειδή ετοιμάζομαι να τον περάσω στον μεγάλο, είναι καλύτερα να τον χωρίσω στα 2 ή να τον αφήσω ολόκληρο;

Όποιος ενδιαφέρεται να τον αγοράσει για να αναβαθμίσει κάποιο netbook, ορίστε ένα screenshot από το δικό μου Toshiba NB-200

[ATTACH]51568[/ATTACH]

Τώρα και μια ερώτηση.

Επειδή ετοιμάζομαι να τον περάσω στον μεγάλο, είναι καλύτερα να τον χωρίσω στα 2 ή να τον αφήσω ολόκληρο;

Για 119 γίγα και ssd δέν υπάρχει σοβαρός λόγος θα έλεγα προσωπικά για να χωριστεί σε 2 . Τον έχεις ολόκληρο και χρησιμοποιείς οποιονδήποτε hdd/sata από 169 γίγα και πάνω π.χ για την ωραία αποθηκούλα σου ακόμα και για παιχνιδάκια άν δέν σε παίρνει στο ssd.

[ATTACH]51568[/ATTACH]

Τώρα και μια ερώτηση.

Και ένα με τον ίδιο σκληρό στον σταθερό, αλλά σε SataII

post-11106-1416076452,6877_thumb.png

Και ένα με τον ίδιο σκληρό στον σταθερό, αλλά σε SataII

[ATTACH]51569[/ATTACH]

Γύρνα τον controller σου σε AHCI γιατί τον έχεις σε IDE.

Τι μητρική έχεις;

Θα έπρεπε να είναι παραπάνω στο 4K QD32, πέρασε τους intel rst drivers.

Κατέβασα το iata_enu_10.8.0.1003.exe από εδώ

αλλά μου λέει

post-11106-1416076455,827_thumb.png

Αντί για το CrystalDiskMark, τρέξε καλύτερα αυτό:

AS SSD Benchmark

post-11106-1416076457,6827_thumb.png

Αυτό το pciide - BAD γιατί μου το βγάζει;

Γιατί όπως σου είπα και παραπάνω, πρέπει να γυρίσεις τον controller σου σε AHCI. Είναι ακόμα σε IDE. Γι 'αυτό και τα χαμηλά νούμερα ειδικά στα 4K QD32.

Τι Windows έχεις;

Πάνω στη μητρική που έχεις συνδέσει τον SSD; Εννοώ σε ποια θύρα;

'Εχω τα 7 και τον έχω συνδέσει σε μια κίτρινη θύρα...

Μήπως πρέπει να την βάλω σε μωβ;

Πως γυρνάω σε AHCI;

Το έβαλα μέσα από τον BIOS. Κάνω κάτι λάθος;

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ!!!

Δεν τον έβαλες μέσα από το BIOS σίγουρα γιατί αν άλλαζες την σωστή επιλογή, δεν θα ξαναέμπαινες στα windows 7. Η κίτρινη θύρα στη μητρική σου είναι η σωστή.

Χρειάζεται κάποια προεργασία στα Windows 7 πριν κάνεις την αλλαγή.

Άνοιξε registry και πήγαινε εδώ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Msahci

Υπάρχει στα δεξία μία επιλογή Start η οποία έχει την τιμή 3. Κάνε την 0.

Μετά πήγαινε εδώ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Iastor

Υπάρχει στα δεξία μία επιλογή Start η οποία έχει την τιμή 3. Κάνε την 0.

Κάνε restart και μπες πάλι στα Windows.

Θα σου πούνε τα Windows πως βρήκαν κάποιες νέες συσκευές και θα τις εγκαταστήσουν.

Κάνε ξανά restart και μπες στο BIOS.

Πήγαινε στο Intergrated Peripherals και την πρώτη επιλογή που λέει SATA/RAID AHCI mode βάλε την στο AHCI.

Ξανακάνε restart. Μπες windows και κάνε εγκατάσταση το πρόγραμμα που σου είπε ο Chroma. Ξανακάνε restart και είσαι έτοιμος.

Οτιδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσεις, ρωτάς.

Έκανα τις αλλαγές στην registry έκανα reboot αλλά δεν μου βρήκε νέα συσκευή...

Να προχωρήσω στην αλλαγή του SATA/RAID AHCI mode;

Έκανα τις αλλαγές στην registry έκανα reboot αλλά δεν μου βρήκε νέα συσκευή...

Να προχωρήσω στην αλλαγή του SATA/RAID AHCI mode;

Ναι.

Αν δεις πως κατά την εκκίνηση των Windows πετάει μπλε οθόνη, σημαίνει πως κάτι πήγε στραβά με την αλλαγή στην registry. Γύρνα πάλι τον controller σε IDE (την επιλογή στο BIOS εννοώ) και θα μπει Windows κανονικά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.