Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Ας ανεβάσω και 'γω ένα crystal...sam 830 64GB X 2 raid 0 @ z68 intel Sata3 - με 15 μέρες χρήσης

1000αρισε και το test file για να μην cachάρει και να δούμε τι πραγματικά κάνουν.

Το μόνο που με χαλάει στον Samsung είναι τα χαμηλά MB/s όταν το QD ανεβαίνει.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για firmware update στον 830 128GB, δε φαίνεται ο δίσκος στο BIOS. Προσπάθησα από άλλο PC μέσω του Magician Software να φτιάξω ένα bootable usb με το firmware, αλλά δε το φτιάχνει με τίποτα. Βγάζει όλη την ώρα σφάλμα. Στο manual λέει να επιλέξω το φάκελο που περιέχει μέσα τα αρχεία DSRD.enc and MAX.enc. Το rar που κατέβασα εγώ περιέχει 3 αρχεία. Τα DSRD.enc, MCXINI.enc και MCXNF.enc. Οπότε είμαι σε αδιέξοδο. Ακούω προτάσεις.

Edit: Λοιπόν μόλις βγάζω τους HDD, βλέπει τον SSD κανονικά. *grunts* >Τώρα κάνουν checking τα Windows. Επανέρχομαι μόλις τελειώσουν.

Edit 2: Τα Windows στον SSD λειτουργούν κανονικά. Κάνω Shut down τώρα για να ξανασυνδέσω τους HDD και να δω τι θα μου βγάλει.

Edit 3: Τελικά κάνω μόνος μου troubleshooting. :p Συνέδεσα πάλι τους HDDs και βλέπει κανονικά τον SSD. Είμαι όπως ήμουν και πριν. Μόνο λίγο θυμωμένος με το μαμημένο το f/w update. :p

Τα ίδια και 'γω (στο sammy 64gb σε laptop)...Τελικά κατάφερες να κάνεις το update? Δοκίμασα σε windows αλλά και με usb bootable και μου βγάζει σφάλμα :hang3:

Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για firmware update στον 830 128GB, δε φαίνεται ο δίσκος στο BIOS. Προσπάθησα από άλλο PC μέσω του Magician Software να φτιάξω ένα bootable usb με το firmware, αλλά δε το φτιάχνει με τίποτα. Βγάζει όλη την ώρα σφάλμα. Στο manual λέει να επιλέξω το φάκελο που περιέχει μέσα τα αρχεία DSRD.enc and MAX.enc. Το rar που κατέβασα εγώ περιέχει 3 αρχεία. Τα DSRD.enc, MCXINI.enc και MCXNF.enc. Οπότε είμαι σε αδιέξοδο. Ακούω προτάσεις.

Edit: Λοιπόν μόλις βγάζω τους HDD, βλέπει τον SSD κανονικά. *grunts* >Τώρα κάνουν checking τα Windows. Επανέρχομαι μόλις τελειώσουν.

Edit 2: Τα Windows στον SSD λειτουργούν κανονικά. Κάνω Shut down τώρα για να ξανασυνδέσω τους HDD και να δω τι θα μου βγάλει.

Edit 3: Τελικά κάνω μόνος μου troubleshooting. :p Συνέδεσα πάλι τους HDDs και βλέπει κανονικά τον SSD. Είμαι όπως ήμουν και πριν. Μόνο λίγο θυμωμένος με το μαμημένο το f/w update. :p

Καψε το ISO σε ενα cd χωρις

να χρησιμοποιησεις ουτε magician ουτε τιποτα αλλο.Βootare απο αυτο,ακολουθα οδηγιες,

οταν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ σβησε pc,βγαλε καλωδιο απο τροφοδοτικο,ξανααναψε και εισαι ετοιμος :T:

1000αρισε και το test file για να μην cachάρει και να δούμε τι πραγματικά κάνουν.

Το μόνο που με χαλάει στον Samsung είναι τα χαμηλά MB/s όταν το QD ανεβαίνει.

Θα ανεβάσω νέες μετρήσεις σύντομα (αν καταφέρω και περάσω το firmware και στο raid θα είμαι πραγματικός samsung ssd magician)

Και μενα παιδες προβλημα με το καινοργιο firmware, ενω το SSD Magician μου λεει οτι το περασε επιτυχως στο crystal disk info μου τον εμφανιζει με το παλιο firmware και λειπει η θερμοκρασια.

Δοκιμασα και σε Windows και σε DOS.

Koλληματα κανενα, ισα ισα φενεται να εχει βελτιωθει κιολας..

Τι γινεται ρε παιδες;

Eχω και εναν ακομη σκληρο στο μηχανημα..

Σε φορουμ στη Γερμανια και εκει εχουν αρκετα προβληματα οπως και ενα αλλο παιδι απο insomnia..

Καψε το ISO σε ενα cd χωρις

να χρησιμοποιησεις ουτε magician ουτε τιποτα αλλο.Βootare απο αυτο,ακολουθα οδηγιες,

οταν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ σβησε pc,βγαλε καλωδιο απο τροφοδοτικο,ξανααναψε και εισαι ετοιμος :T:

ειναι σε zip που το κανεις extract, οχι σε iso ;)

Φιλε μου κανε αν θες αυτο που σου λεω και κατεβασε το αρχειο που ειναι σε ISO,

για να το λεω σημαινει οτι ηδη εκανα firmware update χωρις κανενα προβλημα.

[MENTION=22605]thanasis2012[/MENTION] ναι μωρέ, το ξέρω. ;):) θα δω πως θα πάει γενικά στην πορεία.

(το μόνο που δε θέλω είναι να βγει προβληματική η μητρική μου στο τέλος :D ).

βγήκε νέο FW; γιατί το samsung magician μου βγάζει ότι έχω το τελευταίο: CXM01Β1Q

ξέρουμε καθόλου τι αλλάζει με το FW?

+ τι χρειάζεται για να το περάσω πείτε κανένα tip στον άσχετο με αυτά τα παιχνίδια :p

Today I updated my Samsung 830 256GB's firmware. The update failed and I BSODed. Afterwards, the drive was no longer in BIOS. I talked to Samsung and they said that it is a common issue with the firmware update and the only solution is an RMA. Luckily I had a backup of everything as I always do.

So again, do not update the firmware on your Samsung 830, it may fail!

για διαβάστε και αυτό.

πηγή http://www.overclock.net/t/1199062/warning-samsung-830-firmware-update-bugged

προσοχη!!

μόλις το είδα:

WARNING: Samsung 830 Firmware update - bugged.

Today I updated my Samsung 830 256GB's firmware. The update failed and I BSODed. Afterwards, the drive was no longer in BIOS. I talked to Samsung and they said that it is a common issue with the firmware update and the only solution is an RMA. Luckily I had a backup of everything as I always do.

So again, do not update the firmware on your Samsung 830, it may fail!

ξέρουμε καθόλου τι αλλάζει με το FW?

1. Title

Latest Firmware File Ver. CXM02B1Q (zip file)

2. Applicable Model

- 830 Series: MZ-7PC064* MZ-7PC128* MZ-7PC256* MZ-7PC512*

3. Carrier or Corporate Customer

- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)

- Improved compatibility with some external hardisk vedors (partition error problem solved)

- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)

- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)

4. Description

- Windows XP/Vista/7

οκ ευχαριστώ απο πού να το κάνω ? από το magician? μέσο windows?

Edit : θα περιμένω λίγο.....Λένε πως όταν δεν υπάρχει πρόβλημα με κάτι να το αφήνουμέ ως έχει :p

εγώ θα ακολουθήσω το ain't broke, don't fix it, μέχρι να υπάρξουν τουλάχιστον και άλλες εμπειρίες για το update. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να τρέχω, αμα γίνει χαζομάρα.

εγώ έκανα το λάθος να το βάλω και έχασα 5% σε ταχύτητες και ψάχνω το παλιό τώρα αλλά δεν υπάρχει πουθενά

σήμερα μου λέει να κατεβάσω νέα έκδοση του Magician..και είναι ακριβώς η ίδια 3.1.. και στο FW. μου λέει ότι έχω το τελευταίο... το CXM01B1Q

εγώ έκανα το λάθος να το βάλω και έχασα 5% σε ταχύτητες και ψάχνω το παλιό τώρα αλλά δεν υπάρχει πουθενά
- Improved stability when waking up from hibernation mode (Blue screen, Hang problem solved)

- Improved compatibility with some external hardisk vedors (partition error problem solved)

- Solved compatibility problem with some laptop vendors (partition error problem solved)

- Improved reliability (Increased SPOR related stability - Power loss management)

Τι να μου κάνουν αυτά τα stability, reliability κλπ θέλω το 5% μου πίσω :hehe:

αφού δεν είχα πρόβλημα με μπλε οθόνες και αστάθεια να μην τα ζητήσω πίσω άσε που στην αρχή φρίκαρα που δεν τον έβλεπε ο controller και λέω πάμε για rma αλλά τελικά τον έβαλα στο λαπτοπ με μια κάρτα esata usb και τον έκανα update από εκεί και τον είδε κανονικά ο controller της μητρικής

Τί βελτιώνει το firmware? Τον περιμένω τις επόμενες μέρες τον δίσκο και ειμαι σε δίλημα για την αναβάθμιση λογισμικού!

Εκτός από τα 4Κ read (κλασικά σε raid0), 4K write και 4KQD32 write, όλα τα νούμερα είναι άψογα για 2 64αρηδες. Μπράβο στην Samsung για το drive.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.