Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Δεν το κακολογώ το κατάστημα, ίσα ίσα που ήταν πολύ εξυπηρετικοί και στο θέμα της ακύρωσης (εγώ βιαζόμουν). Το μεμπτό κατά τη γνώμη μου, όμως, είναι ότι αναγράφουν παραπλανητικούς χρόνους παράδοσης και πρέπει να πάρεις τηλ. για να σου πουν πότε θα παραλάβεις.

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Ότι είπε ο gdp77. Αργούν στους χρόνους παράδοσης. Το site έλεγε 2 μέρες. Αυτοί στο τηλέφωνο μου είπαν 3-4 μέρες. Τελικά ήρθε σε 8 μέρες. Δεν είναι το θέμα ότι SSD θέλω, τώρα τον θέλω, απλά θα περίμενα να είναι ειλικρινείς από την αρχή. Κατά τα άλλα, δεν έχω κάποιο άλλο παράπονο.

Γεια σας και απο εμενα,ψαχνω και γω για ssd να αντικαταστησω τον vertex 2 που ειχα.

Αναμεσα σε samsung 830 64gb και corsair force gt 60gb ποιον προτεινε σε θεμα επιδοσεων;

Το βασηκο ερωτημα ειναι αν εχουν διαφορα σε επιδοσεις θα τις καταλαβω σε καθημερινη χρηση η οχι;

Η μητρικη μου (gigabyte x58-ud7) εχει τον controler 9128 της marvel στα sata3 ο οποιος εχει πολυ κακες επιδοσεις,αρα θα εποφελειθω καθολου απο το sata 3 η οχι;

Εγω απλα θα εκθεσω την προσωπικη μου γνωμη απο ολα τα φορουν που εχω διαβασει ψαχνοντας για να παρω ssd στο καινουργιο συστημα που παραγγειλα.

Το τελικο μου συμπερασμα ειναι οτι ...

ολοι παιζουν κοντα σε θεμα επιδοσεων αλλα αργα η γρηγορα αυτοι που δεν ειναι samsung λογω προβληματων των κοντρολερ που χρησιμοποιουν παρουσιαζουν παγωματα στα windows η αλλα προβληματα αλλα λιγοτερο και αλλα περισοτερο σοβαρα.

Οι samsung ssd εχουν το τεραστιο πλεονεκτημα οτι εχουν δικο τους κοντρολερ απο οτι διαβαζω που δεν παρουσιαζει αναλογα προβληματα αρα ειναι σταθεροι στα συστηματα που μπαινουν.

Ειναι εντελως σπαστικο να αγοραζεις δισκο ενα καρο λεφτα και να εχει ταχυτητα μεν αλλα να σου παγωνει το λειτουργικο στα καλα καθουμενα.

Οποτε προχωρησα σε παραγγελια του samsung παρα το γεγονος οτι εξαιτιας του θα περιμενω και το υπολοιπο συστημα με καθυστερηση πανω απο δεκα μερες.

Μου εγινε η προταση απο τον καταστηματαρχη εξαιτιας της μεγαλης καθυστερησης για ssd αλλης εταιριας και αρνηθηκα κατηγορηματικα.

Οταν αγοραζουμε κατι για ενα συστημα που θα το εχουμε τα επομενα χρονια να το παιρνουμε καλο και σωστο αυτη ειναι η γνωμη μου.

Να διευκρινησω οτι παω για samsung σειρα 830 - 128 gb.

Γεια σας!

Ειμαι κατοχος ενος Macbook Pro 13" 2.4, 250GB-5400HDD (mid 2010) (SATA II).

Επειτα απο πολυ υπομονη, (και διαβασμα:toomuchne) θα παρω τον πρωτο μου SSD και διαλεξα τον 830 -256GB:clap:. Το θεμα ειναι απο που?

Τον εχω βρει στα:

zizanio.de 368 (τελικη με μεταφορικα) αμεσα διαθεσιμο +14.5 αμα τον παρω με αντικαταβολη (~382)

specialprice.gr ~380 τελικη (3-7 ημερες)

visionstudio.gr ~400 τελικη (διαθεσιμοτητα 2-10 ημερες)

Με προβληματιζει το γεγονος οτι στο specialprice.gr εχει 2 χρονια εγγυηση, στο visionstudio 3 χρονια, και στο zizanio.de δεν λεει.

Γενικα τι γινεται με την εγγυηση απο αυτα τα μαγαζια? Δεν εχω εμπειρια με κανενα. Αμα "πεθανει" o samsung τον γυρναμε στο eshop απο που τον αγορασαμε ή εχει η samsung service στην ελλαδα?

Και αν το γυρναμε στο eshop, πιο απο τα παραπανω ειναι πιο "καλο/σωστο"?

Υ.Γ. σαν πιο φτηνη λυση σκεφτομαι και τον vertex 2-180GB 228 τελική. Αλλα τα -76GB θα με περιοριζουν πολυ. Τι λετε?

Ευχαριστω

Νομιζω δεν εχει σημασια απο που θα τον παρεις γιατι η samsung δινει 3 χρονια στο δισκο.

Αν χρειαστει να τον στειλεις για rma περνεις απευθειας την samsung τηλεφωνο και σου στελνουν κουριερ σπιτι παιρνουν το πτοιν και επειτα στο επιστρεφουν παλι με τον ιδιο τροπο.Τουλαχιστον οταν χρειαστηκε πριν λιγο καιρο να στειλω την οθονη μου για service αυτο εγινε.

Παντως πολυ καλο το service της samsung τουλαχιστον απο την εμπειρια μου.

Οσο για τον vertex 2 καλητερα απεφυγε τον(μιλαω ως προιν κατοχος vertex 2 ο οποιος χαλασε πριν κανα μηνα και μετα απο αρκετο διαβασμα δεν ανακαλειψα και τα καλητερα) και παρε εναν intel 320 αντι για τον samsung αν θελεις κατι φθηνοτερο.

Εδω , τα δικα μου αποτελεσματα με εναν samsung 830 64gb (Πανω σε sata II μητρικη) :

crystaldiskmark.th.png

asssd.th.png

Δεν μπορεσα να βρω benchmarks για 64gb σε sataII στο net , οποτε δεν μπορω να συγκρινω τα νουμερα μου , αλλα μου φαινονται ενταξει (εκτος ισως απο τα 4Κ QD32 , αλλα νομιζω οτι αυτο ισχυει γενικα με τους 830).

Πιστευετε οτι θα ειχα νοημα να αγορασω εναν sataIII controller π.χ. CONTROLLER :: Asus PCI Express Card U3S6 PCI Express to 2 USB 3.0, SATAIII - Visionstudio.gr , για να εκμεταλλευτω πληρως τον δισκο ;

Απο περιεργεια οχι οτι θα το κανω αλλα αν ειχε καποιος εναν 470 και πηγαινε σε 830 και τον εκανε ghost θα δουλευε το ιδιο καλα?Το εχει κανει κανεις?

Απο περιεργεια οχι οτι θα το κανω αλλα αν ειχε καποιος εναν 470 και πηγαινε σε 830 και τον εκανε ghost θα δουλευε το ιδιο καλα?Το εχει κανει κανεις?

Το έκανα πριν από μερικούς μήνες με Acronis (από 470 128Gb σε 830 128Gb), αλλά και άλλες 5-10 φορές ανάμεσα σε ό,τι SSD έχει περάσει από τα χέρια μου συμπεριλαμβανομένων και RAID arrays (από σκέτο SSD σε συστοιχία και τούμπαλιν).

Με λίγα λόγια, το Acronis δεν κοιτάει hardware, αλλά logical units.

σχεδόν 15 μέρες χρήσης ο Δίσκος ήταν και είναι "υπάκουος" χωρίς το παραμικρό πρόβλημα (φτου να μην τον ματιάσω). Πιστεύω πως αξίζει η αγορά του + την αναμονή (γιατί περίμενα και είχα πρίξει τον Chosen από εποχές vertex 3 για το τι SSD να πάρω :p

Γεια σας!

Ειμαι κατοχος ενος Macbook Pro 13" 2.4, 250GB-5400HDD (mid 2010) (SATA II).

Επειτα απο πολυ υπομονη, (και διαβασμα:toomuchne) θα παρω τον πρωτο μου SSD και διαλεξα τον 830 -256GB:clap:. Το θεμα ειναι απο που?

Τον εχω βρει στα:

zizanio.de 368 (τελικη με μεταφορικα) αμεσα διαθεσιμο +14.5 αμα τον παρω με αντικαταβολη (~382)

specialprice.gr ~380 τελικη (3-7 ημερες)

visionstudio.gr ~400 τελικη (διαθεσιμοτητα 2-10 ημερες)

Με προβληματιζει το γεγονος οτι στο specialprice.gr εχει 2 χρονια εγγυηση, στο visionstudio 3 χρονια, και στο zizanio.de δεν λεει.

Γενικα τι γινεται με την εγγυηση απο αυτα τα μαγαζια? Δεν εχω εμπειρια με κανενα. Αμα "πεθανει" o samsung τον γυρναμε στο eshop απο που τον αγορασαμε ή εχει η samsung service στην ελλαδα?

Και αν το γυρναμε στο eshop, πιο απο τα παραπανω ειναι πιο "καλο/σωστο"?

Υ.Γ. σαν πιο φτηνη λυση σκεφτομαι και τον vertex 2-180GB 228 τελική. Αλλα τα -76GB θα με περιοριζουν πολυ. Τι λετε?

Ευχαριστω

σου προτείνω από εδώ :T:

[ame]http://www.amazon.de/gp/product/B005OK6VJ0/ref=noref?ie=UTF8&s=computers&psc=1?tag=citofgamonlco-20[/ame]

3 χρόνια εγγύηση από samsung έχεις

Γεια σας παιδια, πηρα και εγω εναν 830 τον εβαλα στο μηχανημα αλλα το samsung magician μου λεει οτι ειναι frozen, τι να κανω ? Το BIOS δεν τον βλεπει, αλλα τα windows κανονικα.

EDIT: το εκανα :)

Να πω επισης οτι και γω παρειγγειλα τον 830 στα 64gb απο visionstudio και θα τους φερουν την αλλη τεταρτη αποτε παρασκευη πιστευω να τον εχω.

Νομιζω δεν εχει σημασια απο που θα τον παρεις γιατι η samsung δινει 3 χρονια στο δισκο.

Αν χρειαστει να τον στειλεις για rma περνεις απευθειας την samsung τηλεφωνο και σου στελνουν κουριερ σπιτι παιρνουν το πτοιν και επειτα στο επιστρεφουν παλι με τον ιδιο τροπο.Τουλαχιστον οταν χρειαστηκε πριν λιγο καιρο να στειλω την οθονη μου για service αυτο εγινε.

Παντως πολυ καλο το service της samsung τουλαχιστον απο την εμπειρια μου.

Οσο για τον vertex 2 καλητερα απεφυγε τον(μιλαω ως προιν κατοχος vertex 2 ο οποιος χαλασε πριν κανα μηνα και μετα απο αρκετο διαβασμα δεν ανακαλειψα και τα καλητερα) και παρε εναν intel 320 αντι για τον samsung αν θελεις κατι φθηνοτερο.

σου προτείνω από εδώ :T:

http://www.amazon.de/gp/product/B005OK6VJ0/ref=noref?ie=UTF8&s=computers&psc=1?tag=citofgamonlco-20

3 χρόνια εγγύηση από samsung έχεις

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.:T:

Απο το amazon.de θα το παρω τελικα, κ με την διαφορα τιμης θα παρω κ 8gb ram upgrade :dance3:.

Θα επανελθω με εντυπωσεις κ benchmarks. Να στε καλα.

εγώ από την άλλη είχα 3-4 φορές παγώματα στα windows, όταν έκανα επεξεργασία μικρών αρχείων στον ssd. (winrar δηλαδή ή αντιγραφή).

Την τελευταία βδομάδα δεν έχω παρατηρήσει κάτι, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει κιολας.

Μετά από αποτυχημένη προσπάθεια για firmware update στον 830 128GB, δε φαίνεται ο δίσκος στο BIOS. Προσπάθησα από άλλο PC μέσω του Magician Software να φτιάξω ένα bootable usb με το firmware, αλλά δε το φτιάχνει με τίποτα. Βγάζει όλη την ώρα σφάλμα. Στο manual λέει να επιλέξω το φάκελο που περιέχει μέσα τα αρχεία DSRD.enc and MAX.enc. Το rar που κατέβασα εγώ περιέχει 3 αρχεία. Τα DSRD.enc, MCXINI.enc και MCXNF.enc. Οπότε είμαι σε αδιέξοδο. Ακούω προτάσεις.

Edit: Λοιπόν μόλις βγάζω τους HDD, βλέπει τον SSD κανονικά. *grunts* >Τώρα κάνουν checking τα Windows. Επανέρχομαι μόλις τελειώσουν.

Edit 2: Τα Windows στον SSD λειτουργούν κανονικά. Κάνω Shut down τώρα για να ξανασυνδέσω τους HDD και να δω τι θα μου βγάλει.

Edit 3: Τελικά κάνω μόνος μου troubleshooting. :p Συνέδεσα πάλι τους HDDs και βλέπει κανονικά τον SSD. Είμαι όπως ήμουν και πριν. Μόνο λίγο θυμωμένος με το μαμημένο το f/w update. :p

anonymous-root

Καθε προβλημα σε καθε υπολογιστη ειναι ξεχωριστο.

Τα παγωματα μπορει να ειναι για μερικα δευτερα η να παγωνουν τα παντα και να χρειαζετε επανεκινηση.

Μπορει να οφειλονται σε πολλα πραγματα οχι μονο στον δισκο.

Αν υποθεσουμε ομως οτι οφειλετε στον ssd mπορει να παιζει σημασια ακομα και ποια mobo εχεις και τι ρυθμισεις εχεις στο bios για τον ssd μπορει να παιζει ρολο η θυρα στην οποια τον εχεις συνδεσει στην μητρικη μπορει να παιζουν ρολο και εαν εχεις κανεις καποιες ρυθμισεις που κανουν πολλοι στα win για να λειτουργουν απροβληματιστα οι ssd.

Και εγω τωρα στο ψαξιμο ειμαι για ολα τα παραπανω οταν παραλαβω το καινουργιο συστημα να το σεταρω οσο καλυτερα γινετε ωστε να μην παρουσιαζονται προβληματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.