Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

Σε ολους ειναι ιδιες οχι μονο σε αυτους :)

Thanx, αυτό πίστευα και εγώ απλά είπα να ρωτήσω μη γίνει καμιά στραβή και ψάχνω για αντάπτορα τελευταία στιγμή

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Κτήνος το 256αρι! μεγάλη διαφορά απ'τον μηχανικό της apple :p

με το AJA system test στα περισσότερα έχει μέσο όρο 500read 400write

και booting time στα snow περι τα 16-17sec με τα μισά Gb πιασμένα :T:

Δεν άντεξα και εγώ και χτύπησα έναν 830 στα 179€ link. Έχω έναν X25-M, που θα τον βάλω τώρα στο Laptop και τον 830 στο Desktop. Πήρα το notebook kit γιατί το βρήκα πιο φτηνό και έχω ήδη τον 2.5->3.5 adaptor από τον X25-M. Ελπίζω να ταιριάζει με τον 830 έτσι; Οι τρύπες είναι ίδιες, έτσι δεν είναι;

Προσοχή γιατί ο 830 είναι πιο λεπτός από τους περισσότερους 2.5άρηδες, συνεπώς εξαρτάται κι από το πως μπαίνει ο δίσκος (souvlakia) στον φορητό σου.

Δεν άντεξα και εγώ και χτύπησα έναν 830 στα 179€ link. Έχω έναν X25-M, που θα τον βάλω τώρα στο Laptop και τον 830 στο Desktop. Πήρα το notebook kit γιατί το βρήκα πιο φτηνό και έχω ήδη τον 2.5->3.5 adaptor από τον X25-M. Ελπίζω να ταιριάζει με τον 830 έτσι; Οι τρύπες είναι ίδιες, έτσι δεν είναι;

τον ίδιο χτύπησα και εγώ σήμερα πες μου πότε θα σου έρθει , ενώ το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα τον πάρω τα έπαιξε ο Toshiba 128gb usata που ήταν αγορασμένος από ebay αλλά χωρίς εγγύηση οπότε αναγκαστικά τον πήρα (δεν μπορώ να ζήσω με μηχανικούς στο λειτουργικό πλέον), 192 περίπου τελική μου ήρθε για ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, επίσης γλυκοκοίταζα τον 256 αλλά ακόμα 160-180 δεν έδινα και ας είναι ποιο γρήγορος προτιμώ να πάρω άλλον ένα και να τον κάνω raid

Προσοχή γιατί ο 830 είναι πιο λεπτός από τους περισσότερους 2.5άρηδες, συνεπώς εξαρτάται κι από το πως μπαίνει ο δίσκος στον φορητό σου.

Όντως αλλά δεν έχω σκοπό να τον βάλω στο laptop... Στο desktop θα μπει o 830, πάνω στο adaptor του Intel x25-m. Ο Intel θα πάει στο laptop.

τον ίδιο χτύπησα και εγώ σήμερα πες μου πότε θα σου έρθει , ενώ το είχα πάρει απόφαση ότι δεν θα τον πάρω τα έπαιξε ο Toshiba 128gb usata που ήταν αγορασμένος από ebay αλλά χωρίς εγγύηση οπότε αναγκαστικά τον πήρα (δεν μπορώ να ζήσω με μηχανικούς στο λειτουργικό πλέον), 192 περίπου τελική μου ήρθε για ΧΑΝΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, επίσης γλυκοκοίταζα τον 256 αλλά ακόμα 160-180 δεν έδινα και ας είναι ποιο γρήγορος προτιμώ να πάρω άλλον ένα και να τον κάνω raid

George και να σου πω δε νομίζω να βοηθήσει καθότι πλέον μένω Γερμανία :D

Μια ερώτηση. Αν κάνω μεταφορα του υπάρχοντος installation των Windows 7 με το Ghost πιστεύετε ότι χάνω σε κάτι σε σχέση με fresh installation?

Σε sata 3 με φρεσκο λειτουργικό

Πώς γίνεται το read να είναι μικρότερο απο το write στην 3η επιλογή?

• 4 weeks later...

μιάς και σκεύτομαι για τον εν λόγο ssd. Το λογισμικό καλύτερα να το περάσεις φρέσκια εγκατάσταση? ή από το πρόγραμμα που σου δίνει ?

μιάς και πήρα κ εγώ summy :p 830.. τον τοποθέτησα τον αναγνωρίζει κανονικά το bios και στα windows μου τον δείχνει σαν να είναι συνδεδεμένος με USB και δεν φαίνεται πουθενά...any tip?

Κοιταξες στη διαχειριση δισκων αν τον εχει! Στην αρχη ειναι unformated ο δισκος και δεν τον κανει αυτοματη εκτελεση:)

Κοιταξες στη διαχειριση δισκων αν τον εχει! Στην αρχη ειναι unformated ο δισκος και δεν τον κανει αυτοματη εκτελεση:)

ναι υπάρχει. από που μπορώ να τον εκτελέσω?

EDIT οκ όλα κοβλέ τα βρίκα όλα εντάξει

Τελικά κατέληξα και εγώ στον 830. Έχει παραγγελθεί ήδη και αν είμαι πολύ τυχερός θα τον έχω το Σάββατο.

Θα γίνει partition 100GB win7 και τα υπόλοιπα θα είναι το root partition του Ubuntu.

Έχει παρατηρήσει κανείς αν υπάρχει θέμα επιδόσεων με τα partitions?

δεν έχω δοκιμάσει κάτι αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα. Στο λογισμικό του δίσκου σου δίνει την δυνατότητα για partitions...οπότε? :) όλα κομπλέ πιστεύω

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσω το λογισμικό του δίσκου για partitioning? Έλεγα απλά να τον καρφώσω και να ξεκινήσω clean install win (οπότε και θα κάνω partitioning τα πρώτα 100GB). Μόλις τελειώσω με τα win7 θα βάλω ubuntu από τον δικό τους installer, οπότε και τα υπόλοιπα 20GB θα διαμορφωθούν σε EXT4.

Με το allignment, ο θεός και η ψυχή του για το τι θα γίνει. Ίδωμεν.

όχι δεν νομίζω ότι πρέπει να το κάνεις με το λογισμικό. απλά αναφέρω πως αν το επιτρέπει το λογισμικό του δίσκου...άρα θα γίνεται χωρίς πρόβλημα.

Χρειάζεται να χρησιμοποιήσω το λογισμικό του δίσκου για partitioning? Έλεγα απλά να τον καρφώσω και να ξεκινήσω clean install win (οπότε και θα κάνω partitioning τα πρώτα 100GB). Μόλις τελειώσω με τα win7 θα βάλω ubuntu από τον δικό τους installer, οπότε και τα υπόλοιπα 20GB θα διαμορφωθούν σε EXT4.

Με το allignment, ο θεός και η ψυχή του για το τι θα γίνει. Ίδωμεν.

Δεν υπάρχει καμία διαφορά στις επιδόσεις (στους μηχανικούς είχαν από κατασκευής διαφορά στην επίδοση, ανάλογα σε ποιο μέρος του δίσκου βρισκόταν το partition). Τα partitions μπορείς να τα κάνεις με ότι tool θες. Απλά για να μην τραβιέσαι με alignment και ιστορίες, θα σου πρότεινα να τα κάνεις από το install των windows 7 (και το linux partition). Κάποτε είχα διαβάσει ότι το gparted θα έφτιαχνε aligned partitions, αλλά ποτέ δεν το έψαξα ιδιαίτερα. Αν έχεις όρεξη, ψάξτο και πες μας :)

Απ' ό,τι έχω διαβάσει οι τελευταίες εκδόσεις gparted κάνουν σωστό allignment. Λοιπόν θα κάνω partitioning από gparted για να δώσω feedback για το τι γίνεται

Χτες μου ηρθε ο 2ος 256gb Samsung 830, επειδη θα τους κανω Raid-0 και εχοντας Rampage 2 Extreme, μπορειτε να μου προτεινετε καποιον raid controller με sata3 ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.