Jump to content

Samsung 830 ssd

techman

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply
H εξήγηση είναι σίγουρα driver. O 830 είναι πάρα πολύ γρήγορος στο boot.

Θα μπορουσες σε παρακαλω να μου το εξηγησεις λιγο παραπανω αυτο?

Σε ποιον driver ακριβως αναφερεσαι?

Γιατι οσο και αν το εψαξα το θεμα με το Boot, οπως ειπα κατω απο 11,6-11,7sec δεν εχω καταφερει ποτε με τον εν λογο δισκο, πραγμα που μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση, επειδη ολα τα υπολοιπα νουμερα του δισκου, δειχνουν ακρως φυσιολογικα!

μηπως εχεις κανενα usb wifi ? καρτα ηχου ? νταξ και μενα τοσο κανει κλαιν καθε ποτε κανεις ρεσταρτ:D τι 11,6 τι 9,6 κλπ

Να είσαι σίγουρος πως έχεις τους τελευταίους drivers, ειδικά για τον SATA controller.

Επίσης τελευταίο firmware στον SSD.

Τέλος επειδή έχω μία υποψία, δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλα τα drives από το μηχάνημα εκτός από τον SSD και μέτρα χρόνο.

μηπως εχεις κανενα usb wifi ? καρτα ηχου ? νταξ και μενα τοσο κανει κλαιν καθε ποτε κανεις ρεσταρτ:D τι 11,6 τι 9,6 κλπ

Nope δεν εχω usb wifi πανω και παιζω και Onboard καρτα ηχου..

αυτο με τα υπολοιπα drives για εξήγησε το λιγο . εγω πχ εχω βαλει μονο το page file σε ενα μηχανικο παιζει ρολο στο boot ?

Να είσαι σίγουρος πως έχεις τους τελευταίους drivers, ειδικά για τον SATA controller.

Επίσης τελευταίο firmware στον SSD.

Τέλος επειδή έχω μία υποψία, δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλα τα drives από το μηχάνημα εκτός από τον SSD και μέτρα χρόνο.

Δοκιμασα boot μονο με τον ssd πανω και κανενα αλλο drive συνδεμενο, but nothing changed, το boot παρεμεινε στα ιδια επιπεδα:(

boot2n.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Firmaware update δεν εχω κανει, εχω αυτο με το οποιο αγοραστηκε ο δισκος πριν απο ενα 6μηνο περιπου..

Το magician μου λεε οτι το drive φοραει ηδη το τελευταιο f/w, αλλα επειδη δεν πολυ εμπιστευομαι τετοιου ειδουσς προγραμματα, δεν γνωριζω κιολος αν εχει βγει νεοτερο f/w απο αυτο που φοραει ηδη:hmm:

Στις πληροφοριες παντως του magician,δειχνει το παρακατω, δεν ξερω αν απο αυτο μπορεις να καταλαβειες την εκδοση του f/w που φοραει αυτη την στιγμη το drive..

magicianr.jpg

Επισης για τον SATA controller θα ριξω μια ματια στο site της μητρικης μου αν εχει βγει τιποτα νεοτερο(τον driver των sata της μητρικηες εννοεις η εγω δεν καταλαβα καλα?)

Drivers θα κατεβασεις απο intel και οχι απο μητρικη.

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&ProdId=2101&DwnldID=22194&ProductFamily=Software+Products&ProductLine=Chipset+Software&ProductProduct=Intel%c2%ae+Rapid+Storage+Technology+(Intel%c2%ae+RST〈=eng

Επισης δωσε και ενα screenshot απο AS SSD benchmark.

Κατεβασα και εγκατεστησα τον driver απο τον λινκ που εδωσες, οσο αφορα το Boot Time καμια αλλαγη, παλι στα ~12sec παρεμεινε!

Οριστε και το screenshot απο AS SSD benchmark που ζητησες:

asssdbench.jpg

Φυσιολογικα δεν ειναι τα νουμερα μου, για ενα 830 128gb?

Επισης πως μπορω να δω αν φοραω το τελευταιο f/w στον δισκο, και αν υπαρχει νεοτερο απο αυτο που φοραει τωρα?:)

Το magician θα στο πει..!

*S2

Mου λεει οτι δεν υπαρχει νεοτερο f/w για το δισκο, οποτε προφανως φοραω το τελευταιο...

αν και άσχετο και χωρίς λόγο (!!!!)

βάλε το τελευταίο magician

Done:)

Σημερα εκατσα και ασχοληθηκα λιγο με το PC της γυναικας, γιατι οταν ειχε σεταριστει τον Δεκεμβριο, ειχε γίνει λιγο βιαστικά το ολο στήσιμο

Ενδεικτικα να αναφερω, πως δεν ειχα προσεξει καποια επιλογη μεσα απο το bios με την οποια παρ'οτι ο controller ήταν γυρισμενος σε AHCI mode, τα πάντα επαιζαν σε IDE compatibility, με αποτελεσμα ο δισκος να ειχε αισθητα μειωμενη αποδοση στα χαρτια (bench), αλλα και σε πραγματικη χρηση-αισθηση.

Οποτε εχουμε και λεμε

Εχω τον 256αρη με

Α8 5500

Κωλόπετρα FM2A75 Pro4-M

2*8 ddr3 @ 1600mhz

Στο Performance Info των Win7, o δισκος εχει 7.9

τελευταιο fw (συμφωνα με το Magician)

Drivers AMD (updated συμφωνα με τους Catalyst)

Trash Can - set to <100mb

Hibernation - OFF

System Restore - OFF

Indexing - OFF

Windows Serach Service - ON

Page File - OFF

Write Cashing - Enabled

Defragmentaion - OFF στον SSD / On στους υπολοιπους (ενας εξωτερικος υπαρχει ακομα πανω στο συστημα)

Superfetch - Default

Prefetch - Default

Overprovisioning - ???

Λιγο χαμηλά δεν έιναι τα νουμεράκια?

attachment.php?attachmentid=55065&stc=1&d=1362656834

Παραπανω εχω αναφερει τα tweaks που εχω κανει, οπως και αυτα που ΔΕΝ εχω κανει

Τα 3 τελευταια, επιρεαζουν τα νουμερα του δισκου και αν ναι πως και ποσο?

To overprovisioning δεν το εχω πειραξει και επισυναπτω ενα επιπλεον screenshot.Υποθετω πως by default εχει δεσμευτει ενα μερος του δισκου γιατι βλεπω 238 διαθεσιμα γιγα, ενω θα επρεπε να ειναι λιγα παραπανω

attachment.php?attachmentid=55066&stc=1&d=1362656834

Επισης, το Magician στο OS Optimization, αναφέρει πως ο δισκος είναι optimized for use with a HDD, παρ'οτι έχω κάνει τα παραπάνω tweaks

attachment.php?attachmentid=55067&stc=1&d=1362658624

post-5087-1416077121,7608_thumb.jpg

post-5087-1416077121,8332_thumb.jpg

post-5087-1416077121,8842_thumb.jpg

Ξεχασα να αναφερω, πως στα properties του Device Manager, ο δίσκος εμφανιζεται για καποιον λογο οτι εχει περασμενους Microsoft Driver...

Επιπλεον να πως πως ετρεξα το optimization tool του Magician και μετα απο λιγο ξανατρεξα τα benchmarks, αλλα τα νουμερα δεν αλλαξαν

Επιφυλασσομαι και θα τρεξω ξανα πιο μετα για να περασει λιγη ωρα να παιξει το Trim ktl, μπας και υπαρξει καποια αλλαγη

[MENTION=11419]9000+rpm[/MENTION] προσπάθησες να απενεργοποιήσεις τον marvell και τον Jmicron controller απο την μητρική? Πάντως χωρίς άλλους δίσκους με τον 256άρη που έχω το boot time πήγαινε 8 seconds. Με άλλους 3 δίσκους πάνω είχα σαν το δικό σου boot time. Με δύο 830 256 σε RAID έχω 8 seconds με 3 μηχανικούς κουμπωμένους.

search,superfetch, prefetch δε χρειαζονται .

superfetch, prefetch δινουν καλυτερο χρονο στο BOOT μετρημενο 100% με 2-3 διαφορετικους SSD.

Tα περισσοτερα απο αυτα τα Tweaks γινοταν για 1 λογο.

Για να ελαχιστοποιησουν τα Writes στον δισκο -->μεγαλυτερη διαρκεια ζωης στην παλια NAND μνημη..

Οι σημερινοι SSD δεν εχουν θεμα.

Οποτε γνωμη μου ειναι οτι τζαμπα γινονται πλεον.

Εγω κανω μονο αυτα που γλυτωνουν χωρο.

Βεβαια περι ορεξεως..:D

[MENTION=5087]CrazyAnt[/MENTION]

Κανε οτι σου ειπα απο το φβ + αυτο που σου εστειλα να δουμε :D

superfetch, prefetch δινουν καλυτερο χρονο στο BOOT μετρημενο 100% με 2-3 διαφορετικους SSD.

Tα περισσοτερα απο αυτα τα Tweaks γινοταν για 1 λογο.

Για να ελαχιστοποιησουν τα Writes στον δισκο -->μεγαλυτερη διαρκεια ζωης στην παλια NAND μνημη..

Οι σημερινοι SSD δεν εχουν θεμα.

Οποτε γνωμη μου ειναι οτι τζαμπα γινονται πλεον.

Εγω κανω μονο αυτα που γλυτωνουν χωρο.

Βεβαια περι ορεξεως..:D

γενικοτερα ειναι 3 services που δεν τρεχουν, αλλα και να τρεχουν δεν καταλαβαινεις τη διαφορα -ουτε θετικα ουτε αρνητικα-, οποτε γιατι να τρεχουν; Τωρα στο θεμα του boot ο καθενας οτι νομιζει, εγω κανω 2 restart το μηνα και αν

Ναι κατι διαβαζα και εγω χτες, οτι στα windows 7 σπανια θα λειτουργησει το superfetch γτ δεν χρειάζεται.

*S2

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.